Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

O taşan yapışkanlar braketler çıkarılırken mi temizlendi? Yani o zamana kadar kalmasında bir sorun yok mu mesela dişlerin çürümesini falan etkilemiyor mu acaba? Önerilerin için de teşekkür ederim dikkate alacağım. :)

Evet cikardikdan sonra temizledi.
Yapiskanlar çürütmuyor yalniz disinizi cok iyi temizlemeniz lazim braket altinda ki kisim ile dis yuzeyi renk farki olmamasi icin.
Ben dis fircasi haricinde arayuz fircasida kullandim braket kenarlari yapiskan olan yerleride fircaliyirdum yarim saatim dis fircalamakla geciyordu :)

Tamam teşekkürler. :) benim sağdan alt üst diş çekildiği gün sağ üst telim takıldı. Sol alt üst çektirince de sol üstüm takılacak. Alt için de bir ay sonra dediler. Şimdi sadece sağ üstte tel olduğu için hep solla yiyorum. : D
Sollarımı da çektirecektim ama tel takıldığından beri dudağım uçukluyor. Bi geçse solları da çektirip sol teli de taktıracağım. Şimdi telsiz tarafla yememe rağmen uzun uzun fırçalıyorum. : D
İnşallah leke falan olmaz bittiğinde.

kızlar bende lastik kullanıyorum 2 aydır iki ön dişimde açılma olması gerek düzenli kullanmama rağmen iki ön dişim arasında boşluk oluşmadı ya siz kullandığınızda hemen o boşluk açıldı mı

Plak pekistirme evresi yanitlarimk doktordan aldim dun randevumda:)
Plak sıkıntıymis yemek yerken cikariliyor sadece ilk evrede sadece aksamlari takacagim zamani doktorum soyleyecekmis 1 ay sonraya randevu verdi yine.
Yemek yerken cikarip takmak sıkıcı gelmeye başladı
Agzimda bosluk var gariplik alismisim tellere guzel bir boslukda gunde kirk kere plak ve dis temizlogi cikar tak gina geldi tel varken daha kolaydi :)
Ruyamda plak i takmayi unutmusum disim eski haline gelmis gordum korkarak uyandim psikoljimi bozdu dis geri gidecek korkusu
Ben lastik kullanmarigim icin bilmiyorum ama ablamda lastikle gerip disin arasini acmisti 15 gunde acilmaya baslamisti ama herkesin cene yapısı farkli benim dislerim agir hareket etti ablamin hizli o yuzden belli olmaz suresi

2 ay önce randevuya gittiğimde vermişti 1ay sonra açılıcak demişti düzenli kullanmama rağmen açılmadı geçen ay tekrardan gittim randevuya açılmamış dedi sadece tellere takılı olan lastikleri değiştirdi başka işlem yapamam o açılmadan dedi.. 1,5 ay sonrasına randevu verdi o da 27 şubat yani yaklaşık 10 günm kaldı randevuma ve hiç açılma falan yok tedavim uzucak diye korkuyorum açıkçası

1 Nisan tarihinde tam iki sene olacak tel takılalı. Doktoruma ne zaman çıkacak diye sorduğumda daha temmuz ağustosa kadar vakti var dedi halbuki kasım gibi 2016 ya telsiz gireceksin demişti Belki sorun benim dişlerimden kaynaklı bilemiyorum ama çok uzadı ve artık illallah demeye başladım. Dişlerimi düzenli fırçalayıp temizlememe ve sigara içmememe rağmen dişlerim çok sarardı. Bazen kopartıp atasım geliyor hepsini tek tek...
Tel takma sebebim dişlerim ayrık olmasıydı şuan %80 birleşti. Daha bir dişim eksik olduğu için implant yaptırmam gerek ve çok korkuyorumm Yani anlayacağınız baya zor oluyor ama hep sonucunu düşündüğüm için bir nebze de olsa kendimi kandırmaya çalışıyorum. Bitsin önce ve sonra şeklinde resim de paylaşırım sizinle

5 nisan da damaklık(cene genişletme için) ve 6 hazıranda diş teli takıldı bana sürecimiz aynı zamanda ve banada gecen ay ilk kez yaz sonu demişti ..ctesi kontrol var .. benımde alt dişlerde braket etrafları sarı sankı ama neyapsam cıkmıoo ama nasılsa temızlencek dıe kendımı teselli ediyorum..sene sonuna bol bol foto var ozaman bu alanda demekkı ama bende son güncel halini paylaşayım :)

Eklentiler

• diş.jpg
    29,7 KB · Görüntüleme: 287
Ben de bittikten sonra daha diş etlerimi biraz lazerle kestiricem çünkü küçük dişlerim. Dişerimi temizletip beyazlatma yaptıracağım. İmplant var ve iki tane dolgum var onları da yeniletmeyi düşünüyorum. Daha çooook işi var HAMBOSPARA

Lazerle kestirme işinin tahmini ücreti nedir bilginiz var mı acaba ?

Tez zamanda braketlerden kurtulmaniz dilegiyle :)
Pekistirme evreside uzun oluyormus yemek yerken cikariliyor geri kalan tum zamanda yine agizda bi sıkılık kaliyor.
Birde tel kontrollerimde son zamanlarda dislerim yemek yerken sizlamazdi benim.
Teller cikdikdan sonra ilk zamanlar 3 gun isiramazdim simdi ilk zamanlar gibi dislerim sizliyordu ust dislerim suan gecti alt dislerim sonradan ciktigi icin hala sizliyor yemek yerken tabi :/

Kızlar selammm :)
ctesi dişime 6 numara lastık verdı ve çapraz şekilde bağlama..
agzıma hap koyacak kadar bile acılmıyor düşünun dişlerimi sıkar gibi konusuyorum .
baskı o bicim .. buzamana kadar yaşadığım en agrılı sürec ama sanırım 1 hafta sürecek bu sekılde.. sadece yemek yerken cıkarmak var gece uyurknede bir tık acıyorum lastıği .. anlamanız için birde resim yüklüyoruömm.. bu bağlar nekadar kullanılıor acaba lastık kullananlar bi yardımcı olsun lütfennn ..

Eklentiler

• 20160222_092230.jpg
    33,7 KB · Görüntüleme: 255
alt ve üst dişlerinde paralellik sorunu mu vardı? o yüzden mi kullandırıyor bunu ilk defa gördüm. Bende de paralellik sorunu var bunu kullanıcam herhalde.

alt ve üst dişlerinde paralellik sorunu mu vardı? o yüzden mi kullandırıyor bunu ilk defa gördüm. Bende de paralellik sorunu var bunu kullanıcam herhalde.
ewet benım kapanış bozuklugum vardı bunlarla son aşamadaymışız .. dişlerın oturması için dedı .. ilk gunum ve agrım var gece yatarken takmam gereken sekıle getirdim ağrı cok oldu cunku .. bıkacgun böle dewam edip alışmasını sağlayayım bırden cok agır geldı bu şekil..1 hafta sonra normale dönerim die dusunuyorum insallah

Merhaba bende dişlerime tel taktirmak istiyorum ama biraz takıntılıyım bir doktora görüşmüştüm şeffaf önermiyorum dedi benim için en uygunu metal mis bide en az 2.5 yıl sürer dedi böyle deyince ben vazgeçtim üstünden bir yıl geçti. Zaman hızla geçiyo taktirsam tedavinin bitmesine az kalacaktı neyse kisacasi bana konyada iyi bir doktor lazım bulan bilen
yazarsa sevinirim hoşçakalin

selam güzel olmuş dişlerin ben 2 ay kadar taktım o lastikleri düzenli kullanmak gerekiyor gerçekten çok etkisi var kapanış bozukluğu falan kalmıyor kısa süre de kullanan var uzun süre de o gelişime göre değişiyor ama bende derin kapanış oldu sonradan ön 2 dişimin arkasına mavi jel diye bişey yaptırdılar başlarda çok sıkıntı çektim çıkarmak istedim biraz küçülttüler şimdi bir sorun yok gerçekten çok zormuş ağrı acı yok ama dişler kapanmıyo çiğneyemiyorsun 15 ay oldu benim de daha ne zaman çıkacağı belli değil köpek dişlerim hala kötü durumda

ağzında çıkmamış 20lik dişi olupta tel taktıran var mı? bugün röntgen çektirdim resmen şoka girdim üstten çıkmamış 20lik dişler var bekliyorlar pusuda yaşta 23. Ne yapacam bilmiyorum zaten geç kaldık o gömük dişleri aldırmaya hiç niyetim yok. Dişlerimde üst üste binmemiş sadece geri kaymış biraz gerek var mıdır ki çektirmeye?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…