• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ben hep lastik kullandim canim 3 ay en fazla lastiksiz kaldigim süre pekiştirmek için kullaniorum su an. 4 tane lastik var.

gece ve gü-ndü-z kullanıorum canım konusurken zor gelior ama artık sonları mecburum dişimi sıkmam lasım birde güsel dişlermi düsündükce azmediorm canım yoksa benim cidden cok uzadı tedavim 2 yıl dedik malesef ama 2,5 seneyi gecti ama mecburen sabrediorm.
Anladım canım.
Ben 2 tane lastik kullanıyorum,4 tane zorluyordur tahmin edebiliyorum. :bbo:
Aynen tüm gün kullanıyorum bende,sadece yemek yerken çıkarıyorum.
Düzenli kapanış ve dişlerin birbiriyle uyumu için demişti bana ortodontistim.
Uzun zamandır sabrediyorsun haklısın ama tedavi süresi ortodontistlerin dediğinden fazla oluyor. :1no2:
O yüzden kendimi alıştırmamaya çalışıyorum bende süre meselesine. :çok üzgünüm:

evet canım . alıstırsan ii edersen. bende kapanıslar için kullandım lastıkleri yanlıs su an pekiştırmek için kullanacagımısı söyledi doktor bende cok kızıorm doktora dogrusu yanı birde her gidişimşsde muayene ucreti alacakmıs artı 30 lira basa gelen cekilio sormaıın

evet canım . alıstırsan ii edersen. bende kapanıslar için kullandım lastıkleri yanlıs su an pekiştırmek için kullanacagımısı söyledi doktor bende cok kızıorm doktora dogrusu yanı birde her gidişimşsde muayene ucreti alacakmıs artı 30 lira basa gelen cekilio sormaıın
Hadi ya :bbo:
Teller çıkıp pekiştirme dönemine geçildiğinde mi ayrıyeten muayene ücreti alınıyormuş ? :uhm:

benden alıorlar canım ama baskalarındada alıorlar mı merak ediorm . ilk basta demişlerdi bana canım bizde pek arastırmadık yanı tek bizden mi alıolar acaba bilemiorm

benden alıorlar canım ama baskalarındada alıorlar mı merak ediorm . ilk basta demişlerdi bana canım bizde pek arastırmadık yanı tek bizden mi alıolar acaba bilemiorm
Hmm... CADIARZU
En başta söylemişler en azından sana.
Biz öyle birşey konuşmadık,sadece tedavi ücretini söylemişti bize.
Ama merak ettim şimdi. :uhm:

slm bugün randevum vardı:delphin:
veeee dier randevumda çıkıcaını söyledi doktorum:dance:
yani 14 aralıkta o günü iple çekiyorum:lepi:

..$€L!n..;4246354 .!.:
slm bugün randevum vardı:delphin:
veeee dier randevumda çıkıcaını söyledi doktorum:dance:
yani 14 aralıkta o günü iple çekiyorum:lepi:

cok sevindim canım benim doktorum da 23 aralık a randevu verdi ve ondan sonraki randevuda cıkarırız dedi cok temkinlı adım atıor doktorum bana göre cok uzatıor amayanı tabi yıllardır yapıor o daha ii biliodur
işini. insallah zaman cabuk gecer yeni yıldan sonraya kaldı ya gec olsun güç olmasın ne dielim
insan cidden merak edior telsiz halını hele benim gibi 3 yıla yakın kullanıosanısama bir güsel oldular canım sende ince tel mı var su an lastıgide bıraktın demi
birde cene problemin var mıdı
benim yüzüm önceden kücücüktü o kadar degistim ki tellerden sonra yüzüm toplandı zaten her randevuda doktorum yüzümü yana cevirip ceneme bakıoCADIARZU

Canim hevesin kursaginda kalmasin ama banada 2 ay once cikacak demislerdi ve hala cikmadi :) onlarin oyle dedigine bakma.. yine aradan bi kac ay geciyor..

guya benimde 2 randevu once cikacakti...

ama bellimi olur seninki cikar belki

evet canım bana da aynı numarayı 4 ay önce demişlerdi cıkacaktı hatta oturtum cıkaracaktı ama hala lastıklı ve telliyim insallah seninki cıkar vallahı sinir oluyorum doktora sırf böle dedi ve cıkarmadı için ya neyse .belki onlarda haklıdır

Selam herkese (=
Yine giremedim uzunca bir ara...
Dişlerim hala aynı durumdalar yakında alt dişlerime başlicak doktorum cokacimcoook
Artık fazla acele etmiyorum çünkü acele etsemde birşey değişmiyor :ecrin_bebek: :roflol:
Selin adına çok sevindim umarım o tarihte çıkar tellerin...
Benimde yılbaşına doğru çıkacak sözde ama arkadaşların dediği gibi doktorlara bu konuda fazla güvenmemek lazım, kendi doktorumda söyledi bana bunu gamyoncuiremsu
Neyse, herkese iyi tedaviler kaydirigubbakcemile

bilgilendirdiğin için çok teşekkürler, sen metal tel taktırdığını söylüyosun , nasıl rahatsız ettimi seni hem görüntü olarak hemde kullanım açısından...bide metaller dahamı iyi oluyor

Fırsat buldukça gidin ortodontistlere danışın.
Bir-iki kişi arasında kalmayın,araştırın.
Fiyatı hakkında,ağız ve diş yapınız hakkında daha kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.
Seçeceğiniz ortodontistte çok önemli uzun bir zaman geçireceksiniz ve ortalama her ay görüşeceksiniz.
Bu yüzden size samimi gelen,güven veren biri olmasına dikkat edin.
Fiyat hakkında bilginiz olsun diye söylüyorum.
Ben alt-üst metal için 2,500 ytl ödedim.

bilgilendirdiğin için çok teşekkürler, sen metal tel taktırdığını söylüyosun , nasıl rahatsız ettimi seni hem görüntü olarak hemde kullanım açısından...bide metaller dahamı iyi oluyor

Rica ederim. yerimseniben
Metal daha mı iyi oluyor derken şöyle söyleyeyim.
Şeffaf braketlere göre metaller biraz daha fazla kuvvet uyguluyor.
Ortodontistle beraber karar veriyorsun tabi,yani dişlerinin durumuna bağlı birazda aslında.
Benim alt dişlerim kendi tabirimle korkunç durumdaydı,dar çene yapısı,geride olan bir yan diş,önde olan bir köpek dişi ve çapraşıklıklar. :1shok:
Böyle oluncada ortak bir kararla metal olmasına karar verdik,süre olarakta şeffaflar uzatabiliyo tedaviyi.
Kullanım açısından hiçbir sorun yaşamadım.
Görüntü olarakta sadece ilk takıldığı akşam yadırgamıştım,sabah kalkıp aynaya baktığımda güzel bile gelmişti gözüme. :icecream:
Hiç problem etmedim kendime tam aksine bana yakıştığını düşünüyorum. :lepi:
Çünkü dişlerimin eski hali telli hallerinden çok daha korkunçtu. :1ninca:

Ben 3 hafta önce şeffaf taktırdım,metal olanı 1500 dolardı , şeffaf ise sadece 150 dolar fazlaydı, fazla fark olmadığından dolayı şeffaf taktırdım ve gayet de estetik yanı, braketler beyaz ve diş teli metal olmasına rağmen çok yakından bakılmadıkça farkedilmiyor eğer imkanınız varsa tavsiye ederim :)

canım diş tellerini nerede taktırdın, mesajla bilgi verebilir misin bana? benim görüştügüm dişçi oldukça yüksek bir ücret verdi seninki gayet makulmuş.

Şeffaf braketlere göre metaller biraz daha fazla kuvvet uyguluyor..
Benim alt dişlerim kendi tabirimle korkunç durumdaydı,dar çene yapısı,geride olan bir yan diş,önde olan bir köpek dişi ve çapraşıklıklar. :1shok:
Böyle oluncada ortak bir kararla metal olmasına karar verdik,süre olarakta şeffaflar uzatabiliyo tedaviyi.
Hiç problem etmedim kendime tam aksine bana yakıştığını düşünüyorum. :lepi:
Çünkü dişlerimin eski hali telli hallerinden çok daha korkunçtu. :1ninca:

Olmaz olmaz kabul etmiyorum bunu:delphin:şeffafta aynı baskıyı uyguluyo gerçekten çok baskı altında hissediyorum kendimi:delphin: Aynıdır ya öyle demeyin yeni takdırdım valla gücenir diştellerim sizekaydirigubbakcemile3
Kesinlikle katılıyorum sana charming arkadaşım iyiki taktırmışım tellerimi bende senin gibi şu anda tellerle daha rahat gülüyorum hatta üstelik daha 3 hafta falan oldu taktıralı:1shok:yani dişlerim eğriyken taktırmadan önce elimi kapatıyodum hep şimdi tel olmasına rağmen daha rahat gülüyorum
İnsana bi güven geliyor valla kesinlikle hiç düşünmeden yaptırın benim doktorum zaten ödeme konusundada yardımcı oldu..Eminim sizede yardımcı olacaklardır..kaydirigubbakcemile5
Benim şeffaf tel ve toplamda 2500YTL ödeyeceğim aslında dolardı ama sabitledik iyiki öyle yapmışız şu kriz ortamında valla:1ninca:
Charming canım seninde güzel haberlerini bekliyoruzkaydirigubbakcemile5tellerin çıkınca bizde görelim olurmu

benimde bundan 2 sene önce dislerimde tel vardi. cenem ufak oldugu icin önden iki disim üst üste binmisti :kızgın: teller takilmadan önce üst dislerimden iki disimi cekti doktor yer acmak icin, yaklasik 2 bucuk sene takili kaldi teller. 4000 € ödemem olmustu. su an disimin ic tarafinda ince bir tel var ic tarafta oldugu icin hic belli olmuyor ve rahatsiz etmiyor, bu tel dislerimin tekrar yamulmamasini sagliyor. su an 20lik dislerim cikiyor ve bi tane dis cikmasi gereken yerde iki dis birde cikariyorum :lepi: bende dis bollugu var lazim olan varsa veriyim :dance: gecen gün senelik kontrolum vardi doktor disim tamamen ciktiginda cekecegini söyledi -tatlicadiarzu- bakalim ne olacak kaydirigubbakcemile2

Olmaz olmaz kabul etmiyorum bunu:delphin:şeffafta aynı baskıyı uyguluyo gerçekten çok baskı altında hissediyorum kendimi:delphin: Aynıdır ya öyle demeyin yeni takdırdım valla gücenir diştellerim sizekaydirigubbakcemile3
Kesinlikle katılıyorum sana charming arkadaşım iyiki taktırmışım tellerimi bende senin gibi şu anda tellerle daha rahat gülüyorum hatta üstelik daha 3 hafta falan oldu taktıralı:1shok:yani dişlerim eğriyken taktırmadan önce elimi kapatıyodum hep şimdi tel olmasına rağmen daha rahat gülüyorum
İnsana bi güven geliyor valla kesinlikle hiç düşünmeden yaptırın benim doktorum zaten ödeme konusundada yardımcı oldu..Eminim sizede yardımcı olacaklardır..kaydirigubbakcemile5
Benim şeffaf tel ve toplamda 2500YTL ödeyeceğim aslında dolardı ama sabitledik iyiki öyle yapmışız şu kriz ortamında valla:1ninca:
Charming canım seninde güzel haberlerini bekliyoruzkaydirigubbakcemile5tellerin çıkınca bizde görelim olurmu
Baskı olarak öyle çok bariz bi fark yok tabide kıyaslandığında metallerin kuvveti biraz daha fazlaymış. =)
Benim alt dişlerle anca metaller baş edebilirdi zaten. benneyaptımki
Kötü bi görüntüsü de yok ,diş teli moda artık. :lepi:
Çıkması için biraz daha var,1 sene olarak konuşmuştuk en başta.
En az 4 ay var yani.
Zaten kendimi o süreye fazla alıştırmamaya çalışıyorum,süre uzarsada hazırlıklıyım yani.
Ama tellerim bi çıksın 7/24 böyle gezicem. sırnaşık şey

benim doktorum şeffaf teller için,yani porselen,daha fazla leke yapma ihtimali oldugunu söyledi.kendisi de kullanmıyor zaten.arkadan takılan tellerden kullanıyor.yani metalde dişlerinizin leke olma ihtimali daha az.tedavi süresi de daha kısa tabiyki.bende tellerimi 1 günlüğüne de olsa gizlemek istiyorum:))) nasıl yapabilirim bilmiorum

bu ranvevum gercekten oldukca uzun yaklasık 2 ay nasıl gececek bakalım. su an lastiklerim var doktorum randevuna 2 hafta kala lastigi yanlızca geceleri takacaksın dedi ya bakalım yüzde 99 son lastıklerim oldugunu söyledi artık cıkaracagını ümit ediyorm. cok güzel oldular akin ben kendimi artık telsiz görmek istiyorm.

2 sene 7 aydır kullanıorm telleri bu arada ilk konusmamızda 2 sene demiştik ama yedi ayda gelmiş geçmiş .

Back