- 20 Kasım 2017
- 2.747
- 7.952
- 39
Arkadaşıyla konuşmuş is için. Şehirden gidip başka bir hayat kuracakmis
Ben varken kuramadığı benliği ben yokken kurması cok agrima gitti
Hiç ağrınıza gitmesin, buradaki mesele maddiyat değil dik duruş. Bu başka şehre gittiğinde de değişmeyecek.
Eğer mesele maddiyat olsaydı çözümü çok kolaydı. Ailesi oğlum paramız yok seneye yapalım üstünü siz yapın derdi, o da tamam seneye evleniyoruz diye size söylerdi.
Ailenin derdi nedir bilmiyorum ama asıl eski nişanlınızda. İki tarafın da ailesi baskıcı ama siz dik durup şehir değiştirmişsiniz, o farklı mahalleye gidemiyor. Kimse de demiyor ki bu kız nerelerden buraya geldi biz ne yapıyoruz diye. Birisi (babası olması şart değil) “Aman bu kızı boşversene” demiştir, o da “Peki ” diyip kabullenmiştir.
Siz güçlüsünüz, ironik bir şekilde o da aşırı zayıf.
Maddi bağımlılık bile bunu açıklamıyor, resmen sizin bitirmenizi beklemiş. Bitirmeseniz yıllarca daha oyalanacaktınız.
Evlenseniz evinizde pişen yemekten, perdenizden herşeye karışılması hiç de uzak bir ihtimal değil. Hele ki evlendikten sonra aileye bağımlılık iyice artıyor.
Bence ailenizin yanına da şimdilik taşınmayın, ailenizin maaşınızı istemesi hiç de hoş değil. Ayrı evde kendi dünyanızı kurun.
Sizin gibi dik duruşlu, kıymetinizi bilenlerde karşılaşmanız dileğiyle. Bence karşılaşacaksınız da size inanıyorum, bunlar eski kötü anılar olarak kalacak.