Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım
- Konu Sahibi CaRMiN
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 10 Ocak 2015
- 386
- 85
- 98
Merhaba,tek dişiniz önde diye sakın tel takmayın,gömülü diş olmadığı takdirde 21-22 yaştan sonra oldukça gereksiz..uzuuuun süre elma vs. ısırarak yiyemeyeceksiniz,pekiştirme tedaviden uzun sürüyor,geri dönüş yani nüks %90 yaşanıyor, dişleriniz sararıyor ve hassaslaşıyor..kütür kütür elma ayva yiyin..Selam kızlar 29 yaşındayım ön dişimin biri daha önde tel taktırmak istiyorum ama bazı yerde okuduğuma göre bu yaşlarda tedavi süreci çok daha fazla oluyormuş ve çok da etki etmiyormuş doğru mu acaba?
benim orthodontik tedavi sonrası yüzüm çöktü,dudak kenarındaki çizgilerim belirginleşti..SAKIN ufak tefek şeyler için tel takmayın,dişciler para kazanacak sonuçta tel takmayalım demezler unutmayın!!!
- 24 Şubat 2014
- 613
- 354
- 133
Diğer kullanıcının verdiği cevabı dikkate almamanızı öneririm, edebimden kendisine cevap vermeyeceğim bir diş hekimi olarak.Selam kızlar 29 yaşındayım ön dişimin biri daha önde tel taktırmak istiyorum ama bazı yerde okuduğuma göre bu yaşlarda tedavi süreci çok daha fazla oluyormuş ve çok da etki etmiyormuş doğru mu acaba?
Ortodonti tedavisi her yaşta yapılabilir bir tedavidir, sadece yaş ilerledikçe tedavi süresi biraz daha uzun olabiliyor ama siz zaten gençsiniz böyle bir problem yaşamazsınız. Bir diş bile estetik açıdan o kadar önemlidir ki. Hem yeni çıkan tedavi seçeneklerine göre tel takmadan da dişinizi düzelttirebilme şansınız var tabi doktorunuzun görüp değerlendirmesi gereliyor. Eğer çok ileri bir bozukluk yok ise takıp çıkarılan şeffaf plaklarla da rahatça tedavini tamamlayabilirsin:) Bir sorunun olurda yine mesaj atabilirsin, ben konu açtım zaten soruları orada biriktiriyoruz oradan da sorabilirsin
- 10 Ocak 2015
- 386
- 85
- 98
Edep derken?? 30 yaşında ortodontik tedaviye başladım(openbite sorunu), nüks yaşamazsınız garanti veriyorum,sözleşme imzaladı paranı geri alabilirsiniz dedi ancak kaçak yani kayıtdışı çalıştığı için 6 klinikte birden seyyar olarak (haftada 15 te bir gelecek şekilde)TDO ya şikayet ettim, klinik kapatıldı,alt iki dişimde aşırı orthodontik kuvvetten lezyonlar oluştu, kesme-koparma yeteneğimi kaybettim,yüzüm sola doğru kayık,bilirkişi şoke oldu dişleri görünce..ispat bile edemedim ortodontik tedavi gördüğümü..elime ne faturam verildi ne de filmlerim,sözleşmemle başvurabildim..elmayı ayvayı kütür kütür yerken muzu bile yandan yiyebiliyorum...bilirkişi raporlarımı gönderebilirim size..,25 yaş sonrası dişi düzeltilip öyle düzgün kalmış kişi gösterin bana,herkes o kliniğe bozuldu dişlerim diye şikayet tlfonu yağdırıyordu..Diploma duvarda asılı kliniklerdeki dt ile çalışın,panoromik filmlerinizi saklayın..heryerde kimse benim gibi mağdur olmasın diye uyarıcam..sizde bu uyarıları ekleyin bence o sayfanıza!!!!Diğer kullanıcının verdiği cevabı dikkate almamanızı öneririm, edebimden kendisine cevap vermeyeceğim bir diş hekimi olarak.
Ortodonti tedavisi her yaşta yapılabilir bir tedavidir, sadece yaş ilerledikçe tedavi süresi biraz daha uzun olabiliyor ama siz zaten gençsiniz böyle bir problem yaşamazsınız. Bir diş bile estetik açıdan o kadar önemlidir ki. Hem yeni çıkan tedavi seçeneklerine göre tel takmadan da dişinizi düzelttirebilme şansınız var tabi doktorunuzun görüp değerlendirmesi gereliyor. Eğer çok ileri bir bozukluk yok ise takıp çıkarılan şeffaf plaklarla da rahatça tedavini tamamlayabilirsin:) Bir sorunun olurda yine mesaj atabilirsin, ben konu açtım zaten soruları orada biriktiriyoruz oradan da sorabilirsin
- 24 Şubat 2014
- 613
- 354
- 133
Her meslekte iyisi de vardır kötüsü de. Bu doktor için de öğretmen için de mühendis için de hepsi için de geçerli. Ama bir kişinin yaptığı bir tedavi yüzünden ya da bir kliniğin hastaları mağdur etmesi yüzünden KOSKOCA DİŞ HEKİMLİĞİ ANABİLİM DALI OLAN ORTODONTİ’nin 25 yaşından sonra asla uygulanamayacağını söylemeniz trajik :) Bilirkişi olarak karar vermişsiniz, e bize de peki demek düşer ne diyelim:) Siz bilimden daha üstünsünüz anlaşılanEdep derken?? 30 yaşında ortodontik tedaviye başladım(openbite sorunu), nüks yaşamazsınız garanti veriyorum,sözleşme imzaladı paranı geri alabilirsiniz dedi ancak kaçak yani kayıtdışı çalıştığı için 6 klinikte birden seyyar olarak (haftada 15 te bir gelecek şekilde)TDO ya şikayet ettim, klinik kapatıldı,alt iki dişimde aşırı orthodontik kuvvetten lezyonlar oluştu, kesme-koparma yeteneğimi kaybettim,yüzüm sola doğru kayık,bilirkişi şoke oldu dişleri görünce..ispat bile edemedim ortodontik tedavi gördüğümü..elime ne faturam verildi ne de filmlerim,sözleşmemle başvurabildim..elmayı ayvayı kütür kütür yerken muzu bile yandan yiyebiliyorum...bilirkişi raporlarımı gönderebilirim size..,25 yaş sonrası dişi düzeltilip öyle düzgün kalmış kişi gösterin bana,herkes o kliniğe bozuldu dişlerim diye şikayet tlfonu yağdırıyordu..Diploma duvarda asılı kliniklerdeki dt ile çalışın,panoromik filmlerinizi saklayın..heryerde kimse benim gibi mağdur olmasın diye uyarıcam..sizde bu uyarıları ekleyin bence o sayfanıza!!!!
- 24 Şubat 2014
- 613
- 354
- 133
Ben yaşananları normalleştirmiyorum farkındaysanız ya da herhangi bir şekilde inanmadığım bir durum da söz konusu değil. Geçmiş olsun büyük şansslızlık ama her meslekten çıkabilen böyle şeyler için maalesef tüm meslektaşları yakamazsınız. Onlara paragöz diyemezsiniz. Siz insanları uyarmak istiyorsanız şayet, doktorun adını verip önermiyorum diyebilirsiniz ya da şöyle şöyle bir şeyler yaşadım dikkat edin sizin başınıza gelmesin diyebilirsiniz. Ama bilimsel bir şeyi böyle yok sayamazsınız. İyi akşamlarsözde ortodontistin açıklaması nazara geldin çok dikkat çekiyosun oldu:?))))ağrı eşiğin yüksek ne kadar ittiğimi bilemedim şikayet etme implant yaptırıym sana,şikayetvar daki yorumları kaldır para veriym sana oldu..
- 10 Ocak 2015
- 386
- 85
- 98
Zaten şikayetvar da (BKNZ. Kızılay ortodonti ve başdent ağız ve diş sağlığı merkezi)hala mevcut, mailime düştüğünde burda da herkesi bilinçli hasta olması konusunda uyarıyorum ve uyarıcam..iyi akşmlrBen yaşananları normalleştirmiyorum farkındaysanız ya da herhangi bir şekilde inanmadığım bir durum da söz konusu değil. Geçmiş olsun büyük şansslızlık ama her meslekten çıkabilen böyle şeyler için maalesef tüm meslektaşları yakamazsınız. Onlara paragöz diyemezsiniz. Siz insanları uyarmak istiyorsanız şayet, doktorun adını verip önermiyorum diyebilirsiniz ya da şöyle şöyle bir şeyler yaşadım dikkat edin sizin başınıza gelmesin diyebilirsiniz. Ama bilimsel bir şeyi böyle yok sayamazsınız. İyi akşamlar
- 24 Şubat 2014
- 613
- 354
- 133
Yaşar Aykaç hocama mı gittiniz sonrasında? O çok iyi bir prof. En azından o konuda şanslıymışsınız. Ortodontistiniz yabancı uyruklu muydu?Zaten şikayetvar da (BKNZ. Kızılay ortodonti ve başdent ağız ve diş sağlığı merkezi)hala mevcut, mailime düştüğünde burda da herkesi bilinçli hasta olması konusunda uyarıyorum ve uyarıcam..iyi akşmlr
- 10 Ocak 2015
- 386
- 85
- 98
Yok dişeti uzmanı yaşar bey perioyla işim çok oldu farkındaysanız apikal rezeksiyon yapıldı 31-32 nolu dişlere onun asistanı yapmıştı bi de ona gösterdim..oğlu ortodontist volkan bey 2-3 ay daha devam etseydiniz ortodontik tedaviye tüm dişleri kaybederdiniz bitti artık ortodonti sizin için yanlış basan yerleri törpüledi sağolsun o da çene ağrısı fena tahmin edersiniz((Yaşar Aykaç hocama mı gittiniz sonrasında? O çok iyi bir prof. En azından o konuda şanslıymışsınız. Ortodontistiniz yabancı uyruklu muydu?
- 24 Şubat 2014
- 613
- 354
- 133
Bana özelden mesaj atar mısınız ismi merak ettimAdını mahkeme kararıyla kullanamıyorum artık, ama klinik kullanabilirim avukatım söyledi
- 15 Mart 2010
- 3.692
- 6.598
- 358
merhaba.dün şeffaf diş teli taktırdım.sorularım olacak.
**dt.sadece üste taktı.alta 6 ay sonra dedi
önce üst dişlerin öne gelmesi gerek dedi.aslında zaten dişlerimi kapadgımda üst dişlerim altların önune ggeciyor tamamen.yanı zaten dışarda değilmi sizce üstler???
**üstlerin son ikisine takmamış.acaba neden?
**üst dişlerim öne gelmeliyse tel arkaya doğru baskı yaparken dişler nasıl öne geliyor sizce?
**alt en son dişlerim hiç çıkmamış benim yanı yok...halıyle üst diş sarkmış dt. sarksın bişey olmaz dedi...birsey olmazmı?
**alt dişlerime tel takılırken bir dişim çekilip implant yapılacakmış.implanttan korkuyorum kaplama falan bişey olmaz mı başka.ayrıca neden şimdi yapmadılar...
**başka merak ettiğimse tel taktırmak amaçlı gittim direkt taktılar.öncesinde bir hazırlık,kalıp,diş temziliği,çürük çarık işleri olmazmıydı...
**he birde ödeme yaptım her ayda yapacagım ama bana herhangi bir sözleşme falan verilmedi.yani yarın hiç bir hak iddia edemem heralde,sizdede öylemi.ödeme yaptğımı gösteren bir belge verdiler sadece...
bunları dişçiye niye sormadın demeyin lütfen,aklima deli sorular sonrasında düştü...
kaldı ki zaten dişçi yanlış veya eksik birsey yapıyorsa bunu sorsam da söylemez herhalde...
önce üst dişlerin öne gelmesi gerek dedi.aslında zaten dişlerimi kapadgımda üst dişlerim altların önune ggeciyor tamamen.yanı zaten dışarda değilmi sizce üstler???
**üst dişlerim öne gelmeliyse tel arkaya doğru baskı yaparken dişler nasıl öne geliyor sizce?
**alt en son dişlerim hiç çıkmamış benim yanı yok...halıyle üst diş sarkmış dt. sarksın bişey olmaz dedi...birsey olmazmı?
**alt dişlerime tel takılırken bir dişim çekilip implant yapılacakmış.implanttan korkuyorum kaplama falan bişey olmaz mı başka.ayrıca neden şimdi yapmadılar...
**başka merak ettiğimse tel taktırmak amaçlı gittim direkt taktılar.öncesinde bir hazırlık,kalıp,diş temziliği,çürük çarık işleri olmazmıydı...
**he birde ödeme yaptım her ayda yapacagım ama bana herhangi bir sözleşme falan verilmedi.yani yarın hiç bir hak iddia edemem heralde,sizdede öylemi.ödeme yaptğımı gösteren bir belge verdiler sadece...
bunları dişçiye niye sormadın demeyin lütfen,aklima deli sorular sonrasında düştü...
kaldı ki zaten dişçi yanlış veya eksik birsey yapıyorsa bunu sorsam da söylemez herhalde...
- 10 Ocak 2015
- 386
- 85
- 98
Merhaba öncelikle hayırlı olsun kolay gelsin:)))merhaba.dün şeffaf diş teli taktırdım.sorularım olacak.
Kaç yaşındasınız??ortodontist kim yani adı??kaç ay sürecek tedavi??
İlk madde:üst dişleriniz daha önde olmalı ki alt dişleri tedavinin ilerleyen aylarında takacak.
2.benimde son iki dişlere takılmamıştı son 2 si yukarda diğerleri daha aşağıda duruyor ve kapanışı etkiledi gittiğinde mutlaka dt e sormalısın!!
3.Dişinizin çekim nedeni nedir?? Çürük vs. mi?? Yer açılsın diye çekilse implant yapılmazdı birkaç yere daha sormanı tavsiye ederim
4.panoromik film ve kafa filmi çekmiş olmalı mutlaka diş temizliği vs. extra masraf demek ben devlet hastanesinde ücretsiz yaptırıyordum 4 ayda 1..hiç para verme lüzumsuz yere
5. Ödeme yaparken fatura al mutlaka..ilerde ortodontist gider başkası gelir verdiklerini ispatlayamazsın..
- 15 Mart 2010
- 3.692
- 6.598
- 358
Tsk ederimcevabiniz icin.Merhaba öncelikle hayırlı olsun kolay gelsin:)))
Kaç yaşındasınız??ortodontist kim yani adı??kaç ay sürecek tedavi??
İlk madde:üst dişleriniz daha önde olmalı ki alt dişleri tedavinin ilerleyen aylarında takacak.
2.benimde son iki dişlere takılmamıştı son 2 si yukarda diğerleri daha aşağıda duruyor ve kapanışı etkiledi gittiğinde mutlaka dt e sormalısın!!
3.Dişinizin çekim nedeni nedir?? Çürük vs. mi?? Yer açılsın diye çekilse implant yapılmazdı birkaç yere daha sormanı tavsiye ederim
4.panoromik film ve kafa filmi çekmiş olmalı mutlaka diş temizliği vs. extra masraf demek ben devlet hastanesinde ücretsiz yaptırıyordum 4 ayda 1..hiç para verme lüzumsuz yere
5. Ödeme yaparken fatura al mutlaka..ilerde ortodontist gider başkası gelir verdiklerini ispatlayamazsın..
Yasim 31.iki sene duracak dedi.
Disimin cekilmesi gerekiyor altinda kist var 2 senedir erteliyorum.
Film cekildi 2 dr da cekilmeli dedi ayri yerlerde.
Ist avrupa dis merkezinde.
Sanirim sende sefffa braket vardi.
Ilk halini ve son halini foto varsa atarsan cok sevinirim ozeldende olur.
Birde baska tavsiyelerin varsa tabi ki...
- 10 Ocak 2015
- 386
- 85
- 98
Rica ederim:)) benimde diş kökümde kist oluşmuştu ortodontik kuvvetten, dişiniz darbe mi aldı??kist neden oluşmuş bilginiz varmı??Tsk ederimcevabiniz icin.
Yasim 31.iki sene duracak dedi.
Disimin cekilmesi gerekiyor altinda kist var 2 senedir erteliyorum.
Film cekildi 2 dr da cekilmeli dedi ayri yerlerde.
Ist avrupa dis merkezinde.
Sanirim sende sefffa braket vardi.
Ilk halini ve son halini foto varsa atarsan cok sevinirim ozeldende olur.
Birde baska tavsiyelerin varsa tabi ki...
Benim diş köküme kanal tedavisi-apikal rezeksiyon yapıldı..lezyondan kurtuldum, periodontoloji ne dedi kist çene kemiğine zarar verdiyse greft( kemik tozu)+ implant gerekebilir..ertelemeseydiniz belki çekime gerek olmazdı..ön dişlerinizden değildir umarım
- 15 Mart 2010
- 3.692
- 6.598
- 358
Evet erteledim.2 dt cekilmeli implant yapilmali deyince tmm dedim bende.curuktu ilgilenmedim falan darbe yok.bu arada en arka disin bir yani...Rica ederim:)) benimde diş kökümde kist oluşmuştu ortodontik kuvvetten, dişiniz darbe mi aldı??kist neden oluşmuş bilginiz varmı??
Benim diş köküme kanal tedavisi-apikal rezeksiyon yapıldı..lezyondan kurtuldum, periodontoloji ne dedi kist çene kemiğine zarar verdiyse greft( kemik tozu)+ implant gerekebilir..ertelemeseydiniz belki çekime gerek olmazdı..ön dişlerinizden değildir umarım
Arkada yani