• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Disari cikamaz oldum, bas agrisi!

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.343
148
Kizlar merhaba.

Normalde bas agrisi ceken biri degilim. Genel olaral bir yerimin agridigini bilmem. Agri kesici de kullanmam oyle.

Son 2 3 aydir baslikta bahsettigim sorunum var.
Disari cikip eve geldigimde bas agrim basliyor, midem bulaniyor ama kusamiyorum, isiga ve sese hicbir sekilde tahammul edemiyorum. Sanki kafa benim degil, oyle bir agirlik. Resmen kafamin tepesinde basinc var gibi. (Her disari ciktigimda da olmuyor ama evdeyken katiyyen tutmuyor o agri)

Esim her seferinde kavga kiyamet soguk dusa sokuyor da kendime geliyorum.

Migrenim oldugunu sanmiyorum. Yani daha yasim genc bir hastaligimin olduğunu da sanmiyorum aslinda.
Bugune kadar "nazar degiyor nazar" dediler paso okuyup uflediler ama dun alt tarafi arkadasimin evine gittim, sonuc ayni.
Sinuzit desem, islak sacla cikmadigimda da oluyor.

Agri kesici alinca gecer mi bilmiyorum, denemedim. (Pihtilasma bozuklugum var nadir ilac kullanabiliyorum ve kullanabildiklerimin hepsi bobrekten atiliyor, bobreklerim de cok nane molla diye sessizce olumu bekliyorum. )

Normalde en olmadi uyuyunca gecerdi. Bu sefer uyumak da kar etmedi. Yaklasik 20 saattir ayniyim. Kafam sismis gibi bir his, zorlaniyor gibi bir agri, mide bogazda ama cikan bir sey yok, isiga ve sese tekme atma istegi... ha bu sefer kokulara da uyuzum. Kolonya sisesini gormek bile istemiyorum.

Benim neyim var Allah askina kizlar ya, doktora gideyim desem valla konduramiyorum bu yasimda basim agriyor diye gitmeye. 65ten sonra gitmeliyim sanki bu sikayetle. Gitsem norolojiye gitmem gerekir onu biliyorum da.

Ne yapicam ben benimle?

Beklemeden nörolojiye görünmenizi tavsiye ederim. Benim migremim var ve koku tetikler, yüksek ses tetikler, herşey tetikler ama sokağa çıkamaz olmadım hiç. İhmal etmeyin derim.

Migrenin olduğunu sanıyorum. Nörolojiyle görüşmeyi geciktirme.Migren böyle böyle başlıyor işte.. Bende de ayda 1 kez olmaya başladı hatırlıyorum küçükken annemin de 2-3 hafta da olurdu.

Beklemeden nörolojiye görünmenizi tavsiye ederim. Benim migremim var ve koku tetikler, yüksek ses tetikler, herşey tetikler ama sokağa çıkamaz olmadım hiç. İhmal etmeyin derim.

Kac yasindasin puravida?
25 yasa konduramiyorum ben hastalik falan ya.
Annemin vardi biliyorum ataklarini, benim o derece olmuyor. Mesela telefona bakabiliyorum su an annem bakamazdi.

Ortaokuldan beri migrenliyim. Migren yaşa bakmıyor malesef. Nefret eder oldum bu ağrıdan ses koku ışık.... Bide merdivenlerden çıkamam ben mesela ağrı olunca zonk zonk zonklatır daha çok.

Anlattiklariniz migrene benziyor. Annemde vardı. Ac karna tatlı, uzum, muz, hurma kesinlikle yemeyin tetikler.

Migrenin olduğunu sanıyorum. Nörolojiyle görüşmeyi geciktirme.Migren böyle böyle başlıyor işte.. Bende de ayda 1 kez olmaya başladı hatırlıyorum küçükken annemin de 2-3 hafta da olurdu.

Valla konduramiyorum kendime bu yasta bu sebeple doktora gitmeyi.
Arada sigarayi biraktim o donem basladi.
Simdi geri basladim.
Baska degisiklik de yok.

Tansiyonunu bi ölçtür, yüksekse baş ağrısı yapar

Simdi gene baktim.
Her zaman 90-70 cikar. Yine oyle.
Yuksek tansiyon problemim kesinlikle yok.

hoşgeldin migren ..
bende de son 2 senedir var..
benimkini regl tetikliyor..ya 2-3 gün öncesinde yada regl iken .. ayda 3 günüm of geçiyor ..
uyumaklada geçmiyor malesef sabah kalktığında aynı şekilde devam ediyor.. aynı belirtilerimiz mide bulantısı ama kusamama vs.. birde benim sol gözüme vuruyor .. ben 2 ay kadar önce gittim nörolojiye emar falan çekildi .. bir ilaç yazdı doktor şimdilik iyi geliyor başladığını sezdiğim anda alıyorum kesiliyor ağrı ..

Ortaokuldan beri migrenliyim. Migren yaşa bakmıyor malesef. Nefret eder oldum bu ağrıdan ses koku ışık.... Bide merdivenlerden çıkamam ben mesela ağrı olunca zonk zonk zonklatır daha çok.

Buna hic dikkat etmedim ya.
Merdiven meselesine yani.
Evde parol var, alsam mi son care?
Kahve nasil etkiliyor peki?
Az once kupayla turk kahvesi ictim gozume vurmuyor su an.

Anlattiklariniz migrene benziyor. Annemde vardı. Ac karna tatlı, uzum, muz, hurma kesinlikle yemeyin tetikler.

Dun ac karna yedigim yarim borcam islak kek geldi aklima.
:/
Cildiricam.

Kizlar merhaba.

Normalde bas agrisi ceken biri degilim. Genel olaral bir yerimin agridigini bilmem. Agri kesici de kullanmam oyle.

Disari cikip eve geldigimde bas agrim basliyor, midem bulaniyor ama kusamiyorum, isiga ve sese hicbir sekilde tahammul edemiyorum. Sanki kafa benim degil, oyle bir agirlik. Resmen kafamin tepesinde basinc var gibi. (Her disari ciktigimda da olmuyor ama evdeyken katiyyen tutmuyor o agri)

Migrenim oldugunu sanmiyorum. Yani daha yasim genc bir hastaligimin olduğunu da sanmiyorum aslinda.
Bugune kadar "nazar degiyor nazar" dediler paso okuyup uflediler ama dun alt tarafi arkadasimin evine gittim, sonuc ayni.

Agri kesici alinca gecer mi bilmiyorum, denemedim. (Pihtilasma bozuklugum var nadir ilac kullanabiliyorum ve kullanabildiklerimin hepsi bobrekten atiliyor, bobreklerim de cok nane molla diye sessizce olumu bekliyorum. )

Normalde en olmadi uyuyunca gecerdi. Bu sefer uyumak da kar etmedi. Yaklasik 20 saattir ayniyim. Kafam sismis gibi bir his, zorlaniyor gibi bir agri, mide bogazda ama cikan bir sey yok, isiga ve sese tekme atma istegi... ha bu sefer kokulara da uyuzum. Kolonya sisesini gormek bile istemiyorum.

Benim neyim var Allah askina kizlar ya, doktora gideyim desem valla konduramiyorum bu yasimda basim agriyor diye gitmeye. 65ten sonra gitmeliyim sanki bu sikayetle. Gitsem norolojiye gitmem gerekir onu biliyorum da.

Ne yapicam ben benimle?

Belirtilerin migren.
Bende de var ordan biliyorum.

Bende 30 a yeni girdim yaş ile ilgili yorumuna teessüf ederim :63:

Nörolojiye git, emar istiyorlar.

Benim ki auralı, bunların yanın da atak sırasında görme bozukluğu yaşıyorum birde.

Çok geçmiş olsun.

Cildiricam.
Kahvenin doğru miktarı migren atağını önler. Mesela günde bi fincan önerilir. Fazla içince o da ağrıyı başlatır fazlalaştırır.

Kizlar merhaba.

Ne yapicam ben benimle?
Canim yaşla ne alakası var allah aşkına. Ne bekliyorsun en yakın zaman da hemen doktora gitmelisin. İyice ilerlesin mi

Belirtilerin migren.
Bende de var ordan biliyorum.

Bende 30 a yeni girdim yaş ile ilgili yorumuna teessüf ederim :63:

Nörolojiye git, emar istiyorlar.

Benim ki auralı, bunların yanın da atak sırasında görme bozukluğu yaşıyorum birde.

Çok geçmiş olsun.
Bende teessüf edeyim yaaa benimde otuzuma azıcık yıl kaldı :))

hoşgeldin migren ..
benimkini regl tetikliyor..ya 2-3 gün öncesinde yada regl iken .. ayda 3 günüm of geçiyor ..
uyumaklada geçmiyor malesef sabah kalktığında aynı şekilde devam ediyor.. aynı belirtilerimiz mide bulantısı ama kusamama vs.. birde benim sol gözüme vuruyor .. ben 2 ay kadar önce gittim nörolojiye emar falan çekildi .. bir ilaç yazdı doktor şimdilik iyi geliyor başladığını sezdiğim anda alıyorum kesiliyor ağrı ..

bu arada yazmak yasak mı bilmiyorum ama bana verdiği ilaç bi-profenid diye bir ilaç cidden kurtarıcım 2 aydır..

hoşgeldin migren ..

Reglimin son gunundeyim.
Ay ne denirse tutuyor.
Annemin ilacinin adini hatirliyorum, karton kutudan plastik kutu, onun icinden tekrar paket, onun icinden de hap cikiyordu. Boyle garip bir agri kesiciydi ama etkiliydi. O mu seninki? Evdeki basitler etki etmez mi buna acaba?
Valla yaslanmisim ben dizlerim de agrir yakinda benim. :(
Acile gitsem teshis konur mu acaba?

Cildiricam.
Bir de böyle gozlemleyin bakalım ac karna insulin direncinden dolayı migren ve panik atağı tetikledigini söylemişti bir doktor. Bir de parol bilmem geçirir mi çok hafif. Novalgin iyi gelmez migrene bunu da belirteyim. Ben stres yada uykusuzluk tan olan baş agrimda kullanıyorum on, onbeş dakikada geçiriyor novalgin birincide geçmese ikincide geçiyor.. Ama migreni olan birisi kötü yaptığını söylemişti.

Back