gecmis olsun canimmm
ben tartilmadim bugunn hicte tartilmak gelmiyor icimden
diyorum acaba ay sonundami tartilsam
tsk ederim canimm..ölcülerimi yaparim düzenli artik..Sen bilirsin canım bu topicde önemli olan herkesin aynı zamanlarda vücudunu ölçülmesiKilon için senin bilecegin iş sen zaten kilolu degilsin öyle:97:
tsk ederim canimm..ölcülerimi yaparim düzenli artik..
ne biri kilolu degilsinmi dedii
göbegim ve yanlarim olmasaa keskeeee,ergenlikten kalma göbegim yag küpü gibiamaa artik eriycek insallahh..
sağolun şekerler,ben bu hafta regl olacaımın farkında değildim.regl unca şişiyoruz ya norade,ende ikmi öçtüm kendimi acaba,daha mı çok incedim acaba
benimde regle az kaldı.. karın şişti. ona rağmen incelme var.
çok pis sıkılaştım
bazen yazmayı unutuyorum galiba ama hiç aksatmadan her gün sporumu yapıyorum.
yapmayınca artık bir eksiklik hissediyorum.
Orası öylede agırlıkları arttırırsan yağlar kasa dönüşür canım.Bu arada 2 kg daha vermişiiimm
Spor yapmak isteyenlerin en sık sordukları soruların başında bu sorular gelir;
Spor yapmak istiyorum ama korkuyorum yağlarım kasa dönüşürmü ne yapmam gerekir?
Cewap çok ama çok basit hiçbirşey yapmayın, çünkü yağın kasa dönüşmesi diye birşey yoktur. Yağ bir maddedir kas ise bir dokudur.Genelde egzersiz yapılırken kasların yağa dönüşmesinden korkulur ve önce kilo kaybedip ardından egzersize başlama yöntemi tercih edilir. Oysa, yağ hiçbir zaman kasa dönüşmüyor. Egzersiz yapmadan verilen kilo da yalnızca kas erimesi sağlar ve vücuttaki yağ oranını arttırır.Diğer bir konuda genellikle bayanlar spora başlıyacağı zaman şu soruyu sorarlar;
Aletli jimnastik yapmak istiyorum, fakat çok kaslı olmak istemiyorum?
İnanın istesenizde bunu yapmak okadar kolay değil. Çünkü bayanların yaptığı ağırlık çalışması genellikle hafif kilo ve çok tekrarlı olur, buda sıkılaşmayı sağlar.
Diğer bir soruda;
Spora başlıyacağım fakat bırakırsam kaslarım sarkar kilo alırmıyım?
Bunuda daha önce açıkladığımız gibi kasın yağa dönüşmesi imkansız!!! Kilo almaya gelince sporu bıraktığınız için kilo almazsınız. Beslenme dengenizi ayarlayamadığınız için kilo alırsınız, çünkü spor yaptığınızda aldığınız kalori miktarını sporu bıraktığınızda da aynı şekilde alırsanız; o zaman kilo alırsınız. Bunun nedeni ise spor yapmadığınızda daha az kalori harcar ve daha az enerjiye ihtiyaç duyarsınız. Şunu unutmayın spor yapmadığınız zaman ( kesinlikle herzaman yapılması tavsiye edilir.) vücut en son antreman yaptıktan 3 gün sonra kas fiberleri zayıflamaya başlar ve yeme alışkanlığınızıda değiştirmediğiniz için kilo almaya başlarsınız.
Çözüm olarak haftada en az üç gün 30 veya 40 dakika olsa bile mutlaka spor salonuna gitmeniz weya spor yapmanız.
Unutmayın ki spor bir kültürdür ve ömür boyu yapılması gerekir.
MURAT VURAL
arada ebru salliyi takip ediyorum..
pilastesten cok giydikleri ilgimi cekiyorne yalan söyliyeyim
allah icinn vucudu cok güzel kadininn mahsallahhh
pumadan giyiniyorya gecen magazada bir bakayim dedimmm
Türk parasiyla ne kadarda pahali yani 80-100TL civari
bugun H&M e baktim ayni model puma yazmiyor ama 15-20TL civari ondan aldim bende
kız nerelerdesin sen..bizi bıraktınmı.13.takımı...maşallah kilocuklar gidiyor..
diva ben agirliklari sadece ayaklarima takiyorum yürürken..0,75 kg yaglar kasa dönüsünce nolurki??
kaslar yaga dönüsmezmis burda aciklama yapmislar canim bak..
korkuttun beni beyaaa
banada spor salanundaki kiz dediki kadinlarda o kadar cabuk olusmuyor kas erkeklerinkisi gibi
1-1,5sene sürer dedi..
kaslar calismayinca vucut skilasirmi bilmiyorum ztn bu yaglarla kas falan cikmaz korkma
biraz skilasip zayiflayana kadar kullanmayi dusunuyorum ben fazla kalori harcamak icinn
günaydın hatunlar,dü yine regl sancılarımdan ötürü spor salonunda hafif egzersizler yaptım.hiç sevmedim bu işi yaaa, bi normale dönsemde incelmeme kaldığım yerden devam etsem
günaydın kızlar nasılsınız dün 45 dk pilates yaptım
yağlar kasa dönüşmez egzersizle kas hücrelerinin boyutunu artırabiliriz yağlarda ise küçülme meydana gelir yağ yıkımı çok kolay bişey değildir 220 den yaşınızı çıkarın bu max kalp hızınızı verir max kalp hızının %60-70lerinde 1.5 saat aerobik egzersiz yapmalısınız