Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Bende bazıları öyle bunalıyorum tellerden ama dişlerim cok güzel oldugu içinde mutluyum 1 2 randevu sonra cıkacak 3 sene oldu eee yasda22 olunca

demek istediğini şimdi anladım :jeyyar: günübirlik çıkarırlar mı bilmiyorum ama bence çıkarmazlar çünkü öyle basit bir işlem değil bu tel işi bide teller çıkınca ve takılınca ağrı yapıyorya günü birlik çıkarılırsa da yine ağrı yapar diye düşünüyorum kaydirigubbakcemile5

ya ben o ağrıya razıyım...ama bi iş görüşmesinde de bence önemli..yani normal bi görüşme değil..devlet mülakatı için..ee telli bi görünüm pek hoş olmaz..kaldı ki o müakata gitmek için de kaç sınavdan geçiliyo..hani geçersem o sınavları ben o bi kaç günlük ağrıya razıyım ya:))1 sene filan taksam o zamana kadar da idare eder..1 sendennn önce zor zaten sınava bile girmedim daha..

kızlar telimle birlikte geçirdiğim son 15 günüm:teytey: çok alışmıştm onlara bayram haftasındaki pzar çıkıyor yani çok mutluyum
inş sonradan 20 lik dişler çıkarken bi kayma felan olmaz-tatlicadiarzu-
sizlerinkide inş çabucacık düzelir sanki daha dün taktırmıştım okula bunla nasıl gidicem diyodum ama çoıkıyor sonundalaelaelaelaelae

senin adına çok sevindim canım :teytey: umarım bir aksilik olmaz :Saruboceq:

benim daha 4 ay oldu benneyaptımki doktor yaklaşık 1 sene sürer dedi ama kesin daha fazla sürecek

canım eğer özelde yaptırıyorsan, parasını verirsen çıkarırlar. Çünkü onları takması da çıkarması da bir dert. ve sen keyfi bir çıkarmadan söz ediyorsun. o yüzden doktorun ücret talep edecektir. bence porselen yani diş renginde olan tellerden taktırabilirsin.onlar çok dikkat çekmiyor.

merhaba kızlar 4 tane çekilcek olan dişlerim vardı 3 tanesini çektirdim 1 tane kaldı bayramdan sonra tellerim takılıyor baya bi uzadı benim tel öncesi tedavim baya bi zorluk çektim ben ama sonuç güzel olucak bunu bildiğim için herseye katlanıorum kaydirigubbakcemile5 herkese saglıklı gülüşler kaydirigubbakcemile2

Yeni gelenleri gördükçe seviniyorum valla ne güzel herkes dişlerini düşünüyor benim gibi :teytey:
Herkese sağlıklı mutlu tedaviler dilerim önümüzde zorlu bir bayram parkuru var Allah yardımcımız olsun cokacimcoook umarım kazasız belasız ve sağlam braketli olarak tamamlarız bayramı yerimseniben Hepinizin bayramı şimdiden mübarek olsun a.s.

Valla yatıorum diş kalkıorum diş kaydirigubbakcemile3 dün büyük operasyon geçirdim şuan canım çok yanıo ama dayanmak zorundayım agzım yara doldu suratım hafif şişti sorunlu bi dişimi çektirdim yararak aldılar 35 dkda :çok üzgünüm:ben bayramdan sonra telli olucam Allahın izliyle heycanlıyım gamyoncuiremsu

diş teliniz nasıl takıldı arkadaşlar?takarken acıyormu?birde bantlama denen şey nasıl oluyor?tel taktırcamda..

merhaba arkadaslar benim bi sorunum var ben cok uzun zamandır tel takıyorum ve artık son aylarımdayım yakında cıkcaklar inş. ama ilk takıldıgı zaman teller sadece üst dişlerime takılmıstı alt dişlerle ilgili bi sorunum yoktu ama su son birkac haftadır alt dişlerimde braket olmamasına ragmen onlarda cok hafiften oynamaya basladılar ben hissediyorum ole baskası bisey fark etmıyoo ama aynada cok yakından baktıgım zaman hafif oynadıklarını görüyorum umarım randevumda doktor alt dişler icin biseyler yapar su an bi sorun yok üst dişlerimde hayallimdeki gibi oldular ama alt dişlerin zamanla daha cok oynamalarından korkuyorum acaba aramızda daha önce bu duruma benzer bisey yasamış arkadas var mı? yorumlarınızı bekliyorum.

canım bende araştırıyorum bi kaç yerden fiyat aldım dolar bazında çalışıyorlar metal braket fiyatı:2500 dolar şeffah braket:3000 dolar ben yaptırıcam bayramdan hemen sonra
inşallah taksitte yapıyorlar

Ben 3 tane diş çektirdim 1 tane kaldı araya bayram girdiği için bayramdan sonraya kaldı tel taktırmam 2500 ytl metal tel taktırıorum ben. bence bi gidip ortodontiyle konuşun ama sizin sadece ön dişlerinizde problem varmış damaklı tellede düzelebilir ..

ben şuanda kullanıyorum 2200 dolara fiyat vakanın şiddetine göre değişiyor ama buna rağmen çok yüksek fiyatlara yapanlar var Çok üzgünüm çoook dikkatli olun yasakkelime bu yüzden ortodontisti iyi araştırın

Merhaba benimde ön dişlerim daha dogrusu öndeki 2 dişim sorunlu.Tavşan dişliyim anlayacagınız :) sadece ön dişlerde olan problem için damakı tel mi kullanılıyor nasıl oluyor yani biraz anlatır mısınız?Birde cok pahalı bir tedavi şimdi dolarda arttı ve artıyor dolarla ödeme yapılınca özellikle bu dönemde fiyatlar nasıl ayarlanıyor.
Tedavi bitene kadar haliniz nice olmasın arkadaşlarkafamçokkarıştı

merhaba benim kuzeniminde ön dişlerinde problem vardı aynı sizin gibi tavşan dişliydi:) o damaklı tel kullandı istediğiniz zaman çıkartabiliyorsunuz yemek yerken ama mesela benim kuzenimin 2 dişi çekildi yer açısından damaklı telle dişleri düzeldi bende ilk konuştugumda dolarlaydı ama ben türk parasına anlaştım vede taksitle ödüyorum önemli olan iyi bir ortodontis bulman bence gidin ve konuşun sabit tellerden daha ucuz diye biliyorum tam fiyatı ne kadar bilmiyorum yani. sizin tedaviniz daha kısa sürer gibime geliyor. :tomato:

Canım benim de 3 ön dişim sorunluydu.ben temmuzda taktırdım.şuan dişlerim düzeldi.ama bir sene kalacak.3 250 yaptırıyorum.biraz pahalı ama sonucunu gördükçe hiç üzülmüyorum.doktoruma çok teşekkür ederim.

benim de ön dişlerim problemli ama ben sürekli tel kullanabiilceğimi sanmıorum evde ve yatarken kullanmak istiorum böyle bi imkan var mı acaba bilgisi olan var mı ???

bence canım böle zahmetli işe hiç gerek yok.ben kendimden bahsedeyim.benim telleri doktorum yapıştırdı ve çıkması imkansız.ve çıkmasını da kesinlikle istemiyorum.çünkü dişlerime dokunamıyorum.çok kötü ağrıyor.doktor kontrolüne gittiğimde dahi diş tellerimi değiştirirken okadar çok ağrıyor ki anlatamam.ama bu ağrılar kesinlikle iyiye işaretmiş.yani dişlerin ne kadar hareketli olduğunu gösteriyormuş.ben nişanımda dahi çıkarmadım.süresiz takayımki çabuk düzelsin çabuk çıksın.az kaldı çok şükür.birde alıştım diş tellerine.temmuzda çıkacak.5, ayın içindeyim.bence hiç zaman kaybetme ve taktır.sonucu seni mutlu edecek

Ebrucum cevabın için cok teşekkür ederim.Damaklı tel olsa daha iyi hem yemek yerken cıkartılıyormuşda işe girsem hemen yaptırmayı düşünüyorum daha fazla vakit kaybetmek gereksiz sonuçta .Dişlek olunca dudaklarda dışarı dogru cıkık oluyor :)Ve de görüntü haricinde yemek yerken cok rahatsız oluyorum zor çigniyorum.Görseniz dişlerinde abartı birşey yok dersiniz ama sıkıntıları fazlasıyla yaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…