- 3 Nisan 2014
- 36.136
- 147.303
- 798
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
Reglimin son gunundeyim.
Ay ne denirse tutuyor.
Annemin ilacinin adini hatirliyorum, karton kutudan plastik kutu, onun icinden tekrar paket, onun icinden de hap cikiyordu. Boyle garip bir agri kesiciydi ama etkiliydi. O mu seninki? Evdeki basitler etki etmez mi buna acaba?
Valla yaslanmisim ben dizlerim de agrir yakinda benim.
Acile gitsem teshis konur mu acaba?
Bende 2016 nın son ayında bir yıl daha yaklaşacağım :))Aynen et bence de utansın :)
Ben 2016 ının sonunda 30 olcam, 29,5 sayılırım
Belirtilerin migren.
Bende de var ordan biliyorum.
Bende 30 a yeni girdim yaş ile ilgili yorumuna teessüf ederim
Nörolojiye git, emar istiyorlar.
Benim ki auralı, bunların yanın da atak sırasında görme bozukluğu yaşıyorum birde.
Çok geçmiş olsun.
Kahvenin doğru miktarı migren atağını önler. Mesela günde bi fincan önerilir. Fazla içince o da ağrıyı başlatır fazlalaştırır.
Canim yaşla ne alakası var allah aşkına. Ne bekliyorsun en yakın zaman da hemen doktora gitmelisin. İyice ilerlesin mi
Bende teessüf edeyim yaaa benimde otuzuma azıcık yıl kaldı :))
bu arada yazmak yasak mı bilmiyorum ama bana verdiği ilaç diye bir ilaç cidden kurtarıcım 2 aydır..
Bir de böyle gozlemleyin bakalım ac karna insulin direncinden dolayı migren ve panik atağı tetikledigini söylemişti bir doktor. Bir de parol bilmem geçirir mi çok hafif. Novalgin iyi gelmez migrene bunu da belirteyim. Ben stres yada uykusuzluk tan olan baş agrimda kullanıyorum on, onbeş dakikada geçiriyor novalgin birincide geçmese ikincide geçiyor.. Ama migreni olan birisi kötü yaptığını söylemişti.
O agri esnasinda bir tansiyonunuza baktirsaniz tansiyon yukselmesi olabilir ...gerci en guzeli doktora gitmek bas agrisi cok zor cok gecmis olsun
migreniniz var.
anlattiginiz hersey bende de var, cumartesi günü hastaneye gittim bas agrim gecmedigi icin ve Serum taktilar.
koku, ses, isik, bulanti hepsi oluyor migrende.
gecmis olsun.
Soğuk su şok etkisi yapıyor ben mesela baş ağrım olduğunda migren atağında sıcak suyu açıyorum kafama tutuyorum sonra birden soğuk suyu açıyorum biraz tutuyorum böyle. Hasta olmayacak sürede :)) ben etkisini görüyorum bunun. Birde şakakalrda bi damar var onu tutunaca da ağrı azalıyorYa sen benim cocugum gibi duruyosun 30 olsan nolucak
Iyi de migren olsa evde de tutar bu agri. Ben disari gezmeye doymayan simarik cocuklar gibi eve gelince basliyorum. :/
Poff gidicem doktora.
Peki soguk suyun iyi gelmesi de bunu aciklar mi?
Galiba gidicem.
Konduramiyorum kendime ama 3 ayda 4 5 kez oldu bu durum.
Seni bilmiyorum ama shapes benden genc duruyor
Yasak diye biliyorum alintindan sildim sende sil bence ariza cikmasin :)
Ayni durum bende de var.evden nezmn disari ciksam basim agrir.merdiven felan cikamam zonklar.kokulara sese tahamul edemem.midemde bulanir.sabah kalktigimdada gecmez.sag tarafi agrir basimim gozumle beraber.nane yagiyla masaj yapiyorum agridiginda.
zararli biliyorum ama disari cikmadan mutlaka agri kesici iciyorum o derece yani.
Ben alnımdan başımın arkasına doğru bir tülbentle sıkıca bağlıyorum biraz rahatlatıyor sanki, zararı olur mu bilmiyorum iyice sıkıyorum ama
Aynı beni anlatmissin son 2 3 aydır öyleyim ben de. Doğumda ebeler muhabbet eden ben baş ağrısı başlayınca bebek gibi ağlıyordum. Dayanamadım gittim nörolojiye. Bir kaç şey sordu yürü, gözlerini kapat burnuna dokun, ellerde titreme var mı falan. Birşey göremedim ben hamile olduğundan mr giremezsin dedi ağrı kesici yazdı. Şimdi onları kullanmıyorum düzenli uyuyup aç kalmazsam çok artmıyor.
Ya sen benim cocugum gibi duruyosun 30 olsan nolucak
Iyi de migren olsa evde de tutar bu agri. Ben disari gezmeye doymayan simarik cocuklar gibi eve gelince basliyorum. :/
Poff gidicem doktora.
Seni bilmiyorum ama shapes benden genc duruyor
Soğuk su şok etkisi yapıyor ben mesela baş ağrım olduğunda migren atağında sıcak suyu açıyorum kafama tutuyorum sonra birden soğuk suyu açıyorum biraz tutuyorum böyle. Hasta olmayacak sürede :)) ben etkisini görüyorum bunun. Birde şakakalrda bi damar var onu tutunaca da ağrı azalıyor
Agriyi gecirmiyor ama biraz rahatlatiyo.kokluyosun burun felan aciliyo.Nane yagi kokuyodur diye dusunuyorum.
Rahatsiz etmiyor mu?
Ben sacimi bile toplayamiyorum dunden beri.
Onu hic yapamam sanirim.
Cok gecmis olsun.
Gebelikte artti mi?
Kizlar merhaba.
Normalde bas agrisi ceken biri degilim. Genel olaral bir yerimin agridigini bilmem. Agri kesici de kullanmam oyle.
Son 2 3 aydir baslikta bahsettigim sorunum var.
Disari cikip eve geldigimde bas agrim basliyor, midem bulaniyor ama kusamiyorum, isiga ve sese hicbir sekilde tahammul edemiyorum. Sanki kafa benim degil, oyle bir agirlik. Resmen kafamin tepesinde basinc var gibi. (Her disari ciktigimda da olmuyor ama evdeyken katiyyen tutmuyor o agri)
Esim her seferinde kavga kiyamet soguk dusa sokuyor da kendime geliyorum.
Migrenim oldugunu sanmiyorum. Yani daha yasim genc bir hastaligimin olduğunu da sanmiyorum aslinda.
Bugune kadar "nazar degiyor nazar" dediler paso okuyup uflediler ama dun alt tarafi arkadasimin evine gittim, sonuc ayni.
Sinuzit desem, islak sacla cikmadigimda da oluyor.
Agri kesici alinca gecer mi bilmiyorum, denemedim. (Pihtilasma bozuklugum var nadir ilac kullanabiliyorum ve kullanabildiklerimin hepsi bobrekten atiliyor, bobreklerim de cok nane molla diye sessizce olumu bekliyorum. )
Normalde en olmadi uyuyunca gecerdi. Bu sefer uyumak da kar etmedi. Yaklasik 20 saattir ayniyim. Kafam sismis gibi bir his, zorlaniyor gibi bir agri, mide bogazda ama cikan bir sey yok, isiga ve sese tekme atma istegi... ha bu sefer kokulara da uyuzum. Kolonya sisesini gormek bile istemiyorum.
Benim neyim var Allah askina kizlar ya, doktora gideyim desem valla konduramiyorum bu yasimda basim agriyor diye gitmeye. 65ten sonra gitmeliyim sanki bu sikayetle. Gitsem norolojiye gitmem gerekir onu biliyorum da.
Ne yapicam ben benimle?
Evet eldeki o damarıda diyorlardı bende de o işe yaramadıEsim direk soguk suya sokuyor beni.
Sonra kavga kiyamet tabi. Sicak soguk denemedik hic.
O da elimde bi damari sikiyordu dun, cok inaniyordu ise yarayacagina ama fos cikti. Canimin yandigiyla kaldim.
Ay bide gece uyandim dua okuyor basimda, öldum sandim odum koptu.
Yemin ederim evdeki gariplikler bitmiyor.
Kizlar merhaba.
Normalde bas agrisi ceken biri degilim. Genel olaral bir yerimin agridigini bilmem. Agri kesici de kullanmam oyle.
Son 2 3 aydir baslikta bahsettigim sorunum var.
Disari cikip eve geldigimde bas agrim basliyor, midem bulaniyor ama kusamiyorum, isiga ve sese hicbir sekilde tahammul edemiyorum. Sanki kafa benim degil, oyle bir agirlik. Resmen kafamin tepesinde basinc var gibi. (Her disari ciktigimda da olmuyor ama evdeyken katiyyen tutmuyor o agri)
Esim her seferinde kavga kiyamet soguk dusa sokuyor da kendime geliyorum.
Migrenim oldugunu sanmiyorum. Yani daha yasim genc bir hastaligimin olduğunu da sanmiyorum aslinda.
Bugune kadar "nazar degiyor nazar" dediler paso okuyup uflediler ama dun alt tarafi arkadasimin evine gittim, sonuc ayni.
Sinuzit desem, islak sacla cikmadigimda da oluyor.
Agri kesici alinca gecer mi bilmiyorum, denemedim. (Pihtilasma bozuklugum var nadir ilac kullanabiliyorum ve kullanabildiklerimin hepsi bobrekten atiliyor, bobreklerim de cok nane molla diye sessizce olumu bekliyorum. )
Normalde en olmadi uyuyunca gecerdi. Bu sefer uyumak da kar etmedi. Yaklasik 20 saattir ayniyim. Kafam sismis gibi bir his, zorlaniyor gibi bir agri, mide bogazda ama cikan bir sey yok, isiga ve sese tekme atma istegi... ha bu sefer kokulara da uyuzum. Kolonya sisesini gormek bile istemiyorum.
Benim neyim var Allah askina kizlar ya, doktora gideyim desem valla konduramiyorum bu yasimda basim agriyor diye gitmeye. 65ten sonra gitmeliyim sanki bu sikayetle. Gitsem norolojiye gitmem gerekir onu biliyorum da.
Ne yapicam ben benimle?
Buna hic dikkat etmedim ya.
Merdiven meselesine yani.
Evde parol var, alsam mi son care?
Kahve nasil etkiliyor peki?
Az once kupayla turk kahvesi ictim gozume vurmuyor su an.
Dun ac karna yedigim yarim borcam islak kek geldi aklima.
:/
Cildiricam.
Migren genetik bir hastalık bende çocukluktan beri var mesela. Herkesin atakları da farklıdır anneminkiyle seninki aynı olacak diye bişey yok. Bence nörolojiye görün ailede varsa sende de çıkabilir, fakat migrenin kesin bir tedavisi de yok malesef.Kac yasindasin puravida?
25 yasa konduramiyorum ben hastalik falan ya.
Annemin vardi biliyorum ataklarini, benim o derece olmuyor. Mesela telefona bakabiliyorum su an annem bakamazdi.
Nasıl bir tedavisi var tamamen iyileştiriyor mu?Ben migren tedavisi görüyorum ve birebir migreni anlatıyorsunuz..mutlaka nöroloğa gidin, migren artık tedavi edilebilen bir rahatsızlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?