• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

merhaba arkadaşlar uzun zamandır foruma yazmıyordum,10 ayı doldurdum,11 ayın içindeyim, üstten 2,alttan tek diş çekimin oldu,bütün dişlerime de braket takıldı sonunda bana parça parça takmışlardı braketleri, lastik de 1 ay kullandım,önümüzdeki ay lastiğe devam,doktorum 8-9 ayım kaldığını söyledi, ama artık çok sıkıldımmm,yemek yedikten sonra aynaya bakmadan gülememek çok kötü,sürekli kontrol etmek falan sıkıldım artık,şu zaman çabucak geçse keşke, teli çıkan arkadaşları gördüm,çok güzel olmuş dişleriniz, darısı bizlerin başına,tel taktırmayı düşünen arkadaşlar vakit kaybetmesin bence,ben 28 yaşındayım, daha önce yaptırsaydım keşke,şimdi hamilelik için telin çıkmasını bekliyorum,bir zararı yok ama kendimi daha iyi hissedicem sanırım telim çıkınca

Benim 4 dişim çekildi şimdi geriye alınıyor dişlerim dün randevum vardı altlı üstlü başka bir tel taktı iki gündür acıdan kıvranıyorum.. Lastikler çok sıkıcı zaten ben akşam yatarken takmıştım sadece:KK48:
Gercektenmi :) bende aslinda sadece gecelerimi taksam diyorum sonra su teller buir an once ciksin diye takiyorum ama iki tarafada ucgen seklinde takildigi icin canavar gibi bir goruntusu var hem goruntusu kotu hem kullanimi zor:(

Gercektenmi :) bende aslinda sadece gecelerimi taksam diyorum sonra su teller buir an once ciksin diye takiyorum ama iki tarafada ucgen seklinde takildigi icin canavar gibi bir goruntusu var hem goruntusu kotu hem kullanimi zor:KK43:
Bu biraz da şans işi aslında yani bir sene diyip bir sene de çıkanlarda var bir sene diyip üç sene kalanlarda var.. Dişin yapısı çok önemli.. Sen bana uyma sen tak takabildiğin kadar benim canım atlıdır lastikler dişlerimi ağrıttığı gibi çıkartıp atıyordum:KK53:

Merhaba arkadaslar subat ayindan beri tellerim var:) ama gecen ay itibari ile lastik takmaya basladim ve gercekten beni cok zorluyor :KK43:( lastik kullananiz varmi telleri cikincaya kadar hep takiliyormu bu lastikler bilgi verebilecek varsa sevinirim :))

Ben de Şubat ayında taktırdım telleri ve senin gibi geçen ay Eylül'ün 20lerinde lastiğe başladım. İlk üç dört gün ağrısı başıma bile vurdu, o dereceydi. Şimdi ağrısı o kadar değil ama görüntüsü çok rahatsız ediyo beni. Ben de üçgen şeklinde takıyorum. Doktor yemek yerken çıkar sadece dedi ama ben okula giderken takmıyorum mesela. :( Daha ne kadar böyle kalacak dedim, bi 6 ay daha beni görceksin sen deyip güldü. Bu doktorlara da hiç güven olmuyo ama, 1 sene diyolar 2 senede çıkarıyolar. O dediği 6 ay uzar gider gibime geliyo :110:

ANKARAda yaşıyorum.ust dislerimde sag tarafta 2 disim eksik bundan dolayi saga kayma olmus ve dislerim oldukca aralikli.eksik olan 2 disten birisi sut disi ki oda cikamamis kucuk duruyor.
Alt dislerimdede sadece ustteki gibi cikmamis ufak sut disleri var iki tarafta. Bahsettigim sut disleri kopek disi yanindaki birinci azi disleri..
Sizden ricam Ankarada bu sikintimi giderecek guvenilir bir ortodontist onermeniz.
Cok acil cevap bekliyorum lutfen..

ANKARAda yaşıyorum.ust dislerimde sag tarafta 2 disim eksik bundan dolayi saga kayma olmus ve dislerim oldukca aralikli.eksik olan 2 disten birisi sut disi ki oda cikamamis kucuk duruyor.
Alt dislerimdede sadece ustteki gibi cikmamis ufak sut disleri var iki tarafta. Bahsettigim sut disleri kopek disi yanindaki birinci azi disleri..
Sizden ricam Ankarada bu sikintimi giderecek guvenilir bir ortodontist onermeniz.
Cok acil cevap bekliyorum lutfen..

Kendi gittiğim doktoru önerebilirim ben çok çok memnunum. Makrodent Diş Kliniği. Google da aratırsan bulabilirsin numarasını

Başka doktor önerisi olan var mı arkadaşlar?
Görüştüğümüz doktorlar arasında
Mehmet Tokatlı,
prof.Oktay Üneri,
Özlem Sancak,
Handan Tuğçe Oğuz var.
Prof. Oktay Üner'in iddiası çok radikaldi, sadece üst dişlere takıp,şeffaf braketli tel, 5-6 ayda hallolur dedi. Önerilen tedavi konusunda mutabık olunamadığından ortodontist konusunda karar veremedim.
ANKARA'da tel konusunda tecrübeli arkadaşlarım !
Tavsiyelerinizi bekliyorum haftaya kararımı vermem lazım..

Kizlar merhaba bende 2 aydir telliyim doktora yirmi gunde bir kontrole gidiyorum zincir seklindeolan lastikleri degistirdi simdiye kadar sadece aceba hep boyle mi devam edecek

Başka doktor önerisi olan var mı arkadaşlar?
Görüştüğümüz doktorlar arasında
Mehmet Tokatlı,
prof.Oktay Üneri,
Özlem Sancak,
Handan Tuğçe Oğuz var.
Prof. Oktay Üner'in iddiası çok radikaldi, sadece üst dişlere takıp,şeffaf braketli tel, 5-6 ayda hallolur dedi. Önerilen tedavi konusunda mutabık olunamadığından ortodontist konusunda karar veremedim.
ANKARA'da tel konusunda tecrübeli arkadaşlarım !
Tavsiyelerinizi bekliyorum haftaya kararımı vermem lazım..

Öncellikle merhaba. Bende Oktay Beyin hastasıyım. Tedaviye başlayalı 11 ay oldu. Bana da ilk görüştüğümde 7-8 ay gibi bir süre vermişlerdi. Birçok arkadaşında yaşadığı tecrübelere bakarsak, süre konusuna fazla takılmamak gerek diye düşünüyorum. Çünkü illaki uzuyor söyledikleri süre :( Çok fazla sabır gerektiren bir tedavi olduğunu en başından kabullenmemiz gerekiyor, ben bu süre içinde bunu anladım. Onun dışında Oktay Beyden ve klinikten çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Daha ilk aylarda gözle görülürür değişimler oluyor. Sonrasında pekişme aşamasında süre uzayabiliyor. Ama tabii ki herkesin diş yapısı ve sorunları farklı, bu yüzden değişebilir.

sayın purki, Oktay Bey'in iddiası radikaldi.. Sadece üstte tel takmayı uygun gördü ve 4-5 ayda tamamen düzelir dedi. Büyük çoğunluğu alta da şart dedi. bilmiyorum bu durumda kararsızım.
Ama dün de yazdıgım gibi HAKAN DEMİREL hoca nın bahsettiği DAMON TEL i araştırdım biraz, yeni ve güzel teknoloji imiş, sürtünmeyi minumum yapıyormuş.
Hakan hocada tel taktırmaya sıcak bakıyorum sanki arkadaşlar, lütfen tecrübesi olan aktarsın, dönüşü yok malum.
Hakan Demirel ile tel tedavisi gören başka arkadaşlar yok mu acabaa??

teldaşlar selam :=) dun damaklıktan sonra kontrolum vardı ve kalan arka dişlerimede braket ve tel takıldı ::( tuhaf bi his yaa
:(

Selam teldaslarim. Bugun aylik kontrolum vardi. Ust en arka bosta kalan dislerimede braket takildi. Hafif bosluk olusmustu. Agzim dolu dolu oldu sanki :D
doktorum cok guzel ilerleme oldugunu bi aksilik olmazsa 5-6 ay sonra tellerimin cikabilecegini soyledi. Cok mutlu oldum. Insallah insallah...

sayın purki, Oktay Bey'in iddiası radikaldi.. Sadece üstte tel takmayı uygun gördü ve 4-5 ayda tamamen düzelir dedi. Büyük çoğunluğu alta da şart dedi. bilmiyorum bu durumda kararsızım.
Ama dün de yazdıgım gibi HAKAN DEMİREL hoca nın bahsettiği DAMON TEL i araştırdım biraz, yeni ve güzel teknoloji imiş, sürtünmeyi minumum yapıyormuş.
Hakan hocada tel taktırmaya sıcak bakıyorum sanki arkadaşlar, lütfen tecrübesi olan aktarsın, dönüşü yok malum.
Hakan Demirel ile tel tedavisi gören başka arkadaşlar yok mu acabaa??
Bence çok fazla kafana takmana gerek yok:) Hakan Hocaya güvenebilirsin gerçekten bu işte uzman biri. Bnim dişlerim öyle yamuktu ki yani hiç tahmin etmezdim böyle olacağı.. Şuan dişlerim dümdüz inci gibi..

benim alt dişlerimde çarpıklık var çenem küçük olduğundan 20likler sığamıyor ve önceki iki dişimi ileri ittiriyor maalesef :( bu dediğim çarpıklık 2 sene içinde falan oldu.
ve küçüklükten beri üstteki bir işim çok hafif geride beni kesinlikle rahatsız etmiyor her insanda olan şey ve çarpıklaşmıyor ama dişçiye gittiğimde üste de tel takarız dedi, ben sadece al taraftan şikayetçiyim halbuki..
dişçile için önemli değil mi bu durum? yani ben alt taraftan şikayetçiyim ama illa üste takması gerekir mi? tek taraflı tel taktıran var mı çok merak ediyorum

benım arkadaşımın dişi üst üste idi çarpıktı. tel taktırdı. dr.en az 6 ay kalcak dedi.sonra çıkarmak için giitiğinde 1 sene olcak dedi.derken 2 sene kaldı teller. dr.gene kalcak dedi.artık arkadaşım adaynamadı çıkardı ama şimdi tekrar çarpıklaşıyor.

Umarım arkadaşınızın doktoru benim doktor adaylarım değildir :P

benim alt dişlerimde çarpıklık var çenem küçük olduğundan 20likler sığamıyor ve önceki iki dişimi ileri ittiriyor maalesef :KK43: bu dediğim çarpıklık 2 sene içinde falan oldu.
ve küçüklükten beri üstteki bir işim çok hafif geride beni kesinlikle rahatsız etmiyor her insanda olan şey ve çarpıklaşmıyor ama dişçiye gittiğimde üste de tel takarız dedi, ben sadece al taraftan şikayetçiyim halbuki..
dişçile için önemli değil mi bu durum? yani ben alt taraftan şikayetçiyim ama illa üste takması gerekir mi? tek taraflı tel taktıran var mı çok merak ediyorum

Tek taraflı tel taktıran çok rahatsızlık durumuna göre, benim görüştüğüm doktorların bir kaçı sadece üst dediler ama diğerleri alt üst dedi. seninkinden farklı durum, ama bence en iyisini istiyor isek alt-üst bütünleşik çalışması daha sağlıklı tellerin..

Selam teldaslarim. Bugun aylik kontrolum vardi. Ust en arka bosta kalan dislerimede braket takildi. Hafif bosluk olusmustu. Agzim dolu dolu oldu sanki :D
doktorum cok guzel ilerleme oldugunu bi aksilik olmazsa 5-6 ay sonra tellerimin cikabilecegini soyledi. Cok mutlu oldum. Insallah insallah...
kac aydır tel var agzında ?
benımde arka kalanlara tel takıldı senınle aynı dönemde :)

Canim ideal kapanis icin hem alta hem ustr takmak gerekir.tel tedavisini tek amaci disleri düz dizmek degil ayni zamanda seni düzgün konusma ve cigneme fonksiyonlarina kavusturmaktir.İdeal olan cift cene calismaktir gecmis olsun.

Back