• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

merhaba
benim alt çenem çok az önde bunun için diş teli taktırmayıvdüşünüyorum
benimle aynı sebepten taktıran var mı
Bende 5.5 yıl boyunca aynı sorundan dolayı tel kullandım. Ama benim sorunum daha ciddiydi sanırım dişlerim normalinin tam tersi olarak kapanıyordu. Üst çenem alt çeneme göre küçüktü. Tedavi boyunca üst çenemi genişletildi ve dışardan takılan bir aparatla üst çenem lastiklerle öne çekildi. Ama bu tedavinin yapılabilmesi için kemik gelişiminin tamamlanmaması lazım, belli bir yaşa kadar yapılabiliniyor bu tedavi.
Ama bu tedaviden çok memnun kaldım. Son halime de herkes çok şaşırdı. Burnumda normalde düşük şekildeydi, ama tedaviden sonra burnumda kalktı. hatta doktorum resmen estetik yaptırmış gibi oldun demişti. :KK48:
Ama beni asıl rahatlatan çocukluğumdan beri kulağımda işitme sorunları olurdu. Çene tedavimden sonra hepsi düzeldi.

Bende 24 yaşındayım ve eylülde takılalı 1 sene olacak biraz minyon tipli biri olduğum için yaşımı daha da küçük gösteriyor ama olsun :) Sıkıntıları var sert bir şey yiyemiyorsunuz (özellikle ilk zamanlar) asitli içecek yok, birde temizliğini düzenli yapmazsanız kalıcı lekeler kalabiliyor ama iyi baktıktan sonra tedaviye göre en erken 1 yıl içinde çıkıyor diye biliyorum :)

Merhaba
Benim 8 yaşında bir kızım var. Dişleri ayrık ve Öne doğru çıkık. Diş doktoru tel takmamız lazım dedi. Erken değil mi diye sordum ama ne kadar erken olursa o kadar kısa sürede düzelir dedi.
Kafam karıştı bu yaşta diş teli takılır mı ki? Daha önce yaptıran var mı?

Merhaba
Benim 8 yaşında bir kızım var. Dişleri ayrık ve Öne doğru çıkık. Diş doktoru tel takmamız lazım dedi. Erken değil mi diye sordum ama ne kadar erken olursa o kadar kısa sürede düzelir dedi.
gunaydın;
benım arkadasımın kardeşide küçükken takmıştı cene sorunu oldugu için ama sonra kemık yaşı oturmadığı için dişleri liseden sonra yıne kaydı ve halen daha öle .. cocuk zaten kucuk oldugu için olayı kavrayamıorkı.. bence daha cok küçük dişeri otursun cıkıck olan cıksın malum dişler değişiyor o yaşlarda ..
acıkcası bana 8 yaş cok erken geldi.. benım yiğenım ve kuzenımde lise zamanında yaptırdı lise bıterken cıkardılar mezun olana kadar .. benım diğer yiğenımde bu sene liseye başlayacak onun içinde bız gittiğimizde ortaokulda ewet takılır ama cok sağlıklı olmaz demişlerdi yenıden gidicez bu sene ..başka bir ortodontıstede sor bence ..

Selam. 15 ay boyunca seramik braketli takmış biri olarak geçen ay tellerimi çıkardım. çektiğim tüm acılar sıkıntıları unuttum. yeni görüntümle inanılmaz mutluyum. isteyen varsa hemen başlasın. benim doktorum ortonorm benan oğuz caddebostan ve bakırköyde şubeleri var. artık tüm fotolarda istediğim gibi gülüp rahatça yemek yiyebiliyorum. yaşınız geçmeden mutlaka halledin daha erken yaptırmadıgım için çok pişmanım. ve mutlaka doktorun söylediği her şeyi yapın tedavide en önemli şey süreklilik ve doktorun dediklerini yapmak. 15 ay dediler ve 15 ayda cıkardım bu sayede

Arkadaşlar benim 10 yaşındayken köpek dişimin Yanındaki azı Dişi çekilmişti . Çünkü damağım küçükmüş sağ tarafta mesela köpek dilim yukarıda ve Öne doğru çıkık.sol tarafta da aynı şey olmaması için dişimi çektiler. Diş hekimi daha sonra gel diş teli takacağız sana dedi . Ama salaklık ben de yaptırmadım . Gel zaman git zaman derken o Boşluk kapandı . Ama daha büyük bir sorun ortaya çıktı . O Boşluğu doldurmak için ortadaki tüm dişlerim sola kaydı . Yani dişlerim simetrik değil dudak çizgim iki dişin arasına değil bir dişinin tam ortasına geliyor .o kadar sinir bozucu ki fotoğraflarda hep ağzım Kapalı gülüyorum.
Yaşım da 21 oldu . Üniversite'de okuyorum ve bu zamanda da tellerin gözükmedi istemiyorum . Zaten özgüvenim düşük bir de tek takarsam iyice kendimi kötü hissedeceğim biliyorum.
Ben burada ve internette araştırırken lingual Tedaviyi gördüm ve o kadar sevindim ki . Ama konular yaklaşık 3-4 yıllık ve bahsedilen fiyatlar çok yüksek . Benim sizden ricam bu sürede illaki forumda bu Tedaviyi yaptıran veya çevresinden Görmüş,duymuş vardır.eski konularda 5.000 dolar gibi rakamlar konuşulmuş ama tabi bu fiyat 3-4 yıl önceki ve o zaman bu tedavisi bizim ülkemizde çok da Yaygın değildi . Şimdi umuyorum ki bu fiyatlar düşmüş olsun .lütfen bu tedavinin fiyatı hakkında aydınlatabilir misiniz beni ?

Arkadaşlar benim 10 yaşındayken köpek dişimin Yanındaki azı Dişi çekilmişti . Çünkü damağım küçükmüş sağ tarafta mesela köpek dilim yukarıda ve Öne doğru çıkık.sol tarafta da aynı şey olmaması için dişimi çektiler. Diş hekimi daha sonra gel diş teli takacağız sana dedi . Ama salaklık ben de yaptırmadım . Gel zaman git zaman derken o Boşluk kapandı . Ama daha büyük bir sorun ortaya çıktı . O Boşluğu doldurmak için ortadaki tüm dişlerim sola kaydı . Yani dişlerim simetrik değil dudak çizgim iki dişin arasına değil bir dişinin tam ortasına geliyor .o kadar sinir bozucu ki fotoğraflarda hep ağzım Kapalı gülüyorum.
Yaşım da 21 oldu . Üniversite'de okuyorum ve bu zamanda da tellerin gözükmedi istemiyorum . Zaten özgüvenim düşük bir de tek takarsam iyice kendimi kötü hissedeceğim biliyorum.
Ben burada ve internette araştırırken lingual Tedaviyi gördüm ve o kadar sevindim ki . Ama konular yaklaşık 3-4 yıllık ve bahsedilen fiyatlar çok yüksek . Benim sizden ricam bu sürede illaki forumda bu Tedaviyi yaptıran veya çevresinden Görmüş,duymuş vardır.eski konularda 5.000 dolar gibi rakamlar konuşulmuş ama tabi bu fiyat 3-4 yıl önceki ve o zaman bu tedavisi bizim ülkemizde çok da Yaygın değildi . Şimdi umuyorum ki bu fiyatlar düşmüş olsun .lütfen bu tedavinin fiyatı hakkında aydınlatabilir misiniz beni ?

Bu ortodontik tedavilerle ilgili net bir fiyat söylemek mümkün değil çünkü uygulanacak tedaviye göre süreye göre fiyat değişebiliyor, bence bir ortodonti uzmanına git ve fiyat sor en iyi o şekilde sonuç alırsın, birde lingual tedavinin yerine şeffaf tel yöntemi de var. Tedavi normal ortodontik tedaviye göre biraz daha uzun sürüyor ama sonuçta tellerin belli olmuyor. Ben 24 yaşındayım, üniversiteyi bitirince başladım tedaviye iş hayatında bazı sorunlar yaratabiliyor bence bir an önce başla tedaviye :)

Ay
Bu ortodontik tedavilerle ilgili net bir fiyat söylemek mümkün değil çünkü uygulanacak tedaviye göre süreye göre fiyat değişebiliyor, bence bir ortodonti uzmanına git ve fiyat sor en iyi o şekilde sonuç alırsın, birde lingual tedavinin yerine şeffaf tel yöntemi de var. Tedavi normal ortodontik tedaviye göre biraz daha uzun sürüyor ama sonuçta tellerin belli olmuyor. Ben 24 yaşındayım, üniversiteyi bitirince başladım tedaviye iş hayatında bazı sorunlar yaratabiliyor bence bir an önce başla tedaviye :)
banada yardimci olurmusuniz yaaaaa.bende bayaaaa bi yasliyim 28 yasindayim.tel.disunuyorum ama korkuyorum.agrisindan ve agzimda.birseyle yasaayabilcemmi onu dusunuyorum

gunaydın;
korkulucak kafasına takılıcak sorun yok diş telinde artık son sistem telelr var minimum ağrı diyelim.. ay dayanamıorum ay ölemı dıyenı görmedım tabı dr ve kullanılan malzeme tabıkı önemli .. eski sistem ve işini profesyopnel yapmayan dr ile yola dewam etmek yorucu olur.. arastırın bu platfom da zate bu yuzden değilmı ..ön ğörüşmeler tamamen ucretsız bıre bır etrafınızdakı kışilerin daha önce gıttıgı vs .. ama dedıgım gıbı 33 yasındayım ve agzımda metal brakeet var .. herkeste olmayan bişi sewiıorum tabıkı alışltım onlara cıkınca tuhafıma gıdıcek. tabıkı zorlukları var ama neyınyokkı :))

mrb arkadaşlar ben diş teli taktıralı 5 gün oldu hafif bastırırken agrı oluuyo sadece acaba dişlerdeki değişim nekadar sürede başlar..

5 günüm şeff tel kullanyorum .dişler ilk günkü gbi baskı uygulamıyor bu normalmi peki

5.günüm şeffaf tel kullanyorum.dişlerim ilk günkü gbi baskı uygulammıyor bu normalmi peki
yaa zaten zaman gectıkce hıc bısı hıssetmıorsunkı diş köklerın artık yumusuyor hareket halınde oldugu ıcın.. şöle duşun ilerkı zamanlarda ilerleme daha kolay artık diş köku bagımsızz ve heryöne rahat hareket edıoyor..hıc hıssetmıyorsun dişine küpe takmışlar gibi :)

Merhaba

Ne kadar erken takılırsa düzelme ihtimali,tel çıktıktan sonra düzgün kalma ihtimali de o kadar artar. Doktor doğru demiş. Anasınıfındakilerde bile oluyor artık.

yaa zaten zaman gectıkce hıc bısı hıssetmıorsunkı diş köklerın artık yumusuyor hareket halınde oldugu ıcın.. şöle duşun ilerkı zamanlarda ilerleme daha kolay artık diş köku bagımsızz ve heryöne rahat hareket edıoyor..hıc hıssetmıyorsun dişine küpe takmışlar gibi :)
çok tşk ederm =) umarım dişlermdeki düzelmeleri kısa sürede görürüm .hergün aynaya bakp bi düzelme görmeyince üzülyorum =/

çok tşk ederm =) umarım dişlermdeki düzelmeleri kısa sürede görürüm .hergün aynaya bakp bi düzelme görmeyince üzülyorum =/

bende anlamıordum ama uzun zaman gormedığim kısı ile karsılastıgımda aaa nekadar cok duzelmıs dıee tepkı verıolardı .. her ay resım cek ve bırkac ay sonra aradakı farkı sende anlıyor olacaksın ama bıraz daha zamana ıhtıyacın var canım arkadasım :()

Back