Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

evet canım aynı problem bende de vardı bende 22 yaşındayım sağ üste köpek dişim süt diş olarak kaldı küçükken çıkmadı ama son zamanlarda sallanıyodu ve hafif çürüme vardı ve bir gün ekmek yerken nasıl olduysa kırdım yarısını:1rolleyes: 2 hafta öncede çktirdim yerine diş yaptırayım die yalnıs büyük bir sorunla karşılaştım etin içinde tabiki de diş var film çekildi ve doktorum izmire gçnderirim dedi diş etini yarıp içindeki dişi çekmeden telle bağlıycas dedi napcam bilmiyorum ve bu işlemde 2-3 hafta sürecekmiş mayısdada yurt dışına gidiyorum bu konuda bilgisi olan bir arkadaş varsa lütfen yardımcı olsun böyle bir operasyon geçiren korkuyorum napcam yaa:uhm:

Yorum icin cok tesekkur ederim ama cok feci korktum ya yarıcaklar disi alcaklar falan :S En iyisi ben bi disciye gidiyim rontgen ceksin. İnsallah bana da oyle yapmazlar ya :S Anneme okudum yorumunu senin dislerin gec cıktı cıkar falan diye avutmaya calısıyo beni.. 16 yasından sonra dis mi cıkarmıs ?

YA ARKADASLAR BENİM 1 SÜT DİSİM HALA DOKULMEDİ SALLANMIYO BİLE :S VE 16 YASINDAYIM BASINA BOYLE BİSEY GELEN VAR MI ??
[/COLOR]
[/QUOTE]

ben 28 yaşındayım... geçen sene aynı nedenden tel takmaya başladım... süt dişim duruyordu ama köpek dişim çıkmaya çalıştığı için ağrı yapyordu... süt dişim çekildi ve gömük köpek dişimin yükselmesi için tel taktım... yani eğer köpek dişiniz varsa onu kullanmayı tercih ediyorlar ve tabii düzelme ihtimali varsa...

ama telle bağlamaktan kastınız ne onu anlamadım...

şu an yüzeye çıktı ama olması gereken yükseklikte değil ve yamuk... o yüzden aynı zamanda aperey de kullanıyorum düşün yerleşeceği alan açılıp döndürme işleminin yapılabilmesi için...

16 yaşındayken bu işlemi yaptırırsan daha çabuk sonuç alırsın sanırım...
ben birazcık büyük olduğum için dişleri hareket ettirmek daha zor oluyor :)
bence bir an önce git ... yoksa benim gibi bu yaşta hala uğraşıyor olursun ...

YA ARKADASLAR BENİM 1 SÜT DİSİM HALA DOKULMEDİ SALLANMIYO BİLE :S VE 16 YASINDAYIM BASINA BOYLE BİSEY GELEN VAR MI ??
[/COLOR]

ben 28 yaşındayım... geçen sene aynı nedenden tel takmaya başladım... süt dişim duruyordu ama köpek dişim çıkmaya çalıştığı için ağrı yapyordu... süt dişim çekildi ve gömük köpek dişimin yükselmesi için tel taktım... yani eğer köpek dişiniz varsa onu kullanmayı tercih ediyorlar ve tabii düzelme ihtimali varsa...

şu an yüzeye çıktı ama olması gereken yükseklikte değil ve yamuk... o yüzden aynı zamanda aperey de kullanıyorum düşün yerleşeceği alan açılıp döndürme işleminin yapılabilmesi için...

bence bir an önce git ... yoksa benim gibi bu yaşta hala uğraşıyor olursun ...[/QUOTE]

Cok tesekkur ederim yorumun icin sanırım abla demem gerekiyor :) Cumartesi gunu ortodontisten randevu aldım rontgen cektirir heralde bakalım ne dicek size de haber veririm. İnsallah damagı yarma gibi bi durumla karsılasmam :S Dolgularım yapılsın bende telli olucam :)

[/COLOR]

bence bir an önce git ... yoksa benim gibi bu yaşta hala uğraşıyor olursun ...[/QUOTE]

merhabalar öncelikle geçmiş olsun senin dişin ne güsel yüzeye çıkmış keşke benimkide öle olsa röntgen çektirdim tamamen etin içinde yüzeyde falan gözükmüyo ben zaten doktorun dediği o işlemi yaptırmıycam belki ilerleyen zamanlarda seninki gibi çıkmaya başlayabir inşallah olurda şimdi biras daha zaman geçsin çekilen süt dişimin yerine kaplama diş yaptıracam doktora sorup sağlıklı olurmu çünkü 1 ay sonra eşimin yanına gidicem böyle gitmek istemiyorum gülemiyorum bile eskisi gibi:roflol:

canım söylediklerimle seni korkutduysam özür dilerim bende ilk başta nasıl bir operasyon geçireceğimi bilmiyodum ve doktoruma sordum o da bana bu şekilde anlattı ama senin yaşın daha küçük bir an önce doktoruna git ve sen de film çektir en sağlıklısı belki benim gibi bir işlem yapılmayabilir ya da ilerleyen zamanlarda yerine diş çıkabilir ve umarım benimde öyle olur belki süt diş çıkmadı için etin içindeki diş o şekil kalmıştır etin içinde süt diş çekildikten sonrada kendini dışa bırakabilir ve inşallah öyle olur geçmiş olsun canım

Tesekkur ederim :) Ama ne guzel disin yuzeye cıkmıs demissin onu anlayamadım benim disim hala duruyo sallanmıyo bile :S Yarın 5te randevum var bakalım doktor ne dicek..

Ozur dilemene hic gerek yok ya estafurullah :) İns dedigin gibi olur da dis cıkar.. Gecenlerde farkettim de bizim sınıftan birinin de disi hala cıkmamıs bos duruyo ama disi geliyor demek ki 16 yasında da dis cıkabiliyormuss :)

Son düzenleme:

ben 3 bucuk yıl taktım dişlerimden biri gerideydi 14 yasinda takmıstım 3 milyara yaptırmıstık simdi dişlerim cok duzgun hep arkadaslarım korkuturdu beni cok agriyicak diye hicte zor deyil taktıranlara soyluyorum benim hic agrım olmadı herseyide yedim sakız cignemeyin falan derler ben cignedim icte bisey olmadı =)

arkadaşlar tellerim takılalı 20 gün oldu ama dişlerimde bi sararma var.bu durum herkeste oluyor mu?

tellerle dişleri temizlemek daha zor olduğu için daha özenli fırçalamam gerektiğini söyleyip diş fırçalama tekniklerini göstermişti dişçim ortodontiste gitmeden işe yaradığını da söyleyebilirim.dişlerimde hassasiyet oluştuğu için diş macunumu da değiştirmiştim bu ikisinin de etkisiyle sararma gibi bi sorun yaşamadım hiç..

kızlar deli olucam ya bgn diş tellerim takıldı ilk hiçbişi yoktu ama akşam olunca canım bi acımaya baladı yemek fln yiyemedm nasıl acıyor dişlerim acı kesici aldım geçmedi.en kötüsü açım ya bişi yiyemiorm.bir de sağ azı dişime sakız gibi bişi yapıştırmış doktor çiğnememi engelliyor sinir oldum yaaa

canım ilk başta o ağrı olacak... düşünsene bütün dişlerin yerinden oynuyor...
çorba filan iç... ekmek doğra içine öyle iç... çiğneme zaten çok acır... hem de dişlerin birbirine değince de acır... alışırsın ama geçiyor ... ilk 3-4 gün biraz böyle olacak ama ...

hadi güzel güzel gülümseyeceğin günleri düşün şimdi :teselli:

Merhaba arkadaşlar ben de diş teli takıcam ıNŞALLAH doktor randevu verdi gittik ölçüler alındı.10 gün içinde haber veririz dediler ya çok merak ediyorum ne zaman hazırlanır ne zaman takarım??

saol cnm aynen bnde öyle yaptım ama acıyor işte inş geçicek.

yaa arkadaşlar benden ne ölçü alındı ne bişey teller takılırken bu arada 3 ay oldu başlayalı ayrıca o yüzük dediğimiz şeyler de takılmadı bi arkadaşım ki o da tedavi görmüştü yüzük takılmadan mümkün değil takıcaktır demişti ama 3 ay oldu yahu şimdi tekrar aklıma geldi randevum olduğunda hiç aklıma gelmedi soramadım da doktora ne iştir anlamadım :uhm:

Ölcü alınmadan mı teller takıldı yanii? İlk defa duydum :S

Bundan önce belki başka bir tedavi görmüşsündür o zaman aldığı ölçü yetiyor mesela ben önce çene geriliği tedavisi gördüm o bitti orada aldığı ölçü ile direk ölçü almadan taktı telleri. Birde şu var yüzük takmadan olmaz duramazlar zaten belki sen farketmemişsindir.

Sorum: Benim diş telleri ile ilk ayım sadece iki dişim önde doktor 1,5 yıl dedi ama duyduğum kadarıyla hep 1,5 yıl diyorlarmış, sizce ne kadar durur arkadaşlar?
Birde benim altdişlerim dümdüz ama doktorum kaltkı orayada tel taktı neden acaba bilen var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…