Ben braketlerdeki lastiklerden bahsettim kendim değiştiriyorum diye..
Sol kaninde sorun yok benim sağ kanin bir türlü yerine oturmuyor,geceleri kalın lastiklerden takıp yatıyorum,sabaha dişlerim düzeliyor,lastiği çıkarınca yarım saatte dişler eski haline dönüyor :) Anlamadım bu işten birşey..
Dün randevum vardı doktorum kanin ve yanındaki iki azı dişimin arasını törpüledi,bu işlem diş etimi acıtıyor,can yakıyor. :S
Bakalım inşallah biraz daha hızlanır ve çarçabuk kurtulurum bu tellerden..
Ben her ay düzenli olarak fotoğraf çekip,arşivliyorum.. Yine ay içerisinde de her hafta sadece gözlem amaçlı fotoğraf çekiyorum değişimi öyle anlayabiliyorum :)
Aksi takdirde her gün aynaya baktığınızda hiç birşeyin değişmediğini zannediyorsunuz,halbuki ağzınızda fırtınalar kopuyor siz farketmeden :)
kaydirigubbakcemile3Kizlar cok mutluyum.11 aylik bir tedavi sonunda dis tellerim önümüzdeki sali cikiyorhihoyyyt.Ama nasil cikarilacagi konusunda hic bir fikrim yok:sm_confused:.Yani cok aci oluyormu,birde özellikle keramik braketlerin daha zor ciktiklari konusunda bir duyum aldim bu ne kadar dogru?Tecrübesi olan arkadaslar beni bu konuda bilgilendirirse cok sevinirima.s,cevaplarinizi bekliyorum.:içelim:
Braketlerdeki lastikleri biz değiştirebiliyor muyuz doğru mu anladım ya ben de benim doktora teklif edicektim de tuttum çenemi komik olur diye ben hiç duymadım bunu neden bana da vermedi ki o zaman
hadi hayırlı olsun. sizin 11 ayda bitmiş benim 11 yıl oldu. 3 ay sonra ikinci bebeğimi dünyaya getiricem ama hala dişimin iç kısmında tellerim var:) bütünleştim sanırım artık çıkaralım dese ben yok dicem:))))
canım benim de gömük diş filan değil de köpek dişimi kaybedince orda kemik kaybı olmuş ve bi operasyon geçirdim diş etimden ve 1 ay bir buçuk ay beklemek gerekiyo demişti tel için benim de o kadar süre sonra takıldı ama diş çekiminden bikaç gün sonra takarız demişti ben ancak bir hafta sonra gidebilmiştim senin durumunda da 1 buçuk ay beklemek normal diye düşünüyorum çünkü bu bi operasyon neticede iyileşmesi gerek tel takmadan önce ki baskıya dayanabilsin
11 yıl mı? :1shok: Hic bu kadar uzun suren tedavi duymamıstım :) Kac yasından beri takıyosunuz?
Evet haklısın canım once iyilesmesi lazım. Operasyon nasıldı acı duydun mu? Bayılttı mı yoksa sadece igneyle mi halletti? Bana igne vurucakmıs ve acımıcak dedi insallah acımaz "damagım yarılcak" demesi bile kotu cok korkuyorum ya senağlama
98 yılından beri. 15 yaşından itibaren yani:) benim 2 köpek dişim üstten çıktı. önce üste 1 hafta sonra alta takıldı tel. sonra damak takıldı. valla ortodontistim ne kadar uzun kalırsa o kadar kalıcı olur dedi. gerçi 3 senedir gitmiyorum sıkıntı bastı :)) alt iç tarafta kaldı şimdi birtek. herhalde doğumdan önce giderim çıkarır. fisfisfis
11 yıl mı? :1shok: Hic bu kadar uzun suren tedavi duymamıstım :) Kac yasından beri takıyosunuz?
Evet haklısın canım once iyilesmesi lazım. Operasyon nasıldı acı duydun mu? Bayılttı mı yoksa sadece igneyle mi halletti? Bana igne vurucakmıs ve acımıcak dedi insallah acımaz "damagım yarılcak" demesi bile kotu cok korkuyorum ya senağlama
Braketlerdeki lastikleri biz değiştirebiliyor muyuz doğru mu anladım ya ben de benim doktora teklif edicektim de tuttum çenemi komik olur diye ben hiç duymadım bunu neden bana da vermedi ki o zaman
98 yılından beri. 15 yaşından itibaren yani:) benim 2 köpek dişim üstten çıktı. önce üste 1 hafta sonra alta takıldı tel. sonra damak takıldı. valla ortodontistim ne kadar uzun kalırsa o kadar kalıcı olur dedi. gerçi 3 senedir gitmiyorum sıkıntı bastı :)) alt iç tarafta kaldı şimdi birtek. herhalde doğumdan önce giderim çıkarır. fisfisfis
benim de içe o sabitlerden takılacak... hep kalsa iyi olur demişti bana da dişçim...
çünkü ön ayrıkları birlştiriyoruz ve bunlar en kolay eski haline dönen dişlermiş...
o yüzden ben de ömür boyu takabilirim diye düşünüyordum...
peki rahatsız ediyor mu ; ya da dişlerini fırçalamanda sorun oluyor mu ya da yemek yerken ; birşey içerken filan ?
aslında kesinlikle ömür boyu takılabilir, hiçbir olumsuz etkisi yok. sadece "ısırma" olayı kalmıyor çünkü biraz hassas teller, sert yiyecekler ısırıldığında kırılabiliyor. ama ben 11 yıl boyunca 1 kere kırdım:) diş fırçalarken hiç sorun değil, normal fırça kullanabiliyorsun.
aslında "gel çıkaralım" dese ben çıkaramam herhalde çok alıştım çoook :1rolleyes:
teşekkürler ... :)
peki dişlerin acıyor mu ; hani şimdi zaten kökler tam yerleşmediği için ısırırken hafif bir ağrı oluyor ya ; o olmayacak değil mi ? :uhm:
Akışına bırak bence operasyonu düşünüp boşu boşuna kendini korkutma.Aynı şeyler ilk bana da söylenmişti aynı yöntemle benimde dişim çekildi.İlk başta ister istemez tedirgin oluyorsun dikişler vs yüzünden ama korkulacak kadar zor bir operasyon değil..
tam olarak fiyatı ne kadar taktırmanın bnm üst dişimde iki dişim yamuk biraz alttada var onları düzelttrmek istiyorum
Senin damagına naptılar? Bana discim sadece yarıcaz dedi ordan da disim cıkıcak dikisten falan soz etmedi :S Cunku dikis atarsa yarmasının ne anlamı kalır ki disim cıksın die yarıcak
benim gömük dişim çekildiği için dikişle kapatıldı.senin dişine bişey takılıp onunla dişi dışarı çekicekler sanırım
Arkadaslar yarin büyük gün bir aksilik olmassa 8:15 de randevum var tellerimden ayriliyorumkaydirigubbakcemile5.Biraz heyecan biraz korku var acirmi acaba:1no2:?Hic tecrübesi olan biri yokmu yayasakkelime.Neyse öyle böyle yarin kuzu kuzu gidicem.Bana sans dileyinkaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?