• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Sordum rahatsız eder mi diye çok ince bir tel , eğer ortodonti tedavisinden sonra takılmazsa zaman içinde eski haline geri dönmek ister dişler dedi. Herkese takılır sonunda diye düşünüyorum.Bazı insanlar "ben ortodonti tedavisi gördüm ama dişlerim eski haline döndü" diye şikayet ediyor, bu nedenle sanırım. Çok mantıklı retainer takmak bence.
kesin çözümse ben de taktırırım. çünkü plak kullananlarınki bozuluyor gerçekten

merhabalar,

Sonunda ben de resim ekleyenler kervanına girdim. 6 buçuk ayım bitti dişler düzeldi :) Çok güzel bir duygu. Hala kararsız olanlar varsa hemen taktırsın zaman çok çabuk geçiyor. :KK59::)

Eki Görüntüle 1745858
şeffaf olduğu için sorun yaşıyor musun acaba? sararır eder soslu körili şeyler yiyemezsin felan diyorlar

şeffaf olduğu için sorun yaşıyor musun acaba? sararır eder soslu körili şeyler yiyemezsin felan diyorlar

Her ay lastikler değiştiği için sorun olmuyor, çok çay ve kahve içmezseniz özellikle. Soslu değilde hazır makarnadan (sıcak suya konulan) bir kere fosforlu sarı olmuştu :) katkılı olan hazır soslardan değişir diye düşünüyorum. Evde körili yemek yapıp yedim birşey olmadı:)

merhaba kızlarrr :) ctesı kontrole gittim ve ilkkez bir tarih verdi doktorum yaz sonuna cıkarıcaz dedi :) alt dişimdeki teli kalınlaştırdık son kez :) sayılı gunlere artık başlayabilirim :) yaz sonuna var ama hıc yoktan ıyıdır :)

Kızlar benim sorum şu ben 19 yaşinda tel taktirdim 3 sene tel durdu sonrasinda 6 ay sabitleyici aparat takildi sonraki 1 senede geceleri taktim fakat nasil olduysa disimde bozulma oldu hala tedavim devam ediyo dr um duzgun kullanmamissin dedi ama ben inkar ettim cunku gercekten kullaniyorum dedigi gibi ve 2 ay sonra gel aparatlari yenileyel dedi basina böyle birsey gelen var mi sizce bana ne yapar dislerim düzelsin istiyorum cok uzuluyorum

1 ay oldu tel taktıralı hiç değişim yok :KK43:
merhaba ;
daha dur yolun başındasın ... ama olucak netıcede yavas yavaş hıc anlamıcaksın bile ..
misal bende anlamıordum ama etrafımda benıaradqa sırada görenler aa ne cok değişmıs dıyordu .. hergun göre göre farketmıyor ama değişim hep var :) hayırlı olsun bu arada :)

Taktiran arkadaşlar nasıl yaptırdıklarını ve fiyatlarını yazabilirler mi
valla nasıl taktırdınız derken zaten dişe yapısan bişi ağrısız sızısız benım cene darlığım vardı buarada :)
5 bın tl sadece metal brakete ödediğim fiyat .. diş dolgusu ,cekım ,ağız için 2 boyutlu panoramik cekım vs bin TL ödedim bana toplamda 6 bın tl ödemiş oldum :)

Bn alt dişlerini düzgün sanıyordum ama dün doktora gittiğimde doktor her iki tarafa da takılması gerektiğini söyledi ve 5000 istedi ama açıkçası bana fazla geldi bu kadarını ödeyebilecegimi sanmiyorum

Bn alt dişlerini düzgün sanıyordum ama dün doktora gittiğimde doktor her iki tarafa da takılması gerektiğini söyledi ve 5000 istedi ama açıkçası bana fazla geldi bu kadarını ödeyebilecegimi sanmiyorum
benim dişlerim çok sıkıntılı ve uzun bir süreç olacak. o yüzden 5000 normal benim için. başka doktorlarla görüşün isterseniz belki alt dişlerinizde de milim de olsa eğrilik vardır. doktor kusursuz olmasını ister o yüzden altlara da takılmasını istemiştir. peşin ödemek zorunda değilsiniz zaten taksit hakkında bilgilendirmesini isteyebilirsiniz

Merhaba kızlar İstanbul Avrupa yakasında (Beylikdüzü, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Bakırköy, Avcılar) tarafında önerebileceğiniz Ortodontist var mı acaba

merhaba ;
daha dur yolun başındasın ... ama olucak netıcede yavas yavaş hıc anlamıcaksın bile ..
misal bende anlamıordum ama etrafımda benıaradqa sırada görenler aa ne cok değişmıs dıyordu .. hergun göre göre farketmıyor ama değişim hep var :) hayırlı olsun bu arada :)
Teşekkürler.. Evet illa ki değişim vardır ama ben fark edemiyorumdur belki de çok sabırsızım:)

5000 tl ye yaptırdım ben
çok sorun var derken ne sorunu vardı mesela? 5000 TL yaptırdım demişsin altta birisi 3000 yaptırtım demiş neye göre değişiyor bu kadar fark? benim bi arkadaş 4.500 TL ye yaptırmış ama çok sorun vardı ağzımda diyor aynı yerde yaptıracam bende gerçekten çok yüksek fiyat. Ve en arkada 20lik dişim var çekilmesi gerekir mi acaba?

Back