tabiki hata yapyosn canm mutlaka her yedgn seydn sonra frcalamalsn .ben paradontax kullanyodm o btti smdide sensodyne kullanmaya baslıcmm o daha ii ddiye duymstm ..frca olarkta oral b tavsiyem..aman ha ihmal etmeye gelmz üsengclk ypma bu konuda cnmKızlar dislerinizi günde kaç kere ve hangi macunla fircaliyorsunuz ben çok usenip günde 1 kere sensodyn white ile fircaliyorum hata mi yapiyorum
canm bu signal white now rengi masmavi olanmı bikere denedm dişlerme boya dökms gbi oldm ya =)ben signal white now kullanıyorum günde en az 3 kere 3er dk. boyunca fırçalıyorum bu dönemde biraz dikkat etmeliyiz dişlerimize diye düşünüyorum tatlım:)
kızlarr.. ben bugün tel taktırdım sadece üst 10 dişime taktılar geride 4 tane dişime takmadılar ilk başta böyle mi oluyo sebebini biliyomusunuz zamanla mı diğerleri takılıyo
Kızlar dislerinizi günde kaç kere ve hangi macunla fircaliyorsunuz ben çok usenip günde 1 kere sensodyn white ile fircaliyorum hata mi yapiyorum
anladım canım. kişiden kişiye değişiyor o halde zamanla görücez bakalım neyin ne olduğunu. üst dişlerinde ne kadar süre içinde düzelmeler başladı?Benim 6 ay oldu hala altlara takılmadı. Seneyi devirmeden takılacak gibi de durmuyor. Tam olarak sebebini bilmiyorum ama şimdiye kadar alt üst aynı anda takılan tedaviye rastlamadım ben
evet canım o masmavi olan diş fırçasınıda masmavi yapıyor hatta:))canm bu signal white now rengi masmavi olanmı bikere denedm dişlerme boya dökms gbi oldm ya =)
anladım canım. kişiden kişiye değişiyor o halde zamanla görücez bakalım neyin ne olduğunu. üst dişlerinde ne kadar süre içinde düzelmeler başladı?
evet canım o masmavi olan diş fırçasınıda masmavi yapıyor hatta:))
Üst dişlerde çok çabuk oldu 2 hafta içinde değişimi gözle görebildim. 1 ay içinde de tamamen düzelmiş oldu. Tabi sonradan üst dişlerimde tel olmayanlara da takıldı onlar henüz tam yerleşmiş değil. 2-3 ay gibi bi şey oldu çok yavaş oluyor ilerlemeleri.
Amin inşallaahh :)benim daha 3 gün oldu takılalı ama bu konuda oldukça sabırsızım bir an önce görmek istiyorum düzelmiş hallerini:)) tel ile uğraşmak epey zormuş ön dişler iptal zaten yeme içme konusunda zorluk çekiyor insan :) allahın izniyle inşallah hepimiz sağlıklı inci gibi dişlere kavuşuruz çektiğimiz zahmetlere değer:))
Bence daha fazla beklemeden taktirmalisin bende universteye gidiyorum 7 ay oldu taktirmadan once bende gorunusunden dolayi cok cekiniyodum fakat bunun bi sonu yok ya butun bi hayatin boyunca agzin kapali gulmek zorunda kalacaksin yada 1bucuk 2sene kullanip rahat rahat gulmenin tadini cikacaksin :)Arkadaşlar benim 10 yaşındayken köpek dişimin Yanındaki azı Dişi çekilmişti . Çünkü damağım küçükmüş sağ tarafta mesela köpek dilim yukarıda ve Öne doğru çıkık.sol tarafta da aynı şey olmaması için dişimi çektiler. Diş hekimi daha sonra gel diş teli takacağız sana dedi . Ama salaklık ben de yaptırmadım . Gel zaman git zaman derken o Boşluk kapandı . Ama daha büyük bir sorun ortaya çıktı . O Boşluğu doldurmak için ortadaki tüm dişlerim sola kaydı . Yani dişlerim simetrik değil dudak çizgim iki dişin arasına değil bir dişinin tam ortasına geliyor .o kadar sinir bozucu ki fotoğraflarda hep ağzım Kapalı gülüyorum.
Yaşım da 21 oldu . Üniversite'de okuyorum ve bu zamanda da tellerin gözükmedi istemiyorum . Zaten özgüvenim düşük bir de tek takarsam iyice kendimi kötü hissedeceğim biliyorum.
Ben burada ve internette araştırırken lingual Tedaviyi gördüm ve o kadar sevindim ki . Ama konular yaklaşık 3-4 yıllık ve bahsedilen fiyatlar çok yüksek . Benim sizden ricam bu sürede illaki forumda bu Tedaviyi yaptıran veya çevresinden Görmüş,duymuş vardır.eski konularda 5.000 dolar gibi rakamlar konuşulmuş ama tabi bu fiyat 3-4 yıl önceki ve o zaman bu tedavisi bizim ülkemizde çok da Yaygın değildi . Şimdi umuyorum ki bu fiyatlar düşmüş olsun .lütfen bu tedavinin fiyatı hakkında aydınlatabilir misiniz beni ?
aay evt benm diş frçamn rengi değişti ben şeffaf diş teli kullandgm içn lastklerm renk degstrr die korkup braktm =)anladım canım. kişiden kişiye değişiyor o halde zamanla görücez bakalım neyin ne olduğunu. üst dişlerinde ne kadar süre içinde düzelmeler başladı?
aay evt benm diş frçamn rengi değişti ben şeffaf diş teli kullandgm içn lastklerm renk degstrr die korkup braktm =)anladım canım. kişiden kişiye değişiyor o halde zamanla görücez bakalım neyin ne olduğunu. üst dişlerinde ne kadar süre içinde düzelmeler başladı?
Inşallah herşey iyi gider lastiklerin takıldığı gün birtarafta çok çiğnediğin için lastikleri kopardım iki gün sonra tekrar taktırdım şimdi daha bilinçli yiyorum. Sonucu için katlanacağız artık herseye benim dişler oldukça yamuk iki diş çektirdim.Bende ilk 3 gün(ilk gün şiddetli ) dişlerde ağrı oluyordu.Köklerin hareketini hissediyordum.Zamanla azalır tabii ama ağrı kesici alıyordum ben dayanamayıp.Dediğiniz dişlerin arasını açmak için lastik ve metal ip geçirilme olayını da yaşadım.Önce lastikle açtıkları için metal ip takılırken ağrı hissetmezsiniz diye umuyorum.Yanağınızın içi tahriş oluyorsa mum kullanmanızı tavsiye ederim(zaten diş hekiminiz önerecektir) Temizlik en önemli olay ortodonti de ,aman ihmal etmeyin.Diş taşı,plak,ağız kokusu tellerle pek hoş kombinasyonlar oluşturmaz.Adım adım düzelen dişlerinizi gördükçe gerisi fasa fiso.
hhahahahaaay evt benm diş frçamn rengi değişti ben şeffaf diş teli kullandgm içn lastklerm renk degstrr die korkup braktm =)
tedaviye göre değişiyor mu ki acaba? 5000 neyse de 8000e kadar çıkarsa çok fazla bir tutar bu. iyice konuşsaydın ne için o kadar istediklerini canımArkadaşlar bana özel poliklinikten 5000-8000 tl tutacağı söylendi, henüz ortodonti uzmanı da muayene etmiş değil, muhasebede çalışan söyledi bu fiyatı... Sizce de çok değil mi? Maliyeti ne etkiliyor? Kullanılan malzeme mi?
hayır ya okadarıda fazla zaten ne demek 8 bın tl ..bazı işlemlerde o derece bıle tutmuyor bence faış bır fıyat gormeden etmeden .. ben 5 bıne tektırdım ama benım cenemde sorun vardı zor bır vakaydım tedavı surem 2-2,5 sne ..Arkadaşlar bana özel poliklinikten 5000-8000 tl tutacağı söylendi, henüz ortodonti uzmanı da muayene etmiş değil, muhasebede çalışan söyledi bu fiyatı... Sizce de çok değil mi? Maliyeti ne etkiliyor? Kullanılan malzeme mi?
Özel kliniği öneririm fakat başka bir kliniğe bakmanız iyi olur. Taş çatlasın 5.500 tl tutsun ama 8000 e kadar tutmaz.. Yaşadıgınız şehri bilmiyorum ama büyük şehirlerde de 4000-5000 e yapanlar var. Bu normal fiyatı. 8000 tl ye şeffaf tel takıyorlar diye biliyorum. Onların fiyatı daha pahalı. Ama şeffafa gerek yok tel kötü gözükmüyorArkadaşlar bana özel poliklinikten 5000-8000 tl tutacağı söylendi, henüz ortodonti uzmanı da muayene etmiş değil, muhasebede çalışan söyledi bu fiyatı... Sizce de çok değil mi? Maliyeti ne etkiliyor? Kullanılan malzeme mi?
canm cokk fazla ben kayseride taktırdım iki haftaya yakn olyor .benmki şeffaf ve 5000 tlArkadaşlar bana özel poliklinikten 5000-8000 tl tutacağı söylendi, henüz ortodonti uzmanı da muayene etmiş değil, muhasebede çalışan söyledi bu fiyatı... Sizce de çok değil mi? Maliyeti ne etkiliyor? Kullanılan malzeme mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?