Diyarbakır///21

bu arada bir gözlem: benim ilk diyarbakıra gelişim bundan yaklaşık 20 yıl evveldi... üniversitede buralı olan arkadaşlara yaz tatilinde ziyarete ve şehri gezmeye gelmiştim... aslen ankaralıyım ben... orada doğdum, okudum, büyüdüm.... o dönem güneydoğunun birkaç şehrini daha gezmiştik... sonraları yaklaşık 4 sene kadar evvel bu defa bir GAP turuyla profesyonel rehber eşliğinde bir kere daha geldim... ama bu defa çok düşkırıklığına uğramış, şaşırmıştım... şimdi geldiğimde daha da üzüldüm... çünkü şehri ve insanlarını çok değişmiş buldum... evet şehir büyümüş.. ama o sıcaklığı, güzel mimarisi biraz zarar görmüş... yapış yapış birçok bina yapılmış... park yeri, yeşil alan yok... ankaralılar bilir biz yeşilliğe, suya meraklıyızdır.. hatta 3 metrekare su ve yeşillik bulduk mu hemen yanına konuşlanıp piknik yapmak adettendir :1rolleyes: burada düzlük alan bol olduğu ve alan müsait olduğu halde park ve bahçe alanları ihmal edilmiş gördüğüm kadarıyla... şehir bölge planlamasını beğenmedim ve bu tarihi ve kıymetli şehre yakıştıramadım maalesef... bu da beni üzdü... nüfus inanılmaz artmış.. çok göç almış diyarbakır... şehrin esas yerlileri pek kalmamış gibi.. tabii 2 aydır gözlemlediğim kadarıyla... sanırım (ve duyduğum kadarıyla) şahir çevre ilçe köy ve mezralardan göç alırken onlar da batıyla ya da diğer illere göç etmişler...

merhaba arkadaşlar... biz de eşimin tayiniyle temmuz sonunda geldik... benim eşim de polis memuru ... benim bu kente üçüncü gelişim.. ama daha önce gezmek için gelmiştim... yaşamak çok farklı tabii... haftaiçi çalıştığım için akşamları ve haftasonu boş vaktim oluyor... internet karıştırırken bu siteye rastladım ve üye oldum.. çok sıcak bir atmosferi var sitenin gördüğüm kadarıyla.. TK646 lojman konusundaki görüşlerine katılıyorum .. biz de lojmandayız ... ama sevgili TK646 bu siteyi keşfetmemin sebebi bir bakıma sensin :1rolleyes: neden mi?? internette diyarbakırda kadın doğum uzmanı ararken kadınlar kulübü ve sizin yazışmalarınızı gördüm::)) ilk o vesileyle siteye girmiştim... burada da rastlaştık

Hoşgeldin canım sitemize ve Diyarbakır'a bende Ankara'lıyım :1hug: İlk geldiğim zamanlarda alışmak zordu ama şimdi bayağı alıştım. Ailem Ankara'da olduğundan tüm eksiklerimiz kargoyla, otobüsle geliyor ozaman çok eksiklik hissetmiyorum bu şehirdea.s

Hoşgeldin canım sitemize ve Diyarbakır'a bende Ankara'lıyım :1hug: İlk geldiğim zamanlarda alışmak zordu ama şimdi bayağı alıştım. Ailem Ankara'da olduğundan tüm eksiklerimiz kargoyla, otobüsle geliyor ozaman çok eksiklik hissetmiyorum bu şehirdea.s
hoşgördük.. tşk edrim... alıştım valla.. insan nelere alışmıyor ::)) ve günaydııınnnnn herkeslere.... ben birazdan işe gideceğim... sabah kahvemi içerken yine birisi beni dürttü sanki dayanamadım geldim bu siteyi açtım sabah sabah... alışkanlık mı yapıyor ne :1rolleyes: aaaaaa.. ben bütün gün işte napıcam ya -tatlicadiarzu- şimdilik hoşçakalaın... akşama görüşürüz

hoşgördük.. tşk edrim... alıştım valla.. insan nelere alışmıyor ::)) ve günaydııınnnnn herkeslere.... ben birazdan işe gideceğim... sabah kahvemi içerken yine birisi beni dürttü sanki dayanamadım geldim bu siteyi açtım sabah sabah... alışkanlık mı yapıyor ne :1rolleyes: aaaaaa.. ben bütün gün işte napıcam ya -tatlicadiarzu- şimdilik hoşçakalaın... akşama görüşürüz

Neden canım işten memnun değilmisin. Ay ben nasıl özledim walla işi ve çalışmayı 1 yıldır evdeyim:çok üzgünüm: Neyseki bu aralar annemler burda bayram içinde azcık şenlik var evde yoksa bizim canavar ve biz :1shok: Kolay gelsin sana işyerinde a.s.

Neden canım işten memnun değilmisin. Ay ben nasıl özledim walla işi ve çalışmayı 1 yıldır evdeyim:çok üzgünüm: Neyseki bu aralar annemler burda bayram içinde azcık şenlik var evde yoksa bizim canavar ve biz :1shok: Kolay gelsin sana işyerinde a.s.

yok yok işle alakası yok... herşey biryana memleketin böyle krizli bir döneminde Allaha şükür işimiz var... şimdi nankörlük etmiyim:1rolleyes: ben siteyi bırakıp nasıl gidicem demek istemiştim sabah sabah.. işte de internet var ama iş dışında bişeyle uğraşacak vaktim olmuyor .. çalışmaya alışkın insan için evde sıkılmışsındır tabii... önce iyi gelir ama sonra öff pöff... ne kadar işten şikayet etsek de insanın hayatının parçası oluyor

selam arkadaşlar ben de diyarbakırlıyım..hatta diyarbakırın şirin bir ilçesi olan erganide ikamet etmekteyim...ve bununla gurur duyuyorum...

arkadaşlar ben banyo dolabı arıyorum... diyarbakırda nerede bulabilirim?? nasıl bişi aradığımı şöyle tarif edeyim: hani ankarada istanbulda koçtaş, praktiker, ikea vb gibi yapı marketler varya... orada olan sade, demonte vb banyo, mutfak ve diğer ev ürünleri oluyor... tercihan beyaz... ahşap olmıcak haliyle .. ne de olsa banyo.. neme dayanıklı olması gerekiyor... çamaşır makinası seviyesinde ve ebatlarında bişi işte... havlu, yedek temizlik ürünü, kozmetik yedeği falan koymak için... burada sorduğum/öğrendiğim kadarıyla yukarıdaki gibi bir yapı market yok... ama illa ki adının yapı market olması ve bu mağazalar kadar dev boyutta olması hiç önemli değil.. sonuçta istediğim ürünü bulundursun yeter... tepe home, kelebek falan var ama oralar da olmaz... çünkü aradığım türde bişi oralarda yok... kocaman şehir.. mutlaka olması lazım diye düşünüyorum... dağkapı falan dolaştım... melikahmette de bulamadım.. ya da ben göremedim pasajların içinde falan varsa.... yardımı olana şimdiden sonsuz teşekkürler:1hug:

selam arkadaşlar ya ben şırnakta oturuyorum görev nedeniyle ve hamileyim doktorum ayrıntılı ultrasyon dedi ve bu şırnakta yok bize diyarbakırada gitmemizi söyledi.bizde yabancı olduğumuz için bilmiyoruz 2 hafta sonra filan geleceğiz bana yardımcı olacak olan arkadaş olurs çok sevinirim.yani iyi bi kadım doğum doktoru tavsiye edip kartını alabilrmi ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER LÜTFEN YARDIM

selam arkadaşlar ya ben şırnakta oturuyorum görev nedeniyle ve hamileyim doktorum ayrıntılı ultrasyon dedi ve bu şırnakta yok bize diyarbakırada gitmemizi söyledi.bizde yabancı olduğumuz için bilmiyoruz 2 hafta sonra filan geleceğiz bana yardımcı olacak olan arkadaş olurs çok sevinirim.yani iyi bi kadım doğum doktoru tavsiye edip kartını alabilrmi ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER LÜTFEN YARDIM

sevgili arkadaşım.. ben diyarbakıra geleli 2 ay oldu ve araştırmalarım sonucunda dr.zeki akkum ve genesis hastanesini gösteriyor tüm tavsiyeler... tabi başka iyi doktorlar da vardır ama benim önerilerden çıkarımım bu.. sağlıklı bir gebelik dönemi dilerim sana

maalesef henüz yok :1no2: ama düşünüyoruz... zaten o nedenle doktor araştırması yapmıştım geldiğimde... inşallah hamile kalabilirsem ben de zeki beye gitmeyi düşünüyorum... bu benim ikinci evliliğim.. geçen sen evlendim.. ilk evliliğimden çocuğum yok.. ama zeki bey çok yoğunmuş duyduğum kadarıyla .. o nedenle biran önce randevu almakta fayda var.. hele hele de şehir dışından geliyorsanız.. zaten kendisinin şehir dışından da çok hastası varmış

Canim rabbim en kisa zamanda sanada versin.bende ilk bebeğimi kaybettim.bu ikinci ve şuan 4.5 hamileyim burda inan hiç imkan yok diyebilirim hastahaneye gidiyorum ağlayarak geliyorum pislikten şimdi hep özele gidiyoruz doktorumuzda ayrintili ultrasyon şirnakta yok dedi diyarbakara itmek isterseniz orda vardedi.canim benim inan daha farkli ortamlarda böyle bi yer gelince insan çok kötü luyooo.ilki öyle olunca endişeleniyoruz ister istemez

çok üzüldüm ilk bebeğin için .. ama bak yeni bir bebeğin olacakmış.. Allah ona uzun ömürler versin.. neden kaybettiğini bilmiyorum ilk bebeğini ama doktorlarca adı konulmamış bir durum varsa ya da kan uyuşmazlığı vb gibi bir durumsa lütfen bu seferkinde iyi bir doktorun takibine gir.. beni yine zeki beyi öneriyorum.. hem hastane olanakları da çok iyi ve çok temiz diyorlar... hem işyerinde onun methini duydum hem de bu sitede hastası olanlar var onlardan biliyorum... yazışmalarını takip ettim... diyarbakıra tayinci gelip hamile kalıp ankarada falan doğum yaptırmayı düşünürken vaz geçip zeki beyin kliniğinde doğum yapan çok ... bu arada duaların için çok teşekkür ederim.. çok bebek istiyorum.. hayırlısı bakalım... herşeyin hayırlısı... 4.5 aylık hamileymişsin bak .. bayağı da ilerlemiş.. ikinci trimesterdasın... bir an önce randevu al bence.. internette girip kliniğin telefonuna ulaşabilirsin .. hem sevkli gidince ekonomik de oluyor diye duydum .. ben de ankaradan geldim.. gebe kalırsam oradaki doktoruma gider gelirim diye düşünyordum... inan duydukalrım neticesinde daha doktor beyi görmeden fikrim değişti... hamile kalmadan doktoru bulduk da tabii en önemli şey yok ortada henüz.. bebek senağlama işte görüyorsun herkesin bir başka derdi.. ama lüfen sen artık daha fazla vakit kaybetmeden al randevunu

Canim benim çooook teşekkür ederim rabbim yar ve yardimcin olsun sende en kisa zamanda hamile haberini aliriz sevgiyle kal bu arada mennun oldum canim

iyi dileklerin için çok saol... herşey gönlünce olsun seninde.. lütfen kendine ve bebeğe iyi bak.. kafana takılan bu ya da bir başka konuda herhangi bişi olursa yazmaktan çekinme... sevgiyle kal şimdilik.. a.s.

Kurum hastaları 20 Ytl fark ödüyor sadece kızlar,sabah 6.30-7 gibi sıraya gidip giriş yapıılıyor sonra muayene sırası veriliyor ona göre gidiyorsunuz yani randevulu değil kurum hastaları. Allah ikinizede benim başımdakinden versin ikişer tane :))

X