• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

doktorum bana dişlerime takmam için lastik verdi.ama bn bunları hergün takmıyorum.ya unutuyorm ve da yemek yerken çıkar tak yaptığım için üşeniyorum.:utangac: sorun olurmu bilmiyom bnm 11 ay oldu taktıralı.ve hala dişerim aralıklı..bide bana ara fırçaları kullanman gerekmez dedi.normal diş fırçasıyla fırçalıyorm dişlerimii :S:S:S

----------

tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.

doktorum bana dişlerime takmam için lastik verdi.ama bn bunları hergün takmıyorum.ya unutuyorm ve da yemek yerken çıkar tak yaptığım için üşeniyorum.:utangac: sorun olurmu bilmiyom bnm 11 ay oldu taktıralı.ve hala dişerim aralıklı..bide bana ara fırçaları kullanman gerekmez dedi.normal diş fırçasıyla fırçalıyorm dişlerimii :S:S:S

----------

tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.
Bende lastik kullanıyorum.
Lastikler çok önemli ihmale gelmez.
Ne kadar takmazsan okadar süre uzar tellerinin dişlerinde kalması.

uzun süredir yazamıorum salı günü randevum var bakalım . bu 30. ayım tellerlen bagdastık ama cıkacagı günü dört gözlen bekliorm

güsel gözüküyorlar canım benimde 2,5 sene oldu salı randevum cıkacagı tarihi bekliorm. bana göre cok iyi oldular doktoruma göre de ii. ama tam oturtuomusuz su meretler oturmadı gitti.

kızlar doktorum baş ve diş ağrısı yapar mutlaka demıs uyarmıstı ama 3hafta oldu takalı hiç ağrım yok bu normal mi

kızlar doktorum baş ve diş ağrısı yapar mutlaka demıs uyarmıstı ama 3hafta oldu takalı hiç ağrım yok bu normal mi
Mutlaka yapar dişe birşey yok sanırım.
Bende de hiç ağrı olmamıştı.
Sadece baskıyı hissetmiştim ben alışana kadar.
Merak edilecek birşey yok yani,normal ağrı olmaması.
Herkeste görülen bir durum değil.

Perşembe günü taktırdım diş tellerimi :dance: daha bir hafta olmasına rağmen soruyorum herkese bi değişiklik varmı dişlerimde diyeekaydirigubbakcemile3
Bende kilo verdim yemek yemeye bayılırım ama tellerle keyif alamadığım için fazla yemiyorum artık :1rolleyes: gayet güzel olduu tabii

bana damaklık falan hiç bişey vermedi doktor acaba diş yapımdan dolayımıki CADIARZU ayrıca sadece yanlara taktı ,yer açılıncamı önlere takıcak acaba çünkü önlerde eğri hafif...
İnci gibi dişlerimizin olması dileğiyleee

Perşembe günü taktırdım diş tellerimi :dance: daha bir hafta olmasına rağmen soruyorum herkese bi değişiklik varmı dişlerimde diyeekaydirigubbakcemile3
Bende kilo verdim yemek yemeye bayılırım ama tellerle keyif alamadığım için fazla yemiyorum artık :1rolleyes: gayet güzel olduu tabii

bana damaklık falan hiç bişey vermedi doktor acaba diş yapımdan dolayımıki CADIARZU ayrıca sadece yanlara taktı ,yer açılıncamı önlere takıcak acaba çünkü önlerde eğri hafif...
İnci gibi dişlerimizin olması dileğiyleee
Hayırlısı olsun. kaydirigubbakcemile5
İlk zamanlar kilo verilmesi normal tabi genelde sıvı tüketildiği için.
Ama bu durum fazla uzun sürmüyor haberiniz olsun. :1ninca:
Damaklık zaten çene problemlerinde verilir,herkes kullanmaz yani.
Yanlara takmasının sebebide yer açılması içindir.
Zamanla dişler hareket edip yer açıldıkça ön dişlerede takar gerilip düzelmesi için.
Sağlıklı gülüşler. :nazar:

Randevum vardı bugün ayrıca. hihoyyyt
Haberler süper. :lepi:
Alt dişlerimde düzeldikleri için bugün altların telini değiştirmedi ilk kez ve 8 aydır değişmeyen ilk takıldığı günkü üst dişlerimdeki telleri değiştirdi.
Bende sabırsızlıkla bekliyordum zaten üsttekilerin değişmesini.
Çünkü 8 aydır aynı teller olduğu için bana hiç işe yaramıyormuş gibi geliyordu. :tomato:
Baskıyı hissediyorum haliyle ve bu bana moral kaynağı oluyor. sositososito
Şu an sorun kalmadığını ve çapraşıklıkların düzeldiği söyledi ortodontistim. kaydirigubbakcemile2
Ancak dişlerin birbiriyle uyumu ve düzgün bir kapanış için lastiklere yine devam etmemi söyledi.
Çoğunu bitirdik azı kaldı artık dedi. :icecream:
Yalnız 20'liklerin çekilmesi gerekiyormuş teller çıktığında dişlerin düzenini etkiler ve bu bizim için hiç iyi olmaz dedi. :1no2:
Zamanım olduğunda diş hekimime danışıcam bakalım ne zaman halledelim onları diye.
Moral depolayıp geldim bugün yine. :1rolleyes:
Birdahaki randevumuda bayram girdiği için 16 aralığa verdi.

8 aymı:utangac:süper ya umarım bende o günleri görebilirim ben napiim daha 1 haftalık tellerimle nerelere gidiimkaydirigubbakcemile3
çok sevindim umarım sonucu çok güzel olur..kaydirigubbakcemile5
Dişlerinde düzelmeyi hissedebiliyormusun peki?
Benimde dişlerim çok sıkı olduğu için önceden iki küçük azıyı çekti doktorum şimdi o yüzden yanlarda teller var ..bende kasım sonu gene gidicem doktorumaa :utangac:bi an önce düzelsin ya bi anönce... bazen gülerken dudaklarım üstte kalıyo kaydirigubbakcemile3elimle düzeltiyom hehee tellere takılıyo

8 aymı:utangac:süper ya umarım bende o günleri görebilirim ben napiim daha 1 haftalık tellerimle nerelere gidiimkaydirigubbakcemile3
çok sevindim umarım sonucu çok güzel olur..kaydirigubbakcemile5
Dişlerinde düzelmeyi hissedebiliyormusun peki?
Benimde dişlerim çok sıkı olduğu için önceden iki küçük azıyı çekti doktorum şimdi o yüzden yanlarda teller var ..bende kasım sonu gene gidicem doktorumaa :utangac:bi an önce düzelsin ya bi anönce... bazen gülerken dudaklarım üstte kalıyo kaydirigubbakcemile3elimle düzeltiyom hehee tellere takılıyo
Teşekkür ederim,umarım çok güzel olur. :)
Dişlerimdeki düzelmeyi hissetmek ne kelime aynaya baktıkça mutlu oluyorum ben.
Benim alt dişlerim çok kötüydü.
Dar çene yapısı,geride olan bir dişim,önde olan bir köpek dişim ve çapraşıklıklar vardı. :1shok:
Teller takıldı ve üst dişlerim 1,5 ay'da düzeldi,bu sefer alt dişlerim çok gözüme batmaya başlamıştı.
Ama 8.ay'dayım ve sonuçlar çok çok çok güzel. :lepi:
Dişlerimin eski haline,telli halleri 10 basar. :icecream:
Küçük azı dişlerin çekildiğine göre o boşlukların kapanması gerektiği için önce yanlara takmıştır.
Zaten boşluklar kapanmaya başladıktan sonra dişlerin düzelmesi günden güne belli ediyor kendini.
Benimde atlattığım zor kısımlar boşluk ve geride olan dişimdi.
Benimde öyle oluyordu gülerken braketlerdeki çengellere takılıyordu dudaklarım. kaydirigubbakcemile3
Ama tüm zorluklara değiyor. :lepi:

merhabalar benimde bir sorum olacaktı dişlerime tel takılması gerekiyor 2750 ytl nakit ödeniyormuş doktorum öyle söyledi fakat birazını devlet geri ödüyormuş..ben ne kadarının geri ödendiğini öğrenmek istiyorum..emekli sandığı...

Slm arkadaşlar, benimde dişlerimde sorun var, tel taktirmak istiyorum, bana maliyeti hakkinda bilgi verirmisiniz acaba? Bide doktor tavsiye ederseniz çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler

canım fiyat her yerde ve metal veya şeffaf olup olmamasına göre değişiyor ama ortalama sanırım 2.500dolar ama bn daha az ödemiştim dediğim gibi değişebiliyor

4 kasımda randevum vardı yine cıkmadı ve yine lastıklerim var. doktorum yü-zde 99 birdahaki randevuda lastıkleri bırakıp cıkma asmalarına gececegiz dedi ve benim bütün umutlarım yıkıldı tellerle ve lastıkle koskoca bir bucuk ay. hos 3 yılın yanında ne ki ama gelin de bana sorun

Slm arkadaşlar, benimde dişlerimde sorun var, tel taktirmak istiyorum, bana maliyeti hakkinda bilgi verirmisiniz acaba? Bide doktor tavsiye ederseniz çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler
Fırsat buldukça gidin ortodontistlere danışın.
Bir-iki kişi arasında kalmayın,araştırın.
Fiyatı hakkında,ağız ve diş yapınız hakkında daha kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.
Seçeceğiniz ortodontistte çok önemli uzun bir zaman geçireceksiniz ve ortalama her ay görüşeceksiniz.
Bu yüzden size samimi gelen,güven veren biri olmasına dikkat edin.
Fiyat hakkında bilginiz olsun diye söylüyorum.
Ben alt-üst metal için 2,500 ytl ödedim.

4 kasımda randevum vardı yine cıkmadı ve yine lastıklerim var. doktorum yü-zde 99 birdahaki randevuda lastıkleri bırakıp cıkma asmalarına gececegiz dedi ve benim bütün umutlarım yıkıldı tellerle ve lastıkle koskoca bir bucuk ay. hos 3 yılın yanında ne ki ama gelin de bana sorun
Canım sen de lastikleri alt azı dişinden üst köpek dişine doğru mu kullanıyosun,yoksa tam tersi mi ? fisfisfis
Lastikler tedavinin belli bir aşamasından sonra veriliyo değil mi ben öyle biliyorum. :sm_confused:
Sen çapraşıklıklar düzeldikten sonra mı kullanmaya başladın ?
Bende 3 aydır kullanıyorum. :1ninca:

Ben hep lastik kullandim canim 3 ay en fazla lastiksiz kaldigim süre pekiştirmek için kullaniorum su an. 4 tane lastik var.

gece ve gü-ndü-z kullanıorum canım konusurken zor gelior ama artık sonları mecburum dişimi sıkmam lasım birde güsel dişlermi düsündükce azmediorm canım yoksa benim cidden cok uzadı tedavim 2 yıl dedik malesef ama 2,5 seneyi gecti ama mecburen sabrediorm.

Back