Çene darlığı rahatsız edici bir durum mu ki?Aslinda estetikten ziyade doktorum dedi ki eger duzeltilmezse ileride dis etlerin cekilir dislerin dokulur. O yuzden taktirdim. Caprasikligi sorun etmiyordum ,kucuklugumden beri dislerimi dolgu yaptiriyorm tekrar curuyor sıkıstıklari icin ben de bu yuzden duzelsin istedim insAllah sonu guzel olur saglikla biter. 27 yasindayim ve cene darligi ile alt cene hafif geriligi var bir de ust cenem
Alt cenemi ortmesi gerekenden fazla ortuyor ama bunlar duzelmeyeck cunku yasim buyuk. V harfini f gibi cikarinca buyuk bir yıkım oldu benim icin eyvah noluyor dedim. Bir de ogretmenim ders anlatirken cok sıkıntıli olur bu durum dedim ama gecer diyosunz insAllah gecer
neden o kadar uzun sürdü verdiği lastikleri mi takmadın veya yasaklara mı uymadın?Kızlar bende 3 yıldır diş telli magdurlardanım bir kurtulamadım işin kötü yanı ben Kütahyada okurken telimi takdırdım doktorum 2 seneye çıkar demişti mezun oldum dedim 1 sene de git gel yaparım 3 sene oldu ayda bir gitt gel yapıyorum keşke İstanbulda başlasaydım çok pişmanım ve halen dişlerim kötü
iste benim sorunum agzımda birşey olduğundan dolayı harfi telaffuz edememem değil , oluşan boşluktan v harfini telaffuz ederken çıkan havadan dolayı oluyor. sıkıntı ordaÇene darlığı rahatsız edici bir durum mu ki?
Üst çenenin alt çeneyi fazla kapatması bence kötü durmuyor. Ama illa bu durumdan rahatsızım diyorsan doktorunla bi konuş yaşla pek ilgisi yoktur bence. Aparatlardan kullanman gerekebilir ama.
Evet diş teline alışınca ve dişlerin yerine oturmaya başlayınca konuşman düzelir. Bana altlara tel takılmadan önce kalın bi plak vermişti doktor. O kadar peltek konuşuyodum ki sinirden ağladığım olmuştur. Ben ona bile alıştım ağzımda yokmuş gibi konuşmaya başladım 1 ay içinde. Merak etme yani :)
Bi dahaki randevun ne zaman? Doktora da boşluktan rahatsız oldugunu söyle bi dahaki randevuda birleştirir zateniste benim sorunum agzımda birşey olduğundan dolayı harfi telaffuz edememem değil , oluşan boşluktan v harfini telaffuz ederken çıkan havadan dolayı oluyor. sıkıntı orda
inşAllah hepimz sağlıklı dişlere kavusuruz.
neden o kadar uzun sürdü verdiği lastikleri mi takmadın veya yasaklara mı uymadın?
O boşlukdan mı bilmiyorum ama benimde diksiyonum telden sonra eskisi kadar iyi değil bir pelteklik var :) teller çıksa bu sefer arka tarafa ince bir tel takıyorlarmış onu duydunuz mu sizdeiste benim sorunum agzımda birşey olduğundan dolayı harfi telaffuz edememem değil , oluşan boşluktan v harfini telaffuz ederken çıkan havadan dolayı oluyor. sıkıntı orda
inşAllah hepimz sağlıklı dişlere kavusuruz.
kaç yaşındasın?Bana dişlerin yavaş ilerliyor yaş da kemale erdiği için onu da söyledi işte geç sonuç veriyormuş dişlerim
3yılda neden düzelemedi yetişkin de olsan düzelmeliydiTakdırdığımda 27 idim şimdi 30'um 31 olmadan çıksa bari çok darlandımson 3 ayın dedi bu ay ki kontrolüm de de güvenemiyorum doktora artık bir ara eski dişlerimle yeni halimin fotosunu atmaya çalışim yeni üye oldum çok çözemedim ama akşam iş çıkışı deniycem
Ya benim doktorum kötü desem kuzenim de benim gibi kütahyada okuyordu oda takdırdı aynı doktora onun 1.5 yılda bitti tedavisi benim bir bitmedi yaa bunalımdayım şimdi teller çıksa da çirkin olacakmış gibi de geliyor3yılda neden düzelemedi yetişkin de olsan düzelmeliydi
kesinlikle düzelme olmustur . psikolojikmen kötü geliyor sana benceYa benim doktorum kötü desem kuzenim de benim gibi kütahyada okuyordu oda takdırdı aynı doktora onun 1.5 yılda bitti tedavisi benim bir bitmedi yaa bunalımdayım şimdi teller çıksa da çirkin olacakmış gibi de geliyor
akşam fotoları atim de gkesinlikle düzelme olmustur . psikolojikmen kötü geliyor sana bence
hiç uğraşma eczaneden mumumsu birşey var tellerin damağa batmasını engelliyor onu al yapıştırbir de kızlaar benim sol tarafımdaki tel üst dudagıma değiyor güldügüm zaman. ve bata bata yara yaptı. diş yapımdan dolayı sağ tarafa değil sol tarafın çengeli öyle yaptı. bunun cözümü var mı o cengelin kesilmesi veya sadece o dişin braketinin aşağı alınması gibi
Wauw masAllah ne kadar da guzel dizilmisler. Cok guzel gorunuyor tellere ragmen. Ne kadar buyuk degisim olmus. Hani kotu diyordun? Ben herhangi bi terslik veya eksiklik gormedim inci gibi dizilmisler hozaya gelmisler :). Cok guzel olmus gercekten , begenmemezlik etme sakin cunku sahiden cok yakismis ve cok guzel hele teller cikinca daha bi guzel olurfotolarım böyle iğrencim :)Eki Görüntüle 1870851 Eki Görüntüle 1870852 Eki Görüntüle 1870854 Eki Görüntüle 1870855
Tellerinizi taktıralı ne kadar oldu bilmiyorum ama bende ilk taktırdığım da yara oluyordu tuzlu su ile gargara yapınca çok iyi oluyor rahatlatıyor. Alıştıktan sonra daha yara olmaz.Mumu nereye kadar kullanabilirim,belki de iki yil surecek ve ben hergun nasil mum yapistircam. Lastik asamasina geldiginde belki de o braketten lastik atilir ozaman napacm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?