• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Valla arkadasim taktirman gerekiyorsa hemen taktir. Hamilelikle birlikte aylar cabucak gecer. Dogumdan sonrada kendini toparlayana kadar zaman gecer. Bi bakmissin bebegin ele avuca gelmis ve senin super guzel dislerinvar. Keske bende hamileliklerimde taktirsaydim. Bence zaman kaybetme derim. Sikinti falan olmayacak.
ben taktırdım zaten telliyim suan :) seffaf braketlerden. 10 ay oldu doktoruma soruyorum ne zaman cıkacak die bişe söylemiyo. artık bebek düşünüyoruz hamilelikte sıkıntı olurmu diye tellerin cıkmasını bekliyorum açıkcası. doktorumdanda net bi cvp alamıyorum :(

yahu ne olcaı k zate agzında tel :)
hamilelikte dişler daha hassas oluyo ve diş kayıpları yasanabiliyo bu yuzden tedirginim. ayrıca evet agzın içinde ama tel sonucta bize zararı olmaz ama belki bebeğe olur yediğimiz yuttugumuz herşey onada geçmiomu.

hamilelikte dişler daha hassas oluyo ve diş kayıpları yasanabiliyo bu yuzden tedirginim. ayrıca evet agzın içinde ama tel sonucta bize zararı olmaz ama belki bebeğe olur yediğimiz yuttugumuz herşey onada geçmiomu.
arkadasım yediklerinden içtiklerinden bebk tabikı beslenıyor ama ağzında sağlığına zarar vermeyecek bir madde var .. paslanmaz curumez :) farzetkı kolunda bacagında platin olanlar var .. demek ıstediğim dr sana emınım zaten bunları acıklayacaktır :) tedirgin olman normal ama inan ağzında telmı var yoksa yokmu unutuyosun oda senden bir parca :) hem rahatla stresli anne adayı :))

Herkese merhaba :) kaç gündür bu topiği okuyorum ne güzel herkes paylaşmış kendinden bir şeyler :) ben de 5 gün önce taktırdım diş telimi :) üstten iki dişim gerideydi. Her gün tellerime bakıyorum ve heyecanla çıkaracağım günü bekliyorum :KK51:

Merhaba, benim de üstten bir dişim geride ve tel taktırmak istiyorum :( Sen nerede taktırdın telini ve ne kadara mal oldu? Bilgi verebilirsen çok sevinirim canım ;) Şimdiden teşekkürler.

Yeni tel takılanlara söyleyeceklerim var :) aç kalıcam yemek yiyemeyeceğim diye hiç boşuna üzülmeyin zaman geçtikçe artık hiç dikkat etmemeye ve herşeyi yemeye başlıyorsunuz :) şahsen ben öyleyim ekmek arası dahil herşeyi yiyebiliyorum :) hatta kola bile içiyorum arada ama içilmemesi daha iyi tabi :)) bir yılı geçti benim tedavimde ve lastik tedavisine başladım artık çıkacağı günü bekliyorum :)

Merhaba arkadaşlar benim çene yapım küçük oldugundan dişlerim üste ortadotiste gittim 4 diş çekilirse ve teltakılırsa düzelir dedi bende araştrdm Invisalign yöntemi varmış diştelinden daha kısa zamanda etkili oluyor vegünde 22saat agzında durması yetermiş ben antalyada oturuyorum fiyatlarını bilen ve burda iyi bir ortadontis bilen varmi lütfen acilen yardımcı olurmusunuz

Kizlar merhaba.... Benim braketlerim takilali 3gun oluyor.sorunum da dislerimin ayrik ve ust dislerimin komple daha onde olmasi... Yani sadece on disler degil komple ust disler. Arkaya bastiginizda (cigneme pozisyonu) alt ve ust dislerin arasinda buyuk bir bosluk oldugunu dusunun....Seffaf kapakli braket taktirdim. Ozel bir muayenehane de 6000lira tuttu.... Doktorum guvendigim bir doktor ama bana niyeyse dislerim istedigim gibi olmicak gibi geliyo... :( maksimum 1yil kalicak,duzenli gelirsen 9-10ayda cikaririz dedi ama odum patliyo daha uzun surecek diye.... Kisacasi motivasyona ihtiyacim var :(

Maliyeti biraz fazla olmus ama hayirli olsun. 1 sene az demis gibi geldi ama dislerinin durumuna gore degisir tabi. Genelde en az 1.5 2 sene deniyor cunku.
Kizlar merhaba.... Benim braketlerim takilali 3gun oluyor.sorunum da dislerimin ayrik ve ust dislerimin komple daha onde olmasi... Yani sadece on disler degil komple ust disler. Arkaya bastiginizda (cigneme pozisyonu) alt ve ust dislerin arasinda buyuk bir bosluk oldugunu dusunun....Seffaf kapakli braket taktirdim. Ozel bir muayenehane de 6000lira tuttu.... Doktorum guvendigim bir doktor ama bana niyeyse dislerim istedigim gibi olmicak gibi geliyo... :KK43: maksimum 1yil kalicak,duzenli gelirsen 9-10ayda cikaririz dedi ama odum patliyo daha uzun surecek diye.... Kisacasi motivasyona ihtiyacim var :KK43:

ve 6 ay sonunda damağımda olan aparey cıktı :) 10 ğün sonra arkada kalan dişlerime tel takıcaz :)

Eklentiler

• 131020141918.jpg
    131020141918.jpg
    150,5 KB · Görüntüleme: 397
  • 131020141919.jpg
    131020141919.jpg
    153,1 KB · Görüntüleme: 540
  • 131020141917.jpg
    131020141917.jpg
    129,1 KB · Görüntüleme: 169
Merhaba arkadaslar subat ayindan beri tellerim var:) ama gecen ay itibari ile lastik takmaya basladim ve gercekten beni cok zorluyor :(( lastik kullananiz varmi telleri cikincaya kadar hep takiliyormu bu lastikler bilgi verebilecek varsa sevinirim :))

Maliyeti biraz fazla olmus ama hayirli olsun. 1 sene az demis gibi geldi ama dislerinin durumuna gore degisir tabi. Genelde en az 1.5 2 sene deniyor cunku.

Hem seffaf hem de kapakli oldugu icin fiyat boyleymis ve normal kapakli metal braketlerle,tedavi suresi ayniymis... O yuzden pahali ve 1yil sanirim. Ama bende pek sanmiyorum beni ik a etmek icin de 1yil demis olablr. Suan cok moralim bozuldu :((((

Kizlar merhaba.... Benim braketlerim takilali 3gun oluyor.sorunum da dislerimin ayrik ve ust dislerimin komple daha onde olmasi... Yani sadece on disler degil komple ust disler. Arkaya bastiginizda (cigneme pozisyonu) alt ve ust dislerin arasinda buyuk bir bosluk oldugunu dusunun....Seffaf kapakli braket taktirdim. Ozel bir muayenehane de 6000lira tuttu.... Doktorum guvendigim bir doktor ama bana niyeyse dislerim istedigim gibi olmicak gibi geliyo... :KK43: maksimum 1yil kalicak,duzenli gelirsen 9-10ayda cikaririz dedi ama odum patliyo daha uzun surecek diye.... Kisacasi motivasyona ihtiyacim var :KK43:
Hemen hemen aynı sorunlar vardı bende şeffaf kapaklı braket takıldı ücreti 5000.. süre az gibi geldi bana maksimum 1 yıl zor bir ihtimal gibi geliyor.. Benim 1.5 seneyi geçti daha geri alınma aşamasına yeni başladık

Merhaba arkadaslar subat ayindan beri tellerim var:) ama gecen ay itibari ile lastik takmaya basladim ve gercekten beni cok zorluyor :KK43:( lastik kullananiz varmi telleri cikincaya kadar hep takiliyormu bu lastikler bilgi verebilecek varsa sevinirim :))
Hayır hep takılmıyor tabi tedaviye göre değişir bu ama dişler istenilen seviyeye gelinceye kadar kullanıyorsun ben 1 2 ay kullandım 20 aydır da telliyim =)

Hayır hep takılmıyor tabi tedaviye göre değişir bu ama dişler istenilen seviyeye gelinceye kadar kullanıyorsun ben 1 2 ay kullandım 20 aydır da telliyim =)

Aaa gercektenmi ben lastik tedavisi teller cikmaya yakin kullaniliyor zannettim :( benim alttan 1 disim cekildi simdi onun yanindaki disi o bosluga cekmeye calisiyorum lastikle tum gun takmam gerekiyor ama bazen yemek disindada takmadigim oluyor goruntusude hic guzel degil lastiklerin sadece teller olsa diyecegim hic aklima gelmezdi :)

Aaa gercektenmi ben lastik tedavisi teller cikmaya yakin kullaniliyor zannettim :KK43: benim alttan 1 disim cekildi simdi onun yanindaki disi o bosluga cekmeye calisiyorum lastikle tum gun takmam gerekiyor ama bazen yemek disindada takmadigim oluyor goruntusude hic guzel degil lastiklerin sadece teller olsa diyecegim hic aklima gelmezdi :)
Benim 4 dişim çekildi şimdi geriye alınıyor dişlerim dün randevum vardı altlı üstlü başka bir tel taktı iki gündür acıdan kıvranıyorum.. Lastikler çok sıkıcı zaten ben akşam yatarken takmıştım sadece:KK48:

Merhaba arkadaslar subat ayindan beri tellerim var:) ama gecen ay itibari ile lastik takmaya basladim ve gercekten beni cok zorluyor :KK43:( lastik kullananiz varmi telleri cikincaya kadar hep takiliyormu bu lastikler bilgi verebilecek varsa sevinirim :))
Ben tel taktirali 9.aydayim. 7aydirda lastik takiyorum. Ben ucgen sekilde takiyorum ama. Cene yapisini duzeltmek icin.

Back