Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Braketlerdeki lastikleri biz değiştirebiliyor muyuz doğru mu anladım ya ben de benim doktora teklif edicektim de tuttum çenemi komik olur diye ben hiç duymadım bunu neden bana da vermedi ki o zaman

hadi hayırlı olsun. sizin 11 ayda bitmiş benim 11 yıl oldu. 3 ay sonra ikinci bebeğimi dünyaya getiricem ama hala dişimin iç kısmında tellerim var:) bütünleştim sanırım artık çıkaralım dese ben yok dicem:))))

Braketlerdeki lastikleri biz değiştirebiliyor muyuz doğru mu anladım ya ben de benim doktora teklif edicektim de tuttum çenemi komik olur diye ben hiç duymadım bunu neden bana da vermedi ki o zaman

canım diş durumuna göre değişir... mesela benim dişçimde bir süre uyguladığı bir işlem için vermişti ama sadece o sıradaki diş konumumun için... sonra böyle birşey yapmadı... zaten dişlerin konumunu diş hekiminin sık sık takip etmesi gerekir... çünkü kuvvet uyguluyorsun dişlere ve sonucun ne olacağını önceden kestiremiyorsun...

olması gerekenden daha hızlı ya da yavaş tepki verebilir... yine kafana takılırsa sor tabii diş hekimine ... arkadaşım kendisi değiştiriyor biz böyle bir uygulama yapacak mıyız diye ...

11 yıl mı? :1shok: Hic bu kadar uzun suren tedavi duymamıstım :) Kac yasından beri takıyosunuz?

Evet haklısın canım once iyilesmesi lazım. Operasyon nasıldı acı duydun mu? Bayılttı mı yoksa sadece igneyle mi halletti? Bana igne vurucakmıs ve acımıcak dedi insallah acımaz "damagım yarılcak" demesi bile kotu cok korkuyorum ya senağlama

Son düzenleme:

98 yılından beri. 15 yaşından itibaren yani:) benim 2 köpek dişim üstten çıktı. önce üste 1 hafta sonra alta takıldı tel. sonra damak takıldı. valla ortodontistim ne kadar uzun kalırsa o kadar kalıcı olur dedi. gerçi 3 senedir gitmiyorum sıkıntı bastı :)) alt iç tarafta kaldı şimdi birtek. herhalde doğumdan önce giderim çıkarır. fisfisfis

Öh massallah :)

Akışına bırak bence operasyonu düşünüp boşu boşuna kendini korkutma.Aynı şeyler ilk bana da söylenmişti aynı yöntemle benimde dişim çekildi.İlk başta ister istemez tedirgin oluyorsun dikişler vs yüzünden ama korkulacak kadar zor bir operasyon değil..

Canım doktorum zaten bana demedi sen değiştir diye.. Ben tellerim takıldıktan 1 ay sonraki randevumda kendim istedim,değiştiremezsin diye vermeyecek gibi oldu ama şimdi alıştı kendi uzatıyor :)
Braketlerin kırılmasından korktuğu için çekinmiştir belkide.. Ama ben 11 aydır değiştiriyorum hiç zorlanmadan.. Yoksa doktorumu beklersem sapsarı dişlerle gezmek zorunda kalırdım ki bu durum yani telli halim beni yeterince kasıyor.. :bbo:

benim de içe o sabitlerden takılacak... hep kalsa iyi olur demişti bana da dişçim...
çünkü ön ayrıkları birlştiriyoruz ve bunlar en kolay eski haline dönen dişlermiş...

o yüzden ben de ömür boyu takabilirim diye düşünüyordum...

peki rahatsız ediyor mu ; ya da dişlerini fırçalamanda sorun oluyor mu ya da yemek yerken ; birşey içerken filan ?

aslında kesinlikle ömür boyu takılabilir, hiçbir olumsuz etkisi yok. sadece "ısırma" olayı kalmıyor çünkü biraz hassas teller, sert yiyecekler ısırıldığında kırılabiliyor. ama ben 11 yıl boyunca 1 kere kırdım:) diş fırçalarken hiç sorun değil, normal fırça kullanabiliyorsun.
aslında "gel çıkaralım" dese ben çıkaramam herhalde çok alıştım çoook :1rolleyes:

teşekkürler ... :)
peki dişlerin acıyor mu ; hani şimdi zaten kökler tam yerleşmediği için ısırırken hafif bir ağrı oluyor ya ; o olmayacak değil mi ? :uhm:

teşekkürler ... :)
peki dişlerin acıyor mu ; hani şimdi zaten kökler tam yerleşmediği için ısırırken hafif bir ağrı oluyor ya ; o olmayacak değil mi ? :uhm:

ilk tel takıldığında biraz ağrı oldu ama şimdi kesinlikle yok. zaten varlığını hissetmiyorum artık bir parçam oldu :))

ama ağrı da çok takılacak bişey değil hiç korkmayın. sonuçta mükemmel dişleriniz olucak a.s.

tam olarak fiyatı ne kadar taktırmanın bnm üst dişimde iki dişim yamuk biraz alttada var onları düzelttrmek istiyorum

Senin damagına naptılar? Bana discim sadece yarıcaz dedi ordan da disim cıkıcak dikisten falan soz etmedi :S Cunku dikis atarsa yarmasının ne anlamı kalır ki disim cıksın die yarıcak

Senin damagına naptılar? Bana discim sadece yarıcaz dedi ordan da disim cıkıcak dikisten falan soz etmedi :S Cunku dikis atarsa yarmasının ne anlamı kalır ki disim cıksın die yarıcak

benim gömük dişim çekildiği için dikişle kapatıldı.senin dişine bişey takılıp onunla dişi dışarı çekicekler sanırım

benim gömük dişim çekildiği için dikişle kapatıldı.senin dişine bişey takılıp onunla dişi dışarı çekicekler sanırım

Acır mı acaba yaa :S Baska bi bilgin var mı canım? Hic damagını yardıran bi tanıdıgımda yok fikir alıyım. Sen nerden biliyosun bi arkının falan mı yardılar?

Son düzenleme:
yok canım tedaviye başladığımda ortodontistim gömük dişimi çektirmemi söylemişti.daha sonra uzak olduğu için tedaviye de başlamamanın verdiği rahatlıkta ortondontistimi değiştirdim.o zaman filmimi gördüğünde dişi çektirmeseydim bu şekilde de dişin çıkarılabilceğini söylemişti ordan biliyorum. o dişimden sonra alt çenemde gömük 20liklerim de vardı onları da çektirdim. damağı yarmak hiç bişey diil iğneyle uyuşturuo zaten hiçbişey hissetmiosun..

Arkadaslar yarin büyük gün bir aksilik olmassa 8:15 de randevum var tellerimden ayriliyorumkaydirigubbakcemile5.Biraz heyecan biraz korku var acirmi acaba:1no2:?Hic tecrübesi olan biri yokmu yayasakkelime.Neyse öyle böyle yarin kuzu kuzu gidicem.Bana sans dileyinkaydirigubbakcemile3

bol şans canım... çok acımaz heralde... ama biraz ağrır sanki... çünkü benim bikaç braketimi çıkarıp sonra tekrar takmıştı... pek acımadı ama arka arkaya olunca sanki ağrır gibi geldi bana...

olsun kimbilir ne kadar zamandır çeşitli ağrılar çekiyorsun zaten... bu da gelir geçer kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…