bende novorapid ve levemir kullanıyordum gebeliğin başında levemiri değiştirdiler humulin nph insülin verdiler gebelikte humulin kullanılıyor levemir kurtarmıyor artık şekerler uçuşa geçiyor çünkü canım. NPH tipi insülin mecburmuş ve normalde günde 4 kez vurulurken humulini sabah 10da da ara insülin olarak vuruyorum yani günde 5e çıktık ama doğum sonrası sabah 10 da yaptığım iptal olacak. Ben çok dikkat ediyorum herkes şaşırıyor bu durumuma açlık şekerlerim 70 ile 110 arasında tokluklarda 120 ile en fazla 150 çıkıyor. Benim canımda istiyor tatlı ama şeker fırlar bebişe zarar verir diye frenliyorum kendimi sende öyle düşün canım yeme ucundan bile. Gerçi ben bebek olmadan öncede yemezdim kendimde organ hasarları olacak diye korkardım Buarada bebek büyüdükçe insülin yetersiz geliyor dediğin doğru bizde 25. haftadan sonra insülin miktarını 3'er ünite artırdık. günde 11 kez ölçüm yapıyorum sen ölçüyormusun bukadar ve yazıyorum.
bende hamilelikten önce apidra ve lantus kullanıyorudum hamileliğim düşündüğümü söyleyince doktor lemevirle novarapidi verdim
ama sanırım dediğiniz doğru çünkü sanki vurmuş olduğum lemeviri boşa vuruyomuşum gibi geliyor pek bir etkisi yok gibi
bende sabah lemeviri sabah 16 akşam 14 günde iki kere novarapidleri sabah 12 öğle 11 akşam 12 vuruyorum ona rağmen 2 3 gündür bir anaormallik var şekerim ilk bir saatte 150 civarında 2. saatten sonra 250 lere fırlıyor napıcağımı şaşırdım valla birde artık doktorlara çok fazla güvenmiyorum özellikle ssk hastanelerinde bulunanlar ezbere hareket ediyo 12 vuruyosun demekki yetmiyor 14 vur gibi böyle bir mantık yok ama ozaman da çok düşüyor söylüyorum olmaması lazım gibi bir cvp verince deli oluyorum kalıplaşmış bir mantıkta gidiyorlar ama her insanın bünyesi aynı değil oyuzden şekerimi ölçüyorum baktım insülin yetrsiz mi geliyor 1 birim yükseltiyorum ertesi gün tekrar deniyorum yine yüksekse 1 birim daha yükseltiyorum ta ki 120 130 seviyeleridne olana kadar 2 günde normal seviyeyi bulup hergün okadar insülin yapıyorum :) en mantıklısı bu gibi geldi yoksa diğer türlü 1 hafta ne yedin ne vurdun ne kadar yükseldi yaz doktora git o şöyle bir baksın şukadar daha arttır bi hafta daha yaz tekrar gel diyor :) zaman kaybından başka bişey olmuyor bana göre senin ne güzel önceden de düzgün gidiyormuş ben hamilelik olmasa şekeri pek kafama takan biri değilim hamilelikten dolayı çok korkuyorum hayırlısıyla kucağıma alsam çok rahatlıyacağım inşallah bende günde nerden baksan en az 10 kere ölçüyorum daha da üstüne çıktığı oluyo tabi bu rakamın doktor takıntı haline getirmssin ölçme bu kadar dedi :)