diyabet ve hamilelik

htcsmrc

Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2013
33
1
16
34
İstanbul
Merhaba arkadaşlar

beş yıldır tip bir diyabet hastasıyım ve 17 haftalık hamileyim. Bu konuda tecrübeli anne adayları var mı ? diyabeti olan ve sorunsuz bir şeklide çocuk dünyaya getirmiş olan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.Şu ana kadar herşey yolunda çok şükür fakat ilerleyen dönemlerde şeker dengesiz bir şekilde hareket edebiliyomuş umarım çok zor olmaz

Tek şeker hastası ve hamile ben miyim

oncelıkle Bebegını ALLAHIN ıznlı ıle saglık ve sıhhatle kucagına almayı nasıp eylesın. bende ıkı yıldır Tıp 2 dıyabet hastasıyım henuz hamıle degılım ama olma yolundayım ALLAHIN ıznı ıle ama bende korkuyorum hem gebelık hem dıyabet acaba bebegıme yada bana bır zazarı olurmu Dogum anında bır komplıkasyon yasarmuyım gercı Doktorum kontrol atında tutuldugu surece hıcbırsey olmaz dıyor ama .... sen ılac veya insülin kullanıyormusun?

amin inşallah cümlemize evet insülin kullanıyorum günde 4 defa doktorlara göre şekerin 70 ile 120 arasında olması gerekiyor
ama matematik hesabı değil ki bu bu aralıklarda kalsın ( keşke kalsa ama ) yemeklerden sonra 150 ile 180 arasında oynuyor
doktorlar buna bile yüksek diyor HBC1 değerim 6 normal aralıklardayım çok şükür bebeğimde çok sağlıklı görünüyor şimdilik
ama değişen hormonların etkisiyle kullanıdığın insülinler zaten bu haftaya kadar %50 arttı buda kilo olarak geri dönüyor benim vücuduma :)şimdiden 4 kilo aldım Allah hepimizin yardımcısı olsun

anladım canım bende Glukofen 1000 sabak aksam ıcıyorum. henuz insüline baslamıyoruz gerek yok dedı doktorum ama gebeyken zannedersem mecbur kalıyorsun kullanmaya benımde korkum bu kılo alımı bakalım hele bır hamıle kalayımda :) benımde Ha1c hormonum 6 .sence bu normal mı.

normal %6,5 altında olması gerekiyormus çok şükür o aralıklardayız :) insulin kullanıma çocuk düşündüğüm anca başlaman gerekiyor çünkü vucudun alışma süresi oluyo bildiğim kadarıyla 7. Aydan sonra asıl sıkntı başlıyomus doktorların sörediğine göre bebeğin ciğerleri geliştiğinde riske atmamak aldına sezeryanla alıyolar çünkü 37 haftadan sonra şekerin yükselmesi yada düşmesi bebeğin ölü doğmasına sebep oluyormuş
tabi allahın izniyle biz bunları yaşamıcaz inşallah allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
siz ne zaman düşünoysunuz bebişi :)

37 haftalık cok erken degıl mı ....? bak bunu ılk defa duydum cunkı ben bu konuyu arastırmıstım hepsıde normal dogum yada sezeryan ama gununde dogum yapmıslar ılk senden duydum ama vardır dogruluk payı...
Amın canım ınsaALLAH...
Ben 4 yıllık evlıyım henuz korunmadıgım halde gebe kalamdım sorun yok dıyorlar hatta ben şekerden suphelendım ılk zamanlar bu ortaya cıkınca aha dedım kesın şekerden gebe kalamadım ben dedım ama Endokrın Doktorum seker gebelıge engel degıl dedı kontrol altında oldugun surece sorun yok dedı kı dıyabet olupta hamıle kalanlar cok var KK de. pekı hamılelıkte 24 haftada gebelık sekerıne bakıyorlar ya acaba bızlerde bu es gecılırmı yoksa bakarlar mı yınede hanı zaten bızler sureklı kontrol altında tutulacagımız ıcın...ayyy cok tırsdım ben sımdı yaa...
saglık ocagı Doktoru ıgneye basla dedı ama Endokrıın Doktorum gerek yok dıyo. pekı normal şartlarda ınsülin kılo yapar mı?

ben normal doğumdan korktuğum için birde şeker zaten stresten çok yükseliyor diye normal doğum yerine sezeryan düşünüyorum
Haydarpaşa numune hastanesinde kadın doğum doktoru o kadar bekleyip 39 haftada bebeğinin kaybeden çok insan oluyo eğer bebeğin organları normal gelişimini tamamladıysa kılosu vs hersey yolundaysa 37 yada 38 alınıyo dedi tabiki şeker hastası olupta normal doğum yapan çok insan var muhtemelen şeker durumuna göre değişiyodur.benimde hamile kalmam 5 6 ay falan sürdü doktor şekerin düzensiz giderse hormonlar gebeliğe hazır olmadığını düşünüyor ama bi problem yok hamile kalırsın dedi kaldım çok şükür diyetine çok dikkat edersen insülin tek başına kilo yapmıyor ama 6 kaşık sebze yerine 8 kaşık sebze yemeği yersen insülini biraz daha arttırman gerekiyor oda kilo yapıyo :) ki hamilelikte diyet yapmak gerçekten pek kolay olmuyormuş gelelim şeker yüklemesine biz zaten hamilelik süresinde 15 günde bir kadın doğuma endokrine diyetisyene gittiğimiz ve sürekli tahlil yaptırdığımz için biz bu teste tabi değiliz zaten varolan bişeyi kontrol etmeye gerek yok :)endokrin doktorunun neden gerek yok dediğini anlamış değilim çünkü hamilelikte şeker için insülinden başka bişey kullanmıysun ben hamilelik planladığımda doktora gittim doktor direk kullandığım iyneleri değiştirdi bebeğe zarar vermicek iğneler kullanman gerekiyor diye ve bu iğnelerin dozlarının ayarlanması ve bünyenin kabul etmesi 1,5 ayımı aldı bu arada şeker hep 300 lerde gezdi tip 2 diyabetlilerin şekeri ne kadar yükseliyor bilmediğim için doğru yada yanlış bişey diyemiyorum ama hamilelikte zaten değişen hormonlardan şeker çok yükseliyor bide vücudun iyneye alışması var eğer hamile kaldığında başlarsa insüline bence sıkıntı olur gibi geldi ama yinede doktorun daha iyi bilir

ayy cok tesekkur ederım ya ınan cok bılgılendırdın bende senın gıbı dusunuyorum hanı olurda bır gun hamıle kalırsam muhtemelen bende sezeryan ısteyecegım Normalı bende dusunmyorum yınede hersey nasıp kısmet. ve en ıyısı ben yakında yıne bır endokrıncıme gıdeyım tekrardan danısayım bu meseleyı. cok sağol

bende tip2 diyabetim iki yıllık evliyim benim de korunmadığım halde bebeğim olmuyor..tüp bebek yaptıracağımbenim de kafam karışık glukofen kullanıyorum 1000 mg günde iki kere dahiliye doktorum tedaviden önce inüsüline başla diyor kadın doğumcum başlamana gerek yok diyor şaştım kaldımbenimilk hbc1a 6.5 bu hafta tekrar yaprıacam bakalım kaç inşallah 6 dan düşük çıkar:)yoksa tedavi başlamaz benim kilo problemim de var 88kg ikizlerimin olmasını istiyorum aynı zaman da korkuyorum..rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah

gecmis olsun cnm diyabet maalesef zor bir hastalik ama burda topiklerde cok var bu sekil gebe kalip saglikli bebis dunyaya getiren ozel bir diyet yapiyormusun benim insulin direncim dusmuyor o dusmedende tup bebek yapmiyorlar maalesef. Bende sabah aksam 1000 lk iciyorum

canım neden düşmüyor bunun bir nedeni varmı?tarçın iç.kuşburnu ve salatalık ye

Tek şeker hastası ve hamile ben miyim

Merhaba canım. Ben 18 yıldır TipI diyabetliyim yaşım 26 ve şuanda 28. haftamıza girdik hamileyim. Hamile kalmadan önce hba1c 6.0'a düşürdüm. Çünkü yüksek olduğunda bebekte düşme riski oluyor dedi dr. günde 4 kez olan insülinim 5'e çıkartıldı. başka bir marka insüline geçildi. Biraz yorucu olsada toplam 4 dr takibindeyim Diyabet, Diyetisyen, Kadın doğum, Endokrinoloji (Tiroid nodüllerim var). Şuana kadar hiçbir sıkıntımız olmadı. Eğer şekerli olupta dikkatsiz hareket edersek bebeğin kalbinde delik oluşuyormuş bütün organlarına bakıldı hemde 2 kez detaylı us ile bakıldı maşallah çok iyi. Doktor her gittiğimde tebrik ederek yolcu ediyor beni bende motive oluyorum. Bebek normal kiloda ve pozisyonda olursa normal doğum yapmamda sakınca görmüyor doktorlar. Ayrıca diyabetli annelerde bebeğin kilosuna değilde suyumuza bakılıyormuş eğer suyumuz fazla olursa bebeğin kılosuna ayına bakılmaksızın erkenden alıyorlarmış (Şekerler 140 üstünde giderse suyumuzda artış oluyormuş aman dikkat et sende). Buarada çok kilo almadım toplamda 13 kilo ile doğumu gerçekleştiririz diye söyledi kadın doğum doktorum (28. haftaya girdim 9 kilo aldım). Benim gittiğim Kadın doğum doktorum benim gibi 4 tane TipI diyabetli hastası olduğunu hepsininde dikkatsiz olduğunu bebeklerininde kalpleri delik doğmuş olup aylarca yoğun bakımda kaldıklarını söyledi. İnşallah hayırlısıyla bebişlerimizi sağlıklı birşekilde kucağımıza alırız.

bende seni tebrik ediyorum canim....insaALLAH sorunsuz gebeligin devam eder ve bebisini saglikla kucagina alirsin. Bisey sorucam 18 yildir diyabetliyim demissin bu surecde hic tatli veya benzeri seyler yemedinmi gebeliginde de yemedinmi ozel bir diyet uyguladinmi ???

öncelikle hayırlı olsun canım Allah hepimizin bebişlerini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin 18 yıldır diyabet hastasıyım demişsin sen çok daha erken tanışmışsın sanırım diyabetle Allah yardımcın olsun bende 23 yaşımdayım 5 yıldır diyabet hastasıyım ve 21+3 günlük hamileyim çok şükür şimdilik her şey yolunda bebeğimin gelişimi bir hafta önden gidiyor :)) ben ayda bir kere gidip kan ve idrar tahlillerimi yaptırıyorum diyetisyene de şimdilik 2 kere gittim hamilelik döneminde her gittiğimde yediklerimi vurduğum insülin miktarını şekerin ne yediğinde ne kadar çıktığını yazarak gittim hep ve açıkçası daha şimdiden sıkıldım :) ölçüyorum sabah kalktığımda akşam yatmadan vs iyi gidiyor 80 170 arasında bazen 250 lileri gördüğü oluyor ama onuda engellemek pek mümkün olmuyor Bu arada 6,5 kilo aldım şimdiye kadar bana biraz fazla gibi geliyor ama doktor normal biraz daha dikkat et diyor :))geçen ay üç aylık kan değerim % 6 idi oda beni çok sevindirdi hamileliğe başladığımda 6,9 civarındaydı :) sen tek tek bütün doktorlara gittiğinde göre senden biraz kopya çekebilirim :) 20 .haftamda detaylı ultrasona girdim herşey çok güzel çıktı doktor bundan sonra ayda bir kontrole gelsen yeter normal kan sayımların dışında yapılacak bir tahlil kalmadı dedi sen de durumlar ne ? bir de anlamadığım bir şey var bu bebeğinin kalbi delik olan kişiler normal kontrolerin de kalbinin delik olduğunu bilmiyorlarmıymış doğduktan sonra mı anlaşılmış yani en son detaylı ultrasondan sonra hersey normal olunca doktor başka bişeye gerek yok dediği için ben şekerim normal giderse (tabi arada düşüşler veya yükselmeler oluyo ) bir sorun olmaz bundan sonra gibi algılamıştım

Detaylı US'de benimde hiçbir sıkıntım çıkmadı bebek gayet sağlıklı zaten ilk başta kalbine baktı şeker düzeylerin iyi gidiyormuş ama yinede en önemli organ kalbi dedi çok detaylı baktı delik problemi varmı diye. Şekeri sürekli 200'lerde giden şekerli annenin bebeklerinde kalp delik oluyormuş. Buda detaylı US'de belli oluyor canım ama nasıl müdahale ediyorlar inan bilmiyorum çünkü bebek o saatten sonra alınmaz mecbur doğacak. Demekki sonradan müdahale ediyorlar. Çoğu bebeklerde kapanıyormuş eğer delik olursa ama neden olsun ki dikkatli olalım hiç bir problem olmasın inşallah. Detaylıda problem çıkmadı diye olmayacağı anlamına gelmiyor demişti dr. Bebek doğana kadar şeker seviyemiz iyi olmalı. Sen doğru anlamışsın canım. Bende detaylı US'den sonra ayda 1 gitmeye başladım. Tahliller her ay yaptırıyorum diyabet bölümünde.

ben novarapid ile lemevir kullanıyorum sen hangi insülinleri kullanıyorsun peki birde senin şekerin sürekli belirtildiği gibi 70 ile 120 arasında gerçekten seyrediyor mu bu şeker matematik hesabı gibi bişey ne kadar az ve sağlıklı yersen okadar iyi ama hamilelikte özellikle şekerden dolayı yasak olduğu için canım sabah kalktığımda bile tatlı istiyor :) yememeye gayret ediyorum daha şimdiden insülin miktarım 6 birim arttı 24 haftadan sonra şeker düzensizleşebilir insülinler daha da artabilir diye duydum bir sorun olmadan hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah :)

bende novorapid ve levemir kullanıyordum gebeliğin başında levemiri değiştirdiler humulin nph insülin verdiler gebelikte humulin kullanılıyor levemir kurtarmıyor artık şekerler uçuşa geçiyor çünkü canım. NPH tipi insülin mecburmuş ve normalde günde 4 kez vurulurken humulini sabah 10da da ara insülin olarak vuruyorum yani günde 5e çıktık ama doğum sonrası sabah 10 da yaptığım iptal olacak. Ben çok dikkat ediyorum herkes şaşırıyor bu durumuma açlık şekerlerim 70 ile 110 arasında tokluklarda 120 ile en fazla 150 çıkıyor. Benim canımda istiyor tatlı ama şeker fırlar bebişe zarar verir diye frenliyorum kendimi sende öyle düşün canım yeme ucundan bile. Gerçi ben bebek olmadan öncede yemezdim kendimde organ hasarları olacak diye korkardım Buarada bebek büyüdükçe insülin yetersiz geliyor dediğin doğru bizde 25. haftadan sonra insülin miktarını 3'er ünite artırdık. günde 11 kez ölçüm yapıyorum sen ölçüyormusun bukadar ve yazıyorum.

Amin canım teşekkürederim. İlk okul çağlarında yakalandım bu hastalığa ve çok zor günler yaşadım alışmak zor oldu arkadaşların kekleri meyvesularını teneffüs aralarında yer içerken ben elma galeta yiyordum büyüdükçe çok şükür herşey düzene girdi aklım eriyordu herşeye zararlarını bilince kendimi frenlemeyi öğrendim. Allah ona görede sabır veriyor tatlıyı kim sevmez :) ama canım isteyince kolu bacağı giden kişileri gözümde canlandırınca ve daha gencim önümde evlilik olacak bebeğim olacak bunları düşününce sağlığıma odaklanıyordum keşke herkes böyle olsa bu şekilde kendimi vazgeçirebiliyordum. Gebelik sürecimde de aynı şekilde bu sefer bebeği düşünüyorum şeker yüksek giderse ona zarar verecek diye korkuyorum. Özel diyet tabiki var gebelikte başladım protein vitamin ağırlıklı bir diyetim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…