• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bende anlamıordum ama uzun zaman gormedığim kısı ile karsılastıgımda aaa nekadar cok duzelmıs dıee tepkı verıolardı .. her ay resım cek ve bırkac ay sonra aradakı farkı sende anlıyor olacaksın ama bıraz daha zamana ıhtıyacın var canım arkadasım :KK43:)
diş telini çıkardınmı canım yoksa hala kullanıomusun nekadar sürdü acaba ?

Merhaba
Benim 8 yaşında bir kızım var. Dişleri ayrık ve Öne doğru çıkık. Diş doktoru tel takmamız lazım dedi. Erken değil mi diye sordum ama ne kadar erken olursa o kadar kısa sürede düzelir dedi.
Kafam karıştı bu yaşta diş teli takılır mı ki? Daha önce yaptıran var mı?

Ben diş tellerimi 14 yaşında tüm süt dişlerim düştükten ve kalıcı dişlerim çıktıktan sonra taktım. 8 yaş çok erken. Çünkü kızınızın tüm dişleri henüz yerinde değil ve çenesi henüz gelişim aşamasında. Eğer erken yaşta tel taktırırsanız her yeni çıkan kalıcı dişi bir düzene sokabilmek için ayrı ayrı uğraşmak gerekecek, bu da tedavinin olması gerekenden daha uzun sürmesine neden olacaktır. Benim naçizane tavsiyem biraz daha beklemeniz yönünde, tabi ki öncelikle başka doktorlardan da fikir almanızı öneriyorum. Ben de daha erken taktırmak istediğimde, beklememi söylemişlerdi çünkü.

5 günüm şeff tel kullanyorum .dişler ilk günkü gbi baskı uygulamıyor bu normalmi peki
şeffaf tel de her ay değiştiriliyor mu bilmiyorm ama benim tellerim her ay değiştirilip sıkılaştırılıyor ilk birkaç gün baskıyı hissediyorum her randevudan sonra. daha sonra hissedilmiyo zaten gevşiyo:)

şeffaf tel de her ay değiştiriliyor mu bilmiyorm ama benim tellerim her ay değiştirilip sıkılaştırılıyor ilk birkaç gün baskıyı hissediyorum her randevudan sonra. daha sonra hissedilmiyo zaten gevşiyo:)
senin dişlerde nekadr sürede düzelme görüldü acaba =) bide foto atabilrmisn rica etsm =)

aynı sorun bendede olmuştu bide dişleri sarı gösteriyolar :KK43: öyle yemeyip içmemekle olmaz meyve suyuna bile sararıyolar eğer diş tellerin metalse şeffaf lastikyerine gri lastik takdır :)
benm dişlerde ksmen sznkine benzio ben diş teli taktralı bi hfta oldu foto atablrmsnz rica etsm acaba suanda ne durmda görmek istiyorm

senin dişlerde nekadr sürede düzelme görüldü acaba =) bide foto atabilrmisn rica etsm =)
Canım valla ilk takıldığında öndeki dişimin yerine oturması 15 gün falan sürmüştü ama şu an gerideki dişime takıldı 2 ay oldu hala düzelme göremiyorum bayağı sıkıntılıydı hani öne gelmesi zor olacak belki milim milim geliyor da ben fark etmiyorum.. Moralim bozuk o yüzden kendim bile fotoğrafını çekip değişime bakmıyorum düzelene kadar aynaya bakasım gelmiyor:KK61:

Tellerim çıktıktan sonra foto atabilirimm:KK53::KK53:

Sende hiç değişiklik oldu mu?

Canım valla ilk takıldığında öndeki dişimin yerine oturması 15 gün falan sürmüştü ama şu an gerideki dişime takıldı 2 ay oldu hala düzelme göremiyorum bayağı sıkıntılıydı hani öne gelmesi zor olacak belki milim milim geliyor da ben fark etmiyorum.. Moralim bozuk o yüzden kendim bile fotoğrafını çekip değişime bakmıyorum düzelene kadar aynaya bakasım gelmiyor:KK61:

Tellerim çıktıktan sonra foto atabilirimm:KK53::KK53:

Sende hiç değişiklik oldu mu?
hayr ya bendede olmadı canm gerci ben bi haftayı devrdm bugün ama hçbi gelşme yok fotogrf cekp dryrm ama arada hç fark yok =)

hayr ya bendede olmadı canm gerci ben bi haftayı devrdm bugün ama hçbi gelşme yok fotogrf cekp dryrm ama arada hç fark yok =)
Yok yok foto çekme öyle zevki olmaz bi anda yerleştiğini görünce mutlu oluyor insan
1 hafta daha acı ve ağrı çekme haftası 1 ay içinde düzelir :)

kızlarr.. ben bugün tel taktırdım sadece üst 10 dişime taktılar geride 4 tane dişime takmadılar ilk başta böyle mi oluyo sebebini biliyomusunuz zamanla mı diğerleri takılıyo

kızlarr.. ben bugün tel taktırdım sadece üst 10 dişime taktılar geride 4 tane dişime takmadılar ilk başta böyle mi oluyo sebebini biliyomusunuz zamanla mı diğerleri takılıyo
bende bi 8 gün olyo taktralı canm benm üstteki tüm dişlerme takldı yirmilikler hariç ..seninki farklı bi tedavi şeklidr belki taklma :KK53:

Evet tedaviye göre değişiyor önce o 10 dişinin yerleşmesi gerekiyor demek ki canım. Benim de sonradan 2 dişime takıldı.

arkadaşlar diş teli kullanırken çikolata , kek ,tatlı ,yaş pasta tarzı yiyecekler yasakmı zararı varmı ?

canım dr sor bakalım ilk kontrolde neden böyle taktıgını .. benım butun dişlerde var 20 lik dişlerde bilee :)

Kızlar dislerinizi günde kaç kere ve hangi macunla fircaliyorsunuz ben çok usenip günde 1 kere sensodyn white ile fircaliyorum hata mi yapiyorum

arkadaşlar diş teli kullanırken çikolata , kek ,tatlı ,yaş pasta tarzı yiyecekler yasakmı zararı varmı ?
Hayır canım sert olmadıgı sürece hiçbiri yasak değil
ama ben ön dişlerimle hala bir şey ısırmıyorum yumuşak da olsa ağrıyor. 6 ay oldu tel takılalı hala önleri kullanamıyorum.
Yani direkt arkaya gönder sorun olmaz

Kızlar dislerinizi günde kaç kere ve hangi macunla fircaliyorsunuz ben çok usenip günde 1 kere sensodyn white ile fircaliyorum hata mi yapiyorum
Günde 3 ya da 4 kez fırcalıyorum signal white now kullanıyorum tertemiz yapıyor cok memnunum. En az 3 dakika boyunca fırçalıyorum. Biraz daha özen göstermelisin sanırım dişlerine. Diş macunumu öneririm.

canım dr sor bakalım ilk kontrolde neden böyle taktıgını .. benım butun dişlerde var 20 lik dişlerde bilee :)
bidahaki randevum 17 eylülde canım sorucam bunu:) ilk gün hiç anlayamadım bu şekilde olduğunu doktorum teller takıldı işlem tamam dedi aynaya baktım görünen dişlerimde var ayrıntılı şekilde evde inceleyip farkına vardım ama yamukluk sadece ön 2 dişimde zaten geridekiler düzgün onlara gerek görmedi sanırım :)) bide alt dişlere 3 4 ay sonra takılıcak niye aynı gün takılmıyor bunun sebebini bilen varmıı?:)

ben signal white now kullanıyorum günde en az 3 kere 3er dk. boyunca fırçalıyorum bu dönemde biraz dikkat etmeliyiz dişlerimize diye düşünüyorum tatlım:)

bidahaki randevum 17 eylülde canım sorucam bunu:) ilk gün hiç anlayamadım bu şekilde olduğunu doktorum teller takıldı işlem tamam dedi aynaya baktım görünen dişlerimde var ayrıntılı şekilde evde inceleyip farkına vardım ama yamukluk sadece ön 2 dişimde zaten geridekiler düzgün onlara gerek görmedi sanırım :)) bide alt dişlere 3 4 ay sonra takılıcak niye aynı gün takılmıyor bunun sebebini bilen varmıı?:)
Benim 6 ay oldu hala altlara takılmadı. Seneyi devirmeden takılacak gibi de durmuyor. Tam olarak sebebini bilmiyorum ama şimdiye kadar alt üst aynı anda takılan tedaviye rastlamadım ben

Back