Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Insallah kizlar... 7 mayisi sabirsizlikla bekliyorum. Bakalim doktorum ne diyecek. Insallah artik bitti der.

Kızlar benim teller çıkalı 8 ay oldu. Dişçim bana üst damaklık verdi 6 ay boyunca 7/24 tak dedi. Ama takınca konuşamıyodum konuşmam bir türlü düzelmedi. Lastiklerini bile hiç aksatmadan takan birisi olarak damaklık görevimi yerine getirmedim resmen dişlerim düzelince işi saldım başta gündüz takmayı bırakıp sadece gece takıyordum sonra yavaş yavaş onu da bıraktım. 2 ayı geçmiştir ağzıma takmamıştım. Şimdi bir takayım dedim takınca dişlerimde ağrı yaptı. Zaten ilk aylardaki kullanımımda da 1 gün ara versem hemen hafif ağrı yapıyordu ertesi gün geçiyordu ama. Şimdi sizce ben onu her gece kullansam sıkıntı olur mu? Ve birkaç ay böyle geceleri kullansam dişlerimin yerine oturmasında faydası olur mu?

Peki bu surede dislerinde bozulma vs oldumu? Ne kadar taksan kârdır bence. Kontrolun yok mu yakinlarda? Bence iyi olur takman senin dislerine gire cunku. Peki arkaya tel takildimi senin?

Peki bu surede dislerinde bozulma vs oldumu? Ne kadar taksan kârdır bence. Kontrolun yok mu yakinlarda? Bence iyi olur takman senin dislerine gire cunku. Peki arkaya tel takildimi senin?

Bana şubat ayında gel demişti o zaman da işlerim vardı gidemedim marta tarih alacaktım o da kaldı hiç gitmedim… ön dişlerimin arkasına tel takıldı. Ya dişlerimdeki bozulma da şöyle bakınca hiç şu diş bunun üstüne binmiş diyemem öyle bi bozulma yok. Ama taktığım zamanki ağrı hep ön dişlerimde oluyo zaten sanki ön dişlerim öne fırlamış da bu damaklık onu geriye itiyomuş gibi. Bi de takıp çıkardıktan sonra dişlerim daha düzmüş gibi hissediyorum ama o psikolojik mi bilmiyorum :d

ya sana ne desem bilemiyorum cok kızdım sana .. bunu baskası yanı tel tedavısi yaşamayan biri yapsa anlıcamda okdar eziyetı cektın .. o kdar dudakların ıcı yara oldu yıyemedın ıcemedın belkıde bir kac sene. ne bilim zor yanı telle yaşamak .. yaa neden okadar ezıyetten sonra cıkınca anında sende bıraktın .. ee tabıkı kayma oluyor senın farkında olmadıgın cunku damaklar yumusak ..bosunamı arka tarafa ınce tel takıorlar .. sana yalvarıyorum bence ne olursa olsun dr 'ra ılk fırsatta randevu alıp gıt. belkıde diş etlerine zarar verıceksın.. ne olur guzel gülüşünü kaybetme..

Bebimde tedavimin bitmesine günler kala dislerim boyle. Ust disler sanki tam ortada degil gibi hafif sola kayik sanki orta hat. Bana mi oyle geliyor yoksa
Dişlerin mükemmel olmuş kusursuz canım yamukluk falan yok sana öyle geliyordur :) Geçmiş olsun

Maalesef ki çok haklısın ben tel kullanırken gerçekten çok dikkat ettim, estetik olarak en sorun olan şeyleri bile hiç çıkarmadan günü gününe kullandım ama teller çıkınca nasılsa bozulmaz diye mi düşündüm rehavete mi kapıldım naptım bilmiyorum böyle bir hataya düştüm

Merhabalar teldaş arkadaşlar
tedavimin 5. ayındayım ve dişlerim ve çene kapanışım inanılmaz derecede düzeldi(benim alt çenem ilerideydi) .
Tedavi halen devam ediliyor. Lastik uygulamaları felaket ama eziyete değiyor gerçekten lastikten sonra birde çekilen diş aralarının ve aralık olan dişler için yay tedavisinden bahsetti doktorum ama ilk öncelik dişlerin ve kapanışın düzgün olması diş aralığı kapaması sonrasında da yapılır dedi yay tedavisi nasıl birşey acaba lastik kadar zorlayıcı mı merak ettim açıkcası
Yaş sorunu yapan arkadaşlara tavsiyem sorun yapmasınlar ben tedaviye 32 yaşımda başladım ve keşke bu zamana kadar beklemeseydim dedim ama doktorunu bulmakta önemli geç oldu ama güç olmadı
Sizde geç kalmış sayılmazsınız

Eklentiler

• 20150427_102231.jpg
    92 KB · Görüntüleme: 351
  • 20150427_102138.jpg
    86,3 KB · Görüntüleme: 287
K karakalemcidir kısa surede ılerleme harıka.. bende 32 yasında başladım ve hatta cok cabuk ilerleme olunca dr yavaslattı tedavımı.. cok hızla dişleri kaybederız dedı düşün.. lastık kadar zor değil canım hıcbırsey

aaa hadi ya çok hızlı olunca kaybetme riski mi oluyormuş bende çok hızlı olsun diyorum gerçi şuan gidişatı olağan dedi doktorum bende daha ne kadar hızlı olabilir diyorum ne yapmalı diyorumdum ki bunu duyunca vazgeçtim aman aman yavaş olsunda sorun değil tedaviye başlamadan önce bir hayli hazırlık operasyonu yapıldı keşke daha öncesinden dikkat etseymişim dişlerime dedim çürük aman adam olmaz deyip 3 tane diş çektirdim çok pişman oldum sonrasında elimde kalanlara özen gösteriyim bunlarda elden gitmesin

Canım geçmiş olsun,bende yaşını soracaktım görünce rahatladım:)drun kim öğrenebilirmiyim ve tedavinin maliyeti?

Canım geçmiş olsun,bende yaşını soracaktım görünce rahatladım:)drun kim öğrenebilirmiyim ve tedavinin maliyeti?
sağolun :) doktorum Cüneyt Keskin çok şeker birisi gerçekten çok ilgili hastalarıyla sağolsun bana maliyeti 6,000'e geldi biraz yüksek gibi diyeceksiniz belki ama ameliyat olmaktan çok çok iyidir. zaten topluca verilmiyor belli bir peşinat sonrası size kalmış, birde maliyeti tedavi zorluğuna da bağlı

Kızlar doktorun çektiği fotoğraflara bakabiliyor muyuz tedavi devam ederken?
Benim dişlerimin gözüktüğü tek 1 fotoğrafım bile yok o kadar rahatsızdım ki görüntüsünden fotoğrafa tahammül edemiyordum şimdi pişmanım eski halini görmek istiyorum. Şu anki halime o kadar alıştım ki sanki dişlerim hiç yamuk olmamış gibi.

Canım sağol bende iyi bir ortodontist arayışındaydım,aradım bugün muayene için ama birkaç gün sonraya verebiliyolarmış,ilk fırsatta gitçem

canım dr sımdı değilde belkıde bitişte sana aradakı farkı gostermek ıcın gostermek ıster :)
hem arada bakınca anlamassın sonunda ıkı fotoyu yanyana koyarken nerden nereye dersın :) ben öle yapıcam :)
ben ctesı dr gıttıgımde dedımkı 1 yılda resım cekelım ve en son cıkınca .. 1 ay 1 sene ve bıtıs dıye yayaınlayacağım dedım tamam dedı :)

Haklısın canım daha 2 ay oldu bakalım 2 yıl içinde ne olacak :)

Tahmini kaç yıl sürüyor trl tedavisi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…