Çok aglayan bir cocuk deyince feminen bir yapıda diye düşünmüştüm.Erkek çocuklarıyla futbol oynamayı seviyor.Bilgisayarda futbol veya araba oyunları oynuyor. Sanmıyorum.
Evet zamanımız çocuklarına göre fazla masum :) Benim birde 2. sınıfa giden kızım var.Çekingen değil ama sınıfında birkaç tane kız öğrenci var çok çekingen hatta geçen sene kız çocuklarından birisi hiç konuşmadığı için okumayı öğrendi mi öğrenemedi mi anlayamamıştı öğretmen.O çocuk bu sene daha iyi zaman zaman parmak kaldırıp söz alıyor.Sizin kızınızda açılır zamanla bence.Bende yengeç burcuyum ve ilk yazınızı okuduğumda çok sempati duymuştum çocuğunuza bana çocuğunuz gayet normal geldi ve çok masum :)sadece biraz açılması lazım.biraz kendi haline bırakın davranışları hakkında üzerine düşmeyin derim mutlaka kendisi gibi birini bulacak ve çok iyi dostluklar kuracaktır benim ikinci sınıftaki kızımı görseniz o kadar çekingen ki öğretmeni çok memnun derslerindeki başarısından ama o da biliyor artık çok hassas hiçbir şekilde kendisini savunamıyor arada görüyorum arkadaşlarıyla oynarken hırpalanıyor ama bunun farkında bile değil yapma bile diyemiyor yani ben de bundan çok muzdaribim
Ben de konu sahibi annemiz gibi bununla ilgisi olduğunu düşünmüyorum .Yanlış anlamayin ama acaba cinsiyet kişiliği ile ilgili farklı bir durum olabilir mi?tam bu yaşlarda kendi farkindaliginin farkına varıyorlar ve daha hassas oluyorlar.yani olgunlasmasindan değil de farklı cinsiyette hissediyor olmasından olabilir mi?
Erkeklerin cogu oyle. 30 yasinda bile cocuk gibiler vallaaaMerhaba.Benim oğlum 13 yaşında yaşından küçük davrandığı için arkadaşları arasında sürekli dışlanıyor ,alay konusu oluyor.Psikiyatrise götürmüştüm daha önce zeka testi yapıldı normal değerlerde.Çok hassas ,önemsiz şeyler için bile ağlayabiliyor.Halen oyuncaklarıyla oynuyor ,küçük çocukların izlediği çizgi filmleri izliyor.Bir tane bile yakın arkadaşı yok.Çok üzülüyorum.Olgunlaşması için ne yapabilirim?
Olabilir annesi daha iyi bilir sonuçta yanında olan ve tanıyan o .umarım problem neyse çözülür .Ben de konu sahibi annemiz gibi bununla ilgisi olduğunu düşünmüyorum .
Cinsiyet karmaşasında davranış dinamikleri daha farklı olur.
Erkek çocuklarıyla futbol oynamayı seviyor.Bilgisayarda futbol veya araba oyunları oynuyor. Sanmıyorum.
Bende korumacı bir anneydim aslında bir senedir geriye çektim kendimi.Ama öyle çok ezdiler ki çocuklar küçüklüğünden beri, ben kendimi mecbur hissettim korumaya.Futbol seviyorsa bu iyi
Bizim komşu oğlu var
Çocuk futbol ya da herhangi spor sevmiyor
Arada bisiklete biniyor saklambaç vs oynuyor
Bilsem li zekası ileride ama sosyal durumu farklı mesela benim oğlumu seviyor zira o her tarza açık oyun kurup oynayabiliyor ama sitede bir grup var onlar futbol seviyor bu çocuk onlarla konuşmuyor bile zira futbola ilişkin teorik ya da pratik bilgisi yok
Bir de korumacı ay ben olmasam ne yapar diyen annesi var
Okul gezisine bile ben de gitmeliyim öğretmen kaybeder diyen birisi çocuk annesi olmadan ilişki kuramıyor oğlumla Nasıl başladı bilemiyorum
Bende korumacı bir anneydim aslında bir senedir geriye çektim kendimi.Ama öyle çok ezdiler ki çocuklar küçüklüğünden beri, ben kendimi mecbur hissettim korumaya.
Ergenliğe girmedi zaten.Birde söylediklerinizin aksine karıncayı bile incitmez diye tabir edilecek bir çocuk.
İlkokul birdeki çocuklar bile nasıl bu kadar kötü davranabiliyorlar merhametsiz büyüyorlar çok üzücü bir durumBu kısır döngü
Ezdikçe koruyoruz korudukça eziliyor
Futbolcu kartları var oğlum bilmezdi ilkokul birde öğrendi arkadaşları almış bizimki de istedi aldık
Büyük tek bir kart var kutuda ve iyi de oyuncu diğerleri benzer nitelikte küçük kart içimden geçirdim büyük kartı elinden alırlar kandırırlar diye
Tek çocuk hiç öyle mücadele hangisi daha iyi vs bilmez
Önce içimden geçirdim kaptırma kartını diyeyim diye sonra sus dedim kendime
Okula kart gitti ve kaptırmış ama öğrendi kandırılmamayı kaptırmamayı
Dahası da var öğretmen derse katıldı ve uslu durdu diye sticker vermiş ve diğerleri sen uslu olmasaydın bizim ders ile ilgilenmediğimiz göze batmazdı deyip bayağı cezalandırmışlar bunu akran zorbalığında son aşama
Okulu ayağa kaldırdım ama oğlum bunu bilmedi haaa hala aynı çocuklarla çok da arkadaş ama gidip annelerine de şikayet etti ben şok oldum ilkokul birde
Artık mücadeleyi öğrendi ama hala verici onu çok değiştiremeyiz yine o koşuyor topu getirmeye diğerleri umursamıyor vs
Oğlunuzu bence eskrim gibi yüzme gibi bireysel bir ilgi alanı bulun
Ortamına göre uç olsun dikkat çeksin tek başına yapsın başarılı oldukça diğer kişilere ihtiyacı olmadığını hissettikçe gerginliğinden ve buna bağlı uyumsuzluğundan da uzaklaşır
Yüzme,futbol,judo denedik ama kurslarda bile davranışlarıyla sivrildi arkadaşları arasında .Ben kurslarında duygusal anlamda faydasını göremedim maalesef.
Yanlış anlamayin ama acaba cinsiyet kişiliği ile ilgili farklı bir durum olabilir mi?tam bu yaşlarda kendi farkindaliginin farkına varıyorlar ve daha hassas oluyorlar.yani olgunlasmasindan değil de farklı cinsiyette hissediyor olmasından olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?