Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Arkadaslar benim ust damagim biraz onde gittikce one dogru geldigini goruyorum ysni dislerim one dogru geliyor bunun icin tel mi takilir yoksa nasil bir tedsvi uygulanir bilen varmi.dr a gitmeyi dusunuyorum. Konuyu girunce yazdim.

Arkadaslar benim ust damagim biraz onde gittikce one dogru geldigini goruyorum ysni dislerim one dogru geliyor bunun icin tel mi takilir yoksa nasil bir tedsvi uygulanir bilen varmi.dr a gitmeyi dusunuyorum. Konuyu girunce yazdim.
damaklık takılabilir emin değilim

Ortodonti tedavisi yapılır ama geç kalmadan gidin çünkü çenenin ileri derece düzelemeyecek kaymaları problemleri vs ameliyat ile düzeltiliyor

kızlar ben çekimli tedavi yaptırdım bir ay oldu köpek dişim milim yerinden oynamadı. sizin köpek dişleri ne zaman kaymaya başladı

benim tedavim başlayalı 5 ay oldu köpek dişlerim kaydı gibi birşey:) tabi daha 1 sene daha tel takılı durucak ama kişiden kişiye değişiyor sanırım arkadaşımında 5 ay oldu ama dişleri şimdiden tamamen düzeldi bile :)

köpek dişlerinin kayması daha mı uzun sürüyor

inanmıyorum ya harika olmuş benimkiler böyle güzel durmuyor. gülmeyi kendime hiç yakıştıramıyorum hala. umudum tel çıktıktan sonrasına.. senin braketler beyaz oldugundan mıdır bilmiyorum çok güzel görünüyor maşallah :)

cok guzel olmus gecmis olsun, Bende taktircam canım yer açılması için dış cektirdim onun iyileşme asamasindayim sana sorum su, ağrı oluyormu bu süreçte

Teşekkürler :), hepsi düzeldi aslında ama dişeti yapısından mıdır nedir ön sağ dişim bazen düzelmemiş gibi geliyor, Doktor bu ayın sonunda çıkaracağız braketleri dedi. Ben de dişlerim tam harika olmuş gibi hissetmiyorum. Randevuda soracağım bana mı öyle geliyor diye

Son düzenleme:
cok guzel olmus gecmis olsun, Bende taktircam canım yer açılması için dış cektirdim onun iyileşme asamasindayim sana sorum su, ağrı oluyormu bu süreçte

teşekkürler:) İlk takıldığı hafta dişlerim hassaslaştı, bir de ilk kontrolden sonra. Onun dışında hiç ağrım olmadı. Braketlerime hep özel mumdan yapıştırdım uyumadan önce, ağız içim yara olmasın diye. İlk başlarda birşey yiyince hemen dişimi fırçalardım, yediklerime dikkat ederdim braketler kırılmasın diye sonra ooo bi saldım hamburger, lokum, çikolata ne varsa Günde 5 kez fırçalardım sonra 3e düştü:)) Diş telleri anlatılmaz yaşanır :)))

daha çok erken değil mi? ama sevindim erkenden bitmesine :) sana öyle geliyodur ölçülüyor onlar teknolojik ortamda. bi bozulma olursa fark ederler canım düzgündür o:)

daha çok erken değil mi? ama sevindim erkenden bitmesine :) sana öyle geliyodur ölçülüyor onlar teknolojik ortamda. bi bozulma olursa fark ederler canım düzgündür o:)

Dr zaten 6 ayda düzelir demişti, 7 ay olacak çıktığında. diş arkasına retainer takılıyormuş ömür boyu kalacak o ,yoksa dişler eski haline dönüyormuş. 2 hafta sonra retainer yapıştırılacak ve braketle 2 hafta daha kalacak sonra braketler çıkacak.

harika ya inş bende sorunsuz atlatirim. Fircalarimi falan aldım eczaneden bi taktırması kaldı hayirlisi olsun bakalim

Retainer rahatsız edici bi şey mi acaba? ömür boyu kalacak olması biraz düşündürdü beni.. Plak neden kullandırtmıyor

Retainer rahatsız edici bi şey mi acaba? ömür boyu kalacak olması biraz düşündürdü beni.. Plak neden kullandırtmıyor
Sordum rahatsız eder mi diye çok ince bir tel , eğer ortodonti tedavisinden sonra takılmazsa zaman içinde eski haline geri dönmek ister dişler dedi. Herkese takılır sonunda diye düşünüyorum.Bazı insanlar "ben ortodonti tedavisi gördüm ama dişlerim eski haline döndü" diye şikayet ediyor, bu nedenle sanırım. Çok mantıklı retainer takmak bence.

harika ya inş bende sorunsuz atlatirim. Fircalarimi falan aldım eczaneden bi taktırması kaldı hayirlisi olsun bakalim
Hayırlı olsun ilk günler garip geliyor ağzında kocaman birşey var gibi, sonra unutuyorsun varlığını, dişlerin düzelince onlarla gülmek bile hoşuna gidiyor, havalı bence

iyi günler ben lise yıllarımda ortadonti tedavi gördm o zmnlar küçktm ilgilenmyrdm carpışklgda önemsemiyordm surekli braktleri kırark doktrmn yanına gttgm için doktr tedaviyi yarm brakti..suan 23 yasımdaym ve tekrar baslyrm tel sürecine ve bu defa önemsiyorum ! yalnz 4 küçk azı cekmli bi tedavi görecgm bu konuda yardmcı olack olan varmı ? kafamda birsru soru vr cekmle ilgili ve gerklimi doktrm cekm gerekli dyor ama bana o kadarda gerkli gelmyr kafam karsk ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…