• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışlanan çocuk

Benim oğlanda 13 yaşı içinde dışarda kendinden küçüklerle silahcilik oynuyor bazen yaş grubuda oluyor ama genelde kendinden 2 yaş küçük hatta daha küçük 5-6 yasa kadar mevcut cocuk var grupta... hatta sırtında çanta içinde de bir sürü kendi yaptığı bomba silah filan var bir elinde de bildiğimiz tava sadeece benimkinde var mermilerden koruyormuş benle çok mücadele etti en sonunda verdim tavayı ne yapayım cocuk mutlu ben mutlu ama bende öyleydim genç kızlığım sokakta top oynamakla geçti :halay:kendi yaş grubuyla da oynadığı için takmıyorum sosyal bir cocuk
Çok hoşsunuz .Aynı benim oğlum.Benimkide sosyal aslında ama oyun oynadığı arkadaşları bir süre sonra çocukça davranışlarından dolayı uzaklaşıyorlar.

Öncelikle alay iyi bişey değil öğretmeniyle idareyle konuşun çocupunuzu bu şekilde dışlayıp alay edemezler asla

Bende arkadaş edinemezdim liseye kadar çizgi film de izledim oyuncağım olsa oynardım ama hiç olmadığı için

13 yaş çok büyük bi yaş değil daha oyun çağı bence bırak hevesini alsın kimseyi memnun etmek için itibar görüp sayılmak için kendinden ödün vermesin hele ki bu yaşta
Şu anda 8.sınıfta ilkokuldan itibaren sürekli öğretmenleriyle iletişim halindeyim zaten ama çoğu zaman öğretmenlerin uyarısını da dinlemiyor çocuklar,birde şikayet etmişsin diye daha çok üstüne geliyorlar.

Merhaba, oyun çağında olabilir ama sosyal gelişim de çok önemli anlıyorum sizi.
Yaşına uygun dergilere bakabilirsiniz. Bahsettiğiniz müzik grubunun fotoğraflarının olduğu, çok popüler olan oyunların anlatıldığı dergiler olabilir.
Arkadaşlarının arasında onu olumlu yönde sivriltecek şeyler yapmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin en sevdiği şeylere odaklanıp onunla ilgili her bilgiyi sunmaya çalışın. Diyelim ki çocuğunuz on çok Kore’yi seviyor. Kore ile ilgili puzzle, Kore ile ilgili bir sırt çantası, Kore’nin en ünlü markasının amblemini taşıyan bir tshirt alabilirsiniz. Kore restoranına götürüp oranın yemeklerini tatmasını sağlayabilirsiniz. Böylece arkadaşlarının konuştuğu şeylere yaklaşabilir.
Bir arkadaşım vardı o da çok uzak kalırdı arkadaşlarından. Michael jackson şarkıları ondan sorulurdu. Klipleri dansları hepsini bilirdi. Lakabı bile oluştu bir süre sonra. Lakaplar ya da ona atfedilen özellikler olumlu ise çocuk da olumlu gelişiyor.
Bana kalırsa kurstan kursa dolaştırmayın çocuğu artık. Tek bir kurs ile devam edebilir, onu da kendi seçer kendi gitmek isterse..

Son düzenleme:
Şu anda 8.sınıfta ilkokuldan itibaren sürekli öğretmenleriyle iletişim halindeyim zaten ama çoğu zaman öğretmenlerin uyarısını da dinlemiyor çocuklar,birde şikayet etmişsin diye daha çok üstüne geliyorlar.
Öğretmen genel olarak yanlış olduğunu anlatmalı aslında
Yeğenim liseye geçti ama küçük kuzenleriyle oynama huyundan vazgeçmiyo
Bence üstüne gitmeyin onu olsuğu gibi kabbullenip sevin arkadaşları da öyle olmalı

Pes :oha:
Olsem aklima gelmez.
Cocuk cekingen, ne alaka cinsel tercih kaymasiyla.
Bu bir seçenek ola da bilir olmaya da bilir.sizin aklınıza gelmemesi olmayacağı veya benim aklıma gelmesi olacağı anlamına gelmez.oha yazan birine niye izah yazıyorum .

Toplumda bir yer edinmek istiyorlarsa değişmek zorundalar maalesef .Sizin konuşmanız için erken şu an .Ortaokulda hem okulda hem kursta yanına kimse oturmak istemediğinde,hiç bir gruba dahil edilmediğinde benim çocuğumun karakteri böyle değişmesin demeniz onun psikolojisini düzeltmeyecek.Buna en fazla siz üzülüyorsunuz böyle bir durumda.
Karakteri degismesin demiyorum zamanla degisecek ama bu baskalari istedigi icin degil cocugunz gelistigi ve buyudugu icin davranislari da degisecek.ben kimse icin taviz vermemesi taraftariyim.eger oglum boyle sikintilar yasasa ona arkadaslarinin istedigi gibi davran demem.ama tabiki ona destek olmaya calisirim farkli seylere ilgisi olan farkli bir cocuk olabilir.bilmiyorum bana cok anormal gelmiyor oglunz.

Benim kizkardesim de 15 yasina kadar(evet lise 2) barbie bebekleriyle oynadi. Universite sinavina hazirlanirken dershaneyi ekip evde cizgi film izlerdi. Simdi mimar oldu, universitede hocalik yapiyor :) kucuk erkek kardesim de ayni sekilde cok arkadassizlik cekti cocuksu tavirlarindan dolayi. O da universite sinavina hazirlanirken sabah erken kalkip CNden cizgi film izlerdi. Simdi tip fakultesi 2. Sinifta. Yapi meselesi iste. Analitik zekalarinda hicbir sorun yok ama duygusal zekalari bizden biraz farkliydi. Hayata kazanim acisindan bir sorun yasamiyorlar ama arkadaslik iliskilerinde cok kirilganlar hala. Zamanla gecer diye ustelemiyoruz biz.
Sizin ne guzel kardesleriniz var yaa:)

Bende ilkogretimde cok dislandim bizim okul ilin en iyi okuluydu hep zengin ukala cocuklar vardi.evimizin orda arkadaslarimin lideriyken okulda cok dislanirdim durumumuz orta halliydi ama yinede bana farkli davranirlardi bu da beni cok uzerdi bende hemen aglardim.ortaokula gecip siniflar degisince bu sorundan kurtuldum lisede de baya populerdim universtede oyle ama ilkokulda cok cektim.bu arada hic mi arkadasi yok eviniz ordan falan

Benim 13 yasinda kiz yegenim barbie bebekleriyle oynuyo hala,tablet telefona cok ilgisi yok,arkadaslari asik olmaya baslamislar,O kimseyi umursamiyo.Hatta bi cocuk ondan hoslaniyormus,O'nun haberi yok.Cok arkadas canlisi degildir,bikac arkadasi var sadece,sarki dinlemez,hayran oldugu bi grup yok,sunu giyeyim soyle suslu olayim derdi de yok,kendi halinde takilir,ama bu halini herkes cok seviyor.Bi sorunu yok ama yasitlarinin klasik huylari onu etkilemiyo.Kendi karakteri var.

Bunu yazmamin sebebi 'kaynimgiller de ayni' demek icin degil.
Siz gereken kontrollere goturmussunuz sorun cikmamis,yoksa uzmana gostermeden konu acsaydiniz rahat yorum yazamazdim. Belki bu cocugun karakteri boyle,zevkleri bunlar...

Eskiden hatirliyorum da daha gec ergenlige girerdik sanki,simdiki cocuklar herseyi erkenden tuketiyor.

Merhaba çocuğunuza asla bebek gibi davranmayın onun bir yetişkin olarak görün en basiti markete gönderin liste verip oyuncakla oynamak için yaşı çok geç onun daha başka ilgi alanları olmalı yaşıtlarıyla kafede oturmak sokakta futbol oynamak gibi sorumluluklarını siz yapmayın onun büyüdüğünü ona hissettirin

Benim 13 yasinda kiz yegenim barbie bebekleriyle oynuyo hala,tablet telefona cok ilgisi yok,arkadaslari asik olmaya baslamislar,O kimseyi umursamiyo.Hatta bi cocuk ondan hoslaniyormus,O'nun haberi yok.Cok arkadas canlisi degildir,bikac arkadasi var sadece,sarki dinlemez,hayran oldugu bi grup yok,sunu giyeyim soyle suslu olayim derdi de yok,kendi halinde takilir,ama bu halini herkes cok seviyor.Bi sorunu yok ama yasitlarinin klasik huylari onu etkilemiyo.Kendi karakteri var.

Bunu yazmamin sebebi 'kaynimgiller de ayni' demek icin degil.
Siz gereken kontrollere goturmussunuz sorun cikmamis,yoksa uzmana gostermeden konu acsaydiniz rahat yorum yazamazdim. Belki bu cocugun karakteri boyle,zevkleri bunlar...

Eskiden hatirliyorum da daha gec ergenlige girerdik sanki,simdiki cocuklar herseyi erkenden tuketiyor.
Aynen öyle şimdi ki çocuklar erken ergenliğe girip ağır abi,hanım hanımcık kızlar oluyorlar.Sanatçı hayranlığı, platonik aşklar.. gelsin bunalımlar. .
Bu olgunlukla ki çocuğu olanlar ve o çocuklar da yaşını gerektirdiği gibi yaşayanlara tuhaf bakıyor.

Aynen öyle şimdi ki çocuklar erken ergenliğe girip ağır abi,hanım hanımcık kızlar oluyorlar.Sanatçı hayranlığı, platonik aşklar.. gelsin bunalımlar. .
Bu olgunlukla ki çocuğu olanlar ve o çocuklar da yaşını gerektirdiği gibi yaşayanlara tuhaf bakıyor.
Demek istedigim tam da buydu...

Bende 13 yaşımda çizgi film izlerdim ama arkadaslarimda izlerdi,birbirimize anlatirdik.seker kız Candy ve benzeri cizgifilmlerin sıkı takipçisiydik.hicte bu noktada dislandigimi hatırlamıyorum.bi taraftan da çok idealist milliyetçi bı çocuktum.canakkale şehitlerine ve Sakarya şiirlerini ezberlemek için gayret ederdim yani şunu demek istiyorum cizgifilm izlesin bu onun olgun olmadığına işaret değil.aksine bana oğlunuz çok saf,temiz geldi

Çok teşekkür ediyorum hepinize ,önerilerinizi dikkate alacağım. Sayenizde içim daha rahat

zekasında bir sıkıntı yoksa bence sadece yonlendırme yapmalısınız mudahele deıl yanı yol gosterın yapmak ısterse yapsın mesela bır kursa yazılmak ıster mı dıe sorun ? bence herkes aynı şeylerı yapınca çocuktanda aynı şeyı yapmasını beklıyoruz benım bır arkadaşım vardı ilkokulda bız oyuncakla oynamazken o oynardı sankı hayal alemınde gıbıydı uzaylılarla ılgılı şeyler okur yaşından küçüklerle anlaşırdı okudu muhendıs oldu demekki farklı olmak sorun deılmış....

Merhaba.Benim oğlum 13 yaşında yaşından küçük davrandığı için arkadaşları arasında sürekli dışlanıyor ,alay konusu oluyor.Psikiyatrise götürmüştüm daha önce zeka testi yapıldı normal değerlerde.Çok hassas ,önemsiz şeyler için bile ağlayabiliyor.Halen oyuncaklarıyla oynuyor ,küçük çocukların izlediği çizgi filmleri izliyor.Bir tane bile yakın arkadaşı yok.Çok üzülüyorum.Olgunlaşması için ne yapabilirim?
Benim de 21 yaşında bı arkadaşım var ya cin gibi uyanık açık becerikli ben düşünüyorum da o yaşlar da çocuk gibiydim. onun yerine her işi bizim yapmamız da buna sebeb oluyo mesela kızım 4 yaşında yemeğini rahat kendi yer ama ben yediriyorum bı yasindan beri güzel kaşık tutmasına ragmen ben de öyleydim hep cocukken mesela ilk bı erkege bakmayı aşık olmayı bile 17-18 yaşında farkına vardım. Arkadaşlarım konuşurdu yanimda hiç anlmazdim anlamlandirazdim. 21 yaşında ki arkadaşım küçük yaşta çalışmak zorunda kalmış hayata erken atılmış ben yemek yapmayı bile bilmezdim 21 yaşında ergen gibiydim galiba yetistirmeden kaynaklaniyo biraz da olsun islerimizi annelerimizn yapmasından sebeb ve çetin zorlu şartlarla yasamdigimiz için de olabiliyor artık yasinin yapması gerekn herşeyi onun yapması lazım kziim için de diyorum bunu

Back