• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Benimde tellerim takılalı 2 hafta 2 gün oldu :) gayet alıştım ağrım sızım yok ama tabiki ısıramıyorum hala hiç bişeyi ama sorun değil...

Dişlerim yemek yerken falan değilde tuttuğumda sallandığını hissedıyorum resmen ki ön iki dişim çok sağlamdır onlar bile sallanıyo :) daha çok erken tabi ama henüz hiç bi.değişiklik yok dişlerimde acaba ne zaman değişiklik olmaya başlar???
2-3 aydan sonra değişikliği farketmeye başlamıştım canım en yaklaşık 2-3 ay içerisinde sende görürsün değişiklikleri :) umarım en kısa zamanda istediğin dişlere sağlıkla kavuşursun :) geçmiş olsun.. :)

2-3 aydan sonra değişikliği farketmeye başlamıştım canım en yaklaşık 2-3 ay içerisinde sende görürsün değişiklikleri :) umarım en kısa zamanda istediğin dişlere sağlıkla kavuşursun :) geçmiş olsun.. :)
Saol canım sabırla o günleri beklıyorum dişlerimi inci gibi görmek şuan benim için hayal gibi.. Ama olacak biliyoruuumm :)

benimde 35 40 gün falan oldu. İlk 2 hafta hiç bir değişiklik hissetmedim ama şu son 15 20 gündür baya bi ilerleme var. Tabi baya ilerleme dediğim geride olan dişim hafif geldi öndeki dişim hafif düzeldi. Hafif hafif oynamaları fark ediyorum onlara baya ilerleme diyorum yanlış anlaşılmasın.

bu arada her gün fotoğraf çekiyorum biriktiriyorum onları. Arada gözle görülür farklar var ama dediğim gibi hafif hafif oynamalar. Sizde her gün fotoğraf çekin bi klasörde biriktirin tarihe göre sıralayın.

benim açık-kapanış problemim var ortodontik tedavi görmem lazım benim de :( ama bir türlü başlayamadım. ne kadar sürer ortalama 30 yaş'ta tel? bi cesaret edemedim başlasam gerisi gelir aslında ama alt dişler çok açık benim kapanır mı o boşluklar? lütfen yaptıranlar yardımcı olsun

benim açık-kapanış problemim var ortodontik tedavi görmem lazım benim de :KK43: ama bir türlü başlayamadım. ne kadar sürer ortalama 30 yaş'ta tel? bi cesaret edemedim başlasam gerisi gelir aslında ama alt dişler çok açık benim kapanır mı o boşluklar? lütfen yaptıranlar yardımcı olsun
Tam da benim sorunum..bende 30 yaşımda başladım tedaviye (açık kapanış=openbite) dil hareketiyle ortaya çıktığı için hoop tekrar bozuldu..ben de bonding yöntemiyle dişlerimi uzatma yöntemiyle açıklığı kapatmada buldum çareyi..tel tavsiye etmem geri dönüş olacaktır

Tam da benim sorunum..bende 30 yaşımda başladım tedaviye (açık kapanış=openbite) dil hareketiyle ortaya çıktığı için hoop tekrar bozuldu..ben de bonding yöntemiyle dişlerimi uzatma yöntemiyle açıklığı kapatmada buldum çareyi..tel tavsiye etmem geri dönüş olacaktır
senin açık kapanış öne doğru değil miydi?

bendede şöyle bi problem var. Tam bu seviyede bunun çözümü yok mu? doktora sormadım önemsiz diye :(
openbite%20photo.jpg

senin açık kapanış öne doğru değil miydi?

bendede şöyle bi problem var. Tam bu seviyede bunun çözümü yok mu? doktora sormadım önemsiz diye :KK43:
openbite%20photo.jpg
Açık kapanış olduğunu bilmiodum senin..halbuki defalarca yazışmıştık burdan,yutkunurken dil dişlerinizden destek aldığı için geri dönüşü olacaktır..yutkunup bana cvp yazarmısın

Açık kapanış olduğunu bilmiodum senin..halbuki defalarca yazışmıştık burdan,yutkunurken dil dişlerinizden destek aldığı için geri dönüşü olacaktır..yutkunup bana cvp yazarmısın
dişimden destek almıyo. Ben önceden çok çekirdek yerdim ön dişleri kullanıyodum yani yan basıyodum hep o problemi daha bu yaşa geldim anca fark ettim düz basmaya başladım çenemi. Aynen resimdeki gibi problem var.

ama üst dişler önde duruyor alt çene geride tedavi olmaz mı diyorsun? telle çene tedavisi olur dediler. :( off ya çok sinir oluyorum. uzatma tedavisi nasıl? gülüşün duruşun konuşman nasıl? memnun musun? ne kadar sürdü tedavi ne kadar tuttu fiyatı? ip kesebiliyor musun mesela ön dişleri rahat kullanıyor musun elma yerken falan ayy çok sağol kuzum yazdığın için

dişimden destek almıyo. Ben önceden çok çekirdek yerdim ön dişleri kullanıyodum yani yan basıyodum hep o problemi daha bu yaşa geldim anca fark ettim düz basmaya başladım çenemi. Aynen resimdeki gibi problem var.
Yani diliniz üst ön iki dişin damağından destek alacak yutkunurken,genelde openbite dilin itmesiyle gerçekleşir,senle benim aynı,2yıl önce retainer çıktı ama hala gece apareyi kullanıyorum damaklı,eğer takmazsam ara tekrar açılyo,gerçi ben bondingle alt dişleri uzattım açıkkapanışı kapattım...

canımcım bu arada yutkunurken dil dişten destek alıyor benim

ewet benımde böleydı ve dewam eden tedavım var .. suan gayet ıyı gıdıyor .. mini vidalarla son oturtmaları yapıyoruz.. başla arkadasım gerısı gelırr :) ıyı bır ortodontıs bul benımkı anadolu yakasında :)

ama üst dişler önde duruyor alt çene geride tedavi olmaz mı diyorsun? telle çene tedavisi olur dediler. :KK43: off ya çok sinir oluyorum. uzatma tedavisi nasıl? gülüşün duruşun konuşman nasıl? memnun musun? ne kadar sürdü tedavi ne kadar tuttu fiyatı? ip kesebiliyor musun mesela ön dişleri rahat kullanıyor musun elma yerken falan ayy çok sağol kuzum yazdığın için
Konuşurken hava çıkarmıyorum artık:))))benim ortodontik tedavim sonucu alt iki diş kökümde lezyonlar oluştu..milyonda bir olurmuş o da beni bulmuş..elmayı ısırarak yiyemiyorum maalesef..zaten tel takarsan en az 4 yıl kuvvetli bişey yiyemiceksin..kökler hassas olduğu için..bazı openbite kapanışta bonding yapılıyo..ankaradaysan estetik diş hekim önerebilirim..eski msjlarıma bakarsan epey yazdım..

canımcım bu arada yutkunurken dil dişten destek alıyor benim
Yine dilden destek alacağın için geri mutlaka dönecektir..zaten başka ortodontistler hekiminiz size neden söylememiş,geri dönecektir..hele de 30 yaştan sonra..bi deneyin bakalım üst ön iki dişin damagına dilinizi koyup yutkunun..imkansız..milyonkez yutkunuyoruz dil kuvveti!!!

ewet benımde böleydı ve dewam eden tedavım var .. suan gayet ıyı gıdıyor .. mini vidalarla son oturtmaları yapıyoruz.. başla arkadasım gerısı gelırr :) ıyı bır ortodontıs bul benımkı anadolu yakasında :)
Zaten mutlaka kapanır,önden braket tutuyo ve geriye itiyor..tel çıktıktan sonra geri dönecek çünkü yutkunma dille dişe kuvvet veriliyosa sizde 30 yaştan büyüktünüz sanırım..her diş düzelir istediğiniz kadar koruyun dil etkeni ortadan kalkmadıkça mümkün diil..

image.jpeg
Merhaba kizlar.bugun tellerim cikti ama hic mutlu degilim keske cikarmasaydim diyorum suanda. Dislerim cok buyuk ve cirkin geliyor bana. Ayrica on iki disimden birisi daha geride. Ya hic memnun degilim :KK43:

Eki Görüntüle 1817501 Merhaba kizlar.bugun tellerim cikti ama hic mutlu degilim keske cikarmasaydim diyorum suanda. Dislerim cok buyuk ve cirkin geliyor bana. Ayrica on iki disimden birisi daha geride. Ya hic memnun degilim :KK43:
simdi hayırlımı olsun gozn aydınmı değilmi bilemedim.. bence dişlerin büyuk değil keske benımde senın kadar olsa :)
ama bir dişin yanındakı ile aynı hizada olmaması nedir yahu ..doktorun buna nasıl bir cewap buldu cok merak ettım :??

Eki Görüntüle 1817501 Merhaba kizlar.bugun tellerim cikti ama hic mutlu degilim keske cikarmasaydim diyorum suanda. Dislerim cok buyuk ve cirkin geliyor bana. Ayrica on iki disimden birisi daha geride. Ya hic memnun degilim :KK43:
Teller çıktığında sormadınmı neden biri önde diye??bi hekim bunu niye yapar??nasıl koruyacaksın biri önde biri geride??:((((adı ne ortodontistin??

Doktor nasıl çıkartmış bunu gerçekten ben sinir oldum. Bizimde başımıza gelmez inşallah.

Kaç ay taktın telleri?

Back