• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Öyle duramıcağın kadar büyük bir acı olmuo.İğneyi yaptıktan sonra hiçbişey hissetmiosun merak etme:)Etrafındakilerle bence bi süre bu operasyonu konuşma konuştukça her kafadan bir ses çıkıyor daha çok korkarsın..
Yavaş yavaş diş çekiliyor diş sanırım canım.Bilmiyorum belki dişine operasyon yapıldıktan bi süre sonra telleri takar.Aynı günde yapması senin için de zor olur..Aynı operasyonu bende geçirseydim sorularına daha net cevaplar verebilirdim de bana doktorum sadece bi öneri olarak söylediği için çok fazla bilgim yok..

İnsallah acımaz ya, yorumların icin cok tesekkur ederim canım :)

kızlar benim 14. günüm olmasına rağmen çok alıştım ağzımda olduğunu hissetmiyorum ve daha rahat gülümsüyorum şu haliyle bile çünkü teller çarpıklığı örtüyo ilk 5 gün baya ağrılı geçti. yasakladığı şeyleride yiyip içiyorum hiç bişey olmadı..

İnsallah acımaz ya, yorumların icin cok tesekkur ederim canım :)

İnsallah canım.Ne demek umarım yardımcı olabilmişimdir:)
Rahat ol canım doktorlar ilk başta sorun yaşamamız için bazı şeyleri yasaklasalar da o yiyeceklerin hiçbirini yerken sorun yaşamadım..

Arkadaslar hepinize güzel dilekleriniz icin tesekkür ederimkaydirigubbakcemile3.Aslinda resim koymayi cok istiyorum ama hic yapmadigim icin nasil olmasi gerektigi konusunda bir fikrim yok.:sm_confused:En kisa zamanda ögrenip resmi size yollamaya calisicam:1rolleyes:.Hem moral olur hemde dahada heveslenir zamanin nasil gectigini anlamassiniz.Görüsmek üzerea.s.

Herkese merhabakaydirigubbakcemile3.Jeyloo'cum tahminin dogru benim tellerim gecen sene mayista takilmisti,dünde cikti.34 yasindayim bu yasima kadar ilk defa dün gülerken kendimi cok mutlu hissettimdelikafadulden.Zaten aynalar catlicak yakinda dakka basi ayna karsisindayim.Hersey cok güzel gecti,hic korktugum gibi degildi.Zaten benim bir tek üstlerde tel vardi.Önce yüzükleri cikardi onu hic hissetmedim,sonra bir baktim metal olan braketleride cikarmis hic farketmedim bilealkisalkisalkis.Öndekiler keramik ti benim.Onlari cikarirken biraz ugrasti cünkü parcalanip sicrama ihtimali varmis diye birde koruyucu gözlük takti.Disler hassas oldugu icin biraz tuhaf
bir his oluyor ama kesinlikle hic aci hissetmedima.s.Ama ne olursa olsun herseye degermis dislerim inci gibi, hatta bunlar benim dislerimmi diyesim geliyor.Sonrasinda birde güzel cilalayip parlatti bembeyazlar.Darisi basiniza,sorularinizi seve seve cevaplarim. herkese güzel gülüsler.:içelim:

darısı başımıza..çok sevindim..hayırlı olsun...kaydirigubbakcemile3

ben haftasonu muayene için gidiyorum. bakalım ne kadar sıkıntılı dilerim

cuma günü gittim... ön ayrıklar tamamen birleşti... sol köpek dişimi düzeltmeye başladık... sağ köpek dişimi aşağı çekiyoruz biraz...

alt köpek dişimle ilgili de çalışacaktı ama yapmadı yine... bazen çok kızıyorum ben dişçime...

bu arada dün eski resimlere baktım... ne kadar ayrıkmış benim dişlerim yaaa... şu an tellerim olduğu için hiç pişman değilim... hatta 32 diş de gülüyorum yani :)))

İnsallah canım.Ne demek umarım yardımcı olabilmişimdir:)
Rahat ol canım doktorlar ilk başta sorun yaşamamız için bazı şeyleri yasaklasalar da o yiyeceklerin hiçbirini yerken sorun yaşamadım..

=)

Arkadaslar hepinize güzel dilekleriniz icin tesekkür ederimkaydirigubbakcemile3.Aslinda resim koymayi cok istiyorum ama hic yapmadigim icin nasil olmasi gerektigi konusunda bir fikrim yok.:sm_confused:En kisa zamanda ögrenip resmi size yollamaya calisicam:1rolleyes:.Hem moral olur hemde dahada heveslenir zamanin nasil gectigini anlamassiniz.Görüsmek üzerea.s.

www.imageshack.us'a giriyosun, gözat diyosun resmi seciyosun, host it'e basıyosun ilk cıkan seyi mesajına kopyalıyosun canım :)

Son düzenleme:
Herkese merhabakaydirigubbakcemile3.Jeyloo'cum tahminin dogru benim tellerim gecen sene mayista takilmisti,dünde cikti.34 yasindayim bu yasima kadar ilk defa dün gülerken kendimi cok mutlu hissettimdelikafadulden.Zaten aynalar catlicak yakinda dakka basi ayna karsisindayim.Hersey cok güzel gecti,hic korktugum gibi degildi.Zaten benim bir tek üstlerde tel vardi.Önce yüzükleri cikardi onu hic hissetmedim,sonra bir baktim metal olan braketleride cikarmis hic farketmedim bilealkisalkisalkis.Öndekiler keramik ti benim.Onlari cikarirken biraz ugrasti cünkü parcalanip sicrama ihtimali varmis diye birde koruyucu gözlük takti.Disler hassas oldugu icin biraz tuhaf
bir his oluyor ama kesinlikle hic aci hissetmedima.s.Ama ne olursa olsun herseye degermis dislerim inci gibi, hatta bunlar benim dislerimmi diyesim geliyor.Sonrasinda birde güzel cilalayip parlatti bembeyazlar.Darisi basiniza,sorularinizi seve seve cevaplarim. herkese güzel gülüsler.:içelim:

Canim benim hatriliyorsan,
benim senden bir kac günmü haftami önce takilmisti, hatda sana fikir veriyorduk acimaz falan diye takarken, bakseeen ya 1 sene olmusda cikmis bile, inanilmaz yaaa.
Benimki daha duruyor tabiiki cok degisiklik oldu, heleki ilk 3 ay cok degisiyor insanin dis yapisi agizi falan,
ama benim daha ameliyatim var bu ayin sonunda,
belki 6 ay sonra falan da teller cikar,
insallahhhhh.
Ameliyatim iyi gecsinde, teller pekde önemli degil alistim zaaten onlara beni hic de rahatsiz etmediler.

benim senden bir kac günmü haftami önce takilmisti, hatda sana fikir veriyorduk acimaz falan diye takarken, bakseeen ya 1 sene olmusda cikmis bile, inanilmaz yaaa.
Benimki daha duruyor tabiiki cok degisiklik oldu, heleki ilk 3 ay cok degisiyor insanin dis yapisi agizi falan,
insallahhhhh.
Ameliyatim iyi gecsinde, teller pekde önemli degil alistim zaaten onlara beni hic de rahatsiz etmediler.

jeyoocum inş. ameliyatın cok cok guzel geçer.eminim sonucundan cok memnun kalcaksın.bana da bi kaç doktor demişti ameliyt ama ben cesaaret edemedim.on keserler one sarkmişti.bakalım telle duzeltebildikleri kadar duzeltecekler.hafif olduğu için biraz dişlekliği goze aldım bakalım:)normal de keserler içe doğru olduğu için cok belli olmuo dişleklik:D sen ust cene mi yoksa alt cene ameliyatına mi girceksin.buarada bi tanıdığım cerahh ona danişmiştim.oyle cok komplike ameliyat değil biz yapıyoruz korkma dmeişti.

bende o zmnlar cok aramiştim amleyat olan kişileri internetten ama hiç bulamamiştim.hep doktorların sitelerindeki resimler var.cnm ameliyatından iyileştikten sonra telli halinle resim ekleyebilirsen cok sevinirim.

insanın profilini değiştirdiği için çok heyecanlı bi ameliyat:))

canim senin dis telin ne icin takilmisti, dis yamuklugu yüzündenmi ?fisfisfis

jeyoocum inş. ameliyatın cok cok guzel geçer.eminim sonucundan cok memnun kalcaksın.bana da bi kaç doktor demişti ameliyt ama ben cesaaret edemedim.on keserler one sarkmişti.bakalım telle duzeltebildikleri kadar duzeltecekler.hafif olduğu için biraz dişlekliği goze aldım bakalım:)normal de keserler içe doğru olduğu için cok belli olmuo dişleklik:D sen ust cene mi yoksa alt cene ameliyatına mi girceksin.buarada bi tanıdığım cerahh ona danişmiştim.oyle cok komplike ameliyat değil biz yapıyoruz korkma dmeişti.

bende o zmnlar cok aramiştim amleyat olan kişileri internetten ama hiç bulamamiştim.hep doktorların sitelerindeki resimler var.cnm ameliyatından iyileştikten sonra telli halinle resim ekleyebilirsen cok sevinirim.

insanın profilini değiştirdiği için çok heyecanlı bi ameliyat:))

Canim benim senin dr. belki para kazansin diye veya dr. olduug icin öyle demistir, ama aslinda cok komplike bir ameliyat.
Ama bunuda basaracagim , hersey iyi olacak.

benim hem üst hem alt cene olacak.

aslinda sorun alt cenemin daha arkada olmasi, ama iki cene ameliyati yapinca daha rahat oluyormus, yani dr-lar icin oynama payi daha rahat ve daha düzgün bir sonuc oluyormus.

hersey bitsin, basdan sona kadar resim eklicem , okmi canim.

canim senin dis telin ne icin takilmisti, dis yamuklugu yüzündenmi ?fisfisfis

Merhaba canim.Benim tek problemim üst ön disle köpek disi arasinda kalan tek bir disin geride olmasiydi.Sanki orasi bos gibi duruyodu.Sadece üstlere tel takildi.Disler biraz öne cekilerek arkadaki dis öne getirildi.11 ay sürdü,su anda cok mutluyum.Darisi basiniza.kaydirigubbakcemile3

insallahhhhh.

Kiz Jeyloo coktandir yazmadim hepinizi cok özlemisimkaydirigubbakcemile3.Zaman ne cabuk geciyo dimi.Ameliyatina gelince benim yandaki komsunun kizi cene ameliyati oldu gecen ay.:nazar: Yemin ediyorum kizi görünce tanimadim:1shok:,bir cene insani bu kadarmi degistirir.Karsimda bambaska bir insan vardi sanki,ama olumlu yönde tabi:1rolleyes:.Her ameliyatin tabiki zorluklari olur,ama ben senin bununda üstesinden gelecegine eminim:lepi:.Senin icin duaciyiz.:Saruboceq:Bana gelince dislerimin keyfini cikariyorum.Ama 6 hafta boyunca günde 22 saat takmam gereken apparatlar var su anda-tatlicadiarzu-.Sonra sirf geceleri takicam.Beni habersiz birakma.:içelim:

Merhaba canim.Benim tek problemim üst ön disle köpek disi arasinda kalan tek bir disin geride olmasiydi.Sanki orasi bos gibi duruyodu.Sadece üstlere tel takildi.Disler biraz öne cekilerek arkadaki dis öne getirildi.11 ay sürdü,su anda cok mutluyum.Darisi basiniza.kaydirigubbakcemile3

hmm ne güzel
en azindan sadece bir dis ve 11 ay, bugün bir arkadasima sordum
ondada gecen hafta dis teli takildigini görmüstüm, bugün sordum,
tam 3 yil takacakmis:1shok: üstelik önceden gece teli takiyormus ise yaramamisbenneyaptımki
ya sirf cene kayikligi yüzünden doktor bana 2 sene dis teli takmalisin dedi:çok üzgünüm:
anlayamiyorum..

Canim benim senin dr. belki para kazansin diye veya dr. olduug icin öyle demistir, ama aslinda cok komplike bir ameliyat.
Ama bunuda basaracagim , hersey iyi olacak.

benim hem üst hem alt cene olacak.

aslinda sorun alt cenemin daha arkada olmasi, ama iki cene ameliyati yapinca daha rahat oluyormus, yani dr-lar icin oynama payi daha rahat ve daha düzgün bir sonuc oluyormus.

hersey bitsin, basdan sona kadar resim eklicem , okmi canim.

yok cnm bana başka doktorlar cene ameliyatı dedi.ben sadece kendisine bu ameliyatları yaptığı için bilgi almak için daniştim.zaten kendisi uni. hastanesinde cerahi de doktora yapıyor.daha once yirmiliklerimi de almişi.ben kendisi surekli bu işin içinde olduğunu düşündüm ve artık alişmiştir kesip biçmeye diye inandım:) çene ameliyatı mukkemmel dizilim için oluyor.ama işte bnm alt cene falan da geri de değil profilim duzgun.şimdi ust dişlerimi biraz içeriye gomuyorlar.buarada cnm alt cenen geride ya da kuçukse biraz ameliyat sonra guzelliğine güzellik katılacağina inanıyorum:) ameliyat oncesi imzalanan formu bulmuştum internette onu okuyunca zaten ne kadar teferuatlı olduğu anlaşilio cnm;)

ameliyat sonrasını inş. rahat ve cabuk atlatırsın

Son düzenleme:
Mav.Melek,
özelden msj atilamiyor sana.

Komsunun kizini merak ettim, hangi dr. veya hastanede yaptirdi?
Onun cenesi ilerdemi geridemiydi?
Kac ayda kendine geldi?

Back