Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ben kaç aydır aynı diş fırçasını kullanıyorum hala ilk günkü gibi gerçekten.. Curaprox fırçamın markası

Kizlar dis macunu ne onerdi size ortodontistiniz?

diş macunu önermedi ortodontistim sadece fırcalamayı asla ihmal etme dedi ..hijyen tel ile daha zort oldugundan .. o an fırcalayamasan muhakkak çalkala demişti .

dişcimde zate karbonatlı olan dişmacunu kullan dedi markaya gerek yok vee asla karbonat yada kabartma tozu kullanma..ewet o anlık beyazlatır ama daha cok sarartır ve dişine zarar verirsin anlamassın bile dedi..

bana sensodyne onermisti cok eski zamanlarda ama benim zamanimda 95 seneleri diş teli mineye acaip zarar veriyor. ilerde maalesef dişle ilgili daha sık problemleirniz olacak

Yarin kontrolum var. 10 ay bitti. Zaman hizli geciyor. Birde ciktigi gunu gorsem

Merhaba kızlar, öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum.. Yazılanları görünce ben de yazmadan edemedim
22 yaşındayım, tellerim takılalı yarın bir hafta olacak kısmetse, zaman çabuk geçiyor diyerek avutuyorum kendimi Doktorum tellerin 1, 1.5 sene kalacağını söyledi, ama belki de daha kısa bir sürede de çıkabilir dedi. Takıldığı gün 2 3 saat sonra ağrı ve baskı hissettim ama dayanılmayacak gibi değildi ve o gün ağrı kesici alarak atlattım. Sonraki günlerim çok rahat geçti tabi ufak tefek yanaklarımda yaralar oluştu ama doktorum mum verdi tellerin üzerine yapıştırmam için. Alıştım şu an tellerin varlığını bile unutuyorum arada yani sadece ilk gün biraz sıkıntım oldu ama olacak o kadar Sorularınız olursa seve seve cevaplayabilirim, Sevgiler

merhaba aramızda sadece 6 gün ollmuş, ben de 15'inde taktırdım. Ne kadar duracak sende teller

Doktorum 1 veya 1 buçuk sene gibi bir süre verdi ama ben daha önce iyileşmesini umuyorum inşallah Senin ne kadar peki ?

aranıza hoşgeldim arkadaşlar dün akşamdan beri telliyim sadece ön 7 dişime takıldı gerginlik ve uyuşukluk dışında ağrı sızı hissetmiyorum

aranıza hoşgeldim arkadaşlar dün akşamdan beri telliyim sadece ön 7 dişime takıldı gerginlik ve uyuşukluk dışında ağrı sızı hissetmiyorum

hayırlı olsun telleriniz.:)
Ne sorun vardı dişlerinizde? Hangi şehirdesiniz ve ne kadar süre kalacak dedi doktorunuz?

arkadaşlar merhaba,
Yardıma ihtiyacım var ben de 1 yıldır diş teli tedavisi görüyorum doktorla alt ve üstler 4000tl ye anlaştık üstlere taktı ve 1 yıl oldu altlara sonra takıcam dedi uzun süre geçti ama takmadı 31 ocakta düğünüm olduğu için altlara taktırmadım şimdi de şehir değiştirmek zorundayım parayı peşin ödedim bana sadece 500 ya da 600 tlsini iade edebileceğin söylüyor. ban haksızlık gibi geldi ya böyle bir sorunla karşılaşan var mı ? çözüm önerisi bekliyorum..

teşekkür ederim :) köpek dişimle 2 numaralı dişim üst üste alttaki dişime henüz takılmadı köpek dişim yana kayınca takacak sanırım diğer tarafta da zor sığmışlardı 2 dişim çekildi onların yerine kaydırılacaklar işte Çanakkale'deyim ilk muayenede 2 yılda biter dedi ama teli takarken şöyle bir baktı bu ağızda çok iş var dedi :) bilemiyorum yani inşallah 2 yılda biter

hoşbulduk :) daha yeni başladık ya geçer mi arkadaşlar bugün arayüz fırçası almak istedim ama onlar milime göreymiş yeni başlamış biri hangisini kullanmalı bilemiyorum bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? doktorumla çok iletişim kuramadık hiçbir şey anlatmadı zamanla anlatır belki ya da ben sorarım ısrarla

Selam teldaslar... yeni tel taktiranlarada hayirli olsun. Valla zaman hizli geciyorm benim 10 ay bitti. Dun kontrolum vardi. Bitirme teli dedikleri kalin teli takti. Acayip agri ve baski var dislerimi bile degdirince birbine gozumden yas geliyor. Ama olsun raziyim. Doktorum son 4 randevu dedi. Ve mutluluktan agrilar bile umrumda degil. Bi aksilik olmazsa sona yaklastim sanirim

Selam canım, senin 10 ay olmuş benim 10 gün oldu geçti geçicek diye avutuyorum kendimi ne yapıyım Bir an önce ben de o günleri göriyim inşallah

ya benim 2 köpek dışım üstte :) bende bunun için taktırmak istiyorum fakat geç kaldım mı bilmiyorum. Alt dişimde de yamukluklar var:/

ya benim 2 köpek dışım üstte :) bende bunun için taktırmak istiyorum fakat geç kaldım mı bilmiyorum. Alt dişimde de yamukluklar var:/
neden geç kalasın... ama senin tedavin daha uzun sürer, galiba ben ilk taktırdığımda 1,5-2 yıl kalmıştı tellerim

dişlerini saklamadan gülmek gibisi yok

Ben seviyorum dişlerimi yine de saklamadan haha hihi hehe kahkaha atarak gülebiliyorum sıkıntım yok dert etmiyorum da yine de düzeltsemiydim diyorum bazen =)

Telli arkadaşlarım :)) Bende birinci ayımı bitirdim geçen gün. Teller ve lastikler değişti, dahada güçlendirdiğini söyledi doktor. Dişlerimi fırçalarken kanama olabiliyor. Sizde yaşadınız mı bunu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…