• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

moral oldun çok teşekkür ederim :KK66:
dün gece çok zordu sürekli yutkundum ama yutkunmak çok zordu, sabah uyanınca boğazım çok ağrıyordu
ve dilimde apareyin izi çıkmış acıyor biraz
düne göre şimdi tükürük konusunda iyiyim konuşmada öyle keza
evet anahtarlı ama hergün değil haftada bir açacağım
ya zaten mısal bişi takılıo atıorum ben patlıcan kızartma cok severım lıflı ya muhakkak onun arasına gırerdı muhakkak onu ckarmak kazımdı hemen wc ye ğiderdim .dilinde damagında alışıcak o apareye :() ben bırgun ara verıp acıyordum ama agrı yapmor zate acarken felan..düşün cıkınca araycaksın demıstı aman bunumu demıstım hakkaten cıkınca bır boşluk hıssettım..çağrı merkezınde calısan hastam var demistı turk telekomda düşün o apareyel gunde kac kısı ıle konusuyordu..
valla haftaya canım benım alısıcaksın .. bıde daha yolun basındasın öle şeylere alışıorkı ınsan sonra bakınca diorsunkı aman aparey de neymıs .. ben 20 lık diş cekımı ile uğrasıorum benım cene kemığime kadar kökleri cunku ve dıorum telde telın agırıda neymışş ...

ya zaten mısal bişi takılıo atıorum ben patlıcan kızartma cok severım lıflı ya muhakkak onun arasına gırerdı muhakkak onu ckarmak kazımdı hemen wc ye ğiderdim .dilinde damagında alışıcak o apareye :KK43:) ben bırgun ara verıp acıyordum ama agrı yapmor zate acarken felan..düşün cıkınca araycaksın demıstı aman bunumu demıstım hakkaten cıkınca bır boşluk hıssettım..çağrı merkezınde calısan hastam var demistı turk telekomda düşün o apareyel gunde kac kısı ıle konusuyordu..
valla haftaya canım benım alısıcaksın .. bıde daha yolun basındasın öle şeylere alışıorkı ınsan sonra bakınca diorsunkı aman aparey de neymıs .. ben 20 lık diş cekımı ile uğrasıorum benım cene kemığime kadar kökleri cunku ve dıorum telde telın agırıda neymışş ...

inşallah sonu güzel olur
peki senin de diline batıyor muydu o anahtar tarafı şuan orası yara oldu

inşallah sonu güzel olur
peki senin de diline batıyor muydu o anahtar tarafı şuan orası yara oldu
senınkını bilemıorumkı nasıl diyee..
benım albumde var resmı ?
dilimi kesıordu ilk once tırtık tırtık olmustu ama gectı zamanla .. bıde dil en cabuk onaran organ olunca :) tellerde mısal bazen alakasız yanagımı yara yapardı yahu 2 snedır agzımda dımı ama bzen dusun bu zamanda bıle yapıor o lastık takılan dik yerleri .. oyuzden agızda artık şaşırmış vaziyette :)

senınkını bilemıorumkı nasıl diyee..
benım albumde var resmı ?
dilimi kesıordu ilk once tırtık tırtık olmustu ama gectı zamanla .. bıde dil en cabuk onaran organ olunca :) tellerde mısal bazen alakasız yanagımı yara yapardı yahu 2 snedır agzımda dımı ama bzen dusun bu zamanda bıle yapıor o lastık takılan dik yerleri .. oyuzden agızda artık şaşırmış vaziyette :)
senin fotoğraflara baktım biraz azı dişi çektirmişsin sende. Onu çektirdikten sonra ne kadar süre sonra taktı telleri ve ne kadar sürede kapandı o boşluk?

Bana alttan çektirmemi söyledi dişi ama takmadı alt tarafa

senin fotoğraflara baktım biraz azı dişi çektirmişsin sende. Onu çektirdikten sonra ne kadar süre sonra taktı telleri ve ne kadar sürede kapandı o boşluk?

Bana alttan çektirmemi söyledi dişi ama takmadı alt tarafa
ewet 4 nolu dişler cekıldı ..dişler cekıldı 10 gun sonra tel takıldı.. diş bpşlugu 1 sene sürdü tamamen kapanması ve bir tarafta dısardan bakıldıgında görülmeyen ama ben dilimle hissettiğim biraz boşluk var ..1 aydır birsey yapmıyoruz ortodontı olarak 20 lık diş operasyonlarım var..
ben alttan diş cektırmedım 4 numara felann
eee cektırkı yerı iyileşmeye başlasın dıye sölemiştir ..
yanı diş yerı hazır olsun anlamında ama 20 lık diş varsa onu cektır nasılsa işe yaramayan dişler ..

Bugün bi tane ortodontistle görüştüm ve metal tel 7500 tl fiyat çıkarttı. Tel metal görünümlü altındı galiba:KK14:

ewet 4 nolu dişler cekıldı ..dişler cekıldı 10 gun sonra tel takıldı.. diş bpşlugu 1 sene sürdü tamamen kapanması ve bir tarafta dısardan bakıldıgında görülmeyen ama ben dilimle hissettiğim biraz boşluk var ..1 aydır birsey yapmıyoruz ortodontı olarak 20 lık diş operasyonlarım var..
ben alttan diş cektırmedım 4 numara felann
eee cektırkı yerı iyileşmeye başlasın dıye sölemiştir ..
yanı diş yerı hazır olsun anlamında ama 20 lık diş varsa onu cektır nasılsa işe yaramayan dişler ..
işe yarıyo benimkiler. En son dişe tel takmadı bide 20liğe takmadı işte onların üstüne yiyorum başka yemek yenmiyo. Hoş çorba ve yoğurt yiyorum sürekli :)

normal kliniklere bak. Eğer dükkanı olana gittiysen öyle yapıyo.
Şansımı deniyim dedim. Bu kadar fazla fiyat söyleyeceğini düşünmemiştim. en fazla 5 6 falan der diye düşündüm. Daha önce görüştüğüm yere yaptıracağım bu gidişle.

Bugün bi tane ortodontistle görüştüm ve metal tel 7500 tl fiyat çıkarttı. Tel metal görünümlü altındı galiba:KK14:
abooo bende kendimi pahalı yaptırıyorum sanıyordum 5 bin istedi 4.500 e anlastık cok pahalı o ne öyle

Önümüzdeki çarşamba tellerim takılıyor. üst öndeki 6 dişim şeffaf olacak diğerleri metal olucak. İnşallah pişman olmam.

damak apareyimi çıkarmak zorunda kaldım
dilim tamanmen yara oldu sürekli kanadı
perşembe günü teller takılacak
damak apareyi takılmadığı için 6-8 ay daha fazla tel takılı kalacak

damak apareyimi çıkarmak zorunda kaldım
dilim tamanmen yara oldu sürekli kanadı
perşembe günü teller takılacak
damak apareyi takılmadığı için 6-8 ay daha fazla tel takılı kalacak

cıkarılıp takılan olmasaydı keske .. benımkınde senın gıbı olmadı cunku sabıttı benımkı..
hayırlısı olsun :)
telli bır arkadas daha aramızda ..
benımde yarın ıkıncı 20 lık diş amelıyatım var korkak haldeyim.:KK53::rolleyes:

cıkarılıp takılan olmasaydı keske .. benımkınde senın gıbı olmadı cunku sabıttı benımkı..
hayırlısı olsun :)
telli bır arkadas daha aramızda ..
benımde yarın ıkıncı 20 lık diş amelıyatım var korkak haldeyim.:KK53::rolleyes:

doktora söyledim sabit olanı takalım diye
bunu takamadıysan onu hiç takamazsın dedi
benim ağzımın iç kısmı çok küşükmüş o damaktaki anahtar tarafı batıyordu yan taraflar değil
sana da geçmiş olsun iyi geçer inşallah

Taktırdıktan sonra çok ağrı oldu mu :KK17: Normalde doktorlar şeffafı pek önermiyolar diye biliyorum sizin doktorunuz şeffaf önermiş ne güzel.
tabıkı sonucta agzınızda yabancı bırsey ve alısma suresı var bıraz yemede sıkıntılarım oldu ama hepsı gectı :D seffaf tel ıle de sıkıntım olmadı her ayda kontrollerım duzenlı oluyor mıadentten de ozge hanımdan da memnunum ..

benim tellerimde şeffaf beş bine taktırdım. alıştım seviyorum şimdi çıkarmak bile istemiyorum .D

benim tellerimde şeffaf beş bine taktırdım. alıştım seviyorum şimdi çıkarmak bile istemiyorum .D
ne kadar oldu taktıralı?

benim de 1 hafta oldu hoşuma gitmeye başladı sadece uzaktan aynaya bakınca ağzımın içi kapkara gözüküyo ama çok rahat gülüyorum utanmıyorum konuşurken. Telsizken hep ağzımı kapatıyodum dişleri göstermeye utanıyodum şimdi iyileşme yok ama utanmıyorum.

diğer 20 lik dişi cektirdim ama busefer dilimde hissiyatsızlık var o taraftakı yerde..
dr aradım akşama gel bakalım dedı.. internette baktım sinire zarar geldiğinde bu taraz durumlar olabiliyormus .. karıncalanma varsa ıyı dıorlar yoksa kalıcı olabiliyor zaten.benımkınden var karıncalanma ama aksam gidicem bakalım ne dicek .. bi bu eksikti :)

Back