• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

saol canım tesellin için kaydirigubbakcemile5
17 mart itibari ile telli yaşama merhaba demiş bulunmaktayım
üst dudaklar dişlerin tam üstüne gelmediği için sorun yok da
altta kabarma var biraz dudak altı kabardı :)
braketler zamanla iç kısımdaki ete oturuyor sanırım
idare edeceğiz artık..

istanbul'da ssk da yaptırmayı düşünen arkadaşlar
Çapa'ya sevkediliyor ve orda da 2-7 yıl arası gün veriyorlarmış :uhm:
ve ssk az bi kısmını karşılıyorlarmış ücretin..

küçük böcük sende ihmal etme canım o kadar uğraşılıyor
stresi çekiliyor sona yaklaşmışsın hazır apareyleri ihmal etme
dediğin gibi sonuç çok güzel olacak hihoyyyt

senin altlar ne zaman takılmıştı?

altlar geçen sene aralıkta takılmıştı... gömük bir köpek dişim vardı onun dışında problem yoktu... hani 7 yaşında süt dişinin yerine gelmesi gereken köpek dişi :)
önce süt dişim çekildi... sonra köpek dişinin gelmesini bekliyoruz işte... geldi ama yer açılsın diye aperey kullanıyorum... yavaş yavaş döndürecek ama daha yükselmesi lazım... biraz işim var altlarla ama alıştım zaten :)

ben de 28 yaşındayım canım... ve evet katılıyorum... etrafın ne düşüneceğinin önemi yok... :)

bende cok dusundum,26 yasndaym ama dedımkı 28 olunca belkıde keske taktrsaydım dıyecegm,ve suan 12 gundur tel ve braketlerle yasıyorum acayıp alıstım,,ama bıse sorcam yaza nışan seneye de düğünüm olack buyuk ıhtımalle.hadı nişan neysede dugunde cıkartıp tekrar taktrmak oluomu acaba???hep o aklımda:uhm:

bende cok dusundum,26 yasndaym ama dedımkı 28 olunca belkıde keske taktrsaydım dıyecegm,ve suan 12 gundur tel ve braketlerle yasıyorum acayıp alıstım,,ama bıse sorcam yaza nışan seneye de düğünüm olack buyuk ıhtımalle.hadı nişan neysede dugunde cıkartıp tekrar taktrmak oluomu acaba???hep o aklımda:uhm:

ben pek sanmıyorum ama sor bakalım dişçine ... ama seneye daha çok var ... belki çıkar o zamana tamamen...

Valla bu konuda birsey diyemem,ama tedavin baslarken Doktor ne kadar sürecegi konusunda bir bilgi vermedimi.Birde bunlari cikarip takmasi icinde ayrica ücret alir herhalde yani ayni braketleri tekrar kullanabilirmi buda soru isareti.Bence doktoruna önce tedavi süresini sor,dügününüde ona göre ayarlayabilirsin belki...

Msnden de konusmustuk zaten ben kucukken taktırıcaktım damaklarım mı ne gelismemis sonra bi daha gittim yine takılmadı sonra da kaldı oyle daha tedaviye baslamadım dolgularım falan olucak uzun iş :S Diyelim butun dolgularımı yaptırdım ve tel taktırmaya gidicem hemen takar mı yoksa damaklık falan mı veriyor ?

canım ben gittiğimde önce diş ölçümü aldılar çekilmesi gereken 2 dişim vardı onları çektiler sonra sadece sağ ve sol olarak üst dişimin bir kısmına tel takıldı çekilen dişlerin yerlerini kapatmak için onlar kapanıncada üst dişlerimin hepsine takıldı damaklık falan öyle bişey yapılmadı herkesin diş yapısı farklı yanlış bilgide vermek istemem doktorun sana neler yapılacağını söyler.
tellerin takıldığında bize haber vermeyi unutma olurmu :))

doktorum 1.5 - 2 sene dedı 1.5 sene ıle kurtarıorumda 2 olursa olmuo .....kesın bırsey nıye demedıkı acaba

senin dişlerinin tedaviye nasıl yanıt vereceğini bilemez ki canım...
sen en iyisi doktorun dediklerini iyi uygula... dikkat et ...

aralığım kapanmadı... diçşim pzt konuşalım ; o zaman ancak kapanır demişti...
ben de cumaya kapanacak dedim ama lastikler esnedi galiba ; hiç kuvvet de yok...
3 hafta beklesem yine kapanmaz yani ...

mail attım ben de dişçime ... kadın şehri terkedecek benim yüzümden :)))

küçük böcük sende benım gıbı her ayrıntıda arıosun heralde doktorunu .....sıgara kullanan var mı pekı ben gunde 4-5 tane ıcıyorum umarım cok olumsuz etkısını gormem (teller acısından):)))))

küçük böcük sende benım gıbı her ayrıntıda arıosun heralde doktorunu .....sıgara kullanan var mı pekı ben gunde 4-5 tane ıcıyorum umarım cok olumsuz etkısını gormem (teller acısından):)))))

evet ... bir de ben çok sabırsızım... artık o da biliyor... :)

ben kullanmıyorum canım... ama renk farkı olmasın sonra... biraz azaltsan ? yerimseniben

merhaba arkadaşlar 18 nisanda benimde tellerim takılacak. çok endişeliyim kuzenim bugün hiç yemek yiyemiyeceksin o tellerle dedi daha önce o da takmıştı. gerçekten rahatsız edici mi

merhaba arkadaşlar 18 nisanda benimde tellerim takılacak. çok endişeliyim kuzenim bugün hiç yemek yiyemiyeceksin o tellerle dedi daha önce o da takmıştı. gerçekten rahatsız edici mi

ilk başlarda dişlerin yerinden oynadığı için ağrı oluyor canım... yumuşak şeyler yersin...ısırarak yemezsin bir şeyleri... ilk gün ağrın olabilir tüm dişlere alışılmışın dışında bir kuvvet uygulanıyor çünkü... gerekirse ağrı kesici içersin...
sonradan alışılıyor ama ... mesela ben ağrı olmadığı zaman dişçime söylüyorum ... çünkü olması da lazım... ama dayanılmayacak gibi değil alışınca... :mymeka:

ben de dişçime mail attım iyi oldu... dün kontrole gittim... lastikleri değiştirdi ama akşamına hemen esnemiş lastikler... ben de lastik vardı ... zaten sadece ön iki dişe lastik taktığı için kendim değiştirdim...
çünkü hiç kapanmadı ... hatta yaklaşmadı bile yaaa ... ne sağlammış bu mn iki dişim... :(

o ağrıyı biliyorum dşlerimin çarpık olması damağımın dar olmasından kaynaklanıyormuş. ben daha önce damaklı tel taktım yer açmak için iki yıl kullandım her kontrolden sonra yani vidaları açınca bikaç gün ağrı oluyordu özellikle geceleri dişlerim sızlıyordu bir fark yok yani. damaklı olmaması çok iyi damak kullanan arkadaşlar bilir berbat bişey ağzınızda kocaman birşey kötü yani. teşekkürler...

braketlere takılıyor canım... minicik lastikler ... dişlere kuvvet uygulamak için...ama belki şu an sadece tellerle kuvvet uygulamayı yeterli görmüştür diş hekimin..

canım ben gittiğimde önce diş ölçümü aldılar çekilmesi gereken 2 dişim vardı onları çektiler sonra sadece sağ ve sol olarak üst dişimin bir kısmına tel takıldı çekilen dişlerin yerlerini kapatmak için onlar kapanıncada üst dişlerimin hepsine takıldı damaklık falan öyle bişey yapılmadı herkesin diş yapısı farklı yanlış bilgide vermek istemem doktorun sana neler yapılacağını söyler.
tellerin takıldığında bize haber vermeyi unutma olurmu :))

Tamam canım soylerim ama ben bu gidisle anca yaza taktırırım :) Cunku daha tedaviye baslamadım bile.

YA ARKADASLAR BENİM 1 SÜT DİSİM HALA DOKULMEDİ SALLANMIYO BİLE :S VE 16 YASINDAYIM BASINA BOYLE BİSEY GELEN VAR MI ??

braketlere takılıyor canım... minicik lastikler ... dişlere kuvvet uygulamak için...ama belki şu an sadece tellerle kuvvet uygulamayı yeterli görmüştür diş hekimin..

teşekkür ederim sağol..sanırım takmadı:(((yapıştırdı galiba...braketleri taktı ...sonraki gidişimde de arkadaki dişlere yüzük gibi şeyler taktı..boşluklar var arada oralara çektirecek galiba..ya kafam karışıktı şu ara pek konuşamadam doktorla ...gündüz çıkarıp gece takma ne kadar süre sonra başlar ki veya herkese uygulanıyo mu acaba...2 seene sürer dedi tedavi..2 ay oldu takınalı şimdiden düzelme var dio çevremdekiler..bana da dişler de değişiklik var gibi geldi :)))kaydirigubbakcemile2

Back