• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Dişlerim yamuk değil dediniz ama 2 yıl uzun süre yamukmuş epey demekki:)))))benim 8 ay sürdü...2 yılda pekiştirme süresi var,hekiminiz söylemiştir..dişin arkasına tel(retainer) takılıyo yoksa tekrar bozuluyo maalesef:KK43:(((
Merhaba karışmak gibi olmasin ama benim sadece onde 1 disim gerideydi sirf onun icin taktirdim diş 4 ayda yerine geldi disler dumduz oldu ama dr asla çıkarmadi disler zekidir yerini bulur boyle kalmasi lazim 1 sene dedi yani cok yamuk olmasada tedaviyi 1 2 sene uzatabiliyor drlar bu dise degil doktoruna bagli hepsinin yontemi farkli

klinik gibi bi yer degil kücük bii ilcede oldugum icin muaynehane artık şansıma insallah geri bozulmaz ama bana paranı iade ederim bozulursa falan demedi düzelirmi dedim evet dedi şiir gibi olur dedi :))
Ooo tabi inci gibi dizilir önce ama dişinizi bozan etmen ortadan kalkmadıkça geri dönecektir..hekim bozulur dermi:)))))diploması duvarda asılı olsun hekiminizin,gidince bakın...braketiniz kırılabilir arada ne sıklıkla gelecek zonguldak'a???panoromik film çekildi dimi????

Ooo tabi inci gibi dizilir önce ama dişinizi bozan etmen ortadan kalkmadıkça geri dönecektir..hekim bozulur dermi:)))))diploması duvarda asılı olsun hekiminizin,gidince bakın...braketiniz kırılabilir arada ne sıklıkla gelecek zonguldak'a???panoromik film çekildi dimi????
Ben dedim paramı geri alırım diye, paranı veririm dermi???:)))))

beya uyanıkmıssın :)))
Tabi canım tek diş eksiğim vardı..implant yaptırdım..paramı geri alırım die anlaştım yine..gerçi implantlar sertifikalı ama hekimle sözleşme imzalanmalı..Aman maaşallah implant iyi..ama sözleşmem garantim

Merhaba karışmak gibi olmasin ama benim sadece onde 1 disim gerideydi sirf onun icin taktirdim diş 4 ayda yerine geldi disler dumduz oldu ama dr asla çıkarmadi disler zekidir yerini bulur boyle kalmasi lazim 1 sene dedi yani cok yamuk olmasada tedaviyi 1 2 sene uzatabiliyor drlar bu dise degil doktoruna bagli hepsinin yontemi farkli
Mutlaka her diş düzelir kusursuz hemde....ama ortodontik tedavi de geri dönüşler sıkça yaşanır..braketler dişimde 8 ay retainerler 3 yıl kaldı..ama openbite vakalarında geri dönüş çok olur die duydum dedim hekime mümkün deil geri dönüş dedi ama döndü..bende dönsün istemezdim emek veriosunuz o kadar..paramı aldım sözleşmem gereği

Mutlaka her diş düzelir kusursuz hemde....ama ortodontik tedavi de geri dönüşler sıkça yaşanır..braketler dişimde 8 ay retainerler 3 yıl kaldı..ama openbite vakalarında geri dönüş çok olur die duydum dedim hekime mümkün deil geri dönüş dedi ama döndü..bende dönsün istemezdim emek veriosunuz o kadar..paramı aldım sözleşmem gereği
Üzüldüm doğrusu bozulmasına:KK43: super yapmissiniz paranizi almakla. Bende retainer istedim ama once damaklik kullanmam gerektigini soyledi dr.. geri donusler mutlaka oluyor dis senelerdir alistigi yere gidiyo dogal olarak benim sehir degisikligi vs nedenlerden tedavim cok aksadi 4 yil kaldi teller ona ragmen damakligi 3 gun takmadigimda hafif yamulma oluyor. Birde ben korkudan 20 likleri cektiremedim :) buda dislerime baski yapiyor yoksa sifir oynama olur bunu defalrca soyledi doktorum ama cektiremedim bir turlu:KK43: sizin cok mu yamulma var birde retainerlara ragmen mi bozuldu

Üzüldüm doğrusu bozulmasına:KK43: super yapmissiniz paranizi almakla. Bende retainer istedim ama once damaklik kullanmam gerektigini soyledi dr.. geri donusler mutlaka oluyor dis senelerdir alistigi yere gidiyo dogal olarak benim sehir degisikligi vs nedenlerden tedavim cok aksadi 4 yil kaldi teller ona ragmen damakligi 3 gun takmadigimda hafif yamulma oluyor. Birde ben korkudan 20 likleri cektiremedim :) buda dislerime baski yapiyor yoksa sifir oynama olur bunu defalrca soyledi doktorum ama cektiremedim bir turlu:KK43: sizin cok mu yamulma var birde retainerlara ragmen mi bozuldu
Maaleseff bozuldu:(((((bende damak kullandım geceleri arkada retainer olmasına rağmen..şeffaf apareyde vardı ama dil itebilir die damakta dil koruyucuda vardı daha etkili olur diye düşündü.20likleri mutlaka çektirmelisin derse çektirin derim..sizin biteli ne kadar oldu??

Maaleseff bozuldu:KK43:((((bende damak kullandım geceleri arkada retainer olmasına rağmen..şeffaf apareyde vardı ama dil itebilir die damakta dil koruyucuda vardı daha etkili olur diye düşündü.20likleri mutlaka çektirmelisin derse çektirin derim..sizin biteli ne kadar oldu??
O kadar emek ver başa dön cok üzücü :( baya emek vermissiniz kullanmadiginiz yontem kalmamis. Keske tedaviyi 8 ayda bitirmeseymis :( benim biteli 7 ay oluyo henuz bozulma eskiye donus yok. damaklik sayesinde oda tabi kullanmasam biraz kayıyor ama normal diye dusunuyorum 20 likler duruyor baskiliyor çünkü. 20 likleri çektiricem bnde ama bakalim su korkuyu yenmem gerek :(

O kadar emek ver başa dön cok üzücü :KK43: baya emek vermissiniz kullanmadiginiz yontem kalmamis. Keske tedaviyi 8 ayda bitirmeseymis :KK43: benim biteli 7 ay oluyo henuz bozulma eskiye donus yok. damaklik sayesinde oda tabi kullanmasam biraz kayıyor ama normal diye dusunuyorum 20 likler duruyor baskiliyor çünkü. 20 likleri çektiricem bnde ama bakalim su korkuyu yenmem gerek :KK43:[

Damaklığı bırakmayın bence ömür boyu kullanın...20likleri çektirin hem çok ağrılı olmuyor normal diş gibi kökü yokmuş onun..ama gömülüyse cerrahi biraz sıkıntılı aman...sonra dişiniz bozulunca hekim ben sana demiştim demesin...zaman kaybetmeyin

benimde 20likler var üstte 2 tane ama hiç çıkmadı. Sizin çıktı mı? yoksa çıkmadığı halde yatay pozisyondan mı itiyor?

Senin üst dişler mi kaydı yoksa alt dişler mi?

canım gunaydın;
benımde 20 lık dişler alttakıler yarısı var yarısı yok .. ilk ortodontise gittiğimde cektı panoramık filmi .. 2 sene olucak nerdeyse ve çekılmesi lazım .. carsamba için cerrahtan alıcam randevu ınsallah.. diş kokunun nasıl oldugu önemli .. bak senın için röntgen resmini paylaşıorum .. sondan bir öncekı dişin kökü şemsiye ama allahtan o değil cekılcek olan :KK43: kesilip eti yarıp cekıp dikış oluyormuş ama dr önemli bir faktör.. ve bencede cekılmelıkı ilerde sorun olmasın neticede kök diş ve agızda kullanılmıyor diş fırcasıda orayaı yeterlı temizleyemediği için çürüme yapıp yan dişlerede zarar verioo ..

Galiba yarın çektireceksin. Üsttekileride aldıracak mısın?

image.jpeg
Bu soru banamı???benim dişlerimde ortahatlar çakışmıyo yani openbite(açıkkapanış)hepsi düzgün dizili ama doğru kapanmıyo:63::63:
Aslında ufak tefek eğrilikler bonding denen uygulamayla harika ve kalıcı oluyor..bi arkadaşım bondingle eğri dişlerini dümdüz yaptı...

Dişlerin eğriliği için ortodontistler 1.5 yıl vermişti..bonding harika bi uygulama:KK9:
senin problem çenelerle alakalı galiba. Dişler bozuldu diyince bende benim gibi oldu sandım.

Benim 20lik diş yüzünden alt ve üst dişler arasında tam 1 diş kayma var. Köpek dişim öne doğru kaymış.

4 numaralı azı dişini çektirip köpek dişini kaydırınca problem çözülür herhalde. Doktor öyle dedi. Merak ettiğim üst dişlerde de aynı problem olur mu? Üst çeneyle alt çene farklı herhalde daha hassas alt taraf.

senin problem çenelerle alakalı galiba. Dişler bozuldu diyince bende benim gibi oldu sandım.

Benim 20lik diş yüzünden alt ve üst dişler arasında tam 1 diş kayma var. Köpek dişim öne doğru kaymış.
Yok benim çene deil...üst ön diş hafif önde ve alt diş hafif önde:((((kesme koparma işini yapamıyorum...

Back