Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

benim dişlerimde baya bi bozukluk var onun içinde sabit tel uzun süre kalıcak bence gidin bi görüşün ortodontistle inşallah iyi bi iş bulursun da hemen taktırırsın tel :) a.s.

canım hiç kimseyi umursama ve teli taktır ilerde çok pişman olursun ben niye eskiden taktırmadım şimdi ne güzel dişlerim sağlıklı olacaktı diceksin yamuk olduğu için dişlerde çürük hemen oluşuyor bence yaşın geçmeden hemen tedaviye başla kaydirigubbakcemile

bencede hemen başlamalısın a.s
teller takılır herkes dalga geçer diye düşünme yoksa hata yaparsınyasakkelime
akıllım tellerin çıkınca senin dişlerin daha güzel olcak sonucunu düşün canım benimkaydirigubbakcemile5
bak bende başta senin gibi düşünüyodum dalga geçerler felan diye ama taktırdım sonrdan alıştım hatta yoldan geçen dengesiz bi erkek bana '' la olum bunun ağzında niye demirler var'' :1shok:diiye dalga geçmişti bende gülüp geçtim :roflol:
o bazı düşüncesiz insanları düşünme dalga geçerlerse geçsinler ilerde genç kız olduğunda iyiki taktırmışım diceksin eminim

kesinlikle taktır ileride çok pişman olursun.. a.s

3 yıl diş teli kullandım.çok zor gerçekten. bazen öle acıyoduki soküp atmak geliyodu içimden klava:
bende diş telim avr diye utanıyodum hep :1ninca:ama teli çıkardıktan sora herkes teller daha çok yakışıyodu dedi üzüldüm :çok üzgünüm: nası durcağı belli olmuyo yani :1no2:
ama şuanda dişlerim inci gibi bence 3 yıla değer :lepi:

Geçmiş olsun tamda bayram öncesi sana bayaa kötü olmuştur. 20lik (tek) dişini çektirdin sanırım bende ilk tedavim başlamadan önce 4ünü birden ameliyatla aldırmak zorunda kaldım(kemiğe yaslandıkları için hiçbiride çıkmamıştı :çok üzgünüm: ) 2haftada bütünüyle iyileştim(3.gün normal yemek yemeye başlamıştım çok ağrıyordu ama umursamadım )
Umarım senin ameliyat yerinde iyileşmiştir a.s.

Telleri ailemden habersiz kendi aldığım karar ile taktırdım ilk başta biraz sıkıntı oldu ama şimdi tellerime kimse laf söyleyemiyor söyleyenede gerekli cevabı verip susturuyorum(ailem zaten destek veriyor artık) kendi sağlığımız için bukadar parayı veriyoruz keyfimizden değilya, sizde cevaplarını verin hiç çekinmeyin bence yerimseniben

onları temizlewmiyormu doktor öylemi bıraktı yaaafisfisfis

Ya bırak geçerlerse geçsinler sen aldırma onlara biran önce taktır..Sonucu gördüğün zaman ii ki taktırmışım diceksin.Hatta ben kendime kızıyorum neden daha önce taktırmamışım die...
Bunda utanılacak birşey yok..İnci gibi dişlerin olsun istemezmisin ?

arkadaşa aynen katılıyorum kesinlikle taktırmalısın.bence kötü değil aksine hoş duruyo bende,benlede dalga geçiyolar ailem de dalga geçiyo gülüp geçiyorum bende kendimle dalga geçiyorum bol bol da tellerimle gülüyorum hihoyyyt

Aynen bende kızıyorum kendime buzamana kadar beklediğim içinhihoyyytkesinlikle taktır hatta çoğu kimse diyo ya telli halim daha güzel diye aynen eskiden çekinirdim gülmeye, telli olduğu halde şimdi daha rahat gülüyorum valla kesinlikle öneririim:1hug:

öncelikle selamlar herkese... arkadaşlar ben 3 sene önce ortodontik tedavi gördüm, dişlerimde aşırı bir bozukluk yoktu aslında ama yirmilik dişler çıkmaya başlayınca, ön dişlerim üst üste geçti bende doktor tavsiyesi üzerine gidip tel takdırdım, 8 ay kaldı teller. şu anda hala alt dişlerimin arkasında bir tel var yapışık... 3 sene kalıcakmış oda.
benim sorunum, şu son bi senede dişlerim kırılmaya başladı, hani şu azı dişlerine kelepçe gibi bişey takıyolarya işte o dişlerimin üçü kırldı ikisi kanal tedavisi biride dolgu oldu dördüncüde çatlamış kırılmak üzere dolgu olucak, diş filmi çektirdim, diş kökleri simsiyah görünüyomuş, şu anki doktorum bunlar ilerde bela açar başına dedi. keşke taktırmasamıydım diye düşünüyorum şimdi. benim gibi sorun yaşayan varmı bilmiyorum
umarım biran önce kurtulursunuz tellerinizden
selametle

Çok teşekkür ederim hayatım benim 20lik dişimi çekmediler azı dişimi çektiler ama baya bi zorlandım birbirine kenetlenmişlerdi 3 parçaya bölerek hepsi tek tek alındı çok zor oldu şimdide hafif kemik çıkmış onu yararak alıcaklar derdim bitmio maalesef :1no2: benimde dün üst çeneme tel takıldı 2 tane diş çektirmiştim onlar kapansın diye.Full 12 ocakta takılcak ama böyle daha iyi oldu alışıyorum yavaş yavaş çok agrı falan olmadı bende ama dişlerimi birbirine değdirdiğimde baskıyı hissediyorum bide damağımda bi tel var yüzüklere bağlı o beni rahatsız ediyo yemek yerken konuşurken benneyaptımki ben ailemi ikna etmek için birazcık uğraştım :) kızım sen yapamazsın söker atarsın dediler çok manyak biriyimdir de sırnaşık şey ama şimdi mutluyum yaa dişlerim çok güzel olcak inanıyorum burdan herkeze söylüyorum sakın utanmayın çekinmeyin onlar sizi kıskanıyolar çekemiyolar telleriniz çıktığında kıskançlıktan çatır çatır çatlıcaklar eminim :enbuyukkk:

Hadi ya,benimde sağ alt azı dişimde yüzük var. :1shok:
Şimdiye kadar kırılma gibi bir sorun yaşamadım ben.
Ortodontistinize danıştınız mı ne dedi bu konuda size ?
Ama keşke taktırmasaymıydım diye düşünmeyin.
İlerki yaşlarda taktırınca bazı problemler çıkabiliyor.
Bende bugün 20'lik dişimin birini çektirdim dişi hekiminde,ve diğer 3 tanesini onun çekemeyeceğini opersyonla bir cerrahın alması gerektiğini söyledi.
Birde cerrah ayarlayacak ortodontistim birdaha ki ay için.
Yani demek istediğim sadece siz değil,herkes yaşıyor bu tedavide bazı sorunlar.

Hadi ya,benimde sağ alt azı dişimde yüzük var. :1shok:
Şimdiye kadar kırılma gibi bir sorun yaşamadım ben.
Ortodontistinize danıştınız mı ne dedi bu konuda size ?
Ama keşke taktırmasaymıydım diye düşünmeyin.
İlerki yaşlarda taktırınca bazı problemler çıkabiliyor.
Bende bugün 20'lik dişimin birini çektirdim dişi hekiminde,ve diğer 3 tanesini onun çekemeyeceğini opersyonla bir cerrahın alması gerektiğini söyledi.
Birde cerrah ayarlayacak ortodontistim birdaha ki ay için.
Yani demek istediğim sadece siz değil,herkes yaşıyor bu tedavide bazı sorunlar.[/B][/QUOTE]

benim kırıklar teller çıktıktan bi buçuk sene sonra başladı zaten, doktoruma danışamıyorum artık başka şehirdeyim çünkü, :çok üzgünüm:
bakma öyle dediğim oluyor ama aynaya bakınca iyiki taktırmışım diyorum yerimseniben

Slm arkadaşlar bişey sormak istiyorum,
dün telim takıldı yemek yerken doğal olarak zorlanıyorum .
ne zamandan sonra rahat rahat yemek yiyebilcem
zaten kilo almak için uğraşıyodum şimdi daha beter kilo vercem
bide konuşmamdada bozukluk oldu damağımdaki tel yüzünden sizinde ilk takıldığı zaman damağınızda tel varmıydı?​

bana tel takılacakta diş teliniz nasıl takıldı arkadaşlar?takarken acıyormu?:uhm:birde bantlama denen şey nasıl oluyor?ayrıca bi başka soru bnm 20lik dişlerm halen çımadı bi sorun olurmu ilerde onlarfisfisfis cewap bekliyorum ,teşekkürlerr..

Tel takılırken acı hissetmiyorsun ama sonradan baskıyı hissediyosun bişeyler yerken sızlıyor benimde 1 tane 20lik dişim tam çıkmadı sorun olsaydı sanırım söylerlerdi :içelim:

benimki takılırken çok acımıştı ve ilk gece ağrıdan uyuyamamıştım, bi hafta doğru dürüst bişey yiyemedim, çiğneyemiyordum çünkü, çorbayla idare ettim. bi hafta falan sürdü ağrısı, Allah yardımcınız olsun :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…