• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

InsAllah canim bende yazacagimi dusunemezdim.
Dislerim pekde iriymis tel ile arada cok fark var alisamadim agzimi kapiyorun hala :)

Plak verdi ust dislerde arkaya sabit tel olmuyormus 1 ay her zaman takacakmisim 1 ay sonrada sadece aksamlari cok yogundu gec de kaldigim icin cok detaya giremedim sali gunu konusacagiz :)
Cok garip bir his dudaklarik dislerimin ustunde kayıyor resmen :D

Plak verdi ust dislerde arkaya sabit tel olmuyormus 1 ay her zaman takacakmisim 1 ay sonrada sadece aksamlari cok yogundu gec de kaldigim icin cok detaya giremedim sali gunu konusacagiz :)
Cok garip bir his dudaklarik dislerimin ustunde kayıyor resmen :KK70:
ama benım yıgenımın hem alt hemde üst dişin arka kısmında var tel .. bence her dr takmıyor o teli :)
ama cok ğüzel olmalı dusunemıorum yemek yıyorsun ve gidip ağzını calkamak zorunda değilsin :)

ama benım yıgenımın hem alt hemde üst dişin arka kısmında var tel .. bence her dr takmıyor o teli :)
ama cok ğüzel olmalı dusunemıorum yemek yıyorsun ve gidip ağzını calkamak zorunda değilsin :)

Her dise olmuyormuş ozellikle sordum gitmeden telefonla gittigimde telleri cikarmadan soyledim yine bakacagiz dedi teli cikardi dislerimi kontrol etti olmaz dedi plak vericem dedi.
Bir bakimada düşünüyorum o tel sabit kaliyor plak bir sure sonra takilmayacak o yuzden sabredebilirim.
Pelteklikden ve tukuruk vs.diyenler olmustu ondan cekindim fakat hicde oyle bisey yok gayet rahat cok ince zaten sadece sıkılıgi farkediliyor.Konusmama hic mani olmadi kimsede plak oldugunu yakindan bakmadan farketmedi :)

Inanilmaz mutluluk verici ben dislerimin boyle olcagini dusunemezdim.cikmadan oncede bu kadar olacagini hic tahmin etmedim vok hosuma gitti sadece iri geldi biraz o kadar :)

Rujlu olan plakli
Rujsuz olan plaksiz

Eklentiler

• 20160212_132516-1.jpg
    20160212_132516-1.jpg
    10,4 KB · Görüntüleme: 135
  • 20160212_160548-1.jpg
    20160212_160548-1.jpg
    19,1 KB · Görüntüleme: 151
süper canım dişlerin tam istediğim gibi yani gülünce dişlerinin hepsi gözüküyo benim dudağım bi kısmını kapattığı için dişlerim küçük gözükebiliyo inşallah yakın zamanda bende kensi diş telsiz resmini atarım :KK28::KK68::KK68:telli hali varmı yada ilk zamanki hali diş çektirdinmi tedavin ne kadar sürdü çok sordumama son olarak
resim çektiğinde rujun renkli olduğundan farklı çıkabiliyo biliyorum ama rujun markası ve numarası nedir :KK45:

süper canım dişlerin tam istediğim gibi yani gülünce dişlerinin hepsi gözüküyo benim dudağım bi kısmını kapattığı için dişlerim küçük gözükebiliyo inşallah yakın zamanda bende kensi diş telsiz resmini atarım :KK28::KK68::KK68:telli hali varmı yada ilk zamanki hali diş çektirdinmi tedavin ne kadar sürdü çok sordumama son olarak
resim çektiğinde rujun renkli olduğundan farklı çıkabiliyo biliyorum ama rujun markası ve numarası nedir :KK45:
Telli halinde tum resimler gitti cikarilmadan cektim gormek istemezsiniz :)
Rujun da resmini atiyorum simdi :)

Bugun yeni aldigim ruj renk cok hosuma gitti :)

Eklentiler

• 20160212_222807_HDR.jpg
    20160212_222807_HDR.jpg
    22,4 KB · Görüntüleme: 142
  • 20160212_222743_HDR-1.jpg
    20160212_222743_HDR-1.jpg
    15,1 KB · Görüntüleme: 141
Tedavim 21.ayini doldurmadan bitti alt teller duruyor sali gunune randevu aldim cikacak.
Telerden sonra fark ettim benim disim dahada iriymis tellerle az iri duruyordu.
On iki disin yanindaki sag 1 dis geride ve onu az acikti yay ile acildi dis braketle one cekildi.
Cikmayacak gibiydi ama bitti:)

Kızlar ya ben de tel taktırdım ama kafamı kurcalayan bir sürü soru var. Hepsini doktoruma sormaktan çekiniyorum şuan ilk randevuda soruya boğmak istemiyorum. :) yardımcı olur musunuz? Braketleri yapıştırırken yapıştırıcı sürüyor ya, o braketin etrafında da saydam ve mat şekilde kalıyor. O geçici bir şey mi yoksa braketler çıkana kadar kalacak mı? Veya hiç çıkmama gibi bir ihtimal var mı?
Diğer sorum telin arka bitimi batıyor. Biraz uzun kalmış. Onu sıfır şekilde kısaltabilirler değil mi doktoruma kısaltalım dediğimde çok kısa kısaltmaz diye korkuyorum. :/
bir de benim braketlerin hepsi takılmadı. Ön dişlerime takılmamasına rağmen braketlerin takıldığı gün ön dişlerimin ucunda beyazlıklar vardı, geçmez diye çok korktum ama geçti. Önlere de braket takılınca kalıcı bir renk değişimi olur diye korkuyorum. Araştırdım ama braket takımında böyle bir tehlike bulamadım. Bir şey olmaz Di mi dişlere :(

Son sorum da tedavisi bitenlere. İlk haftamda soldaki diş çekimim bitmediği için sadece sağ tarafın teli takıldı. Şimdiden dişlerimi kapadığımda sadece sağda bir dişim üstüne oturuyor, önceden hepsi birbirine oturuyordu, bir haftada bir dişim yükselti yaptı. Tedavi bittiğinde dişlerin hepsi cuk diye oturuyor mu? Yerlerini değiştirince alt üst birbirine tam oturacak şekilde oturuyor mu?
Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de dikkat etmem gereken şeyler varsa önerilerinizi dinlerim.

Kızlar ya ben de tel taktırdım ama kafamı kurcalayan bir sürü soru var. Hepsini doktoruma sormaktan çekiniyorum şuan ilk randevuda soruya boğmak istemiyorum. :) yardımcı olur musunuz? Braketleri yapıştırırken yapıştırıcı sürüyor ya, o braketin etrafında da saydam ve mat şekilde kalıyor. O geçici bir şey mi yoksa braketler çıkana kadar kalacak mı? Veya hiç çıkmama gibi bir ihtimal var mı?
Diğer sorum telin arka bitimi batıyor. Biraz uzun kalmış. Onu sıfır şekilde kısaltabilirler değil mi doktoruma kısaltalım dediğimde çok kısa kısaltmaz diye korkuyorum. :/
bir de benim braketlerin hepsi takılmadı. Ön dişlerime takılmamasına rağmen braketlerin takıldığı gün ön dişlerimin ucunda beyazlıklar vardı, geçmez diye çok korktum ama geçti. Önlere de braket takılınca kalıcı bir renk değişimi olur diye korkuyorum. Araştırdım ama braket takımında böyle bir tehlike bulamadım. Bir şey olmaz Di mi dişlere :KK43:

Son sorum da tedavisi bitenlere. İlk haftamda soldaki diş çekimim bitmediği için sadece sağ tarafın teli takıldı. Şimdiden dişlerimi kapadığımda sadece sağda bir dişim üstüne oturuyor, önceden hepsi birbirine oturuyordu, bir haftada bir dişim yükselti yaptı. Tedavi bittiğinde dişlerin hepsi cuk diye oturuyor mu? Yerlerini değiştirince alt üst birbirine tam oturacak şekilde oturuyor mu?
Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de dikkat etmem gereken şeyler varsa önerilerinizi dinlerim.
Evet tel uzun kaldıgında kesebiliyor. İlk önce birazını keser şimdi nasıl diye sorar sen biraz daha kesmesini istersen keser. Rahatlarsın. Yoksa kestirmeden cok zor.. Ağzımda çok yara olmuştu benim.

bir de benim braketlerin hepsi takılmadı. Ön dişlerime takılmamasına rağmen braketlerin takıldığı gün ön dişlerimin ucunda beyazlıklar vardı, geçmez diye çok korktum ama geçti. Önlere de braket takılınca kalıcı bir renk değişimi olur diye korkuyorum. Araştırdım ama braket takımında böyle bir tehlike bulamadım. Bir şey olmaz Di mi dişlere :KK43:

Yapistiricilarin hepsi cikiyor sekil A da oldugu gibi benimde braketin etrafinda tasmis gibi vardi.
Bir yikama yapiyor yuzunuz gozunuz yıkanıyor o derece yari yuz banyosu yaptiriyor resmen :D
Disiniz hareket ettigi icin tam oturmamistir zaten doktorunuz kontrolde ağzınızı surekli ac kapa yaptirip duruma göre sıkıyor.
Tedavi bitiminde disler cuk diye oturuyor yukselti kalmayacaktır :)
Dikkat etmeniz gerekn tek şey braketlerin kirilmamasi ve ark telinin cikmamasi.Ciktigi takdirde hemen randevu alip tekrardan yerine yapistirilmasi veya takilmasi doktor tarafindan.
On dislerinizi fazla kullanmayin braketler onde oldugu icin yerinden cikabilir.
Birde benim bir kere dustugum hata doktor sayesinde duzelttim sag ve sol arka disleri tek tarafli kullanmayin iki tarafida esit kullanin.
Ornegin ben sag tarafi kullanmiyordum sol arka dislerle cigniyordum doktorum uyarmasa tek taraf kullaninca disler curuyor cok kullanidiginiz taraf. :)
Bende hic resim cekecegimi dusunmezdim bu gunlere geleceğimi hayal bile edemezdim hala inanamıyorum :D
InsAllah sizlerinde tedavisi bittiginde guzel resimler cekersiniz tez zamanda :) (ozguven artisi %100 artiyor)

Tel uzunlugu ile ilgili sikayetinizi doktorunuza söyleyin halledecektir.
Birde o kadar masraf ve eziyet cekiyoruz oyuzden doktordan cekinmeyin ne sıkıntınız var ise sorun sonucta hem emek hem para harciyorsunuz.Ben her kontrolde soru yagmuruna tutuyordum.benim doktorumda fazla soru sevmez ama katlandi bana yapacak bisey yok ;)

İnşallah ben de iki yıl sonra sizin gibi düzgün dişlerimi yaptırmak isteyenlere paylaşabilirim. :) diş çekimi oldu mu sizde? Alt üst dişler birbirine tam oturuyor mu?

Dis cekimi oldu fakat benim ki dis coklugundan degil di curuk dis vakasindan oldu.
Dis cekimi soyleyen her doktora inanmayın en az 3-5 doktor gezip sorun ben yaklasik 2 sene doktor aradim zor buldum ;)

Back