Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Teşekkürler:) Evet sadece üste taktı dr altlar dümdüz zaten. Caddebostan da Benan Oğuz yaptı.
Harika:)))altta retainer olmayışı ısırırken alt dişlere kuvvet verirsiniz,bu durumda retainer(arka tel)çabuk dolgu malzemesinden ayrılıp çıkmaz,aman üst diş aralarına arayüz fırçası kullanınki diş ipi geçemeyeceği için temizlenebilsin..yoksa koku yapma ihtimali yüksek..benim retainerlar çıkarken anlamıştım besin artığı kaldığını....şeffaf essixleride coregada bekletin o da çok kokuyo sonra:)))

Evet kullanıyorum tablet:) ip ve arayüz fırçası kullanıyorum

çok güzel olmuş dişleriniz maşallah darısı başımıza retainer teli varken diş ipi kesin olarak kullanılamıyor değil mi?
Şu ucu diş arasına giren iki ucu sivri diş ipleri var,belli ölçüde olan,diş etinin önemli bir kısmını temizliyor..dişetine yakın kısma sokarak dişipini geçiriyosun,sonra retainera kadar olan büyük kısım temizleniyo..

diş teli takalı 10 12 gün falan oldu ama düzelme sıfır? ilk düzelme ne zaman olakacak?

diş teli takalı 10 12 gün falan oldu ama düzelme sıfır? ilk düzelme ne zaman olakacak?
:) sabırlı olmalısın benm haziranda bir yıl olacak hala bir düzelme yok sadece arkalarda takılı benimki ama zaten hızlı ilerlemesi diş köküne de zarar biraz sabır

normal tel mi ki ? benim ki parlak yani hiç ağzım kap kara görünmedi ne bilim :)

dudaklarım irileşti bu durum çok hoşuma gitti

elektrikli diş fırçası kullanan var mı? Oral b yeni çıkanlardan aldım çok fena hızlı dönüyo tellere bi zarar verir mi sizce? kullanan var mı? ordotondi başlık olan var mış ama fiyatı 20 TL kararsız kaldım.

ortodontık tedavıde elektrıklı olanlar kullanılmıor dıye biliyordum :S dr bir sorsana :)

kızlar az önce tellerim takıldı ama şimdilik arka dişlere takıldı önlere 3 ay sonra falanmış bide ön dişlerimin arkasında damaklık var konusmam peltek bide tel dilime degiyo acıtıyor yemek zor yedim alısırım insallah

Evet alışırsın pelteklik geçici oluyor. Alışmak zannettiğim kadar çabuk olmamıştı benim ama. Yaklaşık 1 ayda eskisi gibi konuşmaya başladım damaklıkla. Çok kalın bi şeydi ilk başlarda oldukça zor oluyor.

Bende de pelteklik olmuştu o hemen hemen herkeste oluyor damaklık takılınca :) Telin eğer batma yapıyorsa bunu doktoruna söyle mutlaka onlar kesiyor ucuna bir şey yapıp bunu engelliyorlar, eğer gidemeyecek gibiysen mum vermiş olmaları lazım batan yere onu yapıştır :) Alışacaksın mutlaka ama biraz zamana ihtiyacın var geçmiş olsun :)

bana damaklık takmadı üstlere teli takdı. Bu aşamadan sonra takmaz dimi damaklık? Teller varkende takıyor mu?

tesekkür ederim tel batması yokta geciş teli dilime degip duruyo :))mumda vermedi sanırım gerek görmedi sadece arka dişlerime taktıgı icin galiba

insallah alışmaya calıscam artık

tesekkür ederim tel batması yokta geciş teli dilime degip duruyo :))mumda vermedi sanırım gerek görmedi sadece arka dişlerime taktıgı icin galiba
Evet ondan olabilir komple takıldığında verecektir :) Ben bu mum olmasa ne yapardım hiç bilmiyorum çok yardımcı olmuştu bana :)

Benimde tellerim takılalı 2 hafta 2 gün oldu :) gayet alıştım ağrım sızım yok ama tabiki ısıramıyorum hala hiç bişeyi ama sorun değil...

Dişlerim yemek yerken falan değilde tuttuğumda sallandığını hissedıyorum resmen ki ön iki dişim çok sağlamdır onlar bile sallanıyo :) daha çok erken tabi ama henüz hiç bi.değişiklik yok dişlerimde acaba ne zaman değişiklik olmaya başlar???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…