Diyabette en iyi beslenme sekli 3 ana 3 ara öğündür. 2 öğünle beslenirse ilaclardan dolayi sekeri dusebilir. Sekerin dusmesi, yukselmesinden cok daha tehlikeli bir durumdur.
Bir metabolizma doktoruyla gorusup beslenme onerileri almasi sart. Degerleri cok yuksek.
Diyabet hayatınızdan çıkarabileceğiniz bir şey değil öncelikle. Şekeri iyi giderse de ilaçlardan, ilacı bırakırsa başladığı noktaya döner.
2 ana mümkün değil, hatta normal saatlerde yaşayan standart bir insan için bile hiç sağlıklı değil.
3 ana 2-3 de ara öğün yapmalı.
Bu şekilde beslenip Tip 2 diyabeti yenen birçok örnek var ama instagram ve blog yazıları var çokça.
Bu riski almamız gerekiyor çünkü bu iş ilaç içmekle olacak iş değil Bu gün ilaç içecek 5-10 yıl sonra insülin alacak olayın kaynağını çözmekten yanayım tıp dediğiniz şey semptomları yok ediyor ama hastalığın kaynağını görmezden geliyor. Benim sorunum bu işi kökünden çözmek istiyorum ama küçük bir ilçede yaşadığımız için bu şekilde destek alabileceğimiz doktorlara erişimimiz yok şimdilik.Ben size bilimsel durumu söylüyorum. Insanlar cok cesitli olarak sagliksiz beslenebilirler, sizin klavuzunuzun tıp olmasi gerekir. Ayrica kimse hipoglisemiye girmez ama sizin esiniz girerse ölebilir. Çünkü herkesin bunyesi farkli. Bu riski almaya ne gerek var.
Ayrica diyabet tedavi edilebilen bir hastalık degil. Gecmez. Ancak ilacsiz takip aşamasına getirebilirsiniz. O zaman bile saglikli biriyle ayni hayati yasayamaz. Her zaman diyetine cok sıkı dikkat edip spor yapmak zorunda.
Bu riski almamız gerekiyor çünkü bu iş ilaç içmekle olacak iş değil Bu gün ilaç içecek 5-10 yıl sonra insülin alacak olayın kaynağını çözmekten yanayım tıp dediğiniz şey semptomları yok ediyor ama hastalığın kaynağını görmezden geliyor. Benim sorunum bu işi kökünden çözmek istiyorum ama küçük bir ilçede yaşadığımız için bu şekilde destek alabileceğimiz doktorlara erişimimiz yok şimdilik.
Siz diyabetle ilgili eksik ve yanlis bilgilere sahipsiniz. Oncelikle bu konuyu arastirin.
Gecmis olsun.
Gercek tip kitabini okumanizi tavsiye ederim.kitap ismi yasak mi bilmiyorum ama yazari aidin salih.Merhaba , benim eşimde Tip 2 Diyabet çıktı. Doktor ona Sabah ve Akşam yarım glifix (1000 lik hapın yarısını) öğlenleride 1 tane januvia diye bir ilaç kullanmasını reçete etti. Eşimin hba1C değeri 12,5 tu ilk tespit edildiğinde, Trigiseridi i 900lerde iyi kolesterolu düşük kötü kolesterolü ise yüksekti.
Şimdi ben ona 2 öğün beslenmesi için tavsiyede bulunuyorum fakat o zaman ilaçlarını nasıl içeceğini şaşırıyor doktordan da tavsiye alamıyoruz çünkü siz nasıl 2 öğün beslenirsiniz diye kızacak biliyoruz. Birde şunu gözlemledim açlık kan şekeri yüksek ama tokluk kan şekerleri normal çıkıyor. Bu bilgileri siz nasıl yorumlarsınız? Biz ne yapalım.. Açıkcası uzun vadede sağlıklı beslenme ve düzenli spor ile bu hastalığı tamamen hayatımızdan çıkarma hedefimiz var ama şu aşamada bocalamaya başladık. Eşim 7-8 kg verdi 183 cm 89 kg oldu şimdi. Aslında bunun bir dert olmasında eşimde panik atak olmasının da çok etkisi var. Bizim için büyük bir sıkıntı oldu bu diyabet panik atakla birleşince. İşte bu da benim derdim. Lütfen sağlık bölümüne taşımayın lütfen
Gercek tip kitabini okumanizi tavsiye ederim.kitap ismi yasak mi bilmiyorum ama yazari aidin salih.
Diyetisyene yönlendirmedi mi
Neden iki öğün diye tutturup adamı geresiniz ki stres tetikler
Karatay diyabetik beslenmedir esasen
Yağ oranını azaltın yani et peynir vs tam yağlı olmasın ekmek yok pilav vs yok
Sebzelere dikkat hep b grubu değil bazen a bazen b grubu sebze bol kalsiyum ve protein
Vücut biraz toparlar ona göre de ilaç doz ayarlar
Vücudu kendi hallederse de ilaca gerek kalmaz
İlke insülin kullanacak diye şart yok sağlıklı beslenme hayat biçimi olur bol da egzersiz yaparsa rutinini bozmazsa ilerlemez hastalık
Karatay ın ilk kitabını okuyorum bitmek üzere. İnşallah bize de şifa olurKaratay diyetiyle bir akrabam neredeyse kurtuldu diyabetten. 8 ilaci 2 ye dusurmus dr .karatay kitaplarini alip okumalisiniz diyabetten cok bahsetmis.diyabetten kurtulan cok kisi duydum.
Annem de şeker hastası sanırım 15 yıl oldu hap kullanıyor sabahları 2 akşamları 1 adet,şeker hastalarının günde 2 ögün ile ayakta durması imkansız,3 ana öğün,3 ara öğün yemeleri Allah korusun yolda sokakta açlıktan bayılır kan şekeri düştüğü İçin hatta ölüme kadar götürür.Merhaba , benim eşimde Tip 2 Diyabet çıktı. Doktor ona Sabah ve Akşam yarım glifix (1000 lik hapın yarısını) öğlenleride 1 tane januvia diye bir ilaç kullanmasını reçete etti. Eşimin hba1C değeri 12,5 tu ilk tespit edildiğinde, Trigiseridi i 900lerde iyi kolesterolu düşük kötü kolesterolü ise yüksekti.
Şimdi ben ona 2 öğün beslenmesi için tavsiyede bulunuyorum fakat o zaman ilaçlarını nasıl içeceğini şaşırıyor doktordan da tavsiye alamıyoruz çünkü siz nasıl 2 öğün beslenirsiniz diye kızacak biliyoruz. Birde şunu gözlemledim açlık kan şekeri yüksek ama tokluk kan şekerleri normal çıkıyor. Bu bilgileri siz nasıl yorumlarsınız? Biz ne yapalım.. Açıkcası uzun vadede sağlıklı beslenme ve düzenli spor ile bu hastalığı tamamen hayatımızdan çıkarma hedefimiz var ama şu aşamada bocalamaya başladık. Eşim 7-8 kg verdi 183 cm 89 kg oldu şimdi. Aslında bunun bir dert olmasında eşimde panik atak olmasının da çok etkisi var. Bizim için büyük bir sıkıntı oldu bu diyabet panik atakla birleşince. İşte bu da benim derdim. Lütfen sağlık bölümüne taşımayın lütfen