Dışarıdan bir bakış açışına ihtiyacim var

Nişanlın bir de babası ile ortak iş yapıyor değil mi? Yani finansal olarak ona bağımlı, zaten o yüzden babasının bilgisi, izni ve girişimi olmadan bir şey yapamıyor. Evlenirseniz sülalesi içinden geçecek, kocan olacak adam gık diyemeyecek haberin olsun. Adam varlık gösteremiyor, ailesi olmasa basbayağı bir hiç. İstediği kadar iyi olsun, adam zayıf. Koruyamaz kollayamaz, babası kapıyı gösterirse aç kalır korkusuna. Onlara gık diyemeyecek, hayır dediği sadece sen olacaksın.

Geçen yıla kadar öyleydi. Ayrıldı babasından is olarak. Öncekine göre az kazansa da bu bağımlılıktan kurtulmak için

Aileler görüşmüyor mu?
Evlilik için pek hazır değil gibi.
Ailesi Sen arkadan doldurup gönderiyorsun gibi algılıyor olabilir. Ailesiyle biraz daha yakınlık kursan daha çok görüşsen iyi olabilir. Hem sen onları daha iyi tanırsın , niyetlerini anlarsın hem de onlar seni daha iyi anlar.

Her erkek az çok babasının kafasindadir, sizinki üstüne babaya göbeğinden bağımlı maalesef çok büyük hayalkırıklıklari bekliyor sizi bu evlilikte.... üstelik bilmem farkında mısınız ama onun da ailesi sizi istemiyor , yoksa bu kadar ağırdan almazlardi

Son düzenleme:
Geçen yıla kadar öyleydi. Ayrıldı babasından is olarak. Öncekine göre az kazansa da bu bağımlılıktan kurtulmak için
Adam daha yeni esnaf. Babası orda 40 yıllık esnaf. İşi ayırdı diye babasından kopabileceğini sanmanız, kusura bakmayın ama biraz saflık. Babası istese ona orda iş yaptırmaz, bunu çok iyi biliyordur.

Bu sekilde durumlarda benim tecrübem sessizce plan yürütmeden ve söylemeden karsıdan gelecek yorumlari dinlemek olurdu.Nisanlın babasının ya da ailesinin ne istediigini seni tanidigindan ve tepkinden dolayi soylemekte cekiniyor muhtemelen.Ayrılmandan korkuyor belki de?
Hic elestirmeden konustugunda belki acılır cozulur.
Bu sekilde düşkünlüğü evlendikten sonra devam ederse kötü yalnız.Benimki evliligimizin ilk aylarinda akraba ziyaretlerinde babam kalkmadan kalkamayiz o ne zaman gidelim derse o zaman evimize gideriz onlarla kalkıp dediginde cinnet geciriyordum icten ice .Törpülemedim yonttum direkt ben.İyi olc tart derim.

Ailesine karşı daha dik bir duruş sergilemesi gerekirdi .Olay maddiyatsa düğün değil nikahla da evlenilir . Eşyanın ucuzu seçilir . Belki de böylesi hayırlıdır ve bu süreçte bunları görmüş olursunuz .

Siz bu kişiyle evlenirseniz aile hep size karisir, nisanliniza resti çeksin evini tutsun eşyasını alsin, düğünü yapsin. Yapmıyorsa bosverin ailesini ilgilendirmez sizin nerde oturacağiniz, karisamazlar. Siz baska şehirden onun şehrine geliyorsunuz yalniz yaşıyorsunuz, insanların umrunda degil

İkinizinde babası otoritermiş ama bak sen evlenmeye ikna etmişsin ama o hala ağzının içine bakıyor.

Kalbinizi kırmak istemem ama hata üstüne hata etmişsiniz. Ailenizi karşınıza almışsınız. Her şerde bir hayır vardır.

İnanınki evlenmek daha dönülmez bir hataya sebep olacak gibi.

Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Küçük yaştan beri birlikte olmanın verdiği bir rahatlıkla birbirimize karşı çok seffafizdir. Hatta o kadar seffaf olmasa ben daha az tepki verirdim muhtemelen

Arkadaşlar simdi şöyle ailesi bizi onayladı, diger abisi de sevdiğiyle evlenmiş öyle islere karismiyorlar.
Babasinin cevresi var, aslında mali mülkü de var ama borçlar vs belini doğrultamadi. Ben o şekilde düğün yapti dedirtmem diyor
Ben de o zaman seneye deyin siz de rahatlayın ben de dedim. Hemen olsun değil, bu sene deyip bana hala tarih vermemeleri beni yordu

Arkadaşlar simdi şöyle ailesi bizi onayladı, diger abisi de sevdiğiyle evlenmiş öyle islere karismiyorlar.
Babasinin cevresi var, aslında mali mülkü de var ama borçlar vs belini doğrultamadi. Ben o şekilde düğün yapti dedirtmem diyor
Ben de o zaman seneye deyin siz de rahatlayın ben de dedim. Hemen olsun değil, bu sene deyip bana hala tarih vermemeleri

Bu kadar babacı adamdan koca olur mu, açıkçası olmasa daha iyi olur...

Evlendikten sonra bu yaşadıkların daha da yoğunlaşacak düşünürken bunu da göz önüne almalısın.

Heh işte ayyynen durum bu. Dışarıdan bir göz istemişsin ya gördüğümüz bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…