Dışarıdan bir bakış açışına ihtiyacim var

Arkadaşıyla konuşmuş is için. Şehirden gidip başka bir hayat kuracakmis
Ben varken kuramadığı benliği ben yokken kurması cok agrima gitti

Hiç ağrınıza gitmesin, buradaki mesele maddiyat değil dik duruş. Bu başka şehre gittiğinde de değişmeyecek.

Eğer mesele maddiyat olsaydı çözümü çok kolaydı. Ailesi oğlum paramız yok seneye yapalım üstünü siz yapın derdi, o da tamam seneye evleniyoruz diye size söylerdi.

Ailenin derdi nedir bilmiyorum ama asıl eski nişanlınızda. İki tarafın da ailesi baskıcı ama siz dik durup şehir değiştirmişsiniz, o farklı mahalleye gidemiyor. Kimse de demiyor ki bu kız nerelerden buraya geldi biz ne yapıyoruz diye. Birisi (babası olması şart değil) “Aman bu kızı boşversene” demiştir, o da “Peki 🥺” diyip kabullenmiştir.

Siz güçlüsünüz, ironik bir şekilde o da aşırı zayıf.
Maddi bağımlılık bile bunu açıklamıyor, resmen sizin bitirmenizi beklemiş. Bitirmeseniz yıllarca daha oyalanacaktınız.

Evlenseniz evinizde pişen yemekten, perdenizden herşeye karışılması hiç de uzak bir ihtimal değil. Hele ki evlendikten sonra aileye bağımlılık iyice artıyor.

Bence ailenizin yanına da şimdilik taşınmayın, ailenizin maaşınızı istemesi hiç de hoş değil. Ayrı evde kendi dünyanızı kurun.

Sizin gibi dik duruşlu, kıymetinizi bilenlerde karşılaşmanız dileğiyle. Bence karşılaşacaksınız da size inanıyorum, bunlar eski kötü anılar olarak kalacak. 😊

Bu konuları konuşuyorduk. Yine net gelmedi bana. Ben senden dugun vs istemiyorum. Seneye de kalır başka zamana da ama bana planin ne onu söyle dedim. Sessiz kaldı, ben de sinirlendim
Tamam o zaman ayrılalım dedim, çekti gitti.
Mesajla tekrar attim kesin bitti diye
Bu sefer kabul etti, eskisi gibi değilsin sende içinde bir şeyler bitmiş felan dedi.
Benim çok canım yanıyor 🥺

Aman ayrılmayalım seni seviyorum dememiş, ayrılan ben olmayayım o terketsin demiş. Böyle kişiler yıllar yılı süründürür, sonuçta da insanı ortada bırakır.

Şurası net ki size söylenmeyen şeyler var. Akraba olduğunuz istememiş olabilirler. Her ne olursa olsun sonuçta size yansıtacak cesaretleri yokmuş, kendisi biraz ısrar etseydi sizin gibi inatlarını kırabilirdi. Burada problem ailesinin ötesinde kendisi.

Eskisi gibi değilsin kısmına kızdom en çok. Evet eskiden kız ayağına geliyordu, çevrende pervaneydi, aman evlenelim diye gözünün içine bakıyordu. Şimdi kendisinden biraz çaba beklenince hemen vazgeçmiş.

Denginiz değil. Kurtuldum diye bile düşünebilirsiniz.
Bu durumlar evlendikten sonra daha kötüleşiyor maalesef, ayrılık korkusu da kalmıyor.

Çok teşekkür ederim değerli yorumlariniz için.
Geçen gün evime geldi, ben de kapıyı açmadım. Sen haklisin, konuşmak istiyorum seninle dedi. Evin önünde dolandı dolandı gitti

Lütfen bana bir şans daha ver diyor, buraya gelmişken seni yalnız bırakamam
Gercekten değişeceğini bilsem o şansı vericem ama kafam çok karışık

Barışırsınız yazacaktım ki kapınıza tekrar gelmiş.
Aslında ne kadar basit şeyler hayatınızda ne kadar zor görünüyor.
Bunun nedeni ne sizce?
Nişanlınızın gerçekten babasının sözünden çıkamaması mı , maddi yeterliliği olmadığı için size net cevap verememesi mi yoksa başka birşey mi?
Düğünü bu sene yapamayız seneye yaparız , cümlesini kurmak bu kadar zor olmasa gerek ama neden kuramıyor, nedeni ne sizce?
Saydığınız şeylerin hiç biri eğer ikiniz evliliğe hazırsanız neden değil ayrılığa, yok babası kendisine borçla evlendirdi dedirtmezmiş falan filan, sizler bu evliliğin neresindesiniz?
Herkes herşeyi 4*4 lük evlenmiyor, alırsınız eşyalarınızı kendi emeğinizle güzelce ödersiniz, kimsenin de yarın öbür gün size hesap sormaya, üstünüzde baskı kurmaya hakkı olmaz.
Yani sizin önünüzü tıkayanın net ne olduğunu anlamak lazım ki yazdıklarınızdan görünen, nişanlınızın babasına çarpıp çarpıp size sıkıntı olarak dönen bir sistem var.
Çok istiyorsanız, biz bu hayatı beraber inşa etmeye hazırız, beraber emek verip herşeyi halledeceğiz diyecek gücünüz varsa , el ele çıkıp biz bu sene evleniyoruz diyeceksiniz.
Hayat cidden kolay değil bu zamanda biliyorum, biz eşimle herşeyimiz borç evlendik, hepsi biter illa ki, ama işin içine aileler çok müdahil oldu mu, sorunlar işin içinden çıkılmaz oluyor ve geriye sevgi de saygı da kalmıyor.
Ve siz gerçekten birşeyleri göğüsleme konusunda nişanlınızdan çok öndesiniz.
Bir abla olarak tavsiyem, geri dönecekseniz nişanlınızın bağımlı olmadığını, ortak hayatınızda söz hakkınızın olduğunu ve son sözü sizin söyleyeceğinizden emin olun.

Siz hem babanızı karşınıza alarak hem de nişanlınız için şehir değiştirerek fedakarlıkta bulunmuşşunuz. O sizin için bu güne kadar hangi fedakarlıklarda bulundu gözden geçirmenizde fayda var. İlişkiye harcadığınız 6 yılın bir anda çöp olması kolay kabullenilecek bir şey değildir muhakkak ama bir ömrün çöp olmasının yanında daha hafif olsa gerek. Tanıştığınızda ikiniz de çocuk denebilecek yaştaymışşınız. O yaşlarda sorumluluk bilinci de, karar almanız gereken çok hayati konular da olmayabiliyor. Bu yüzden şans verme konusunu düşünürken, ilişkinizin evlilik kararınızdan sonraki dönemini daha çok dikkate almanızı öneririm. Nişanlınızın bu dönemde sergilediği karakter evlendikten sonra sergileceği karektere en yakın olandır diye düşünüyorum. Sebebi ne olursa olsun şu aşamada evin tutulacağı yer gibi sadece çifti ilgilendiren konularda büyüklerin karışması da gelecek açısından olumsuz bir sinyal barındırıyor gibi.

Merhabalar,
Direkt konuya girmek istiyorum. Ben 24 yaşındayım, nişanlıyım, memur olarak çalışıyorum
Nisanlimla uzaktan akrabayiz, ancak bir akrabalık ilişkimiz olmadi farkli şehirlerde büyüdük yaşadık.
Uzun zaman önce arkadaşça konuşurken aramızda kopmayan bir bağ oluştu. Birbirimizi sevmeye basladik ve çıktık bir yola. Okul bitene kadar uzaktan ilişki yürüttük, aralarda birkac sefer birbirimizi gördük sadece.
Ben evlilik için aileme konuyu actigimda karşı çıktılar, işlerimiz denk olmadığı için (oturmuş isi yoktu serbest calisiyordu)
Ben aileme rağmen onun olduğu şehri tercih listeme yazdim ve buraya geldim.
Nisanim oldu bir şekilde. Nişanlimla da hicbir sorun yaşamadık neredeyse
Ancak bu düğün tarihi hala belli olmadı. Ailesinin maddi durumları normalde iyi ancak bu yıl bir takim zorlanmalar oldu. Babası maddiyat olsa hemen yapalım diyor. Ama nasil deyim cok agirkanli bir insan babası, bir işi erteledikce erteler. Bu yıl düğün yapicaz dendi ama hala tarih belli değil, ben soranlardan utanıyorum. Nişanlım dedi ki borçla da olsa sade bir düğün yapicam ben. Hatta ertesi gün nikah tarihi almaya gidecektik. O gün babasıyla konuşmuş ama bu şekilde düğün yapmaya ikna edememiş. O da bana bütün konuştuklarımız iptal dedi. Ben çok hayal kırıklığına uğradım. Sen babanı ikna etmeye çalıştığını söyleseydin ben söylerdim sana ikna olmayacağını. Baba ben böyle böyle yapmayı düşünüyorum diye karşısına çıkarsın sandim dedim, o mahcup bir sey diyemedi öfkeyle baya bir sey saydım.
Tamam en azından evimizi onceden tutup mobilyaları yavas yavas alalım bari onların taksiti bitsin diye konuştu benimle. Ama ne ev bakmaya gitti benimle, ne de kesin bir şey söylüyor tutucaz tutmicaz. Onun için de kızdım. Ben buraya geldim tek yaşıyorum, evimden memnun değilim ayri bir eve çıkayım desem düğün olur mu olabilir mi bilmiyorum, yaşayacağımız eve geçsem bana bir şey demiyorsun..Beni belirsizlikte birakma ne yapacaksan ya da ne yapmayacaksan soyle dedim. Babamla konuşmadan gidip ben ev tuttum diyemem dedi. Tamam o zaman önce söyle felan dedim, yine öfkeyle bir sürü saydım, sonrasinda özür diledim ama olan oldu.. Onlarin evi ile benim çalıştığım yer arasi uzak. Biz benim işime yakin oturmaya karar verdik. Babasi ona bile karışmış orda ne isiniz var diye. Ya ben bilmiyorum bu yaşadıklarım normal mi? Ben mi abartıyorum, sabırsızlanıyorum
O diyor ki ben de senin istediklerini istiyorum, ben de dedim ki isteyip istememen onemli değil ki istesen de bazi şeyleri yapamayabiliyorsun. Bana söyle beni boş yere umutlandirma ben de ev esya bakmayayim dedim. Tamam babamla konusucam dedi
Bir yandan onu üzmek hiç istemiyorum, bir yandan olanlari mantığım almıyor, babam yanımda değil onun güçsüzlüğü var...Ne yapacağımı nasil düşüneceğimi şaşırdım
Yardımcı olursanız sevinirim, sevgiler
Bu adamın daha maddi olarak kendine güveni yok.. Evlilik sorumlulugunu tasıyabilecegini zannetmiyorum.. Her seyi babanın agzına bakarak ilerletiyor.. İlerde cocuk icin de ailesinden onay alır. Sonra sana tamam yaparız der.... Hic ugrasamam böyle büyümeyen adamlarla...

X