• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

evet orda bi sorunun cevabını aldımda ha akafama takılı kalan bişey var.. Tellerimin çıkması 12 yaş dişimin çıkmasınabağlı.. 12 yaş dişim acaba 1 ay içinde tamamen çıkarmı ? Bunu öğrenmek istiyorum :)

ya arkadaslar bnm cok moralim bozuk.17 yaşındayım 1yıldr tel kullanıyorum haraketli aparey olanlardan sadece öndeki dişim birazcık önde diye taktrdım ama o düzeldi bu seferde üst cenemdeki bütün dişlerimin yapısı bozuldu iğrenc bişe oldu lütfen bana bi akıl werin ne yapcaımı blmiyrm..baska bi doktora gitsem dicem ama cok pahalı gidemem.ya gittiim dr düzeltemezse o zmn napcm bn ya :(:(

evet orda bi sorunun cevabını aldımda ha akafama takılı kalan bişey var.. Tellerimin çıkması 12 yaş dişimin çıkmasınabağlı.. 12 yaş dişim acaba 1 ay içinde tamamen çıkarmı ? Bunu öğrenmek istiyorum :)

hiç bir diş 1 ayda çıkmaz diye düşünüyorum ben ama..

:CüvCüv:

ya arkadaslar bnm cok moralim bozuk.17 yaşındayım 1yıldr tel kullanıyorum haraketli aparey olanlardan sadece öndeki dişim birazcık önde diye taktrdım ama o düzeldi bu seferde üst cenemdeki bütün dişlerimin yapısı bozuldu iğrenc bişe oldu lütfen bana bi akıl werin ne yapcaımı blmiyrm..baska bi doktora gitsem dicem ama cok pahalı gidemem.ya gittiim dr düzeltemezse o zmn napcm bn ya :(:(

doktorun yer açılması için hiç dişini çekmedi mi? :1no2:

diğer dişin düzelirken yer kalmadığı için sıkışmış olabilirler.. doktorun bunu fark eder tabiki ama sen yinede bi sor bence.. fisfisfis

hiç bir diş 1 ayda çıkmaz diye düşünüyorum ben ama..

:CüvCüv:

öylemi dersin :çok üzgünüm:

aslında baya çıkmaya başladı ama 2 buçuk hafta kaldı kontrole.

Bi yandanda doktorumun "1 ay daha bekleyelim ne olcak?" diyişi geliyo heveslenmeden edemiyorum. Ama lafın gelişi 1 ay da demiş olabilir :çok üzgünüm:

neyse benim için beklemekten başka çare yok gibi, teşekkür ederim :1hug:

arkadaşlar hiç aranızda tel tedavisinin ortasında çene ameliyatına giren ya da tanıdığı girmiş olan var mı? ameliyat sonrası nasıl geçti cok merak ediyorum.

arkadaşlar hiç aranızda tel tedavisinin ortasında çene ameliyatına giren ya da tanıdığı girmiş olan var mı? ameliyat sonrası nasıl geçti cok merak ediyorum.

arkdaşım bana doktor önceki hallerini ve sonraki halerini göstermişti de baya bi fark vardı valla, resmen bambaşka bir güzellik vermişdi minik bir oynama..

doktor banada dedi küçük bi operasyon yapılması gerekiyor diye ama benim canım çok tatlı korkudan ölürüm heralde yaptıramıyorum :(

bide arkadaşımın teyzesi ameliyat olmuş çenesine yanlış bi müdehale yapmışlar artık konuşamıyormuş, gerçi bu eskiden olmuş şimdi yöntemler daha gelişmiş seni korkutmak istemem tabide böyle bişey duydum ben yani.. bi ablamın arkdaşı çene ameliyatı olmuştu baya dikkat etmesi gerekiyordu ama onda bi sorun olmadı dikkat edince çokda mutluydu ama çok çok iyi bir doktora git..

bende ameliyat olucam ve çok merak ediyorum biraz araştırdım zor bir ameliyat belli bi süre sıvıyla beslenme konuşamam yüzde şişlik

arkadaşlar benimde martın başında tellerim çıkıyor.Bir kaç kişiden çıkınca iz kalır denildiğini duydum.Sizin bu konuda bi bilginiz ya da çözüm önerileriniz var mı?

arkadaşlar benimde martın başında tellerim çıkıyor.Bir kaç kişiden çıkınca iz kalır denildiğini duydum.Sizin bu konuda bi bilginiz ya da çözüm önerileriniz var mı?

benim öğrendiğim kadarıyla eğer dişlerien gerekli özeni gösterip temiz tuttuysan çok sorun olmuyor, zaten doktor telleri aldıktan sonra dişlerin için küçük bişi yapıyormuş.. kaydirigubbakcemile2

ama tabi temiz bkamadıysan biraz leke kalabilir belki kötükedihüso

ya ben dişlerime iyi bakıorum.günde en az 2 kere fırcalıyorum ama leke kalmasından cok korkuyorum..tellerim martın sonunda cıkacak kısmetse.doktor son randevuda lastik taktı dişlerime ama ben lastikleri fazla tutamıyorum.gece yatarken takamıorum.ne işe yarıyor ki lastikler??

merhaba arkadaşlar. yarın saat 12 de tellerim çıkıyor :) bu iyi haber. 2.5 sene oldu ilk 7 ayda damak teli kullandım, 3 seneyi geçti tedaviye başlayalı,

leke kalmasından korkuyorum, bir tane köpek dişim çok yukardaydı o normal yerine geldi ama o dişin diş eti diğerlerine göre daha yukarda kalıyor. sanki kökü görünecek gibi duruyor. ama doktorum operasyonla düzeltilebilir, teller çıktıktan sonra ufak bi opersyona gerek varmış ama çok fazla diş etlerimi göstererek gülmezsem belli olmaz :)

nasıl olacak telsiz halim çok merak ediyorum, benden çok çevremdeki insanlar merakta sanki :)

ama 3 yıl önceye kadar gülerken asla ağzımı açmazdım, ne işkenceler çekerdim şimdi bütün o yılların hıncını alırcasına işte böylee gülücem Allahın izniyle :lepi:

:teytey:

bende 19 yaşımdayken tel taktırmıştım dişlerime yaklaşık 2 sene falan kaldı 2.senenin sonunda çıktılar ilk zamanlar çok zor oluyo sıvı şeyler dışında bişey yiyemiyo insan ama zamanla alışıyosun ve ağrın hafifliyo hatta belli bi zaman sonra hiç ağrı yapmıyo o yüzden yeni telli arkadaşlar biraz sabırlı olun derim. teller çıktıktan sonra harika dişlere sahip oluyosunuzhihoyyyt tabi bu birazda doktorunuza bağlı ben 3 tane doktorun elinden geçtim biri dolgularımı yaptı, biri tellerimi taktı, biride 20 lik dişlerimi çekti (çene yapım dar olduğu için 4 tanesinide çektiler). şu an dümdüz ve inci gibi dişlere sahibim artık doya doya gülüyorum. bu arada birşeyi belirteyim doktorum tellerimi çıkardıktan sonra içten tel taktı onlar hala duruyo(sadece ön dişlerimin) uzun bi zamanda duracakmış ama hiç sorun deil bi zararı yok bana görünmüyoda zaten:dance:

arkadşlar bn 18 yaşndayım dişlerimin şekli falan gayet düzgün ama üst çenem biraz önde.ağzm kapanmyr yani:( ön dişlermden bi tanesi de ilerde.tel taktıramyoruz maddi durumdan dolayı.kafama çok takıyrom ya.tel taktırsam ya ona alışamazsam ya çok uzun süre kalması gerekrse:( napıcam bn ya lütfn bişy söyleyn kızlar lütfen:(((

arkadşlar bn 18 yaşndayım dişlerimin şekli falan gayet düzgün ama üst çenem biraz önde.ağzm kapanmyr yani:( ön dişlermden bi tanesi de ilerde.tel taktıramyoruz maddi durumdan dolayı.kafama çok takıyrom ya.tel taktırsam ya ona alışamazsam ya çok uzun süre kalması gerekrse:( napıcam bn ya lütfn bişy söyleyn kızlar lütfen:(((
Bir kere tele alışamama gibi bir durum yok.
Belli bir süre sonra muhakkak alışıyorsun.
Süre olarak 1.5-2 sene ömür boyu güzel dişlerle gülümsemek için katlanılıcak bir süre.
Maddi durumdan tel taktıramıyoruz demişsin,yaşında 18 olduğu için üniversite hastanesinde bakılma şansın kalmamış,yaptırsanda özelde yaptırmaktan başka bi çare yok sanırım.
Belirtmek istedim sadece.

merhaba arkadaşlar. yarın saat 12 de tellerim çıkıyor :) bu iyi haber. 2.5 sene oldu ilk 7 ayda damak teli kullandım, 3 seneyi geçti tedaviye başlayalı,

leke kalmasından korkuyorum, bir tane köpek dişim çok yukardaydı o normal yerine geldi ama o dişin diş eti diğerlerine göre daha yukarda kalıyor. sanki kökü görünecek gibi duruyor. ama doktorum operasyonla düzeltilebilir, teller çıktıktan sonra ufak bi opersyona gerek varmış ama çok fazla diş etlerimi göstererek gülmezsem belli olmaz :)

nasıl olacak telsiz halim çok merak ediyorum, benden çok çevremdeki insanlar merakta sanki :)

ama 3 yıl önceye kadar gülerken asla ağzımı açmazdım, ne işkenceler çekerdim şimdi bütün o yılların hıncını alırcasına işte böylee gülücem Allahın izniyle :lepi:

:teytey:

ooOoOoOOOoo güleysa cım tebrikler canım hihoyyyt

bende diş teli taktırmak istiyorum ama bi türlü fiyat-performans ayarını tutturamadıım için başlayamadım :utangac:

o yüzden diş teli tedavisine başlayanlarıda tedavisi bitip çıkaranlara da çok seviniyorum
inci gibi dişlerinle mutlu bir ömür diliyorum sana Şeniz

darısı başıma kaydirigubbakcemile5

inşallah biran önce maddi durumunuz bu tedaviyi karşılayabilir
yaş geçtikçe insana daha zor geliyo hemde tedavi daha uzun sürüyo :oklava:
alışamıycam diye sakın korkma en istemeyen nefret edenler bile en geç 1 ayda alışyıorlar cnaım sen neden alışamayasın ki? :içelim:
hemde hayatın boyunca o güzelliğe ssahip oalcaığını hayal etsene.. bak ne güzel oalcak.. herşey.. :lepi:

ya ben dişlerime iyi bakıorum.günde en az 2 kere fırcalıyorum ama leke kalmasından cok korkuyorum..tellerim martın sonunda cıkacak kısmetse.doktor son randevuda lastik taktı dişlerime ama ben lastikleri fazla tutamıyorum.gece yatarken takamıorum.ne işe yarıyor ki lastikler??

lastikler dişlerinin doğru yöne hareketlenmesini sağlıyor, etki ettiği güçle.. delikafadulden

ve mutlaka mutlaka takılmalı,:mymeka: tedavinin en önemli parçası bu itici güç yerimseniben

Back