• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

dişime tel takılmadan önce cekılen panaromık röntgen ve 2 sene sonra cekılen röntgende aradaki fark cok belli ..
ilk resimde diş kökum kıvrıkken sonradan o kıvrıklıkta öteye gecınce duzleştiğini görüyorum :) iki resmide ekliyorum :)

Eklentiler

• PANORAMİK.jpg
    PANORAMİK.jpg
    51,8 KB · Görüntüleme: 131
  • 2587aed7-004e-4592-9620-e7f5ef0eb135.jpg
    2587aed7-004e-4592-9620-e7f5ef0eb135.jpg
    44,6 KB · Görüntüleme: 109
Kızlar aranızda benim gibi tel taktırıpta tedavi bittiğinde asimetri sorunu yaşayan var mı?bu yüzden gülüşüm de yamuldu:mad: ne yapacağımı bilmiyorum Izmir de bu asimetriyi düzeltebilecek bir ortodontist için önerilerinizi bekliyorum:KK61:

Kızlar aranızda benim gibi tel taktırıpta tedavi bittiğinde asimetri sorunu yaşayan var mı?bu yüzden gülüşüm de yamuldu:mad: ne yapacağımı bilmiyorum Izmir de bu asimetriyi düzeltebilecek bir ortodontist için önerilerinizi bekliyorum:KK61:
nasıl yanıı :?? bi foto paylaşırmısın bakalım

Kendi ortodontistiniz düzeltsin öyle şey olurmu??böyle tedaviyi bitiremez...faturanız varmı??

Kendi ortodontistiniz düzeltsin öyle şey olurmu??böyle tedaviyi bitiremez...faturanız varmı??
Ben bu tedaviyi özel bir doktorda küçük yaşta gördüm o zamanlar annem babam götürürdü tedavim biteli 5 yıl oldu son bir yıldır yüzümde asimetri fark ediyorum önce dişten olduğunu fark etmedim ama sonra dişlerimin simetrik olmadığını fark ettim ben zaten dişlerim arasında boşluk var diye gitmiştim bu sefer boşluk yok ama asimetri var.ve elimde fatura filan yok.yani 13 yaşındaydım o zamanlar

Ben bu tedaviyi özel bir doktorda küçük yaşta gördüm o zamanlar annem babam götürürdü tedavim biteli 5 yıl oldu son bir yıldır yüzümde asimetri fark ediyorum önce dişten olduğunu fark etmedim ama sonra dişlerimin simetrik olmadığını fark ettim ben zaten dişlerim arasında boşluk var diye gitmiştim bu sefer boşluk yok ama asimetri var.ve elimde fatura filan yok.yani 13 yaşındaydım o zamanlar
Anladığım kadarıyla ortahatlar çakışmıyor..yani üst iki diş ile alt iki diş arasındaki çizgi denk gelmiyor..tekrar aynı ortodontiste bir sorun bakalım belki damak apareyle çözülür problem çabucak..aynı ortodontist kolaylık bile yapabilir..başka biri para için farklı yöntemle uzatabilir..çünkü çoğu tüccar:)))

bende de asimetri sorunu var 20lik diş yüüznden kayma oldu alt tarafta. Daha önce hiç arka taraftan diş çektirmiş miydin? eğer çektirdiysen dişlerin bi tarafa doğru kaymıştır diğer taraftanda 20lik diş geldiyse oda ittirmiştir bende aynen böyle oldu tam 1 diş kayma var. Arkadan asla diş çektirmeyin dolgu yaptırın. 20lik dişleride çektirecekseniz ağzınızda tel olsun kesinlikle iyileşene kadar.

bende de asimetri sorunu var 20lik diş yüüznden kayma oldu alt tarafta. Daha önce hiç arka taraftan diş çektirmiş miydin? eğer çektirdiysen dişlerin bi tarafa doğru kaymıştır diğer taraftanda 20lik diş geldiyse oda ittirmiştir bende aynen böyle oldu tam 1 diş kayma var. Arkadan asla diş çektirmeyin dolgu yaptırın. 20lik dişleride çektirecekseniz ağzınızda tel olsun kesinlikle iyileşene kadar.
AY KORKTUM ŞİMDİ .. BENIMDE 20 LİK DİŞLERİ BU HAFTA CEKTIRDIM 10 GUN ARA İLE.. ALT DİŞLER YANİ.
DİŞİMDE TEL VAR AMA 7-8 AY SONRA CIKICAK KISMETSE .. KAYARMI ACABA YA UUF NEDİR BU APORT DURUMLARI NE CEKTIK YAHUU :(:KK43:

AY KORKTUM ŞİMDİ .. BENIMDE 20 LİK DİŞLERİ BU HAFTA CEKTIRDIM 10 GUN ARA İLE.. ALT DİŞLER YANİ.
DİŞİMDE TEL VAR AMA 7-8 AY SONRA CIKICAK KISMETSE .. KAYARMI ACABA YA UUF NEDİR BU APORT DURUMLARI NE CEKTIK YAHUU :KK43::KK43:
20lik dişin yarası kapanana kadar ağzında duracağından sıkıntı olmaz.

Sol alt taraftan en arkadaki azı dişi çürümüştü çektirmiştim dişlerim o tarafa doğru kaydı sonra o boşluktan 20lik diş geldi sorun çözüldü. Ama bu seferde diğer taraftan 20lik diş kendine yer buldu çıkarken o taraftaki dişleri ittirdi. Asimetri sorunu oldu alt ile üst arasında.

Yani özetle o yara iyileşene kadar tel ağzında kalırsa bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Benim üst dişlerim düzeldi ama alttaki yamukluklardan dolayı bi üst dişim alt dişime değiyor S ve Z harflerini telaffuz ederken. Bu yüzden ağzımı kaydırarak konuşuyorum. Ben de asimetriden korkuyorum bu yüzden.. Kalıcı bi durum olmasın :/

Benim üst dişlerim düzeldi ama alttaki yamukluklardan dolayı bi üst dişim alt dişime değiyor S ve Z harflerini telaffuz ederken. Bu yüzden ağzımı kaydırarak konuşuyorum. Ben de asimetriden korkuyorum bu yüzden.. Kalıcı bi durum olmasın :/
ben de eski ortodontistimi buldum nisan ayı içinde bir baktıracağım.bakalım neymiş sorun size de yazarım

Anladığım kadarıyla ortahatlar çakışmıyor..yani üst iki diş ile alt iki diş arasındaki çizgi denk gelmiyor..tekrar aynı ortodontiste bir sorun bakalım belki damak apareyle kısa sürede çözülür problem ..aynı ortodontist kolaylık bile yapabilir..başka biri para için farklı yöntemle uzatabilir..çünkü çoğu tüccar:)))

fairywas fairywas cok güzel olmuş.. darısı basımıza insallah.. gece plagı ve dişlerin arkasına takılan ınce telden varmı agzında ..

Şeffaf pekiştirme ESSIX var geceleri takacağım plak mı adı bilmiyorum. Dişlik gibi:) 1 yıl takacağım. 4 dişimin arkasında da retainer var ömür boyu kalcak..

Son düzenleme:
Bende bugün taktırdım telleri . Sadece üst tarafta var 1 saat oldu takılalı. Henüz ağrı yok ilerleyen saatlerde görücez artık. Ağzımı kapatamıyorum dudaklarım yetmiyor sanki ağzımı kapatmaya.:KK45:

Back