• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Suan randevudasin ozaman :))
Benim 15 inde canim.
canım dün randevuma gittim , lastikleri değiştirecek derken bütün tellerimi de değiştirdi, sordum alt ve üst dişlerimin arasını açmak içinmiş , üste komple zincir lastik taktı, aydan hanım elastikleride değiştirdi 4 mm olanlardan kullanıyorum şimdi..
ve dünden beri benim dişler sızlar durur garipler ne yapsınlar başlarına gelmedik kalmadı ordan oraya hizaya gelmeye çalışıyorlar:) bakalım daha işimiz çok anlaşılan, en az bir senem var diyorum ben, belkide fazla çünkü daha boşluklar kapanmadı,
eylül ayı için randevu almadım daha, denk gelirse görüşürüz

merhabalar bende dısıme tel ttaktırmayı dusunuyorum.22 yasındayım.istanbulda oturuyorum.bır polıkınlıkte muanane oldum benım cene darlıgım oldugundan dıslerım carpık duruyor.tel takılıcagını ancak damaga tel takılamyacagını cunku yasımın ılrledıgını soyledı .yanı bu darlık cok hafıf genısler ama cok da bısey bekleme dedı.ve 3250 fıyat verdı sız ne dıyorsunuz

Kızlar merhaba, 1buçuk ay önce üst dişlerime tel takıldı, hiçbir ağrı sızı, dudak içimde yara yoktu. Kapanışta problem olmaması için alt dişlerime de tel takıldı iki gün önce ama alt dudağımın iç kısmı resmen yarıldı acıdan zor yemek yiyorum:( damon braket kullanıyorum, bu şekilde acıması normal mi ve zamanla braketler yer yaptıkça acımıyo alışıyo insan dimi kendimi rahatlatmaya çalışıyorum şu anda :)

merhabalar bende dısıme tel ttaktırmayı dusunuyorum.22 yasındayım.istanbulda oturuyorum.bır polıkınlıkte muanane oldum benım cene darlıgım oldugundan dıslerım carpık duruyor.tel takılıcagını ancak damaga tel takılamyacagını cunku yasımın ılrledıgını soyledı .yanı bu darlık cok hafıf genısler ama cok da bısey bekleme dedı.ve 3250 fıyat verdı sız ne dıyorsunuz

çene darlığında üst çeneye aparat takılıyor genişletmek için ben 8 ay kullandım ve 36 yaşında tedaviye başladım yaş ile alakası yok siz araştırın başka doktora falan gidin .. benim 1.5 yıl sürdü üst çenem genişletildi hemde hiç çekim olmadan elmacık kemiklerim daha üst kısma kaydı yanı estetik olarak bile farketti yüzüm .Siz tek yerde takılmayın bir kaç doktorla görüşün yaşla alakaslı bir durum değil .

Kızlar merhaba, 1buçuk ay önce üst dişlerime tel takıldı, hiçbir ağrı sızı, dudak içimde yara yoktu. Kapanışta problem olmaması için alt dişlerime de tel takıldı iki gün önce ama alt dudağımın iç kısmı resmen yarıldı acıdan zor yemek yiyorum:( damon braket kullanıyorum, bu şekilde acıması normal mi ve zamanla braketler yer yaptıkça acımıyo alışıyo insan dimi kendimi rahatlatmaya çalışıyorum şu anda :)
benımda amon braket ama alt tarafa takılı değil o yuızden bilemıyorum :) ama netıcede alışıorsun ölede böle :)

bende 32 yasındayım ve damagımda var suanda damaklık .. üst dişlerimde teller takılı..
her doktor onu takmıor canım baştan savma dişciler aman diyorlar .. ya cok buyuk bir değişiklik tabıkı olmaz zamana ıhtıyac var ama bence cok arastır. ben o dönem cok dr gezdım :) damaklıkla hayata tellerle zamana alışıorsun :)

Aaa niye oyle olduki? Uzun bir sure 18 ay. Evet resim at ben merak ettim. Ve biraz baski yap doktoruna[/QUOT
2014-08-09 16.30.20.jpg
2014-08-09 16.32.14.jpg
2014-08-09 16.30.20.jpg
2014-08-09 16.32.14.jpg
işte 18 aylık mücadele ama farkettiysenz tam bitmedi gibi sol taraf düzgündü zaten sağga sorun vardı benim ama o taraf gibi durmuyor işte kökleri gözükmüyor:(

Eklentiler

• 2014-08-09 16.34.09.jpg
    2014-08-09 16.34.09.jpg
    29,9 KB · Görüntüleme: 104
canım dün randevuma gittim , lastikleri değiştirecek derken bütün tellerimi de değiştirdi, sordum alt ve üst dişlerimin arasını açmak içinmiş , üste komple zincir lastik taktı, aydan hanım elastikleride değiştirdi 4 mm olanlardan kullanıyorum şimdi..
ve dünden beri benim dişler sızlar durur garipler ne yapsınlar başlarına gelmedik kalmadı ordan oraya hizaya gelmeye çalışıyorlar:KK66: bakalım daha işimiz çok anlaşılan, en az bir senem var diyorum ben, belkide fazla çünkü daha boşluklar kapanmadı,
eylül ayı için randevu almadım daha, denk gelirse görüşürüz

hayirlisi canim. Benimde cuma gunu randevum artik cok sabirsizlandim. 1.5 ay olacak nerdeyse.

Bu arada arkadaslar mobil uygulamadan giremiyorum foruma. Sizde nasil? Tarayici uzerinden girebildim.

Yarin randevum var. Bu sefer ara uzun oldu valla dayaniyorum. Bakalim yarin neler olacak :))

canım sen niye bu kadar arayı uzattın, ben mümkün olduğunca bir ayı geçirmiyorum elimde olsa üç haftada bir gidicem :)
randevuya gittin bugün nasıldı arkadaşım
Evet uzun oldu. Ama ben erken istedigim halde randevu yoktu. Neyse 16 eylule aldim randevumu. Kontrol oldu. En arkadaki diste olusan minik boslugu soyledim braket takalim kapatalim dedi aydan hanim. Ustlere zincir lastik takildi. 8 mm ucgen lastiklerede devam ;)

arkadaşlar aranızda kapaklı braket kullanan var mı acaba.klasik braketlere göre avantajları nelerdir bilgilendirirseniz sevinirim.

selam kızlar benim de dişlerimde problem var üst ve alt dişlerim birbirine temas etmiyor, tel takmak ile zirkonyum arasında kaldım. Zirkonyum hemen olsun bitsin diyorum, ama annem de kendi dişin gibi olmaz diyor siz ne dersiniz çok kararsız kalıyorum

Eklentiler

• WP_20140816_003.jpg
    WP_20140816_003.jpg
    49,2 KB · Görüntüleme: 69
Evet uzun oldu. Ama ben erken istedigim halde randevu yoktu. Neyse 16 eylule aldim randevumu. Kontrol oldu. En arkadaki diste olusan minik boslugu soyledim braket takalim kapatalim dedi aydan hanim. Ustlere zincir lastik takildi. 8 mm ucgen lastiklerede devam :KK66:

aslında randevu almadan da gidilebilir, dişini söylemen iyi olmuş inşallah kapanır ara, benimde alt en arkadaki braketsiz dişimin önündeki dişler sanki içe doğru kaymış gibi bi tuhaf sonradan hepsinin toparlanacağını söylediler o yüzden pek sesimi çıkarmıyorum. ben lastiklerde 4 mm geçtim iki ay devam edicem, zaten eylüldeki randevuda aydan hanımı görmiycem ekime kısmetse:)

Back