Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

1.5 sene oldu benim takılalı süre için de 1.5 sene diye konuşmuştuk ama 2 sene kesin olacak gibi geliyor çünkü daha işlemler var geri alacakmış.. 2015e aksamasa yeter ama kısmet
Banada oyle soylenmisti hatta 1senedenberi her gittimde cikacakti2.5senede cikti. Bosluk kapanmadi cunku biturlu. Sabret sonu guzel olsun, sonra bidaha ugrasma

Arkadaşlar selam geçen tel taktıran bir arkadaşımla karşılaştım telleri çıktıktan sonra diş eti ameliyatı olucağını ve bu ameliyatın da ortodonti ücreti içinde olduğunu söyledi. zamanımız olmadığından detaylı konuşamadık ama extra ücret ödemeyeceğini, ameliyatın da ortodonti ücretine dahil olduğunu söyledi. bu konuda bilgisi olan var mı diş etlerinin aynı hizada olması için mi yapılıyo ve gerçekten de ortodonti ücretine dahil mi?

Ve sonunda diştelli maceram sona erdiEki Görüntüle 1248452 darisi basiniza teldaşlar
Suan disetlerim hala şiş. 2-3haftaya iner dedi. Sonra etleride kestirecem tam istedigim gibi olucak

canım geçmiş olsun çok güzel olmuş dişlerin :) diş etlerine ne yaptırıcaksın ve diş eti ameliyatı ortodonti fiyatına dahil mi?

canım geçmiş olsun çok güzel olmuş dişlerin :) diş etlerine ne yaptırıcaksın ve diş eti ameliyatı ortodonti fiyatına dahil mi?
Tesekkur ederimmm :) yok benim dahil degil. Belki arkadasin oyle anlasmistir. Dis etlerin kesilme amaci sadece gorselliktir. Yani guldugun zaman yada normal durumda oldugunda bazi kisilerde diseti asagida oldugu icin kotu goruntu veriyo benimki gibi. Bittigimde yuklerim foto gorursun farki

Tamamdır canım fotonu bekliyorum o zaman:) ne kadara yaptırıcaksın bu arada ücret olarak

Merhaba kızlar..22 Eylül' de ben de artık telli oldum..Tedavim yeditepe diş hekimliği fakültesinde sürüyor..Nisan başında başlayan süreç 6 ay sonunda telle devam ediyor..alt dişlerimdeki ayrıklık ve arka azılarımın olmayışı , köklerimin yampirikleşmesinden imlant yapılamamasından tel taktırmaya karar verdim 36!!! yaşında..Evli 1 kız çocuğu sahibi sınıf öğretmeniyim..Tedavi 1.5 yıl sürecek ( tel takıldığından bu yana açımmmm..minicik lokmalarla yemek yiyorum, 5 gün?!!

Merhaba kızlar..22 Eylül' de ben de artık telli oldum..Tedavim yeditepe diş hekimliği fakültesinde sürüyor..Nisan başında başlayan süreç 6 ay sonunda telle devam ediyor..alt dişlerimdeki ayrıklık ve arka azılarımın olmayışı , köklerimin yampirikleşmesinden imlant yapılamamasından tel taktırmaya karar verdim 36!!! yaşında..Evli 1 kız çocuğu sahibi sınıf öğretmeniyim..Tedavi 1.5 yıl sürecek ( tel takıldığından bu yana açımmmm..minicik lokmalarla yemek yiyorum, 5 gün?!!

dişlerimin ilk aralığı oluştu 2 ğün önce :) bayramdan sonraki hafta kontrolum var tel değişimi olucak :)

Eklentiler

• 011020141842.jpg
    215,1 KB · Görüntüleme: 363
  • 011020141843.jpg
    239,5 KB · Görüntüleme: 746

Aynı durum bende de mevcut ve çok merak ediyorum, teller çıkınca temizlik aşamasıyla lekelerden kurtulabilecek miyim diye

Aynı durum bende de mevcut ve çok merak ediyorum, teller çıkınca temizlik aşamasıyla lekelerden kurtulabilecek miyim diye

Tellerinizi çıkardığı zaman doktorunuz zaten bir temizleme işlemi yapacak. Çünkü braketlerin dişe yapışması için sürdüğü madde dişlere yapışıp kalıyor lekelenme de onlardan kaynaklanıyor zaten. Ben de diş teli kullandım ilk çıktığı an dişlerim çok kötü lekeliydi gerçekten ama doktorum temizledikten sonra normale döndü. Yine içinize sinmezse ayrıca diş taşlarınızı falan temizletebilirsiniz

arkadaşlar diş teli tedavisi sırasında hamile olan veya hamileyken taktıran var mı ? doktoruma sordum sıkıntı olmaz dedi ama hamilelikte dişler hassaslaşabiliyo acaba anneye veya bebeğe bi sıkıntı olur mu? fikri olan var mı?

netıcede iğne yapılmıor oyuzden hamılelıkte sorun olmaz...benım tellerim damon ufak kolay agrısız daha cok :) 6 haftada bir kontrol ve demır teller sarılmıyor braket yanınaa oyuzden hasta için konforlu :)

ama gebelıkte netıcede değişik bır evre :)
ben sorun olacağını sanmıorum ama hanı kontroller bebek olunca vs :) ama zamankaybetmeye değmezz :) dr iyi arastır yol arkadasın cok önemli :)

Valla arkadasim taktirman gerekiyorsa hemen taktir. Hamilelikle birlikte aylar cabucak gecer. Dogumdan sonrada kendini toparlayana kadar zaman gecer. Bi bakmissin bebegin ele avuca gelmis ve senin super guzel dislerinvar. Keske bende hamileliklerimde taktirsaydim. Bence zaman kaybetme derim. Sikinti falan olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…