Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

canım kendi dişlerin en iyisi buna emin ol, bence tel taktır, inşallah hayırlısı olur senin için

sağol canım ama bakalım işe başlayınca zorlanırım dedim tekrar bir düşüneceğim
Dişlerinin arkasındanda tel takıyorlar. Arkadaşımda var. İlk günler konuşırken biraz dili takılıyordu ama alıştı. Görünmemesini istiyorsan bunu deneyebilirsin

Dişlerinin arkasındanda tel takıyorlar. Arkadaşımda var. İlk günler konuşırken biraz dili takılıyordu ama alıştı. Görünmemesini istiyorsan bunu deneyebilirsin
yok tellerden yana bir sıkıntım olmaz ama hemencecik olsun bitsin istiyorum. Bir de dişlerim çok kuçuk, tel takınca da boşluklar tam kapanmazsa diye endişhelerim var

yok tellerden yana bir sıkıntım olmaz ama hemencecik olsun bitsin istiyorum. Bir de dişlerim çok kuçuk, tel takınca da boşluklar tam kapanmazsa diye endişhelerim var
Ortadontist tedavi süreci uzun ama inan değer canım :) ben dişlerimin fotoğrafını atmıştım. O haline 3 ayda geldi ama tabii dişlerin tam oturması lastik takma falan derken teli çıkarmak uzun sürüyor. Boşluklarda mutlaka kapanır ona göre ayarlıyorlar zaten :)

Tamam canım çok sağol bugun kesin kararımı verdim telden yana :)

1 buçuk senelik tedavim bizi kandiran bir doktorla sonuclanmisti tedavi parasini en sonunda toplayıp verdiğimiz de ulkeden kacmıştı baska bir doktora gittik tedavi sureci bitti suan tellerim cikti görünüm cok güzel :)

Canim senin dislerdeki sorun neydi tam olarak? Resim falan koysana merak ettim. Benim suan icin sadece bosluklarin kapanmasi bekleniyor. Zaten bi aksilik olmazsa kis sonu cikaririz demisti aydan hanim. Sen ucgenmi kullaniyordun lastikleri? Kac saat takiyosun?

işte 18 aylık mücadele ama farkettiysenz tam bitmedi gibi sol taraf düzgündü zaten sağga sorun vardı benim ama o taraf gibi durmuyor işte kökleri gözükmüyor

Canım var ya gayet iyi görünüy kök çekilmesde diş tellerinden dolayıymış diş telleri çıktıkta sonra düzeliyormuş.Murat Beye tekrar sor bence.Biraz boşluk var sanki bi gözüme çarpan oydu.Canını sıkma artık düzelir azck bi boşluk var oda bir aya kalmaaz

işte 18 aylık mücadele ama farkettiysenz tam bitmedi gibi sol taraf düzgündü zaten sağga sorun vardı benim ama o taraf gibi durmuyor işte kökleri gözükmüyor

Canım var ya gayet iyi görünüy kök çekilmesde diş tellerinden dolayıymış diş telleri çıktıkta sonra düzeliyormuş.Murat Beye tekrar sor bence.Biraz boşluk var sanki bi gözüme çarpan oydu.Canını sıkma artık düzelir azck bi boşluk var oda bir aya kalmaaz

canım benim en az bir senem var zaten takalı altı ay oldu en az bir buçuk sene deniyor, şuna iki sene deyiver, belkide uzar bilemiyorum.Özellikle üst dişlerimde hafif tavşanlık vardı ve üst dört dişim yamuktu, onlar düzeldi ama boşluklar dolacak , ayrıca benim üst dişlerim alt dişlerimin çok üstüne geliyor, alt ve ast dişlerimin arası açılacakmış bu ya telimde değişmişti bakalım bi değişiklik olacak mı merak ediyorum.
lastiklerim geçen ay üçgendi ama ağustos randevumda aydan hanım 4 mm geçti üst köpek dişimden en arka braketli dişime doğru çapraz şekilde kullanıyorum ama bu lastikler daha çok işime geldi:) sadece gülerken belli oluyor daha rahat üçgene göre en az 12 saat geceleri mutlaka takılacak, bi ara çekersem koyarım resmini

ben şuan 21 yaşındayım ve 6 sene önce taktirmiştim çok bi problem yoktu ama önde bi işim öne doğruydu ve gülerken falan ağzımı kapatma gereksinimi duyuyordum bence taktırmalısın ben önce çok pişman oldum o ara bide çok yaptırılan bir şey değildi ama şimdi anneme teşekkür ediyorum iyi ki zorla taktırmış diye

Sanki dislerdeki sorun benziyor ama tedavi seklimiz farkli. Tek ortak yanimiz cekimli tedavi sanirim :) benim hala 8mm ucgene devam. Heralde ceneyle ilgili cok sorun kalmadi bana gore ahahah valla gidiyoz geliyoz bakalim be olacak. Suan icin benimde bosluklari kapatmaya calisiyor. Sag taraf kapandi. Soldada az kaldi yarisindan biraz az diyeyim. Bosluklar kapaninca ne olacak onu merak ediyorum. Hayirlisiyla 2 aya kapanir insallah

aynen ne olacak sonuç merak içindeyim ama sabır bakalım, bugün arkada uzayan telleri kestiricem çok rahatsız ediyorlar

Günaydınlar:) benim tellerim takılalı 7 hafta oldu. Tellerimi hiç değiştirmedi lastik de kullanıyorum ama zincir lastik ve devamlı olarak kalıyor, sizinki gibi kendim takmıyorum. Hangisi daha etkili olur tedavinin hızlı ilerlemesinde ya da dediğiniz üçgen lastiğin işlevi daha mı farklı?

canim farkli lastikler bunlar. Zincir bendede var onun disinda minicik sac lastikleri gibi lastikleri braketlere takiyoruz ucgen seklinde veya farkli vs. Degistiriyoruz surekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…