O grubu benim oğlumda bilmiyor.Örnek verdim ...Ergenlerin dinlediği Koreli bir grup.Türkiye'de çok popüler.
Evet öyleydi ama yaklaşık 1 senedir kendi haline bıraktımFazlamı korumacısınız acaba, benim oğlumunda bu gibi sorunları vardı,ben biraz hareketlerini kısıtlardım ama çocuğum giderek içine kapanmaya başlayınca kendime dur dedim yavaş yavaş düzene girmeye başladı, eğer babası yanındaysa beraber bişeyler yapsınlar maça gitmek gibi vs,vs
Harçlık veririmde arkadaşı yok ki hiç dışarıya çıksaOyuncaklarla oynayabilir bu garip bi durum deil 26 yaşındaym hala gözüm bebeklerde. Hatta şimdilerde boyum kadar bebek buldum onun peşindeym. Harclik verip arkadaslrnla gez diyin çıksın dışari sık sık.
Babasıyla başbaşa değil ama hafta sonları ailece dışarıda vakit geçiririz.Babanne ve dede ile de sık sık vakit geçirir.Belki baba ile başbaşa biraz daha fazla vakit geçirmeli...dikkate alacağım önerilerinizi teşekkür ederimBaba ile ilişkisi nasıl? Baba-oğul aktiviteleri yapıyorlar mı?
Bir de çocuk 13 yaşında, kurstan kursa götürmek yerine, seçimi ona bırakıp, tamamlamasına teşvik etmek daha doğru olurdu.
Böyle onu denedi olmadı buna geçtik biraz oradan oraya tutarsızlık olmuş sanki.
31 yaşındayım, çizgi film izlerim.
Hiç çocuğumuz yokken evimizde 4-5 model lego teknik vardı.
Bunlar sorun değil. Ve sosyal ortamlarda nasıl davranılacağını bilmemesinin sebebi bu değil.
Aile büyükleri ile bir araya gelir mi? Biraz onlarla vakit geçirme ve gözlemleme fırsatı olsa.
Bizim oğlan 3.5 yaşında. Eşim en az haftada bir takar peşine bazen işe giderler, bazen başka bir çocuklu arkadaşı ile aktivite planlar, bazen bir büyük ziyaretine giderler bazen babası ile spora yada halı sahaya yada maça giderler ve babasını taklit eder sosyal ortamlarda.
Sizin yaşadığınız şeyi yaşasam sanırım çocuğun sosyal ortamını bir süre gözlemler, başka yerlerde değil de, önce aile içinde doğru olmasına çalışırdım.
Bu kısır döngü
Ezdikçe koruyoruz korudukça eziliyor
Futbolcu kartları var oğlum bilmezdi ilkokul birde öğrendi arkadaşları almış bizimki de istedi aldık
Büyük tek bir kart var kutuda ve iyi de oyuncu diğerleri benzer nitelikte küçük kart içimden geçirdim büyük kartı elinden alırlar kandırırlar diye
Tek çocuk hiç öyle mücadele hangisi daha iyi vs bilmez
Önce içimden geçirdim kaptırma kartını diyeyim diye sonra sus dedim kendime
Okula kart gitti ve kaptırmış ama öğrendi kandırılmamayı kaptırmamayı
Dahası da var öğretmen derse katıldı ve uslu durdu diye sticker vermiş ve diğerleri sen uslu olmasaydın bizim ders ile ilgilenmediğimiz göze batmazdı deyip bayağı cezalandırmışlar bunu akran zorbalığında son aşama
Okulu ayağa kaldırdım ama oğlum bunu bilmedi haaa hala aynı çocuklarla çok da arkadaş ama gidip annelerine de şikayet etti ben şok oldum ilkokul birde
Artık mücadeleyi öğrendi ama hala verici onu çok değiştiremeyiz yine o koşuyor topu getirmeye diğerleri umursamıyor vs
Oğlunuzu bence eskrim gibi yüzme gibi bireysel bir ilgi alanı bulun
Ortamına göre uç olsun dikkat çeksin tek başına yapsın başarılı oldukça diğer kişilere ihtiyacı olmadığını hissettikçe gerginliğinden ve buna bağlı uyumsuzluğundan da uzaklaşır
Evet kendini ezdirmemesi konusunda çok uyarıyorum,sen karışma diyor bana ama arkadaşları dışarıda topunu alıp kaçtığı da anne diye bana sesleniyor yine. Dışarıdaki çocuklarda çok zorba artık gardını alması lazım ama nasıl işte ..cocgunuza cok mudahale eder miydiniz? cok uyarip sikayet edip surekli elestiri yapan bir anne misiniz? suandan bahsetmiyorum. Öncesinde.
cocugunuza birseyi nasihat ederken bir bunu baskalarinin yaninda yapmayinEvet kendini ezdirmemesi konusunda çok uyarıyorum,sen karışma diyor bana ama arkadaşları dışarıda topunu alıp kaçtığı da anne diye bana sesleniyor yine. Dışarıdaki çocuklarda çok zorba artık gardını alması lazım ama nasıl işte ..
Allah kavuştursun. Bütün askerlerimizi Allah korusun.Benim kardeşim de böyleydi liseye geçince düzeldi şimdi askerde canım bnm 6 ayı kaldı çok özledim
O zaman müzik dans drama vs gibi daha sanatsal aktivitelere gönderin. Sivrildigi hareketler ne acaba.Yüzme,futbol,judo denedik ama kurslarda bile davranışlarıyla sivrildi arkadaşları arasında .Ben kurslarında duygusal anlamda faydasını göremedim maalesef.
Aslında sizin cocugunuz normal bence 13 yas daha cocuk yasi sorunu olduguna kendinizi bile inandirmissiniz cocuk ne yapsin etrafla kiyaslamayin.insanlarin cocuk yetistirmesi ne sekil görüyoruz hemen kendini yetiskin sanan cocuklugunu yasamayan cocuklar apartman ev internet hayati sokakta oynamak nedir bilmeyen cocuklar zekasinda sorun yok diyorsunuz sıkıntı yapmayin ustune gitmeyin ona sorunu varmis gibi davranmayin.kendisini önemli hissedecegi gorevler verin konusmalar yapinMerhaba.Benim oğlum 13 yaşında yaşından küçük davrandığı için arkadaşları arasında sürekli dışlanıyor ,alay konusu oluyor.Psikiyatrise götürmüştüm daha önce zeka testi yapıldı normal değerlerde.Çok hassas ,önemsiz şeyler için bile ağlayabiliyor.Halen oyuncaklarıyla oynuyor ,küçük çocukların izlediği çizgi filmleri izliyor.Bir tane bile yakın arkadaşı yok.Çok üzülüyorum.Olgunlaşması için ne yapabilirim?
Allah kavuştursun. Bana da nasip olur inşallah o günleri görmekBenim kardeşim de böyleydi liseye geçince düzeldi şimdi askerde canım bnm 6 ayı kaldı çok özledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?