- 22 Mayıs 2007
- 939
- 153
- 658
- 43
röntgen çektirmeden diş teli takan var mı arkadaşlar? doktor 1 tane dişini çektir 1 ay sonra gel dedi. Bende boş durmayayım başka doktora gideyim dedim o röntgen çekti üst damaklarımda çıkmamış 20lik dişler var sıkıntı olur mu acaba? 2. gittiğim 20lik dişleri aldır öyle gel dedi. Valla şoka girdim onları aldıracak cesaretim yok yaracaklar öyle alacaklar çünkü hiç çıkmamışlar.
Merak ettiğim röntgen çektirmeden ve 20lik dişleri dururken tel taktıran var mı?
teşekkürler cevap için. Peki 20 lik dişler bi sıkıntı oluyor mu? Üst dişlerimde pek problem yok ama üstte çıkmamış 20lik dişler var alt taraf çok kötü onda da diş çektirip başlayacam.Aman sakınnn!!!!röntgen ve kafa filmi çektirmeden ortodontik tedaviye başlama..ben öyle başladım alt ön diş kökümde lezyon oluştu tedavi sırasında hekim belki de başlarken vardı dedi hekimi şikayet ettim diş hekimleri odasına başlangıç filmim olmadığı için şikayetimi bile tam yapıp ispatlayamadım(((((ödeme yaptıktan sonra faturanı almayı da unutma..3-4 hekimden fikir al ve hekim hakkında araştırma yap internetten mutlaka!!!!
röntgen çektirmeden diş teli takan var mı arkadaşlar? doktor 1 tane dişini çektir 1 ay sonra gel dedi. Bende boş durmayayım başka doktora gideyim dedim o röntgen çekti üst damaklarımda çıkmamış 20lik dişler var sıkıntı olur mu acaba? 2. gittiğim 20lik dişleri aldır öyle gel dedi. Valla şoka girdim onları aldıracak cesaretim yok yaracaklar öyle alacaklar çünkü hiç çıkmamışlar.
Merak ettiğim röntgen çektirmeden ve 20lik dişleri dururken tel taktıran var mı?
Tabiii bak film olmadığı için 20lik dişleri görmemiş hekim gömülü olduğu içinteşekkürler cevap için. Peki 20 lik dişler bi sıkıntı oluyor mu? Üst dişlerimde pek problem yok ama üstte çıkmamış 20lik dişler var alt taraf çok kötü onda da diş çektirip başlayacam.
canım gunaydın;evet altta çıkan 20lik dişim alt tarafı berbat etti. Üst taraftakiler çıkmadı ama çıkar mı kesin değil 1 tanesi düz duruyo öteki diğer dişimin üstünde. Valla karma karışık durumdayım acayip moralim bozuk bir şeye heveslendik başlayamadım bi türlü. Çok kolay sanıyodum tak telleri gez. Neler neler varmış.
canım gunaydın;
benımde 20 lık dişler alttakıler yarısı var yarısı yok .. ilk ortodontise gittiğimde cektı panoramık filmi .. 2 sene olucak nerdeyse ve çekılmesi lazım .. carsamba için cerrahtan alıcam randevu ınsallah.. diş kokunun nasıl oldugu önemli .. bak senın için röntgen resmini paylaşıorum .. sondan bir öncekı dişin kökü şemsiye ama allahtan o değil cekılcek olankesilip eti yarıp cekıp dikış oluyormuş ama dr önemli bir faktör.. ve bencede cekılmelıkı ilerde sorun olmasın neticede kök diş ve agızda kullanılmıyor diş fırcasıda orayaı yeterlı temizleyemediği için çürüme yapıp yan dişlerede zarar verioo ..
aldıranlar cokzor değil..benım dişcı arakdasım ama cerrahı mudahele yapmıor oyuzden zaten cerraha gidicem .. srodum arkadasıma dedı ewet diğer diş ğibi değil cünkü köklu dişin ama en fazla 2 gun sorna normala dönersin cokta korma dedi.. dedı hatta hafta sonu alırsan ptesi işe bile ğidersin .. o yuzden kafam rahat .. tek sorun benım dişlerim cok köklu .. cıkan dişten korkmasam iyıdır :)senin çıkmış aslında dişler hemde düz. Benim üstteki 20lik dişlerden 1 tanesi senin gibi diğeri öteki azı dişinin tam üstünde. Belkide arkasında bilmiyorum sanki çok zor gibi geliyo.
Merhaba canim beninde dis tellerim var Usttekileri cikarttirdim altta var. Dedigin gibi altta bende de sararma var. Ben 2 dr degistirdim yer degisikligi yuzunden ilk doktorum telleri degistirmek amacli cikardiginda her seferinde fircalatir sonra teli takardi ne sararma ne baska bisi olmazdi. Yeni doktorum direk degistiriyor bazen cok israr ediyorum o arada fircalatiyor ama mutlaka tel degisiminde fircala dislerini 5 dakika etkisi cok oluyor. Ama korkma telleri cikarinca o sarilik fln kalmiyor benim ust disler bembeyaz alttakilerde martta cikacak cikarinca temizligini yapiyor. Bir de mutlaka arayüz dis fircasi kullan.Merhaba arkadaşlar. Dış teli taktıralı 16 ay oldu.. Diş temizliğime dikkat etmeme rağmen, özellikle alt dislerim fark edilir sararma oldu. Doktorum tedavi aşamasında birsey yapamayacağını söyledi. Bu konuda bilgisi olan var mı ?
Bu dediğinizi ilk defa duyuyorum bunca zamandır hiç böyle birşey yaptırmadı en fazla çalkalatıyor o kadar. Ben Elatik kullandığım için teller ile bir işim kalmadıMerhaba canim beninde dis tellerim var Usttekileri cikarttirdim altta var. Dedigin gibi altta bende de sararma var. Ben 2 dr degistirdim yer degisikligi yuzunden ilk doktorum telleri degistirmek amacli cikardiginda her seferinde fircalatir sonra teli takardi ne sararma ne baska bisi olmazdi. Yeni doktorum direk degistiriyor bazen cok israr ediyorum o arada fircalatiyor ama mutlaka tel degisiminde fircala dislerini 5 dakika etkisi cok oluyor. Ama korkma telleri cikarinca o sarilik fln kalmiyor benim ust disler bembeyaz alttakilerde martta cikacak cikarinca temizligini yapiyor. Bir de mutlaka arayüz dis fircasi kullan.
Merhaba İstanbuldasınızz Ankaradan mı ortodontistiniz gelecek...panoromik filminizi ve faturanızı alın mutlaka hekiminizden...hekiminiz kim acaba??kızlar telim bu cumartesi takılıyor korkuyorum acıkcası stres bastı cok agrım sızım olurmu birde nasıl diş fircası almalıyım ??
Bende ilk doktorumdan baska kimsenin yaptigini gormedim ama cok faydasini gordum. Aynen oyle usttekiler çıktı ama çıksada dert devam ediyor seffaf damaklik verdi takmadigim an dişim kayiyor takiyorum eski haline dönüyor onceden duzenli kullaniyordum artik tukendim bazen geceleri takiyorum ne zaman bitecek işkence bilmiyorumBu dediğinizi ilk defa duyuyorum bunca zamandır hiç böyle birşey yaptırmadı en fazla çalkalatıyor o kadar. Ben Elatik kullandığım için teller ile bir işim kalmadıTedavi ne zaman sonlanacak net birşey söylemeyince doktor, bu şekilde olmasıda çok can sıkıcı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?