Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Kızlar dislerinizi günde kaç kere ve hangi macunla fircaliyorsunuz ben çok usenip günde 1 kere sensodyn white ile fircaliyorum hata mi yapiyorum
tabiki hata yapyosn canm mutlaka her yedgn seydn sonra frcalamalsn .ben paradontax kullanyodm o btti smdide sensodyne kullanmaya baslıcmm o daha ii ddiye duymstm ..frca olarkta oral b tavsiyem..aman ha ihmal etmeye gelmz üsengclk ypma bu konuda cnm

ben signal white now kullanıyorum günde en az 3 kere 3er dk. boyunca fırçalıyorum bu dönemde biraz dikkat etmeliyiz dişlerimize diye düşünüyorum tatlım:)
canm bu signal white now rengi masmavi olanmı bikere denedm dişlerme boya dökms gbi oldm ya =)

kızlarr.. ben bugün tel taktırdım sadece üst 10 dişime taktılar geride 4 tane dişime takmadılar ilk başta böyle mi oluyo sebebini biliyomusunuz zamanla mı diğerleri takılıyo

benim de önce üst 9 dişime takıldı. genelde önce üst dişlere takılıyor sanırım. 7 hafta sonra da altlara takıldı. 3 ay oldu, hem üstte hem de altta arka azı dişlerimde braket yok hala, ne zaman takılacağını da bilmiyorum.

Kızlar dislerinizi günde kaç kere ve hangi macunla fircaliyorsunuz ben çok usenip günde 1 kere sensodyn white ile fircaliyorum hata mi yapiyorum

doktor günde 3 kere fırçalamamı söyledi, benim bazen 4 oluyor :) signal white now ve sensodyne onarım ve koruma kullanıyorum ben. ikisinden de memnunum.

Benim 6 ay oldu hala altlara takılmadı. Seneyi devirmeden takılacak gibi de durmuyor. Tam olarak sebebini bilmiyorum ama şimdiye kadar alt üst aynı anda takılan tedaviye rastlamadım ben
anladım canım. kişiden kişiye değişiyor o halde zamanla görücez bakalım neyin ne olduğunu. üst dişlerinde ne kadar süre içinde düzelmeler başladı?

canm bu signal white now rengi masmavi olanmı bikere denedm dişlerme boya dökms gbi oldm ya =)
evet canım o masmavi olan diş fırçasınıda masmavi yapıyor hatta:))

Üst dişlerde çok çabuk oldu 2 hafta içinde değişimi gözle görebildim. 1 ay içinde de tamamen düzelmiş oldu. Tabi sonradan üst dişlerimde tel olmayanlara da takıldı onlar henüz tam yerleşmiş değil. 2-3 ay gibi bi şey oldu çok yavaş oluyor ilerlemeleri.

benim daha 3 gün oldu takılalı ama bu konuda oldukça sabırsızım bir an önce görmek istiyorum düzelmiş hallerini:)) tel ile uğraşmak epey zormuş ön dişler iptal zaten yeme içme konusunda zorluk çekiyor insan :) allahın izniyle inşallah hepimiz sağlıklı inci gibi dişlere kavuşuruz çektiğimiz zahmetlere değer:))

Amin inşallaahh :)
Vakit o kadar çabuk geçiyor ki.. Yarım seneyi devirmişim tel takılalı. Sadece biraz sabır, sonucu harika olacak
Ben de ön dişlerimi kullanamıyorum ısırdığımda ağrıyor baskıdan dolayı :)

Bence daha fazla beklemeden taktirmalisin bende universteye gidiyorum 7 ay oldu taktirmadan once bende gorunusunden dolayi cok cekiniyodum fakat bunun bi sonu yok ya butun bi hayatin boyunca agzin kapali gulmek zorunda kalacaksin yada 1bucuk 2sene kullanip rahat rahat gulmenin tadini cikacaksin :)

Kızlar boşverin milleti.Doyasıya gülün.Ben de tel taktırdım.Tel takılıyken kendimi çok çirkin bulurdum.Her şeyi tellerime bağladım.Asosyaldim.Tiyatro,drama vs aktivitelere gülerler dedim,katılmadım.4 yıl taktım ve bir şekilde çıktı sonunda.Şimdi diyorum ki ne kadar da boşa geçirmişim zamanımı.Telli fotolarıma bakıyorum,o kadar da kötü değilmiş.Boş yere kendimi kapadım çoğu şeye.Doyasıya gül tellerinle.Çıkınca teli özledim ben ya,bahanem kalmamış gibiydi.Gecikmeyin,mutlaka taktırın.Gecikseniz dahi taktırın.İnanın çıktığında oluşan özgüven bendeki kapalı 4 yılımı götürdü.Şu an iyi ki taktırmışım diyorum

Kızlar bende diş teli taktırıyorum geçen salı doktor iki azı dişlerimin arasına lastik bant yerleştirdi. Önümüzdeki Salı oraya Çelik halka geçirecekmiş. Bu Tedaviyi olanlar süreç nasıl gidiyor. Çok Ağrılı oluyormu?

Bende ilk 3 gün(ilk gün şiddetli ) dişlerde ağrı oluyordu.Köklerin hareketini hissediyordum.Zamanla azalır tabii ama ağrı kesici alıyordum ben dayanamayıp.Dediğiniz dişlerin arasını açmak için lastik ve metal ip geçirilme olayını da yaşadım.Önce lastikle açtıkları için metal ip takılırken ağrı hissetmezsiniz diye umuyorum.Yanağınızın içi tahriş oluyorsa mum kullanmanızı tavsiye ederim(zaten diş hekiminiz önerecektir) Temizlik en önemli olay ortodonti de ,aman ihmal etmeyin.Diş taşı,plak,ağız kokusu tellerle pek hoş kombinasyonlar oluşturmaz.Adım adım düzelen dişlerinizi gördükçe gerisi fasa fiso.

aay evt benm diş frçamn rengi değişti ben şeffaf diş teli kullandgm içn lastklerm renk degstrr die korkup braktm =)

aay evt benm diş frçamn rengi değişti ben şeffaf diş teli kullandgm içn lastklerm renk degstrr die korkup braktm =)

Inşallah herşey iyi gider lastiklerin takıldığı gün birtarafta çok çiğnediğin için lastikleri kopardım iki gün sonra tekrar taktırdım şimdi daha bilinçli yiyorum. Sonucu için katlanacağız artık herseye benim dişler oldukça yamuk iki diş çektirdim.

Arkadaşlar bana özel poliklinikten 5000-8000 tl tutacağı söylendi, henüz ortodonti uzmanı da muayene etmiş değil, muhasebede çalışan söyledi bu fiyatı... Sizce de çok değil mi? Maliyeti ne etkiliyor? Kullanılan malzeme mi?

tedaviye göre değişiyor mu ki acaba? 5000 neyse de 8000e kadar çıkarsa çok fazla bir tutar bu. iyice konuşsaydın ne için o kadar istediklerini canım

hayır ya okadarıda fazla zaten ne demek 8 bın tl ..bazı işlemlerde o derece bıle tutmuyor bence faış bır fıyat gormeden etmeden .. ben 5 bıne tektırdım ama benım cenemde sorun vardı zor bır vakaydım tedavı surem 2-2,5 sne ..

Özel kliniği öneririm fakat başka bir kliniğe bakmanız iyi olur. Taş çatlasın 5.500 tl tutsun ama 8000 e kadar tutmaz.. Yaşadıgınız şehri bilmiyorum ama büyük şehirlerde de 4000-5000 e yapanlar var. Bu normal fiyatı. 8000 tl ye şeffaf tel takıyorlar diye biliyorum. Onların fiyatı daha pahalı. Ama şeffafa gerek yok tel kötü gözükmüyor

canm cokk fazla ben kayseride taktırdım iki haftaya yakn olyor .benmki şeffaf ve 5000 tl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…