- 4 Ağustos 2014
- 3.194
- 4.103
- 133
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ceaplayan olmadı ama ben yinede yazim ortodonti doktoruma sordum eğer çektirmek zorundaysan telleri çıkartıp mr çektirdikten sonra yeniden takarız dedi şimdilik bu kadar gelişmeleri yazarım
Benim cikmasina cok az kaldi insallah. Teller cikinca nasil oluyor anlatsana biraz. Hemen herseyi yiyip isirabildinmi? Ice tel takildimi? Plaklari gunde kac saat takiyosun?Teli çıkaran arkadaşlar; şu plakanın temizliğini nasıl yapıyorsunuz. Ben corega tabletle yıkıyorum ama yine koku oluyor. Bıktım artık
Öncelikle braketleri çıkarmak çok basit hissetmiyorsunuz bile. Sadece ağzınızı 40-50 dk kadar açık tutmalısınız. İnce tel takılması, diş taşı tenizliği braketlerin çıkarılması bide plaka için alçımsı bi şeyle kalıp alınıyor. Ağzını baya yoruluyor. O ince tel sürekli ağzımızda kalıyormuş. Hiç çıkartmayacağız. Rahatsız edici bi şey değil zaten. Plakayıda tedavi süresi kadar kullanıyorsunuz benim tedavim 1 sene 8 ay sürmüştü. İlk çeyrekte 5-6 ay kadar günde 21 saat takılmalı sadece yemek yerken çıkartıyoruz. Sonraki aylardada sadece gece uyrken takıyoruz. Plakaya alışma süreci zor ama onada alışılıyor tel çıktığı anda normal ısırarak yemek yiyebiliyorsunuz sadece fındık gibi sert kabuklu şeyleri dişinle kırma dedi doktorum. 3 sene kadarda 3 ayda yada 4 ayda kontrole gitmek lazımmış. Zorlu bi süreçti ama ben pişman değilim başka sorunuz varsa cevaplayabilirimBenim cikmasina cok az kaldi insallah. Teller cikinca nasil oluyor anlatsana biraz. Hemen herseyi yiyip isirabildinmi? Ice tel takildimi? Plaklari gunde kac saat takiyosun?
Öncelikle braketleri çıkarmak çok basit hissetmiyorsunuz bile. Sadece ağzınızı 40-50 dk kadar açık tutmalısınız. İnce tel takılması, diş taşı tenizliği braketlerin çıkarılması bide plaka için alçımsı bi şeyle kalıp alınıyor. Ağzını baya yoruluyor. O ince tel sürekli ağzımızda kalıyormuş. Hiç çıkartmayacağız. Rahatsız edici bi şey değil zaten. Plakayıda tedavi süresi kadar kullanıyorsunuz benim tedavim 1 sene 8 ay sürmüştü. İlk çeyrekte 5-6 ay kadar günde 21 saat takılmalı sadece yemek yerken çıkartıyoruz. Sonraki aylardada sadece gece uyrken takıyoruz. Plakaya alışma süreci zor ama onada alışılıyor tel çıktığı anda normal ısırarak yemek yiyebiliyorsunuz sadece fındık gibi sert kabuklu şeyleri dişinle kırma dedi doktorum. 3 sene kadarda 3 ayda yada 4 ayda kontrole gitmek lazımmış. Zorlu bi süreçti ama ben pişman değilim başka sorunuz varsa cevaplayabilirim
Anlattıklarınız rüya gibi geldi daha 2 ay bile olmadı takılalı.. çok yolum var dahaÖncelikle braketleri çıkarmak çok basit hissetmiyorsunuz bile. Sadece ağzınızı 40-50 dk kadar açık tutmalısınız. İnce tel takılması, diş taşı tenizliği braketlerin çıkarılması bide plaka için alçımsı bi şeyle kalıp alınıyor. Ağzını baya yoruluyor. O ince tel sürekli ağzımızda kalıyormuş. Hiç çıkartmayacağız. Rahatsız edici bi şey değil zaten. Plakayıda tedavi süresi kadar kullanıyorsunuz benim tedavim 1 sene 8 ay sürmüştü. İlk çeyrekte 5-6 ay kadar günde 21 saat takılmalı sadece yemek yerken çıkartıyoruz. Sonraki aylardada sadece gece uyrken takıyoruz. Plakaya alışma süreci zor ama onada alışılıyor tel çıktığı anda normal ısırarak yemek yiyebiliyorsunuz sadece fındık gibi sert kabuklu şeyleri dişinle kırma dedi doktorum. 3 sene kadarda 3 ayda yada 4 ayda kontrole gitmek lazımmış. Zorlu bi süreçti ama ben pişman değilim başka sorunuz varsa cevaplayabilirim
Güzel çok güzel bir gülümseme hep hayalimdi. Artık gerçek oldu. Bol bol gülelim zaten güzel dişlerimizlecok güzel anlatmışsın resmen hıssettım :) düşünsene içeri ğirerken teller var cıkarken yok.. ben yolda gülümememe enğel olamam ve herkese gulumserım dıye korkuyorum :)))
bende aynen sizin gibi düşünüyordum ama zaman geçtikçe tellerime çok alıştım, sevdimde ayrıca inanmazsınız sen telliyken daha güzeldin daha sempatiktin diyen arkadaşlarım bile var. Size diş telli bi fotoğrafımı atarım. Tellerinizle barışık olun. Uzunca süre birlikte oluyoruz çünkü vee dişlerimin şu anki hali;(tam foto koymak istemedim. Ama dişlerim böyle )Anlattıklarınız rüya gibi geldi daha 2 ay bile olmadı takılalı.. çok yolum var daha
Güzel çok güzel bir gülümseme hep hayalimdi. Artık gerçek oldu. Bol bol gülelim zaten güzel dişlerimizle
bende aynen sizin gibi düşünüyordum ama zaman geçtikçe tellerime çok alıştım, sevdimde ayrıca inanmazsınız sen telliyken daha güzeldin daha sempatiktin diyen arkadaşlarım bile var. Size diş telli bi fotoğrafımı atarım. Tellerinizle barışık olun. Uzunca süre birlikte oluyoruz çünkü vee dişlerimin şu anki hali;(tam foto koymak istemedim. Ama dişlerim böyle )
Güzel çok güzel bir gülümseme hep hayalimdi. Artık gerçek oldu. Bol bol gülelim zaten güzel dişlerimizle
bende aynen sizin gibi düşünüyordum ama zaman geçtikçe tellerime çok alıştım, sevdimde ayrıca inanmazsınız sen telliyken daha güzeldin daha sempatiktin diyen arkadaşlarım bile var. Size diş telli bi fotoğrafımı atarım. Tellerinizle barışık olun. Uzunca süre birlikte oluyoruz çünkü vee dişlerimin şu anki hali;(tam foto koymak istemedim. Ama dişlerim böyle )
Cok guzel anlatmissin. Tesekkur ederim. Benimde az bir sure kaldi. 7 mayista tellerin cikmasi icin gun verecek insallah. Benim 1 sene 4 ay oldu tellerim takilali. Zaman gercekten cabuk geciyor. Dislerinde cok guzel olmus. Hep gulumseÖncelikle braketleri çıkarmak çok basit hissetmiyorsunuz bile. Sadece ağzınızı 40-50 dk kadar açık tutmalısınız. İnce tel takılması, diş taşı tenizliği braketlerin çıkarılması bide plaka için alçımsı bi şeyle kalıp alınıyor. Ağzını baya yoruluyor. O ince tel sürekli ağzımızda kalıyormuş. Hiç çıkartmayacağız. Rahatsız edici bi şey değil zaten. Plakayıda tedavi süresi kadar kullanıyorsunuz benim tedavim 1 sene 8 ay sürmüştü. İlk çeyrekte 5-6 ay kadar günde 21 saat takılmalı sadece yemek yerken çıkartıyoruz. Sonraki aylardada sadece gece uyrken takıyoruz. Plakaya alışma süreci zor ama onada alışılıyor tel çıktığı anda normal ısırarak yemek yiyebiliyorsunuz sadece fındık gibi sert kabuklu şeyleri dişinle kırma dedi doktorum. 3 sene kadarda 3 ayda yada 4 ayda kontrole gitmek lazımmış. Zorlu bi süreçti ama ben pişman değilim başka sorunuz varsa cevaplayabilirim
Teşekkkür ederim, elbette sizinde düpdüz dişeriniz olacak. Tedavinin amacı buÇok güzel olmuş dişlerin yaa darısı başıma inşallah benimkiler de bu kadar düzgün olur
telli turna... ayy ne çok duymuştum bu espriyi... İlk halleri fenaydı cnm. Bilgisayardan girince atarım.harika olmuş canım ilk hali resmi varsa atabilirmisiniz darısı tüm telli turnaların başına
o zaman 17 mayıs gibi öıkmış olur telleriniz. Genelde çıkarma radövüsünde 10 15 gün sonraya yazıyor doktorlar. Çok teiekkür ederim. Sizde fotoğraf paylaşırsınız çıkınca. Sizinde çok güzel olacakCok guzel anlatmissin. Tesekkur ederim. Benimde az bir sure kaldi. 7 mayista tellerin cikmasi icin gun verecek insallah. Benim 1 sene 4 ay oldu tellerim takilali. Zaman gercekten cabuk geciyor. Dislerinde cok guzel olmus. Hep gulumse
diş çekimi yaptırdınmı kaç tane çekim oldu??arkadaşım Kalimero28 şimdiden harika gözüküyor :) Bende aylar sonra bir foto yüklim :) benımde 6 haziranda bir sene olucak :) ctesi kontrol var alt dişlere ne zaman takılıcak heralde belli olur diye düşünuyorum. en son kontrolde bır kaç ay sonra demişti :) son bır snee dıye umud edıyorum :)))
wuuww harıkaa :) hıc dusunemıorum benımkılerı bu derece :) benım braket etrafına lastık takılmıor henuz ..zincir lastiklerle gidiyorum sanırım diş boşlukları dolunca o kısma gececeğim..hollywood gülüşüme az kalmışken bende bi foto atim Eki Görüntüle 1505717
Dislerin cok guzel gorunuyor. Bayildim.hollywood gülüşüme az kalmışken bende bi foto atim Eki Görüntüle 1505717