Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ben de altlar için ölçü aldırmadım ama sadece braket takıldı bana... neden ölçü alınsın ki ?

şimdi ayrıca aperey de kullanıyorum onun için ölçü aldı elbet...

bence aperey kullananlar için ölçü alınmıştır ... değil mi arkadaşlar ?

Damaktan takılan tellere damak şeklini belirlemek için ölçü alınır,braket ile uygulanan teller için ölçü alınmaz..
Arkadaki azı dişlere kelepçeler (çelik) takılır,bunlar tellerin birleştiği kanallardır,yani telin bir ucu sağdaki kelepçeye diğer ucu ise soldaki kelepçeye sıkıştırılır..

Tedavi de ne olursa olsun teller sadece alt kısma veya sadece üst kısma takılmıyor,tedavi alt-üst şeklinde bütün yapılıyor,çünkü bazen üstteki kelepçeler veya braketler (kaninlerdeki çıkıntılar) alttaki dişleri düzeltmede işe yarayabiliyor veya tam tersi...
Bende üst dişlerimde hiç bir sorun yok diyordum ama öncesi/sonrası fotoğraflarıma bakınca gerçekten gerektiğini düşündüm..
Teller ortalama 1 ila 1,5 yıl kalabiliyor,tabi bu dişlerin çabuk veya geç şekillenmesi ile de alakalı.. Benim dişlerim için 1 yıl dedi Nisan 12'de 1 yılım dolacak lakin Haziran ayında çıkartabileceğini söylüyor,artık sorun etmiyorum çünkü gerçekten şu an ki hali bile beni çok rahatlatıyor ve mutlu ediyor.. Az kaldı :)

Son düzenleme:
her doktorun yöntemi farklı bana da kelepçe takılmadı ..bişey sorucam çekilen dişlerin oluşturduğu boşlukların kapanması çok uzun sürer mi?

her doktorun yöntemi farklı bana da kelepçe takılmadı ..bişey sorucam çekilen dişlerin oluşturduğu boşlukların kapanması çok uzun sürer mi?

Bunu bende merak ediyorum ben 4 tane diş cektiricem ne zaman kapanır ki? 4 tane dişi cekilen bi arkadasıma sordum 9 ay dedi :S Zamanı kisiden kisiye degisir mi yoksa su kadar ayda kapanır diyebilir misiniz?

ben de iki dişimi çektirdim sağ ve sol olmak üzere

aradan 2 ay geçmesine ve tellerim sıkılmasına rağmen hala küçük parmağımın gireceği kadar boşluk var arada..

yani biraz zor kapanır o boşluk

Bunu bende merak ediyorum ben 4 tane diş cektiricem ne zaman kapanır ki? 4 tane dişi cekilen bi arkadasıma sordum 9 ay dedi :S Zamanı kisiden kisiye degisir mi yoksa su kadar ayda kapanır diyebilir misiniz?

evet canım zaman kişiden kişiye ve doktorun uyguladığı tedaviye göre değişir..
benimde iki dişim çekilmişti sağ ve sol olmak üzere sağ tarafımdaki çabuk kapandı çünkü doktorum sağ tarafımdaki telleri daha çok sıkıyodu artı lastik takıyodu sağ taraf çabuk kapandı ama sol tarafımda şuan daha lastik falan takmadı biraz açıklık var hala sanırım bu aynın 10 da gittiğimde sol tarafımada uygulayacağı tedaviyle oda kapanır... :))

kızlar bu teller takıldıktan ne kadar zmn sonra dişlerımızdekı değişikligi farkedecez...düzelmeyı yane

Benim diş telini taktığımın 2 hafta olduğunu daha önce demiştim, şimdi ben ilk günler çay içiyordum ama günde bir ve açık doktorum sorun olmayacağını söylemişti, sonra dişlerimi yinede sararttığı kanısına varınca içmeyi bıraktım, ama daha sonra canım çok istedi 3 gündür, açık içiyorum içtikten sonra fırçalıyorum. Asıl sorum şu şuan o sarılıklar gitmeye başladı sizce tamamen gider mi? birde çay içmeyi bırakayım mı? şimdiden teşekkürler

ben 7 yaşından beri tedavi görüyordum öndeki süt dişlerim düştüğünde bi tanesinin yerine 2 tane geldi önde köpek dişi çıktı sonra çektirdiler normal çıkan diş çok yamuk çıktı okulda çarparlarsa dudaklarım patlıyordu sıkıntı çekiyordum o yaşta tel için erken olduğunu söyledir 7 senede tedavi yaptırdım 11 dolgu var ama şuan çok güzeller diş telleri sayesinde zayıfladım ilk takıldığında sızlıyor yiyemiyorsunuz aşırı kiloluydum şimdi biraz daha iyiyim şuan tel yok arkada destek var sanırım 2 ay sonra çıkıcak tedavi olanlara sabır diliyorum

canım tellere takılann miniminnacık lastikler ben şuan sağ tarafa takıyorum umarım sana hiç takma gereği duyulmaz :Saruboceq: çünkü sinir bişiii kaydirigubbakcemile

teşekkür ederim...doktoruma sordum geçen..braketlerin üstünde minnacık minnacık şeyler vardı..ne bunlar dedim?lastik dedi...
umarım geçer çabucak ((....önümüzde ki haftalarda da alt dişlerin tedavisi başlayacak..hem alt hem üst yaniutangac:

Cok saol hazan ablacım sende olmasan cvp veren yok valla :) bu arada tedavine baslandıgında mı teller takıldıgında mı ne haber ver demistin dis cekimleri ve dolgular olucak 1 bucuk ay gecicekmis ondan sonra taktırıyorum :) Discim dogum iznine cıktı 15 haziran gibi arayın dedi bakalım ne zaman takıcak..

Benim çenem dar ve dişlerim tam idi,bu halde iken bile doktorum bana diş aldırmana gerek yok dedi.. Ama maalesef tedavimin 3.ayında yirmilikten sonraki 2.azı dişimin (kelepçenin yanındaki) altında kis oluşunca aldırmak zorunda kaldım..
Yaklaşık 3 ay önce de yirmilik dişimi kendi isteğimle tedavim hızlansın diye çektirdim..
Çektirdiğim azı dişimin yeri hala kapanmadı,alv'in dediği süre 2 ay benim 9 ay oldu hala açıklık söz konusu.. Yani kapanması bir tedavi süresi kadar sürebiliyor diyebilirim..

bende taktıralı 3 ay filan oldu değişiklik var diolar çevremdekiler..hemde ben sormadan ve onlar dediğinde yok canım o kadar etki etmez dediğimde hayır belli oluyor diolar:)))bende çok seviniyorum..hiç sormadan böyle demeleri hoşuma gidiyor..dün 2 kişi birden dedi hemde:))benim dişlerim todish den daha bozuktu...todish benimkinin yanında biraz daha düz aslında:))çok abartılı değildi ama belliydi iişte:)))umarım en kısa zamanda ben de dümdüz dişere sahip olucam:))))))))))))

benim üstten 2 diş çekildi ama deydi şuan dişlerim reklamlardaki dişler gibi , ama değiyor ama sanırım erken yaşta daha erken sonuç alınıyor

İnan en az senin kadar sevindim :) Bide bana morel oldu 3 ayda gelisme gostermesi :)

İnan en az senin kadar sevindim :) Bide bana morel oldu 3 ayda gelisme gostermesi :)

Sağol canım hihoyyyt bende sevindim...bugün bi arkadaşım da birden dedi yine dişlerin düzelmeye başlamış fark etmiş die...çok sevindim..yine de ön dişlerde ve özellikle onların yanındaki o iki dişte var biraz ama eskisi kadar belli değil..dışardan bakınca daha düzgün duruyor..içerden biraz ben fark ediyorum...ayyyyy bana acaip moral oldu anlatamamm....bende çekiniyodum başta..2 yıl nası takıcam die ama şimdiden güzelleşmeye başladı..İNŞALLAH sonu da ii olurkaydirigubbakcemile2

İnsallah canım :) Sen yine 2 sene takıcakmıssın keske benimde oyle olsaydı doktor bana rahat 3 bucuk sene surer dedi ki dediklerinden daha fazla suruyo tedavi. 4 dis cekimi,2 dolgu ve damagımın yarılmasını da unutmamak lazım.. Bu arada kac yasındasın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…