ben varım ablacım.nasılsın iyisindir inş.sende kızını ve torununu nasıl özlemişsin:teselli: benim annemlerde çook özlüyorlar:çok üzgünüm:.ama malesef mesafeler iştee.neyse az kaldı inş çıkarda adana bizde gideriz :Saruboceq:anneciğimin yanına
ya o kadar diyarbakırlı bayan toplanmışsınız buraya ama bi kişi çıkıp şu ekşili-sumaklı dolmanızın tarifini veremedi!??? lokantalar güzel ve ucuz diye evde yemek pişirmiyo herhalde diyarbakırlı bayanlar..
ezmeyi çaresiz muharrem ustada sordum nası yapılıyo diye,ama henüz denemedim
şekercim kızma öyle aslen diyarbakırlı olaraktan ben sana vereyim tarifi...
yarım kilo patlıcan kabak biber,lahana,asma yapragından karışık yap çok çok güzel olur...
kuru soganı doğra ,bi demette maydanoz doğra,içine iki tane domateste doğra içine baharatları, yağı,salçayı karıştır...daha önceden demlenmiş olan sumagın yarısını içine kat,sonra pirincive tuzunuda katıp karıştır....
bu içi malzemelerin içine doldur tencereye güzel bi biçimde diz,üstüne biraz tuz ser,ve kalan sumagıda üstüne dök birazda su kat ve ocaga ver kaynadıktan sonra ocagın altını kıs ,kısık ateşte 1 saate yakın pişsin...dolma dinlenirse daha lezzetli olur...
şekercim sende ankarada oturuyorsun benim gibi ,bende yaptığımda komşularıma arkadaşlarıma veririm bayılırlar bizim dolmaya...
bak yakında oturuyoruz yaptıktan sonrada bana bi tabak getirmeyi unutma....:1hug:
-------------------------------------
çok teşekkür ediyorum..ya ne yapıyım sanki coca-cola formülü, kime sorsam bi şekilde vermiyo,yok bizde annem yapar ona sorayım, yok tam ölçü bilmiyorum tarif defterime bi bakayım...
Ankarada olsam teşekküre getirirdim ilk dolmalarımdan. ama maalesef Diyarbakırda yaşıyorum şu an...a.s.
şekercim kızma öyle aslen diyarbakırlı olaraktan ben sana vereyim tarifi...
yarım kilo patlıcan kabak biber,lahana,asma yapragından karışık yap çok çok güzel olur...
kuru soganı doğra ,bi demette maydanoz doğra,içine iki tane domateste doğra içine baharatları, yağı,salçayı karıştır...daha önceden demlenmiş olan sumagın yarısını içine kat,sonra pirincive tuzunuda katıp karıştır....
bu içi malzemelerin içine doldur tencereye güzel bi biçimde diz,üstüne biraz tuz ser,ve kalan sumagıda üstüne dök birazda su kat ve ocaga ver kaynadıktan sonra ocagın altını kıs ,kısık ateşte 1 saate yakın pişsin...dolma dinlenirse daha lezzetli olur...
şekercim sende ankarada oturuyorsun benim gibi ,bende yaptığımda komşularıma arkadaşlarıma veririm bayılırlar bizim dolmaya...
bak yakında oturuyoruz yaptıktan sonrada bana bi tabak getirmeyi unutma....:1hug:
bu tarifi verdiğin için çok teşekürler yalnız bişi sorucam sumak ne kadar konacak miktarı ne kadar bide demlenmış sumak diyosun nasıl demlenmiş sıcak suyamı konacak sumak onu anlamadım bende merak ediyodum yapıcam tarifin için çok teşekür ederim