• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışlanan çocuk

Bende yengeç burcuyum ve ilk yazınızı okuduğumda çok sempati duymuştum çocuğunuza bana çocuğunuz gayet normal geldi ve çok masum :)sadece biraz açılması lazım.biraz kendi haline bırakın davranışları hakkında üzerine düşmeyin derim mutlaka kendisi gibi birini bulacak ve çok iyi dostluklar kuracaktır benim ikinci sınıftaki kızımı görseniz o kadar çekingen ki öğretmeni çok memnun derslerindeki başarısından ama o da biliyor artık çok hassas hiçbir şekilde kendisini savunamıyor arada görüyorum arkadaşlarıyla oynarken hırpalanıyor ama bunun farkında bile değil yapma bile diyemiyor yani ben de bundan çok muzdaribim :KK43:
Evet zamanımız çocuklarına göre fazla masum :) Benim birde 2. sınıfa giden kızım var.Çekingen değil ama sınıfında birkaç tane kız öğrenci var çok çekingen hatta geçen sene kız çocuklarından birisi hiç konuşmadığı için okumayı öğrendi mi öğrenemedi mi anlayamamıştı öğretmen.O çocuk bu sene daha iyi zaman zaman parmak kaldırıp söz alıyor.Sizin kızınızda açılır zamanla bence.

Yanlış anlamayin ama acaba cinsiyet kişiliği ile ilgili farklı bir durum olabilir mi?tam bu yaşlarda kendi farkindaliginin farkına varıyorlar ve daha hassas oluyorlar.yani olgunlasmasindan değil de farklı cinsiyette hissediyor olmasından olabilir mi?
Ben de konu sahibi annemiz gibi bununla ilgisi olduğunu düşünmüyorum .
Cinsiyet karmaşasında davranış dinamikleri daha farklı olur.

Merhaba.Benim oğlum 13 yaşında yaşından küçük davrandığı için arkadaşları arasında sürekli dışlanıyor ,alay konusu oluyor.Psikiyatrise götürmüştüm daha önce zeka testi yapıldı normal değerlerde.Çok hassas ,önemsiz şeyler için bile ağlayabiliyor.Halen oyuncaklarıyla oynuyor ,küçük çocukların izlediği çizgi filmleri izliyor.Bir tane bile yakın arkadaşı yok.Çok üzülüyorum.Olgunlaşması için ne yapabilirim?
Erkeklerin cogu oyle. 30 yasinda bile cocuk gibiler vallaaa

Erkek çocuklarıyla futbol oynamayı seviyor.Bilgisayarda futbol veya araba oyunları oynuyor. Sanmıyorum.

Futbol seviyorsa bu iyi

Bizim komşu oğlu var

Çocuk futbol ya da herhangi spor sevmiyor

Arada bisiklete biniyor saklambaç vs oynuyor

Bilsem li zekası ileride ama sosyal durumu farklı mesela benim oğlumu seviyor zira o her tarza açık oyun kurup oynayabiliyor ama sitede bir grup var onlar futbol seviyor bu çocuk onlarla konuşmuyor bile zira futbola ilişkin teorik ya da pratik bilgisi yok

Bir de korumacı ay ben olmasam ne yapar diyen annesi var

Okul gezisine bile ben de gitmeliyim öğretmen kaybeder diyen birisi çocuk annesi olmadan ilişki kuramıyor oğlumla Nasıl başladı bilemiyorum

Ergenliğe girmemiş olabilir henüz,hormonlarına baktirdiniz mi ?

Benim var böyle bir öğrencim 15 yaşında.
Yaşıtlarından davranış olarak cok geride,gidip saç çekiyor ,dürtüyor,küfredip kaçıyor falan. Ailesi ile görüşülecek en kısa zamanda

Ergenliğe girmedi zaten.Birde söylediklerinizin aksine karıncayı bile incitmez diye tabir edilecek bir çocuk.

Futbol seviyorsa bu iyi

Bizim komşu oğlu var

Çocuk futbol ya da herhangi spor sevmiyor

Arada bisiklete biniyor saklambaç vs oynuyor

Bilsem li zekası ileride ama sosyal durumu farklı mesela benim oğlumu seviyor zira o her tarza açık oyun kurup oynayabiliyor ama sitede bir grup var onlar futbol seviyor bu çocuk onlarla konuşmuyor bile zira futbola ilişkin teorik ya da pratik bilgisi yok

Bir de korumacı ay ben olmasam ne yapar diyen annesi var

Okul gezisine bile ben de gitmeliyim öğretmen kaybeder diyen birisi çocuk annesi olmadan ilişki kuramıyor oğlumla Nasıl başladı bilemiyorum
Bende korumacı bir anneydim aslında bir senedir geriye çektim kendimi.Ama öyle çok ezdiler ki çocuklar küçüklüğünden beri, ben kendimi mecbur hissettim korumaya.

Fazlamı korumacısınız acaba, benim oğlumunda bu gibi sorunları vardı,ben biraz hareketlerini kısıtlardım ama çocuğum giderek içine kapanmaya başlayınca kendime dur dedim yavaş yavaş düzene girmeye başladı, eğer babası yanındaysa beraber bişeyler yapsınlar maça gitmek gibi vs,vs

Bende korumacı bir anneydim aslında bir senedir geriye çektim kendimi.Ama öyle çok ezdiler ki çocuklar küçüklüğünden beri, ben kendimi mecbur hissettim korumaya.

Bu kısır döngü

Ezdikçe koruyoruz korudukça eziliyor

Futbolcu kartları var oğlum bilmezdi ilkokul birde öğrendi arkadaşları almış bizimki de istedi aldık

Büyük tek bir kart var kutuda ve iyi de oyuncu diğerleri benzer nitelikte küçük kart içimden geçirdim büyük kartı elinden alırlar kandırırlar diye

Tek çocuk hiç öyle mücadele hangisi daha iyi vs bilmez

Önce içimden geçirdim kaptırma kartını diyeyim diye sonra sus dedim kendime

Okula kart gitti ve kaptırmış ama öğrendi kandırılmamayı kaptırmamayı

Dahası da var öğretmen derse katıldı ve uslu durdu diye sticker vermiş ve diğerleri sen uslu olmasaydın bizim ders ile ilgilenmediğimiz göze batmazdı deyip bayağı cezalandırmışlar bunu akran zorbalığında son aşama

Okulu ayağa kaldırdım ama oğlum bunu bilmedi haaa hala aynı çocuklarla çok da arkadaş ama gidip annelerine de şikayet etti ben şok oldum ilkokul birde

Artık mücadeleyi öğrendi ama hala verici onu çok değiştiremeyiz yine o koşuyor topu getirmeye diğerleri umursamıyor vs

Oğlunuzu bence eskrim gibi yüzme gibi bireysel bir ilgi alanı bulun

Ortamına göre uç olsun dikkat çeksin tek başına yapsın başarılı oldukça diğer kişilere ihtiyacı olmadığını hissettikçe gerginliğinden ve buna bağlı uyumsuzluğundan da uzaklaşır

Senin oğlan aynı ben. Çok uzun süre evcilik oynamayı bırakmadım, hatta artık evcilik oynama yaşımın geçtiğinin farkına varıp herkesten gizli çaktırmadan oynardım. :halay:zekamda bi problem yok Allaha şükür. Ama evet farkettim arkadaşlık ilişkilerim hep problemliydi, hala daha öyle. Yakın arkadaşlarım oldu ama. Çok hassas kırılganım. Demek ki ortak özellikler buradan geliyor. Zamanla değişiliyor ama. Bence bu konuda endişelenip üzülmeyin. Yine de bi pedegog çocuk psikiyatristinden tekrar bi görüş alın.

çok mu bebek gibi davrandınız çocuğa?hiç sorumluluk vermediniz mi?
annemin arkadaşının oğlu da böyle 16 yaşına geldi, hiç arkadaşı yok.hala tek başına otobüse binip komşu semte geçmeye korkar tek başına.ama ana babası 5 yaşında bebek gibi davranıyorlar oğlana, ödevlerini falan annesi yapıyor. koca ergeni heryere annesi götürüp getiriyor..siz ve eşinizden kaynaklı olabilir

Ergenliğe girmedi zaten.Birde söylediklerinizin aksine karıncayı bile incitmez diye tabir edilecek bir çocuk.

Bundan kaynaklanıyor olabilir.
Ergenlik malumunuz sadece fiziksel değil mental olarak da cok değiştiriyor çocuklarımızı.
Örnekledigim cocuk da temelde karincayi incitmez ama anlasilsin diye yazdim yani ilkokuldaki gibi saç çekme, silgi saklama vb cocuksu tavırları var. Bu nedenle dışlanıyor çevresinde.

Bu kısır döngü

Ezdikçe koruyoruz korudukça eziliyor

Futbolcu kartları var oğlum bilmezdi ilkokul birde öğrendi arkadaşları almış bizimki de istedi aldık

Büyük tek bir kart var kutuda ve iyi de oyuncu diğerleri benzer nitelikte küçük kart içimden geçirdim büyük kartı elinden alırlar kandırırlar diye

Tek çocuk hiç öyle mücadele hangisi daha iyi vs bilmez

Önce içimden geçirdim kaptırma kartını diyeyim diye sonra sus dedim kendime

Okula kart gitti ve kaptırmış ama öğrendi kandırılmamayı kaptırmamayı

Dahası da var öğretmen derse katıldı ve uslu durdu diye sticker vermiş ve diğerleri sen uslu olmasaydın bizim ders ile ilgilenmediğimiz göze batmazdı deyip bayağı cezalandırmışlar bunu akran zorbalığında son aşama

Okulu ayağa kaldırdım ama oğlum bunu bilmedi haaa hala aynı çocuklarla çok da arkadaş ama gidip annelerine de şikayet etti ben şok oldum ilkokul birde

Artık mücadeleyi öğrendi ama hala verici onu çok değiştiremeyiz yine o koşuyor topu getirmeye diğerleri umursamıyor vs

Oğlunuzu bence eskrim gibi yüzme gibi bireysel bir ilgi alanı bulun

Ortamına göre uç olsun dikkat çeksin tek başına yapsın başarılı oldukça diğer kişilere ihtiyacı olmadığını hissettikçe gerginliğinden ve buna bağlı uyumsuzluğundan da uzaklaşır
İlkokul birdeki çocuklar bile nasıl bu kadar kötü davranabiliyorlar merhametsiz büyüyorlar çok üzücü bir durum :(

cocgunuza cok mudahale eder miydiniz? cok uyarip sikayet edip surekli elestiri yapan bir anne misiniz? suandan bahsetmiyorum. Öncesinde.

Benim kızım arkadaşlarına düşkündür okul çıkışı kimi görse görüşürüz görüşürüz diye hepsine söyler.bir keresinde sabah okula gidiyoruz önde iki arkadaşı gidiyor onlara bağırarak koştu peşlerinden güya beraber gitmek istedi ben kızım düşersin demeye kalmadan yüzüstü düştü :( ağladı tabii ve önde giden arkadaşları da hiç umursamadan yollarına devam ettiler.çok üzülmüştüm o haline aklıma geldikçe gözlerim dolar hemen. Arada diyorum nasıl kısıtlamayalım şunu ya da şunu yapma demeyelim ki

Yüzme,futbol,judo denedik ama kurslarda bile davranışlarıyla sivrildi arkadaşları arasında .Ben kurslarında duygusal anlamda faydasını göremedim maalesef.

Davranışlarıyla sivrildi derken? Ne yapıyor ki sivrilecek kadar?

Yanlış anlamayin ama acaba cinsiyet kişiliği ile ilgili farklı bir durum olabilir mi?tam bu yaşlarda kendi farkindaliginin farkına varıyorlar ve daha hassas oluyorlar.yani olgunlasmasindan değil de farklı cinsiyette hissediyor olmasından olabilir mi?

Pes :oha:
Olsem aklima gelmez.
Cocuk cekingen, ne alaka cinsel tercih kaymasiyla.

Çocuğunuz yaşının getirdiklerini, olması gibi yasiyor..Herhangi bir sağlık sorunu yoksa bırakın her şeyi zamanı geldiğinde yaşasın. Günümüz çocukları gibi sevgili olaylarına, erkenden bunalım takılmaya kalkmasın ..Çocuk çocukluğunu yaşasın.

Back