bende novorapid ve levemir kullanıyordum gebeliğin başında levemiri değiştirdiler humulin nph insülin verdiler gebelikte humulin kullanılıyor levemir kurtarmıyor artık şekerler uçuşa geçiyor çünkü canım. NPH tipi insülin mecburmuş ve normalde günde 4 kez vurulurken humulini sabah 10da da ara insülin olarak vuruyorum yani günde 5e çıktıkama doğum sonrası sabah 10 da yaptığım iptal olacak. Ben çok dikkat ediyorum herkes şaşırıyor bu durumuma açlık şekerlerim 70 ile 110 arasında tokluklarda 120 ile en fazla 150 çıkıyor. Benim canımda istiyor tatlı ama şeker fırlar bebişe zarar verir diye frenliyorum kendimi sende öyle düşün canım yeme ucundan bile. Gerçi ben bebek olmadan öncede yemezdim kendimde organ hasarları olacak diye korkardım Buarada bebek büyüdükçe insülin yetersiz geliyor dediğin doğru bizde 25. haftadan sonra insülin miktarını 3'er ünite artırdık. günde 11 kez ölçüm yapıyorum sen ölçüyormusun bukadar ve yazıyorum.
bende hamilelikten önce apidra ve lantus kullanıyorudum hamileliğim düşündüğümü söyleyince doktor lemevirle novarapidi verdim
ama sanırım dediğiniz doğru çünkü sanki vurmuş olduğum lemeviri boşa vuruyomuşum gibi geliyor pek bir etkisi yok gibi
bende sabah lemeviri sabah 16 akşam 14 günde iki kere novarapidleri sabah 12 öğle 11 akşam 12 vuruyorum ona rağmen 2 3 gündür bir anaormallik var şekerim ilk bir saatte 150 civarında 2. saatten sonra 250 lere fırlıyor napıcağımı şaşırdım valla birde artık doktorlara çok fazla güvenmiyorum özellikle ssk hastanelerinde bulunanlar ezbere hareket ediyo 12 vuruyosun demekki yetmiyor 14 vur gibi böyle bir mantık yok ama ozaman da çok düşüyor söylüyorum olmaması lazım gibi bir cvp verince deli oluyorum kalıplaşmış bir mantıkta gidiyorlar ama her insanın bünyesi aynı değil oyuzden şekerimi ölçüyorum baktım insülin yetrsiz mi geliyor 1 birim yükseltiyorum ertesi gün tekrar deniyorum yine yüksekse 1 birim daha yükseltiyorum ta ki 120 130 seviyeleridne olana kadar 2 günde normal seviyeyi bulup hergün okadar insülin yapıyorum :) en mantıklısı bu gibi geldi yoksa diğer türlü 1 hafta ne yedin ne vurdun ne kadar yükseldi yaz doktora git o şöyle bir baksın şukadar daha arttır bi hafta daha yaz tekrar gel diyor :) zaman kaybından başka bişey olmuyor bana göre senin ne güzel önceden de düzgün gidiyormuş ben hamilelik olmasa şekeri pek kafama takan biri değilim hamilelikten dolayı çok korkuyorum hayırlısıyla kucağıma alsam çok rahatlıyacağım inşallah bende günde nerden baksan en az 10 kere ölçüyorum daha da üstüne çıktığı oluyo tabi bu rakamın doktor takıntı haline getirmssin ölçme bu kadar dedi :)
bende hamilelikten önce apidra ve lantus kullanıyorudum hamileliğim düşündüğümü söyleyince doktor lemevirle novarapidi verdim
ama sanırım dediğiniz doğru çünkü sanki vurmuş olduğum lemeviri boşa vuruyomuşum gibi geliyor pek bir etkisi yok gibi
bende sabah lemeviri sabah 16 akşam 14 günde iki kere novarapidleri sabah 12 öğle 11 akşam 12 vuruyorum ona rağmen 2 3 gündür bir anaormallik var şekerim ilk bir saatte 150 civarında 2. saatten sonra 250 lere fırlıyor napıcağımı şaşırdım valla birde artık doktorlara çok fazla güvenmiyorum özellikle ssk hastanelerinde bulunanlar ezbere hareket ediyo 12 vuruyosun demekki yetmiyor 14 vur gibi böyle bir mantık yok ama ozaman da çok düşüyor söylüyorum olmaması lazım gibi bir cvp verince deli oluyorum kalıplaşmış bir mantıkta gidiyorlar ama her insanın bünyesi aynı değil oyuzden şekerimi ölçüyorum baktım insülin yetrsiz mi geliyor 1 birim yükseltiyorum ertesi gün tekrar deniyorum yine yüksekse 1 birim daha yükseltiyorum ta ki 120 130 seviyeleridne olana kadar 2 günde normal seviyeyi bulup hergün okadar insülin yapıyorum :) en mantıklısı bu gibi geldi yoksa diğer türlü 1 hafta ne yedin ne vurdun ne kadar yükseldi yaz doktora git o şöyle bir baksın şukadar daha arttır bi hafta daha yaz tekrar gel diyor :) zaman kaybından başka bişey olmuyor bana göre senin ne güzel önceden de düzgün gidiyormuş ben hamilelik olmasa şekeri pek kafama takan biri değilim hamilelikten dolayı çok korkuyorum hayırlısıyla kucağıma alsam çok rahatlıyacağım inşallah bende günde nerden baksan en az 10 kere ölçüyorum daha da üstüne çıktığı oluyo tabi bu rakamın doktor takıntı haline getirmssin ölçme bu kadar dedi :)
Allah bütün şeker hastalarına yardımcı olsun özellikle de şeker hastası annelere bende bir şeker hastası anne olarak hikayemi aşağıdaki linkte yazdım.
http://suzinin.blogspot.com.tr/2014/02/seker-suzi.html
Allahtan gelen her şey hayırlıdır, bu bir sınav ise şükür olsun... Hepinizi öperim
blogunuzu ve hikayenizi okudum cok etkilendim suzi hanim.... cabanizi ve hayata yeniden baglanmanizi takdir ediyorum. Rabbim yar ve yardimciniz olsun. Bende Diyabet tip 2 hastasiyim banada annem,anneannem,babamdan gecti doktorlar oyle dedi. henuz insuline gerek dutmuyorlar hap kullaniyorum ayni zamanda bebek istiyorum o yuzden cok korkuyorum hamile kaldigimda ya bana veya bebegime bir zarari olurmu diye.suan kontrol altindayim. Korkularim cok buyuk.
yazmayı unuttum hamilelik sürecinde mutlaka NPH tipi insüline geçiriyorlar. bu orta etkili insülin canım yani humulin NPH benim sabah ve öğlen arasında saat 10da vurduğum insülin şekerimin yükselmesine engel oluyor. birde gece 11 de bunu yapıyorum sabaha kadar güzel tutuyor. Etki süresi 3-5 saat bu süre uzasa etkiyi kaybedip şekerini yükseltiyor. bu insülinle sabah açlık şekerlerim 80- 100 böyle çıkıyor. Levemir uzun etkili insülin seni etkilemeye başlaması için saatler sonra devreye geçiyor. Bence doktora gidince sor tanıdığım şeker hastası hamileler var NPH tipi insülinle çok iyiler de bakalım ne diyecek :)
yanlış hatırlamıyosam diyetisyenin humalog mu humilin mi dedi bilmiyorum ama lemeviri degiştirsekmi dedi :) bende hamileliğimin 4.ayındayım değişen iğneye vücudum hemen uyum sağlamıyo alışana kadar yüksek giden şekerim bebeği zarar verebilir riske atmak istemiyorum demiştim :) oda biraz daha bekleyelim ozaman dedi şimdide diyorum zaten 3,5 ay kaldı iğneyi yazdır ilk sefer ücretli al bünye uyum sağlarsa ssk ya git o insülini rapora ilave ettirmek için bir ton uğraş inan gözümde büyüyor :)
peki senin çok güzel 80-100 arası olması ama hiç yükselmelerin olmadı mı 250 300 lere fırlamadı mı
yükseldiğin de çok korkuyorum ya bişey olursa diye Allahtan bebişim arada kıpırdıyor burdayım diyor da iyi olduğunu anlıyorum :)
merhaba canm .dun tahlil sonucumu aldin insulin direncim 7.3 olmus moralim cok bozuk. Sen tecrubelisin bu konuda fikrini almak istedim .diyet ve sporla dusurebilirmiyim yoksa acilen insuline mi baslayayim. Igne kullaninca daha cok kilo almaktan korkuyorum yada hayatimi olumsuz ne gibi etkiler.normalde hap kullaniyorum g.f.n 1000.mg sabah aksam. Henuz doktoruma gidemedim sehir disindaymis.gebelikde dusunuyorum kilo vermem lazim.yardimci olurmusun.
merhaba canm .dun tahlil sonucumu aldin insulin direncim 7.3 olmus moralim cok bozuk. Sen tecrubelisin bu konuda fikrini almak istedim .diyet ve sporla dusurebilirmiyim yoksa acilen insuline mi baslayayim. Igne kullaninca daha cok kilo almaktan korkuyorum yada hayatimi olumsuz ne gibi etkiler.normalde hap kullaniyorum g.f.n 1000.mg sabah aksam. Henuz doktoruma gidemedim sehir disindaymis.gebelikde dusunuyorum kilo vermem lazim.yardimci olurmusun.
cok tesekkyr ederim canim simdi doktorumla gorustum pazartesi gidicem yanima bakalim ne dicek.cok sagil tekrardan .
aslinda benim korkum bu bogazimi tutamam yalandan yere igne yapmam lazim bu kilo olarak geri donecek zaten kilim var burde ustune koycam. Birde hamile kalirsam,ki bu bir mucize olur :) mecburen igneye baslicam olan kilom dahada artar endisesi var birde devletteki diyetisyenler cok berbatcok tesekkyr ederim canim simdi doktorumla gorustum pazartesi gidicem yanima bakalim ne dicek.cok sagil tekrardan .
Amin canım teşekkürederim. İlk okul çağlarında yakalandım bu hastalığa ve çok zor günler yaşadım alışmak zor oldu arkadaşların kekleri meyvesularını teneffüs aralarında yer içerken ben elma galeta yiyordumbüyüdükçe çok şükür herşey düzene girdi aklım eriyordu herşeye zararlarını bilince kendimi frenlemeyi öğrendim. Allah ona görede sabır veriyor tatlıyı kim sevmez :) ama canım isteyince kolu bacağı giden kişileri gözümde canlandırınca ve daha gencim önümde evlilik olacak bebeğim olacak bunları düşününce sağlığıma odaklanıyordum keşke herkes böyle olsa bu şekilde kendimi vazgeçirebiliyordum. Gebelik sürecimde de aynı şekilde bu sefer bebeği düşünüyorum şeker yüksek giderse ona zarar verecek diye korkuyorum. Özel diyet tabiki var gebelikte başladım protein vitamin ağırlıklı bir diyetim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?