• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bu arada izmit te yaşıyorum ve tedavi için ilk 2800 ytl demişlerdi.sıkı pazarlık sonunda 2000 ytl ye nakitte anlaştık.

Selam bayanlar,
bende diş teli kullanıyoum.4 ayın içindeyim.temmuzda çıkacak.
Şuanda çok şükür hiç bir sorunum yok.dişlerim bayağı düzeldi.ufak tefek eğrilikler kaldı.Darısı tüm taktırmak isteyenlerin başına.

bide bişey sorucam..yüz ifadesinde değişme epey oluyo mu?yani baya baya farkediliyo mu?bazı arkadaşlar yazmış galiba..değişti filan diye..benim yüzüm uzun..toparlarmı biraz?ne bileyim değişecek filan değince..yani i tek gülümseme de etkili mi yoksa:(((bi türlü cesaret de edemiyom..insanlar bişey diyecek dalga geçecek korkusu galiba içimdeki senağlama.. yaşadıklarımı da anlattım ya..şimdi korkuyom epeyce..:1no2: bide ilimde pek ortodontist yok:1no2:diş fakültesi açılacak diolar ya bilmem...

ay ne güzel 4 ay da hemde:)))bana 1-2 yıl dediler :(((puff
Zaten ortodontik tedavinin normal süreci 1-2 yıl arasıdır.
Ciddi bir problem olmadıkça 1,5 yıl gibi bir sürede tamamlanır genelde.

bide bişey sorucam..yüz ifadesinde değişme epey oluyo mu?yani baya baya farkediliyo mu?bazı arkadaşlar yazmış galiba..değişti filan diye..benim yüzüm uzun..toparlarmı biraz?ne bileyim değişecek filan değince..yani i tek gülümseme de etkili mi yoksa:(((bi türlü cesaret de edemiyom..insanlar bişey diyecek dalga geçecek korkusu galiba içimdeki senağlama.. yaşadıklarımı da anlattım ya..şimdi korkuyom epeyce..:1no2: bide ilimde pek ortodontist yok:1no2:diş fakültesi açılacak diolar ya bilmem...
Yüz ifadesinde az da olsa bir değişiklik gözleniyor tabi.
Sonuçta tel tedavisinin amacı kemik yıkımı olduğu için daha toplanmaya başlıyor yüzü insanın.
Mesela çene problemi yada kapanış problemi gibi sorunlarda daha büyük bir degişim oluyor.
Haliyle bunlarda güzel değişimler,estetiksel olarak.
İnsanların ne düşündüğüde hiç önemli değil,kendiniz için yaptırıyorsunuz bu tedaviyi,biliyorsunuz ki bazı şeylere katlanıp sabretmeden güzel sonuçlar alınamıyor.

Bende mayis ayinda tellerimi takdirdim burada anlatmisdim, benim sorunum birza büyük sadeve telle is bitmiyor 3 de ameliyat dahil, 1 ameliyatim ocakda oldu, sonra mayis tellerim takildi, yani 6 aydir ama okadar degisiklik varki dislerimde , hatda yüz hatlarim bile degismis dyiorlar.
Yakinda ksimetse 2 inci ameliyatim olacak hayirlisiyla onuda atlatayimda.

Herkese kolay gelsin, kolay bir yol degil.

ay ne güzel 4 ay da hemde:)))bana 1-2 yıl dediler :(((puff

evet gülüm 4ayda düzeldi.2 ay lastik taktı doktor dişlerimebu ay takmadı.çok güzel ilerlemeler var dedi.1 sene de çok hariha olur dedi.gerçektende 4 aydanfarketti yani.eğerki diş tellei taktırmak isteyenler varsa kesinlikle taktırsın derim.ben çok mutluyum hiç pişman değilim.

Merak ediyorum dis teli cikinca bir kaac veya sene sonra, disler gene eski yerlerine gitmeye basladimi, yani kötülesmeye basladimi, bunu cok merak ediyorum.

canım benim ben taktıralı 4 ay oldu .yüz ifademde pek değişiklik olmadı ama çene ve iş yapımda değişiklikler oldu.yani çok güzel oldu.bak ben 24 yaşında taktıtım.inanki hiç pişman değilim.keşke önce taktırsaydımutanırım sıkılırım dedim,benimle alay ederler dedim taktırmadım.ama şimdi ise çok mutluyum.Allahım bana bu fırsatı verdiği için.bence hiç zaman kaybetme derim ben.bizim ilçedede yok bende ile gidiyorum.her ay gidiliyor.

Merak ediyorum dis teli cikinca bir kaac veya sene sonra, disler gene eski yerlerine gitmeye basladimi, yani kötülesmeye basladimi, bunu cok merak ediyorum.

CANIM BENİM GÜNAYDINbana dokorumun dediği:3 ayda dişlerin düzelir.ama eskiki yerlerine tekrar dönmemesi için 1 sene kalması lazım dedi.bence nadir yaşanan bir soundur.öyle bir şey olsa doktorlar yapmaz sanırım.kucak dolusu para ödeniyor çünkü.ama inanların fizik yapısı farklı .kayanlarda vardır.

Bende mayis ayinda tellerimi takdirdim burada anlatmisdim, benim sorunum birza büyük sadeve telle is bitmiyor 3 de ameliyat dahil, 1 ameliyatim ocakda oldu, sonra mayis tellerim takildi, yani 6 aydir ama okadar degisiklik varki dislerimde , hatda yüz hatlarim bile degismis dyiorlar.
Yakinda ksimetse 2 inci ameliyatim olacak hayirlisiyla onuda atlatayimda.

Herkese kolay gelsin, kolay bir yol degil.

canım benim seninki byağı zor aşamalarmışama bak sonunun iyi olduğunu görmek insanı ne kadar mutlu ediyor.çok geçmiş olsun.Allahım şifa versin.

Hepimize gecmis olsun canim.

Ama ben cocukken taktirmistim 5 sene tasidim ve yillar sonra daha berbat bi duruma geldi,
simdi tekrar taktirdim , bu sefer daha canbuk düzelme oldu, ilk 2-3 ayda oldu zaaten degisklik simdi ince isler oluyor heralde agizimda:)))

Zaaten büyük yasda daha cabuk düzeliyormus disler tel takilinca diye duydum demmekki dogurymus.

Ama cok insandanda duydum dislerin gene eskiye döne bildigini, sen bakma dr. lara onlar para kazansinda ne olursa olsun, ayrica her´kesde olmuyordur belki.

sağolun canlarım.moral oldu..bende yaş 26...doktor dedi tam olsun istiyorsan çene ameliyatı da ol ama kolay değil ..şart değilmiş tabi...
bu lastik nedir?nereye takılır?çok sordum galiba..merak ediyom napimm:))
teşekkürler..

canım benim LASTİK ağıza takılıyor.yani tellere birlikte.ama doktor benim arka dişlerime taktı.aynı tel gibi ama lastik.bayağı narin.kopma ihtimali çok fazla.benimki hep opadı.umarım anlatabilmişimdir.

bende diş teli takıyorum hihoyyyt benim arkadaşımda takıyo arkadaşım 5 senedir takıyordu ve dişlerine hiç dikkat etmemiş 2 gün önce üst braketini çıkardılar ve dişlerinin üstünde hep lekeler var siyah siyah yasakkelime siz de dikkat edin dişlerinize arkadaşım çok üzgün:çok üzgünüm: :a015:

hiç çıkarmamak mı gerekiyo..peki diyelim ki önemli bişey oldu(mülakat,düğün gibi)...günübirlik de mi çıkarılamaz?

hiç çıkarmamak mı gerekiyo..peki diyelim ki önemli bişey oldu(mülakat,düğün gibi)...günübirlik de mi çıkarılamaz?

canım sen yanlış anladın sanırım :bbo: arkadaşıın üst çenesiyle tedavisi bittiği için tellerini çıkardılar dişlerinde siyah ve başka renklerde lekelerin,çürüklerin olmasının sebebi ise zamanında dişlerini düzenli fırçalamadığı için :delphin: Çok üzgünüm çoook

yok onu anladım canım..beniim demek istediğim çok uzun bir süre ya bu tel tedavisi..bu süre zarfında diyelim ki önemli bişey oldu hiç mi çıkarılamaz teller..2 yıl beklicez mi..yoksa diyelim mülakat veya evlilik gibi bi durum var..günübirlik çıkarılabilir mi acaba bu teller;)

slm seda bnde tel tedavisi görüyorum izmirde önceki sayfalarda parayla ilgili biseyler yazmıssın 3.500 ytl nasıl diye ben alsancakta bi diş kliniginde tedavi görüyorum ve ücret olarak da 2.000 ylt ye anlasmıstm 5 ay önce bi fikir olması icin soyluyorm umarım en kısa zamnda dişlerin istedigin gibi olur a.s

merhaba arkadaslar cok uzun zamndr yazamadım umarım herkeste iyi gelişmeler olmustur telleri cıkan var mı aramızda ?valla bnm 5 ay dolcak bazen iyiki taktırmısım diyorum bazense sıkılıyorum ama artık gorunumde bisey kalmadı üst dişlerim dümdüz oldular işte yerlerine alışsınlar diye bekliyoruz artık hepinizden guzel haberler beklıyorum

Back