- 20 Ekim 2012
- 6
- 2
- 36
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aynı yerde yapılıor ama fıyat yuksek olabilior bazen .. benımde fontgen işlerim vardı ıstersen burda yaptır ıstersen dısarda da yaptırabılırsın demıstı.. daha ıyı demıssın fontgen rontgendır arada cok buyuk farklar yok ıse tabıkı oraya buraya gıtmenden ıyıdır ..benım dişci arkadasım vardı ben ona yaptırdım dolguyu cekımı cunku ondan baskasına guvenemezdım :) bır bak fıyat al dısı kaca cekıolar ne bılım dolguyu ne kadara yapıolar ayıp değil yaa netıcede para senden cıkıcaaak :)Ben aslında direk diş teli taktırmak niyetiyle gitmemiştim. mevcut kanal tedavisi yapılan dişim apse yapınca muayene/tedavi niyetiyle gitmiştim özel polikliniğe... Onu muayene edince alt çenemdeki düzensiz dizilişten bahsedip konuyu açtım, diş hekimi o zaman ortodontist arkadaş da görsün öyle başlayalım dedi... Muayene sonrası ödemelerle ilgilenen personel tel tedavisi için dediğim fiyatları verdi... Ankara'dayım bu arada... Çevremdekiler farklı farklı şeyler önerince iyice kafam karıştı... Gittiğim poliklinikte endodonti, ortodonti, çene cerrahisi gibi uzmanlar var ve film çekimi de yapılıyor, tüm tedavilerin aynı yerde yapılması daha sağlıklı olur diye düşünmüştüm.
bıkac ay sonra cekende var başlamadan cekende sanırım vakaya göre değişiyor :) diş cekılince 10 gun ara verılıor cekilen dişin yerı toparlansın diye :) en azından bende öle olmustu :)kızlarrrrr çekmli tedavi görmem gerekio 2 azı dişm çeklcek dedi doktr tedavm baslaadı 1. ayım btmek üzree yaaaa şu dişler nezaman ceklcek.. çekmli tedavi görenler yardmcı olrmu ?
anladm cnm senin dişler nezmn cekildi peki ?bıkac ay sonra cekende var başlamadan cekende sanırım vakaya göre değişiyor :) diş cekılince 10 gun ara verılıor cekilen dişin yerı toparlansın diye :) en azından bende öle olmustu :)
senin dişler nezmn cekldi cnm .ya herksn dişlernde düzlmelr var ilk ayda benm birnci ay btmek üzre ama hçbişey yok ve üst cenm dar dişlerde ceklmedi dha acaba o yzdenmi dişler düzelmio yetrli yer olmadgı içnmerhabalar.
1 sene oldu diş tellerim takılalı. 4250.
üst 20lik dişlerim çekildi.
köpek dişimin bir tanesi yer bulamadığından çıkamamış garibim
şimdi yer açıldı kapalı sürdürme uygulanıyor umarım gelir dişim
benim dişlerim de ilk aydan farketti. fotoğrafını yüklerim görmek isterseniz :)senin dişler nezmn cekldi cnm .ya herksn dişlernde düzlmelr var ilk ayda benm birnci ay btmek üzre ama hçbişey yok ve üst cenm dar dişlerde ceklmedi dha acaba o yzdenmi dişler düzelmio yetrli yer olmadgı içn
evet bende de aynısı oldu bazen braketin lastiğinden dolayı o sorun olabiliyor.birde ilk günlerde yoktu ama son günlerde arkada telin bittiği aparattn tel çıkmaya basladı ve beni cok rhtsz edio batıyo gbi ?
aa cnm foto atarsn cokk sevnrm bakym biibenim dişlerim de ilk aydan farketti. fotoğrafını yüklerim görmek isterseniz :)
benim dişlerim tedaviye başlandıktan birkaç ay sonra çekildi.
korkma eğer yer sıkıntısını doktor farkederse ki kesinlikle farkeder ve çekerler dişlerini. benim de hemen çekilmedi çünkü.
hafıza kartımı bulur bulmaz atarım :)aa cnm foto atarsn cokk sevnrm bakym bii
tmm cnm bekliorm untma olrmuhafıza kartımı bulur bulmaz atarım :)
ben doktoruma bi hatrltym damagmı gensletmek istedgmi söylemstm unttnzmu flan die bakalm nee dicek =) bende taktrmak istiorm gülşlerm dha güzel olsn dieönce damaklık takıldı ..2 ay sonra felanda dişleri cektık :)
Canim umarım çok geç kalmamisimdir. Ben de cem baykan a tedavi olmayı düşünüyorum. Doktor bey size ne kadar ücret verdi ve ne kadar sürede iyileştiniz bir de önceki sonraki fotoğrafı görmem mümkün mü çok rica etsemTeşekkür ederim size de geçmiş olsun. Benim doktorum Cem Baykan, çene konusunda çok iddialı olduğu için onu tercih etim. 4 aylık hastalarının filmlerini gösterdi bana, sakıp sabancı çenesinden neredeyse düzelme aşamasına gelmiş 4 ayda. Benim yaşım 31 olduğu için öyle senelerce tellerle gezmek istemiyorum, o yüzden diğer doktorların neredeyse 2 katı ücret ödeyerek Cem Bey'e tedavi oluyorum. Ankara ortodontide Serhat Beyle ve Ufuk Hanımla da görüştüm. Onlar da yaklaşık 5500 tl fiyat ve 18 ay tedavi süresi öngördüler. Onları da beğenmiştim aslında fiyatları da daha makuldü ama böyle giderken pek ilgilenmediler ne onlar ne de çalışanları, kendi kendime çıktım gittim muayenehaneden, böyle şeylere takılmak da saçma ama işte hasta kendini değerli hissetmek istiyor. Doktor aynı zamanda iyi bir halkla ilişkilerci olmalı bence. İşte ankara ortodontiyi eleme sebebim buydu:) Bir de Enver Akın Özkan var, bu doktora sadece filmleri gönderdim e-postayla ve telefonda görüştüm. O da çok ilgili ve bilgili bir insan. Bir takım aksilikler oldu fiziki muayeneye gidemedim eğer gitmiş olsaydım Cem Beyle Akın Bey arasında ciddi tereddüt yaşardım. Akın Bey GATA'nın doktorlarından. Özel muayenehanesi var Ümitköyde.
Çene ameliyatı asla düşünmedim. Siz de düşünmeyin. Alt çenede sağ ve soldan küçük azı dişi çekilerek alt çene ileriliği mükemmel tedavi ediliyor. Bence siz Cem Baykan, Enver Akın Özkan , ankara ortodonti ve başka doktorlarla da görüşün. Zaten ortodontistlerde ilk muayene ücretsizdir genelde (Cem Bey ücretli 50 tl, tedaviye başlanırsa muayene ücretini iade ediyor) İçinize en çok sinen ve bütçenize uygun olanı tercih edin. Kolay gelsin şimdiden, doktor seçimi stresli bir süreç, İnşallah en iyi tedaviyi en kısa sürede yapacak doktoru bulursunuz
Canim ben çenem için tel tedavisi düşünüyorum o konu hakkinda bilgin var mıcanım diş teli ile ilgili sormak istediğin ne varsa sor çünkü diş dr. larından daha fazla araştırdım :) acayip kafaya takmıştım en sonunda gittim taktırdım.4 ay oldu şimdilik alt dişlerimde metal bragetlerim var üstlere ise şeffaf takılacak bir kaç ay sonra. sana tavsiyem çok iyi bi dr. bulman ve kesinlikle birkaç aylık bi uygulama olmamalı en az 1.5 sene kullanmalısın çünkü eski haline geri dönüyorlar(ortaokul zamanlarımdada kullanmıştım ordan biliyorum) 3000ytl ye taktırdım ama ömür boyu güzel dişlerim olacağını düşünürken her ay para ödemek dokunmuyo valla.:dance:
Canim çenen için bi şey yaptın mıben çok pişmanım taktırmadığıma 20 yaşındayken sordum geç kalmışsın dedi dr ama çene ameliyatıda gerekiyordu cesaret edemedim korktum erkenden taktırın güzel dişlere sahip olun